Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 30-та тема

  • 60 140
  • 352
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 165
Като запис искам да ви предупредя да сте в готовност-тръгвам на национална обиколка.С тези неща,които показвате постоянно ми иде да си взема багажчето и да ви навестя всички...

# 16
  • Мнения: 769
Цитат
Супер изглежда, ама как "на тиган"... newsm78
                   
                                  Баница с праз на тиган 
Продукти:
    1 1/2  кори за баница,домашно точени/продават и готови такива/
    2бр.  яйца
150гр. Сирене
1/2стрък праз
мазнина
сол

Приготвяне:

Нарязва се праза на ситно и към него се прибавят разбитите яйца и натрошеното сирене.
Едната кора се нарязва на четири,другата се оставя цяла за „подложка”Преди да се поставят корите, се мокрят в тавичка с вода.Потопяват се и веднага се изваждат.
В намаслена тава се поставя едната  кора , така че краищата да излизат извън тавата.Омазнява се или с растителна мазнина или с маргарин,масло.Слага се четвъртината от кората за баница и отново се омазнява.Слага се от сместта.И така още два пъти.Загръщат се краищата/пак се омазява/ и отгоре  се слага последната кора,омазнява се и се  пече. След изпичането от едната страна се обръща в по-голяма чиния,слага се малко мазнина в тигана и се приплъзва отново в него.След изпичане слагаме в чиния,напръскваме с вода и покриваме.
В началото на силен котлон докато загрее и после на по-слаб докато се получи зачервена коричка.
При мен котлона е тристепенен с половинки.След като загря в началото пекох на 11/2

Това е.Не знам дали обясних правилно.

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 19:28 от nordina

# 17
  • Мнения: 32

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 18:13 от Graci

# 18
  • Мнения: 2 708
Понеже днес на работа ми се падаше да бъда и тъкмо влизам и първа работа да снимам задачка-закачка за вас:

Тааааааа Какво ще готви Гицка след малко, всъщност вече чувам, че почва да завира, че то докато кача снимката ooooh!




Ааааааааааа
Още имам плюски по ръцете, ма пусти лаком гъз Гицкин, я сънува тая коприва от как се разприказвахте тук за нея. И само си кротувам и чакам да дойде и моят чааааассссссссссссссс.

# 19
  • София
  • Мнения: 2 531
Ето и моите скромни блюда от вчера и днес:

Кисело зеле със свинско

Чушки пълнени с ориз

Любимите на семейството ми спагети

Направо се комплексирам като виждам някои от Вас какви количества и вкусотии приготвят!
Невероятни сте! Много ме кефи тази тема! Друго си е визуалната представа!

Лео, този път добре ли е размера на снимките?

# 20
  • varna
  • Мнения: 676
Граци,би ли споделила рецептата за този страхотен сладкиш  bouquet

# 21
  • Мнения: 1 461
Привет и от мен
На мен ми прилича на панакота но Graci ще си каже  Grinning

обяда тараторче
пържени тиквички с кисело мляко с чесън

 следобедната закуска на децата
 
 
вечерята Овчарски пай на Лео  , Лео хиляди благодарности страшно много се хареса у дома голяма вкусотия  Crazy

# 22
  • Мнения: 4 358
Гицооооооооооооооо ет де тая коприва набра жено Mr. Green да ме дразниш така.
И едни тиквички тукааа eat.Днес нищо не съм готвила.Излъсках цялата къща.Утре отивам за пролетни китки и после smile3508 започва пролетното готвене smile3521

# 23
  • Мнения: 7 433
   За запис пирожките на мама на Марито.
   
   

# 24
  • София
  • Мнения: 3 874
Честит празник!   bg

Пепика , от бобеца и сладкиша ти, ми потекоха лигички. Crazy
пеп-4o , страхотно меню сте имали.  Hug
Krische , завиждам ти за копривката.  newsm22

Аз днес направих много вкусно пастетче от патладжан, чушки, варени яйца, извара, печен лук и чесън.
Ето го, намазан върху хлебче от овесени трици.



Ето и една много вкусна супа от морски дарове с гъбки, китайско зеле и джинджифил.



И последно едни пилешки гърди на скара.

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 20:13 от Гелева

# 25
  • Мнения: 7 433
  Иржи,много се радвам,че ти хареса Изварения Тунел! Hug
  nadeto_sp,днес направих половин порция от твоите палачинки с 1000 дупки!Страшно ги харесахме!Съжалявам,че не направих цяла порция. Confused Иначе,вместо масло и мед,ги напълних с пилешко и полях със сос от заквасена сметана със зеленчуци.Искам да кажа,че абсолютно стават и не само за десерт. Grinning Благодаря за рецептата!  bouquet

# 26
  • Мнения: 32
Пана кота с боровинки

Продукти:
200 мл. прясно мляко:
1 ванилия
3 с.л. захар
1 пакет желатин (10 грама)
150 мл. кисело мляко

За гарниране:
2-3 с.л. захар
няколко капки коняк или ликьор
100-150 гр. замразени боровинки (или конфитюр)

Млякото се загрява на котлона докато захарта се разтопи. Добавете предварително разтворения в няколко лъжици вода желатин. Киселото мляко се разбива добре и към него на тънка струйка се добавя прясното мляко с постоянно бъркане. Разсипва се в купички и се оставя да стегне в хладилник.

Соса за гарниране се приготвя като захарта се карамелизира и към нея се добавят замразените плодове и коняка. След около 1-2 мин. и се отнема от котлона. Ако нямате пресни плодове може да гарнирате с конфитюр по желание.

Кремът е много лек и моите деца го ядат с охота  Peace

# 27
  • Мнения: 2 243
Пепчо, за теб само едно -  newsm20

Гелева, много интересна тази супа, не ми е хрумвало това съчетание, нещо по-специфично като приготовление има ли?

Крисчеее, начеса ли си крастата с копривката? Чакам да видя резултат.

Селма, тези пухкави пирожки само как ме изкушават, ако знаеш....


От мен днес:

за домочадието свинятина в гърне




за мен (понеже постя вече) - едни скромни картошки Mr. Green

# 28
  • Мнения: 679
Ето ги и прасковките:


# 29
  • Мнения: 2 708
Гелева, ти с тия твойте манджи, така хубави ги правиш, че на човек да му се прище на диета да е Wink Wink Wink
Бъни, аз тая коприва чак у провадийско ходих да я бера..... Ей така изведнъж оня ден, щяхме до Пиротска да ходим следобяда и Бобето вика - абе я да идем леля да видим (има той една леля дето живее до Провадия) и айдеееее заминахме. Ама аз с едно на ум - не може там да няма копривка. И ръкавици си взех от вкъщи, от тия домакинските, ама пусто не ми е удобно с тях. А тя едва излязла милата й копривка. Едвам очички отворила и айдеееее Гица мина и я отнесе като как беше "куцо пиле домат" я отнесе hahaha hahaha hahaha Пък и там нали убав край, се на момци дет мома не могат да си намерят..... hahaha Вие знаете ли, що Провадия се казва Провадия, аааааа???? Айде, няма да ви мъча. Има там 3 хълма. И на тия 3 хълма 3ма братя живеела. Ама и тримата 1 мома залюбили. Чудели се как да си я поделят и се разбрали, че ще си я менкат...... Joy Joy Joy Отива момата при единия, поседи, поседи, пък на другия като му се прище и той булката си да види, застава си на върха на неговия хълм и се провиква "Провадииии яяяяяяяяяяяяяя" (демек - брата да я проводи до тях, до другия брат, да му я доведе).... После пък третия така се провиква "Провадииииииияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя" и така, от там и името на града hahaha hahaha hahaha Какви са били разкрепостени хората в тоя край и то в ония времена. Пък и не се карали......

Айде стига съм плямпала, ама отдавна не бях имала време, и сега като лапнах микрофона не могат да ми го вземат, като кандидат за Мюзик айдъл направо - може не може да пее, може не може да пише, може не може да готви - само парлама прави.....
И ето я мойта провадийска копривка, еееее с месце край нея, че то само посна копривка.....нищо че е пости...



Еййййй тая Мацка, как ме изпревари в засада с тая свинина в гърне, аз докато да си изпиша писалото и тя се наместила преди мен с таз чудесийка пък и тия картофи как ги опеча така бе Мацка Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт