ЮЛЧЕ как да възпитава, мама трябва да решава! (тема 79)

• 11 295
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Не съм писала от онзи път за нашите проблеми със спането, но днес да се похваля (пу, пу) с положително развитие Peace
След онзи път, когато го оставих да плаче реших да действаме полека, като детето само реши кога и какво, а аз да му създам всички предпоставки да си заспива спокойно. Определено Дени се е страхувал от кошарата. Реших да го оставям да свикне с нея, по няколко пъти на ден го слагах да си играе там, колкото поиска-толкова, когато заплаче го взимам. Аз междувременно седя в стаята и върша нещо домакинско, така че да ме вижда добре - подредих си гардеробите например. Той започна да си се заиграва там, все по-рядко ми обръщаше внимание като излизам от стаята (както миленка препоръча, излизам за минута и пак се връщам). Като му се спи предлагам гърда (но само след като покаже явни признаци, че му се спи, може би преди това ми беше грешка като съм опитвала да го приспивам без да е бил напълно готов). Тези дни суче по малко за заспиване, а после започва сам да си пее и да се унася. Седя до него, ако поиска да суче давам, ако заплаче веднага го гушвам. Той явно е спокоен, пее си сам и на няколко пъти се унася сам. Тази сутрин пак си легнахме, дадох гърда, сука малко, после се обърна и пак започна сам да си пее. Сложих го в кошарката, пуснах му музиката (има си едно любимо агънце) и излязох от стаята, но останах до вратата да наблюдавам. Взе си агънцето, слуша си го, после си запя и след 5 мин заспа. newsm44

Та така. Ще продължаваме така лека-полека, без да го насилвам. Добре че стана така днес, че вчера нещо ми направи на едното зърно и сега е постоянно настръхнало newsm78

Момичета прави ми впечатление, че много боледуват нашите дечица и все сериозни неща Cry Не съм предполагала, че малки бебенца могат да хващат пневмония, бактерии и прочее. пазете се много, дано зимата свършва вече и започне топлото време, че да излизаме повече на чист въздух. Дуци, Евридика, кога ще се виждаме в парка?

Maiabee, успех и от мен Hug Моля те ако не е много лично да споделиш после, че моят с моят хазяин (на офиса де) точно си говорихме по този въпрос. Жена му го напусна и забременя докато още са женени, сега детето май на него ще се води, той се е юрнал да се развежда, но нали 9 месеца след брака се води негово детето? Биологичният баща си го иска де, та сега се не знаем на двамата ли бащи ще се прави тест или просто ще се пише, че и двамата са съгласни детето да се запише на другия newsm78 Той ще ходи на адвокат де, не можах да го посъветвам по казуса, не съм запоната. То не съм му и особено близка, но човека беше в шах и явно е нямало с кой да поговори, та с мен Wink

# 166
От 2 нощи не спим като хората, не знам защо така става. Оная вечер заспа рано-рано, не беше дошъл часа на яденето с лъжицата и дадох да суче. Явно си остана недохранена, та в 12 се събуди, за да яде. Е, разбрах какво е празна гърда! От месеци не се е хранила нощем, или поне преди 5 часа, та при последно кърмене към 22,30 в просъница, кърма нямаше. Нямам АМ, та се наложи да направя доста рядка каша, сипах я в чашата с дупките и като изпи към 120 мл, се успокои и заспа. Следващо будене в 5 часа Shocked. Снощи същото, при положение, че си похапна добре за вечеря, пълната доза каша излапа. За всеки случай  пак й предложих да посуче  когато си залягах и аз. В 12 пак се събуди. Размина се с малко гушкане, не съм хранила. В 4 часа обаче не мина номерът, сука и така заспа. Не знам от какво се разбута работата. Надявам се, да няма следваща нощ такава, че как ще купоясваме за осми март?
Стискам палци на всички, при които има проблеми, да минават и да се изчистват окончателно нещата.
Възпитанието рядко може да се изпълнява както е в книгите, съгласна съм с Тити по въпроса.
А колкото до алергията и алергените - ами то има и хора с алергия към кортикостероиди, та значи ли, че на алергичните да не се правят? Всичко си зависи от терена. Един реагира, друг не, строго индивидуално е.

# 167
Здравейте и от мен Simple Smile!
Мерси за пожеланията за оздравяването на Ивето  Hug. Вчера пак се появиха лишеите по крачетата, но стискам зъби и чакам ефекта от хомеопатичното лекарство.
И ние сме от групата на неспящите бебета. Цяла нощ будува и мрънка, а сега се смее и бърборка, докато аз клюмам над сутрешното кафе.
lucia, бързо оздравяване Hug.
amarinova, ако Алекс кара рубеола, напълно безпредметно е да и слагаш ваксината в по-късен етап. Тя има вече имунитет, и то естествен. Ако има начин, не слагай ваксината.

# 168
е, тя ваксината е и срещу морбили и заушка, нали е трикомпонентна, не е лошо да я сложи

# 169
Добър ден и от мен.
Сами пак падна от спалнята сутринта. Спахме си и по едно време се будя от трясък и рев. Горкото дете има и цицина тоя път  Cry Иска да спи при нас, а при всеки удобен случай хуква нанякъде да обикаля и пада.
За възпитанието ще изчета всичко, което мога, но от сега си признавам че ще го пошляпвам. Понякога децата изпадат в едни супер лигави настроения, дето нищо не ги оправя освен един по дупето. Тогава някакси разбират че са прекалили и малко се взимат в ръце. И ние сме яли пердах, ама не сме се сдухали от това и помня как ми помагаше в някои моменти да се осъзная.

# 170
Дойдох си!Делото мина без изненади-сега чакам да се произнесе съдът,но то е ясно.Формално е.За казуса:Мона се роди по време на брак.Автоматично я записват на името на мъжа ми.Няма друг начин.Ако се разведе хазяинът,и жена му встъпи в брак преди да се роди детето,само така ще избегнат съд.Инъче няма как.Завежда се дело за бащинство.Ако всички страни са съгласни с иска,не се прави ДНК.Тоест ако биологичният баща каже-ДА,това дете е мое,съпругът каже-НЕ,не е мое и жената посочи бащата,минава с 1-2 заседания делото.Ако не,се прави ДНК  и се взима кръв от майката,детето,предполагаемия баща.Цената зависи от пола на бебето Joy
Ако е момче е към 1100-1200лв.за момиче ми излезе 600лв.И така....
Чакам съдът да каже,че детето взема имената на биологичния си баща,ще получава гигантската неизхарчваема издръжка от 80 лв....Това е от нас.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 13:00 от maiabee

# 171
ще получава гигантската неизхарчваема издръжка от 80 лв...
#Cussing outТова е то - да се чудиш дали да се радваш че си спечелила  ooooh! Кога ли смятат да оправят тоя въпрос в България?

# 172

Мая, извинявай за любопитството, но аз бавно схващам - децата ти са от бившия ти съпруг, а ти си с друг мъж вече или второто ти дете е от нов мъж, пък се е родило докато формално си имала все още брак с предния и се води на негово име...
Или сама ги гледаш? Каквото и да е -стискам палци нещата да вървят гладко и да се справяш с всичко!

# 173
ДеЩо,със съпругът ми си осиновихме синът ни,бебка е от друг мъж,който ни изостави,докато бях в 7 месец бременна.И сега гледам съвсем сама децата.Съпругът ми ми помага много за Иво,но само за него(и логично).Живея сама.С децата.Нямам никой до мен Cry Tired

# 174
  • Sofia
Maiabee, много ти благодаря за разяснението  bouquet
Аз чак сега разбирам за твоето положение и за това през какво си минала заради голямото ти детенце Embarassed Ти си много силна жена, страшно ти се възхищавам! Децата ти са късметлии да имат такава прекрасна майка Peace
Наред ли е вече всичко с баткото?

А това за 80-те лева - нямам думи #2gunfire #2gunfire Как е възможно такова нещо не мога да проумея, че това сума ли е изобщо? Не знам как се справяш, но ако имаш нужда от помощ- сигурна съм че много хора тук са насреща Hug

ПП> аз чак сега се сещам, че съм чела тема с твоята история, тогава изобщо не съм направила връзка, че си юлска мама ooooh!

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 13:46 от NBM

# 175
NBM, с помощта на много прекрасни хора успях да се справя с положението си,или поне с първоначалния шок,раждането....Бях съвсем сам сама.Не го пожелавам на никой,нямах спокоен ден,докато бях бременна,нямаше кой да ми подаде чаша вода.Нощното ставане с корема беше кошмар.Водите ми изтекоха вечерта и бях съвсем сама.Но да не се връщам назад.Батко засега е добре,надявам се да е винаги така.Предстои ни магнитен резонанс.Дано всичко е наред,дъхът ми спира.80лв е максимумът,надявам се да присъдят поне тази сума. #2gunfire

# 176
Издръжката на сестра ми е 50 лева.

maiabee, стискам палци всичко да е наред!

# 177
Маябий, пожелавам ти отсега нататък всичко да върви в положителна посока и трудностите да са зад гърба ти! Hug

# 178
е, тя ваксината е и срещу морбили и заушка, нали е трикомпонентна, не е лошо да я сложи
аха именно за това става въпрос Peace Просто ваксината се отлага във времето и вместо на годинка, се поставя на две.

За възпитанието, от сега си признавам, че ако нещата излязат извън равновесие предпочитам да посшляпвам по дупето, отколкото да наказвам Peace Определено от сега съм се въоръжила с мнооого търпение и мисля първо да обяснявам, да повтарям, потретвам... и ако така не стане с добро, тогава ще има пердах newsm66. В никакъв случай обаче, не мисля да прекалявам. А и Дуци е права, че може би при момичетата нещата стоят малко по-различно. Като цяло са по-кротки и по не създават проблеми. Така че, надявам се да успея да възпитам и отгледам едно добро дете Peace

# 179
Забравих да се похваля, че Алекс вече върши и "акото" в гърнето. Лошото е, че аз все още нямам навик да го слагам, не се сещам например като се събуди. Но пък когато го поставя схваща за какво иде реч детето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт