Бургас: Ясли, градини, занимални със специални занятия

• 91 045
  • 1 269
  •   1
Отговори
# 795
Правила за приемане на деца
Правила за приемане на деца в общински детски заведения(детски ясли,ОДЗ и ЦДГ)на територията на Община Бургас

ПРАВИЛА

ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДЕЦА В ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ (ЯСЛИ,ОБЕДИНЕНИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И ЦЕЛОДНЕВНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ)

НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БУРГАС

1.Приемът на децата се извършва по документи, в съответното общинско детско заведение от директора или от упълномощено със Заповед от него лице.

1.1.При подаването на документите подателят получава задължително пореден входящ номер, издаден от детското заведение.

1.2.Заявления за постъпване в общинските ясли и яслените групи в ОДЗ се приемат от 01.01.- 30.04.2010 г.

1.3.Заявления за прием на деца от І - ва възрастова група (родени 2007година) се подават в детските заведения (ОДЗ и ЦДГ) от 01.04.-30.04.2010 г.

# 796
  • София
Да, този правилник го знам, всъщност е такъв за цялата страна.
В Сф например се дава възможност на децата родени януари 2008 да кандидастват с децата 2007, но след като приема за тях приключи, т.е. септември месец, и се види дали има свободни места.

Но и аз мисля, че е най-добре да се пита конретно на място.

Благодаря ви! Simple Smile

# 797
Да, и аз така разбрах наскоро за януарчетата 2008 набор. Моя позната са подали документи и за ясла и за градини.

# 798
Много благодаря за иформацията.

# 799
  • Бургас
Привет момичета!
Имам питане как да разбера, коя детска ясла ми е по район, защото тази на "Сан Стефано" и тази на "Републиканска" са ми еднакво далече? Това са, обаче двете ясли, които са ми най-близо.
Другото, което ме интересува е, че синът ми навършва две години в края на ноември. Задължително ли е да го дам на ясла (ако го приемат), до 15 септември? Няма ли възможност да тръгне ноември? Има ли условия при които могат да ми пазят мястото?

# 800
DeeDee76 питай в яслата най-добре към кой район спадаш.По другият въпрос приемат е септември, ако до 10 дни детето не постъпи в яслата, без уважителна причина, си губи мястото!

# 801
някакви отзиви за "Детелина"в Славейков

# 802
Момичета,може ли някой да сподели мнение за ДГ 'Пламъче' в Лазур? Мерси   bouquet

# 803
  • Бургас
Привет момичета!
Имам питане как да разбера, коя детска ясла ми е по район, защото тази на "Сан Стефано" и тази на "Републиканска" са ми еднакво далече? Това са, обаче двете ясли, които са ми най-близо.
DeeDee76 , ето тук в Правила за приемане има информация за детските заведения по райони.  Peace

# 804
  • Бургас
juja_, I r r a  - благодаря за бързите и точни отговори!

# 805
Гледам, че срокът за подаване на документи за Първа възрастова група в ДГ е до 30.04. (за набор 2007) и се чудя дали все пак да не подам и за Настя, нищо че е 2008 набор - може пък в някоя ДГ, не толкова търсена да останат места и да вземат януарчета, че и февруарчета. Какво мислите? Има ли смисъл от отделям време за това?

# 806
  • София
Деси, над този въпрос и аз се чудя!
И моята дъщеря е януари 2008.

За Андерсен мога да ти кажа, че не става, там питах още преди няколко месеца.

# 807
  • Бургас
И моята дъщеря е януари 2008.
За Андерсен мога да ти кажа, че не става, там питах още преди няколко месеца.
Жалко ..И синът ми е роден февруари'2008. И аз се бях навила да опитам, но щом в Андерсен, където е каката ни не става....ще си чакаме набора  Laughing

# 808
Не хранете излишни надежди за този вариант. По принцип гледането в ДГ е различно от това в ясла. Вие сигурни ли сте, че децата ви са достатъчно самостоятелни? В ДГ няма гърнета, не се занимават с памперси и децата се обличат самички.

# 809
  • Бургас
Трудна работа с яслите и градините навсякъде.
Аз чакам откриването на нашата градина в Крайморие.Кзаха,че ако има записани деца,ще направят и ясленска група.Ама тук майките много-много не искат да си записват децата в ясла,а директно в градина.

Общи условия

Активация на акаунт