Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 30-та тема

• 59 934
  • 352
  •   1
Отговори
# 30
   Котка,обожавам най-обикновените печени "картошки".Кат' видях твоите,се сетих,че скоро в един руски сайт видях един оригинален начин на приготвянето им.Та сега ги пека така:

# 31
Пено, уж приятелка ми се пишеш, нали? Да беше дошла и у нас да излъскаш ли newsm78, не само у вас.......

Гицо, чакам си колетче с копривка, не че у наше село няма коприва, но и да има -  да не си ожуля нежните ръчички - от теб ще чакам......

Стоева, Стоева, този път чака наготово на масата..не те е срам! Избрах си от теб салатата от ряпа.

Роца, ти канелоните не ги вариш предварително, така ли? Пази си пръстчетата, че после как ще щракаш по клавиатурата на форума? Ще ни липсваш!

Пепика, да не намекваш с таз салата на господин Пепиков, че за 8 март искаш чанта за подарък! Значи аз трябва да правя тогава торта с остров и палми на моя....че да се сети какво искам да му кажа........Като знам,че от остров с палми в един момент излезе мотика с панделка и ми отиде посланието на кино - се отказвам от сега.

Graci в духа на гореказаното, твоето творение ми прилича на вулкан с лава. Страхотно изпълнение!

Ох, свърши ми пипера от село във фризера...Вече само ще си мечтая за пълен пипер........

Селма, преписала си ми закуската HugИ какви са тези половин порции???? Порция и половина разбирам, ама половин порция NaughtyНа поправителен.....

Гелева, благодари се,че имахме супа с гъби.......Че твоите ги бях изяла от монитора.....

Хайде да почвам и аз.....

Норвежката супа с гъби на ЧервеноВинце със зелен чесън....мммммм … ....много вкусно!

Паприковани крилца по Стоева със салата боб(от онзи боб в гърне, … или без лютеница)

Дърпана баница - подкокоросана от един клип с една баба + Парче и И пак парче - стана невероятно вкусно!

Сполай ви и спорна работна седмица от утре!

4 нови отговора.....

Котка тез пирожки сега не са за теб......След 7 седмици първата закуска може да е това.......Печени картофи кога ли ще си направя.......

dixi прасковите ги свързвам с детството ми.....

Гицо.......не знам що си ги дирила близо до моя роден край.....Ама имах гадже от Провадия.....Леле.....каква любов въртяхме.....не бе любов, не бе чудо......Кратко, но бурно.....Много държеше на мен, помогна ми за един много сериозен здравословен проблем и какъв спомен имам от една единствена целувка с него......Викаш разкрепостена съм, а?

Селма, сега и картофи ветрило трябва да пиша в тефтера........ Hug

# 32
От мен една супЕР топчета - идеална, за леееко настинал човек като мен в момента:

И аз, като Мама Цоцоланка /тя, когато е болна, прави козунаци/ реших днес да направя козуначена питка - тотален провал! Брашното не стигна, тестото меко, лепкаво, едва направих топките, после като втаса всичко стана дюс , като се опече- ужас !   newsm50 В момента се задушава. След малко ще я снимам и ще я пусна !
Еее, аз докато пиша и Мама Цоцоланка вече публикувала - и то какво ! Останаха ми очите в дърпаната баница! #Shocked
Ето злополучната ми питка:   newsm45                            и парче без кьорав конец... Close

Иначе си мирише на козунак и я хапваме в момента с мед.  Wink

Последна редакция: вт, 03 мар 2009, 21:18 от nela_66

# 33

Пепика, да не намекваш с таз салата на господин Пепиков, че за 8 март искаш чанта за подарък! Значи аз трябва да правя тогава торта с остров и палми на моя....че да се сети какво искам да му кажа........Като знам,че от остров с палми в един момент излезе мотика с панделка и ми отиде посланието на кино - се отказвам от сега.

Дърпана баница - подкокоросана от един клип с една баба

rotfImbo rotfImbo rotfImbo Joy JoyМамчеее, скъсах се от смях с твоята публикация! С господин Пепиков нямам никакви проблеми относно подаръците, винаги е бил дащен. Затова пък не знае къде е кухнята и "пералня" - за него звучи на  hahahaтаджикистански.

Баницата ти е страхотно изкушение като я гледам Crazy. Първия линк, по-дългия за баницата не ми се отваря, гледах втория, по-късия. Бабата залива почти готовата баница с гореща вода със сол. Ти прави ли го това? Може би за да стане мека, а не суха и трошлива. Мисля да я направя,  newsm78 колко време ти отне целия процес горе-долу?

# 34
  • София
Котка, ето я и рецептата:

Супа от морски дарове

250 гр. морски дарове
200 гр. печурки
½ глава китайско зеле/или бяло/
1 глава печен лук
1-2 печени чушки
2 с.л. овесени трици
Пресен джинджифил, чесън, магданоз, пресен лук, сол и черен пипер.
Слагат се последователно всички продукти във вряща вода и се вари до готовност/около 30 минути/.
Идеята е от сп. Меню, но с някои промени от моя страна/ по режима на Дюкан/  Whistling.

# 35
Стоева, Стоева, този път чака наготово на масата..не те е срам! Избрах си от теб салатата от ряпа.

наготово друг път  Crossing Arms Мойте чешит*чета преди години казаха на баба си "Ние искаме мама да сготви..." и след няколко зявки мама отсече "Ти ще си готвиш на хората". А сериозно -аз пък гледам  да я отменя на село, тя не е свикнала в такива дози. Виж, тиквеник не се хващам да правя - нейния е несравним  Peace

dixi прасковите ги свързвам с детството ми.....

и аз  Heart Eyes как ми напомнят  Rolling Eyes Rolling Eyes че мога да взема да спретна  Embarassed идната неделя.

Котка, щях да си пускам вечерята, но ще ти я спестя  Joy без друго гледам не си падаш по мръвката напоследък. Но пък гърнето е  Peace страхотно

Гелева, пастета ти е много апетитен  Peace

# 36
Пепика, хвала на такива мъже като твоите! Не ги хвали, не ги показвай, че е опасно.....

По първия линк ми е предизвикателството - дълъг 22 мин., не късия...Аз късия не съм го гледала Embarassed.....Отне...цял следобед като време...Пусках няколко пъти машинката да ми омеси тестото. Пина бе посъветвала да е абсолютно гладко тесто, за да няма проблеми при дърпането. Чаках прилично време да починат топките, т.е. питките, които се получават по метода на първата баба, внимателно и без нерви дърпах корите...Признавам си - заболя ме кръстта от много въртене(де да беше от друго въртене, ама нейсе....) и дори накрая посядах на стола.....

# 37
Маме и 2 торби ще набера коприва ако трябва, ръцете си няма да жаля, кръв да пуснат мехурите, ще бера и ще стискам зъби, като сестрата на дивите лебеди, която плетеш и предеше ризите за братята си, само и само такава баница да ме научиш да правя.....и вярно ти думам не те бъзикам Peace

Селма, я  разкажи за тия картофки, страшни са....с какво си ги наръсила, имат подправки някакви, чини ми се. Пък и технология да споделиш няма да е зле Wink

# 38
Гицке, готово! Но ти си Умница и Убавица и няма да се мъча много с теб, ще се оправиш от раз! Ще помагам! Трябва търпение и добро брашно, аз я правих с брашно за баници на София мел, или трябва брашно тип 450....

Ето линковете тук:

Ето едно филмче как се прави такава баница!
http://www.vbox7.com/play:02eaaeb6

а тук и още едно филмче с повече информация за продуктите.
http://www.vbox7.com/play:2cc6e664

Да Ви е сладко!

Първият ме вдъхнови!

# 39
  • Brussels
Невероятни сте,не видях едно нещо, дето не ми се изка да го излапам!  Hug
При нас: Пълнени пилешки гърди по италиански

# 40
Наде все забравям да ти кажа добре дошла и тук  Hug Hug Hug.Голям съм заплес  ooooh!.
Маме и в другата тема писах ама тука както си го описала не мога да се хвана на тово хоро за тая баница.Нервички нямам  hahaha hahaha hahaha пък викаш това било важно в този процес Joy

# 41
Момичета много се радвам че сте харесали моята питка. Много ценя вашето мнение. Благодаря ви.

Рецептата ще я дам по късно.   bouquet

# 42
Всички сте приготвили невероятни неща.Наде ,страхотни са тия пилешки гърди.У дома пържена и панирана риба,с картофено пюре,обаче нямам снимки

# 43
Гелева, много благодаря за рецептата! Hug  Още повече, че според някои тълкувания морските дарове са разрешени през пости, аз лично рядко се възползвам от това разрешение, но за разнообразие задължително ще пробвам супичката.

Селма, и аз чакам с нетърпение да кажеш за картофките, изглеждат страхотно (дано само това, което се вижда като плънка да не е бекон Mr. Green, тогава ще се наложи да почакат. Но то сигурно може и да се импровизира).

Крисче, Мамо Цоци, как ме разсмяхте и двете (за пореден път) Joy Joy  Едната чак на другия край на България ходила за коприва (пък и блажна на всичкото отгоре Simple Smile), другата се подкокоросала за баницата от клипа с бабата, пък и гадже имала била от местопрестъплението (на брането на копривата, де). Заслужавате по една голяма целувка, че ми оправихте поувяхналото настроение. Heart Eyes

Ааа, Пепчо, как така заради мен няма да си покажеш вечерята, особено ако е с месо, без проблем, няма да се трогна особено. Виж ако покажеш някое синьо, бяло, жълто (или каквото и да е) сиренце, може и да се поразстроя. Laughing
Ето, например, от на nadeto_sp разкошните пилешки гърди ме влече най-вече плънката.

# 44
Наде, страхотни са пълнените филенца Hug

Аз след пържолката и копривката, беше ми скучно, пък и не е честно, че днес бях на работа, в ден, в който трябваше да се отдам на готвенето, та да направя нещо сладичко, затова кейк с ябълки, мекичък и още топъл, топъл даже - любимият ми, който мама правеше

Маме, тая баница като гледам бабата, изгледах я де, ама няма да я направя май. Нямам аз такова търпение. И маса такава нямам, където да я дърпам тая ми ти баница Wink (виждаш ли колко съществена причина си измислих), нооооо в интерес на истината, най-ме притесни олиото дето го ръсеше.  Бая беше. И как го изсипа накрая, тя бъка от олио тая баница май май..... Абе дето се вика, намирам си причина. Браво Маме, за търпението и невероятния успех. Като гледам парчето си се справила чудесно. Peace

Общи условия

Активация на акаунт