Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 30-та тема

  • 60 071
  • 352
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 9 042
Smiley,страхотни снимки,какво апетитно филенце мммм,тортата изглежда невероятно.Поздравления

# 271
  • Мнения: 679
Гелева, благодаря!  Hug Всъщност, досега винаги съм ги правила с цяло яйце вътре. Може би ако ги направя с нарязани и сложени вътре яйца, краставички, моркови и други, може би няма да се пукат.  newsm78 А и да - лукът! Следващият път ще пробвам без него. Просто с лук ни е по-вкусно, или пък да е по-ситен, че сега го нарязах по-едро.

# 272
  • Мнения: 1 685
Благодаря, момичета  smile3525

Комбинацията от аромати на вишни, череши и Арманяк /с който сиропирах блатовете/, наистина е страхотна !

Черешите бяха замразени във фризера за плодови млека, но през зимата не сме правили много.
Сега се видя, че няма да останат - ще отидат за пълнеж между блатовете на следващите торти. Правила съм вариант с пълнеж от парченца банан и стафиди, но тогава тортата става прекалено сладка.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 15:16 от Smiley*

# 273
  • Мнения: 2 375
За обяд хинкали

Това е грузинско блюдо, подобно на руските пелмени, но по-големи и с друга форма.

# 274
  • Мнения: X
Честит празник на всички!Бъдете здрави,щастливи и все така вдъхновени! 

natia,много интересно! Може ли рецепта?

dixi ,тези ежковци са ...ммм...а мишлето е невероятно!

Smiley* , дай няколко луканки,де... Simple Smile     тортата изглежда невероятно апетитна и красива!

detelina_mateva ,баничките с какъв пълнеж са?

labrex ,питката ти е разкошотия, а за тортата...записах си рецептата!  Peace   

Аз не съм правила нещо особено,даже не и много...
свинско по китайски с печени батати и китайски спагети

   

спаначена супа
 

ароматни хлебчета

   

Менюто за днес още се приготвя.   

# 275
  • София
  • Мнения: 614
Честит празник, момичета!  bouquet

От мен днес само десерт  -


Осмомартенско тирамису  Grinning

 

# 276
  • Мнения: 6
Честит празник на вси4ки дами!  bouquet  bouquet

# 277
  • София
  • Мнения: 3 784
Цецето, тирамисуто ти изглежда страхотно! smile3501 Впечатлена съм!  bouquet

# 278
  • Мнения: 4 358
Мили момичета вълшебни жени кулинарки влизам само да ви поздравя с празника

                                           

Много ме е срам Embarassed Embarassed Embarassed нищо не съм готвила - нещо не съм много добре.
Но на тикива снимки се нагледах  ooooh! - кое от кое по вкусно и красиво поднесено . Лабрекс само да ми мине и тази най вкусна торта на света няма как да не се уважи в къщи  Peace

# 279
  • Мнения: 6
моми4ета искам и аз да се включа смоето празни4но меню :  1datingпарво-богата зелена саладка   второ-пьржола с гьби и сметанов сос   а за десерт пала4инки сас сладко от боровинки и сметана.снимките ще ги побликувам утре защото второто нее готово. cook

# 280
  • Мнения: 22 867
....labrex ,питката ти е разкошотия, а за тортата...записах си рецептата!  Peace   


Питката ми е малко експромт, но стана. А тортата така ми е харесала, че не е за вярване. По принцип не харесвам сладкарската сметана и почти не правя торти с нея. Но цялата комбинация от блатовете с целувчения слой, сметаната, ядките и ябълките е направо разкошна. Heart Eyes

Лабрекс[/b] само да ми мине и тази най вкусна торта на света няма как да не се уважи в къщи  Peace

Бъни, бързо оздравявай, каквото и да ти е, да ти минава като на кученце! Grinning Нали сме с лабче вкъщи, така си пожелаваме да ни минава.

А тортичката я пробвай, мисля, че няма да съжаляваш. Peace

# 281
  • Мнения: 2 708
А аз имам усещането, че Лабрекс снима с нов апарат Wink Може пък и така да ми се струва Peace Във всеки случай, още по-апетитни ми изглеждат манджиджките, пък и торте Hug

Видях страхотен качамак, не помня вече на кой, но ми се дояде Wink

Смайли, моя дядо е родом от края на свекър ти, но още 15 годишен го е напуснал....., но все още всяко лято ходим в Хъневци, където имаме къща, но никога не съм си мислила, че може да се приготви такова нещо домашно. Просто не съм се сещала. Не че някой живее там в момента, но ако не е тайна, и ако знаеш, моля те да напишеш как го прави той и филето и суджуците . Като подправки, вид месо което слага, колко време виси.....Аз си спомням като дете, братовчед ми как се умилкваше на дядовците и бабите, дето имаха филе елена....и бут...... и си спомням каква магия беше и ритуал, да влезеш в тая стаичка където висят, увити в тензух, развива се с ефирни движения, стаичката е леко тъмна, прохладна и тогава се разкрива картината на този осоленичък бут и сланинка и го рязват с едно маниерно движение, дялкащо настрани...... малейййййй....... Еххххх детство, може би и това да е причината....Стоянчо (певеце от Киора) и до ден днешен си умира за тоя еленски бут Joy Joy Joy

# 282
  • Мнения: 1 461
Честит празник момичета   bouquet
Еноморада честит рожден ден   bouquet
днешната закуска
шоколадово тирамису ,пробвах си новите придобивки, стана много вкусно Кеми благодаря за рецептата http://vkusnoikrasivo.com/forums/viewtopic.php?p=3333#p3333

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 11:06 от kar4ita

# 283
  • Мнения: 1 685
Krische, заповядай рецептата

Като имам повече време, ще изгледам клипчетата, които направихме, че то си е цяла наука и ще добавя още подробности.




# 284
  • Мнения: 2 375
Краси.мира ето ти рецептата със снимки.
Цецето, дай рецепта за тирамируто /да не наръпам екрана/ .   bite

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 19:27 от natia

Общи условия

Активация на акаунт