Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 30-та тема

• 59 932
  • 352
  •   1
Отговори
# 60
На  Дикси  има  на първа страница едни  бисквитени  топчета с вишни  Peace . Как ги правиш ?

Не винаги ги правя по един и същи начин. По принцип ползвам бисквити Закуска, но този път ги правих с чаени бисквити. Не спазвам определени пропорции, правя ги на вкус. Този път рецептата беше горе -долу следната:

Бисквитени топчета с вишни

2 пакета чаени бисквити - ронят се така, че да станат на прах
1 чаша /приблизително/ пудра захар - може и повече, който обича по-сладко
1 масло от 125 гр
2 жълтъка
какао 1-2 лъжици
1 сладко от цели вишни
смлени орехи или кокосови стърготини за овалване.

От продуктите се прави тесто, което се оформя на топченца. Във всяко топче се прави дупчица с пръст и в нея се поставя по една вишна. Топчето може да се затвори отново, така че вишната да остане вътре или пък може да остане да се показва отгоре. Това е. Сладките се овалват в смлени орехи или кокосови стърготини. Понеже вчера бързах, ми остана малко тесто, което набързо направих на сладък салам. И това е вариант.  Peace

Пепчо, картофите предполагам ще станат добре и със стари, нали?

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 13:31 от dixi

# 61
Ето снощната ни вечеря:
http://s39.radikal.ru/i084/0903/f7/58acf9f35af6.jpg макаронена салата
http://s51.radikal.ru/i134/0903/f7/65208203b600.jpg таралежки сурови
http://s46.radikal.ru/i111/0903/d3/f7f84aa9c227.jpg вече готови
за десерт чийз кейк , но не го снимах

# 62
Ето снощната ни вечеря:

vesi_nn , ежковците ти са страхотни! Heart Eyes Има ли нещо особено в състава на каймата или е като за кюфтета?

# 63

Пепчо, картофите предполагам ще станат добре и със стари, нали?

Стават, да  Peace

# 64
няма нищо особенно, правя ги като за кюфтета с подправки, лук и яйце
А краставичките, морковите и свареното яйце ги нарязах и обърках с каймата

# 65
Kafenceto ,баничка с масълце мммммммм..........много обичам и вкусно изглежда yes
Ежковците са  ......май не съм ги правила скоро smile3508

Последна редакция: ср, 04 мар 2009, 13:01 от nordina

# 66
здравейте!тези ребърца са ммммммммммммммммммммм направо ти завиждам.така е като дойде мама всичко е вкусно а и като ни глезят е страхотно.и аз пуснах снимка на моите кифлички но няма да ги пускам и тук че ще ме скастрите.има ги във виенски кифли.дано ви харесат.
видях кифличките ти-защо не ги пуснеш тук  Hug много са си хубавки  Peace
Кафенцето аз не си падам по месо, но баницата с масло от тук я надушвам-ммм, как ми се дояде  Crazy Heart Eyes Heart Eyes
Мама Цоцоланка, изгледах клипчетата-много са интересни, ех тези баби колко са сръчни-браво и на теб за труда и за прекрасния резултат  Heart Eyes Heart Eyes
vesi_nn много красива вечеря  Heart Eyes

Аз вчера правих царевична питка, но не беше много за снимки (въпреки това днес вече я няма  Grinning )

# 67
цък ето кифличките и тук!

# 68
vesi_nn, супер са ежковците!  newsm51
Аз ги правя със спагети за бодлички и черен пипер за очичките, а вътре слагам цяло яйце, но така с маслинките е много готино. А краставичките са доста оригинални за бодлички.  eat chef Смятам скоро да приготвя подобни ежковци (вдъхновена от твойта идея Wink). Малката много ще им се радва. Аз й правих преди известно време мишлета, сега като ги види на снимката, се разтапя: "Мамоооо, мишленцата!!!! Искам ги!!! "  Joy

Може ли рецептата за макаронената салата?

# 69
аз я правя като руската, но вместо картофи слагам макарони от тези цветните спирали и каквото ти хрумне, вчера сложих шунка, сирене, кашкавал, краставички, маслини и варено яйце и обърках всичко с майонеза която разредих с няколко лъжички кисело мляко и черен пипер. Стана много вкусна.

и аз съм правила с цяло яйце, но така по ни харесва

# 70
Кафенце, благодаря ти  Hug  и как сладко си го написала, че ти се приисква да си топнеш, добре, че на мен не ми се приисква Mr. Green, сигурно щеше да ми е непосилно трудно да постя, ако обичах месо, но така поне ми е трудно само заради млечните продукти.

Пепчо, много благодаря за рецептите за картофките, няма начин да не ги пробвам. Hug

От мен едно ароматно оризче:

# 71
vesi_nn, благодаря ти.   bouquet Чудя се дали ще стане салатата добре с пълнозърнести макарони... Че имам такива само. Ти правила ли си?

Колкото до мишлетата и ежковците, мойта щерка ги харесва с цяло яйце, защото яде само него.  Mr. Green Иска от всички мишоци да извади яйцата и да ги изяде.  Laughing Е, и каймата яде, но обича много варени яйца... Simple Smile Иначе изобщо не се съмнявам, че по твоя начин са вкусни - с нарязани продукти вътре в каймата. Mисля, че бях срещала подобна рецепта за Мързеливо руло Стефани /ако не се лъжа/ и все се каня да опитам по този начин.  eat

# 72
Момичета рецептата която аз обещах за питката с лимонада не е нищо особено само че се меси с лимонада  вместо с вода иначе се слагат яйца , захар, мая. Мога и по подробно да напиша ама си мисля че е много лесна и все пак ако някой я иска ще я напиша по подробно.  На фона на това вие какви красоти показвате моята питка е направо елементарна.   bouquet

# 73
Коте ,може ли рецептата на ориза , че и аз съм на тази вълна ?  Grinning

# 74
  • Sofia
Празнично - от вчера - Лимонов чийзкейк на natalyna  Hug

целия:

и парче:

Общи условия

Активация на акаунт