113 DE: Третомартенска седянка

• 10 958
  • 315
  •   1
Отговори
# 60
Ако се закучи положението с яслата, пробвай късмета си при Tagesmutter.

Тагесмутерите са доста скъпи. Моята хем взима по 4Е на час, което си е жив късмет..хем пак идва скъпо. За 4 дена по 4 часа - 330Е Confused Като сложиш по 2  Money

# 61
Ох...доки е отпуска! Едва се наканих и нея да я няма.  Laughing
Петка, профилактично нищо не се изследва в де  Rolling Eyes . Не можеш да отидеш и да кажеш да ти пуснат една кръвна, щото касата не плаща за желания, а само за болести. Като с презервативите и с противозачатъчните е! "Wer Spaß haben will, muß zahlen."! Така ми казаха като питах.
ОБАЧЕ...Обикновенни кръвни джипито ще ти пусне, ако му кажеш, че се чувстваш отпаднала и ти се вие свят примерно. Измисли си нещо. Ако искаш хормони за гуша, кажи й, че си напълняла/отслабнала за кратко време и се притесняваш да нямаш проблем. А ако искаш други женски хормони, кажи на гиньо, че няколко пъти ти идва нередовно.  Peace
Аз преди години спрях да се моля за изследвания. Отивам, казвам, че ми е зле и те пускат.  Wink  И без друго почти не ходя на доктори за какво я плащам тая застраховка, ако не щат да ми точат кръвчицата. Амаха. Crossing Arms

# 62
благодаря ви много за поздравите  Simple Smile

аз като не ям сладко, отслабвам... 2003г през декември спрях шоколадите за 1 месец и свалих 10 кила.... обаче миналата година след великден ходихме до Ахен... та от фабриката на линд си взех 4 кила преоценени великденски бонбони/пралини, които директно ми донесоха 4 кила отгоре... дънките ми се пръскат по шевовете, но майка е много доволна  Wink

# 63
За 4 дена по 4 часа - 330Е Confused Като сложиш по 2  Money
Като сложиш по 2, струва ли си да работи човек?! Rolling Eyes

# 64
Аз преди години спрях да се моля за изследвания. Отивам, казвам, че ми е зле и те пускат.  Wink

И аз така - за гушата> потене, силна миризма, безсъние, че и наследствено. Бам-готово. Rolling Eyes

# 65
  • Немция
Всеки си преценява според заплатата. Скъпо е, да, но когато 4овек иска да се върне на работа може да измисли разни волни съчетания.... Познавам българка, която комбинираше Тагесмутер за половин ден и за другата половина от деня българската баба вкъщи. Не им излизаше никак евтино, но изкараха така известно време, докато се намери място в ясла или детска градина.

За общите кръвни изследвания мисля, че по-безпроблемно да си направиш профилактични- моят домашен лекар веднъж сам ми предложи такива.

# 66
Струва си. Инвестиция в бъдещето му се вика  Wink Няма да са все малки я. Тъкмо като станат самостоятелни дечургата, мама ще е навъртяла стаж и опит за големите пари Simple Smile

# 67
  • Germany
Абсолютно си струва  Peace Аз при първа подходяща възможност ще започна работа. Тъкмо ми е прясно по този повод да разкажа - една позната не работи от както роди, но дъщеря й е вече на 14 и скоро й каза: Време е и ти като другите майки да работиш и всичко в нас пак да си е Ок    Rolling Eyes Confused И тя имаше късмет, че започна работа скоро след това изказване, много й беше обидно

А това, че няма да съм основното перо по приходи в семейството е ясно от много отдавна, но за мен работата не е само пари - контакти, хора, начин да се поддържащ във форма и други подобни  Wink

# 68
Да, както са казали Биба и Бибитка ... а пък и ние имаме възможност да си ходим на работа когато си искаме Mr. Green Та аз ходя по-рано в офиса, таткото ги води по-късно при гледачката и ходи по-късно на работа ..и с по-малко седене при гледачката, правя повече часове Wink Имаме и възможност за от вкъщи ..ама е трудно. Принципно спят следобед много - ей сега са легнали в 2 и още къртят ..ама 1 път ще се случи да не спят, а да имам спешна работа ..и дотам с доверието на шефа, та затова избягвам Wink

и Десита е много права за контактите - макар, че не спя през нощите и ми е по-тежко - аз сама си избрах да се върна "рано" на работа. Уважавам всички, които си стоят дълго вкъщи за решението им, но аз не мога просто Confused

Преди в Бг имахме една съседка - откакто я познавам се беше посветила на децата. Беше завършила за лаборантка, ама никога не работила...е като децата станаха на по 14-15г тя освен продавачка нямаше какво друго да почне Rolling Eyes

# 69
Аз при първа подходяща възможност ще започна работа.
Аз също вече, но просто възнегодувах срещу факта в продължение на няколко години да работя само за таксата на яслата или детегледачката Wink Естествено, че всеки си решава. Уважавам всеки избор Peace

# 70
  • Germany
Да ви кажа за мен и това ми седене без работа ми е прекалено в повече, но това е положението, надявам се като му дойде времето да намеря приятна работа и екип  Peace Praynig

# 71
3 години седене в къщи ми дойде съвсем добре в интерес на истината, но 14 трудно бих изкарала.
Иначе за заетостта на майката - аз отказах работа, когато Симона беше на 2г. точно поради факта, че нямаше места в детската градина, а целодневната мамка+транспорта до мястото излизаха точно колкото заплатата. В крайна сметка се оказва, че аз ще тръгна на работа, но мъжът ми трябва да ми дава пари за дневни. Егати! Twisted Evil

# 72

Аз не съм готова на такива драстични диети като вашите. Ако правя такава някой ден то ще наблегна на намаляване на количествата и на липсата на захар, мазнини и т.нат, както и на спорт под някакъв приятен вид. На такива тотални хранителни лишения като вашите не съм способна. Sunglasses А и имам ниска кръвна захар, така че не ми се препоръчва да се подлагам на гладуване(иначе озверявам и не мога да мисля за нищо друго  Mr. Green).
Хващам се за подчертаната думичка и решавам , че и мен имаш предвид. Аз не се ограничавам, нито гладувам. Ако на това ядене му викаш гладуване, евала. Понякога нямам апетит и задържам. Свалям на 10 или 20 дена кило. ям сладко. въглехидрати не ми липсват, месо да има.

И аз уважавам избора на всеки. моето мнение се клати като лодка по време на ураган. Ако въпроса стоеше - спаси си работата или ето ти едно апетитно предложение, хм, бих се замислила. Но не стои!
Затова > Ясла - само в краен случай, защо съм ги раждала като ще ги отделям от себе си още преди годинката. За едните 500-1000 евро ли? Децата в градина от 2. Заради тях самите. Среда и контакти-има един милиард ehrehamtliche проекти, освен това групи майка-дете, турнен, музикална градина,църквата - Фрауенбунд,Jugendbund,Каритас, туристическо дружество,Nordic walking групи, съюз на стрелците, дартлига, съюз на биропияча, има кафенета,басейн, лесена пързалка, зоопарк, на центъра да седнеш един познат ще срещнеш / при нас на село/ Освен това намирам за абсолютно унизително да се продавам много под стойността ми - например при нас само заради едната заетост повечето майки работят на 400euro basis job.Мерси! Ако един ден нямам друг избор - естествено. Дотогава - ще си гледам децата и ще изпълнявам обществен дълг. / и ще търпя свекито  Joy /
Забравих да кажа, че само стрелците не познавам от региона от гореизброениете.
И вместо заключение - ако почна работа, кой ще прави торти! Ще заслабнат всички тези познати.  Joy

Мистик, с този дългия нов ник  newsm78. Мисля , че никой няма да го ползва.Стани си пак мистик, ходи ти. Как си?Кажи малко повече за себе си.

# 73
Здравейте,
За работа си говорите..., дано и аз някой ден намеря тук подхадяща работа. В момента не търсия изобщо, първо ще трябва да отделя нужното време на децата, за да се адаптират по-бързо тук, после ще трябва да се справя и с езика.

За диетите - аз никога не съм правила сериозна диета, просто ограничавам сладкото и намалявам количеството на храната и отделям време за физическо натоварване.

Имам един въпрос - родителите ми искат да им купим кола на сторо от тук и лякото да им я закараме. Можем ли да я купим на тяхно име без пълномощно или ни е нужно пълномощно от тях?

# 74
За седенето в къщи по майчинствто изкарвам мах 1 год. После ме хваща щръклицата и почвам да търся възможности. Ето сега пък е период в който вече започва да ми писва работата и искам да го карам малко по-полека. Но такава възможност засега не се очертава newsm78. Но 14 години да седя в къщи и да гледам деца, не. И 5 не мога да издържа Wink.

Общи условия

Активация на акаунт