Любители на котки - тема 20

• 23 938
  • 335
  •   1
Отговори
# 135
  • София
SHERIFA,
 Вземи си още една котка и винаги ще са с чисти уши, защото си ги ближат взаимно Laughing
 Сериозно, котките сами поддържат хигиената си. Може би е още малка котката и не може. Внимавай много ако решиш ти да ги чистиш- да не направиш някоя беля. Същото важи и ако я къпеш- не трябва да влиза вода!

Теd cat, на Бени май му е омръзнало да го снимаш- виж колко е ядосан на камерата! Много е сладък! Снимай ги докато са малки и им се играе. Като остареят само се местят на по-скришно място, за да си поспиват необезпокоявани.

Беше ме питала за снимки. Ето, но не са много: http://www.pantonov.com/galleries/themes/cats.php

А колкото за повръщането- нормално е 1-2 пъти месечно се случват такива неща. Ако е от преяждане си личи- то си е храната, леко преработена. Най-често се случва когато ядат неподходящи треви от домашните цветя, защото все си ги избират едни остри и твърди- палми, карамфили, орхидеи. Но обикновено се виждат листата, които са погълнали. Ако е само бистро е трябвало да изхвърли листата или космите и не е успяло. Обикновено има втори път след известно време, но не винаги. Както и винаги се разбира кога ще вършат такава беля, защото мяучат много особено и силно и аз само ги изнасям на терaкота в коридора или банята и чакам, за да избърша по-лесно.

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 02:31 от tania tda67

# 136
  • Варна
На Кетя съм и взела гранули с малцова паста, ама хич не ги ще. Размесвам ги с другите и гранулки, а тя пак ги отделя Whistling С голям зор изяжда няколко. Иначе е повръщала само веднъж, от преяждане. Предишният ми котарак също рядко е повръщал, обикновено храна или течност, както Бени. Космени фитили не съм виждала, може би се отнася повече за дългокосместите.

# 137
А, Бени няма как и да повръща косми - той почти не се ближе  Laughing
За ушите - аз им ги чистя редовно с клечки за уши. Ушните им канали са доста навътре и няма опасност нещо да ги нараним.
Нико все си разкървавява ушите, защото се чеши със задните лапи и пуска нокти. Та вътре се образуват мръсотийки от засъхналата кръв. А той се чеши винаги като му помачкам ушите, явно го засърбяват. Вече избягвам да му мачкам ушите, за да не се дере после с ноктите.
Днес им взех консерви и им смесих с гранули - голяма радост, голям кеф.  Grinning
На външен вид почти са станали един размер Нико и Бени, но по тежест Нико е двоен - много странно. Един е такъв дребен, пък тежиииии - като гюле.

# 138
  • София
Ted_cat ,
голям звяр е Нико!

# 139
Ей, къде се изпокрихте всички!
Я, бързо тука да давете отчет за пухените топки  Laughing
Аз съм без апарат и снимки от мене не чакайте скоро.
Джиндж? Ела покажи наследника с Гуго...
Арчи ми липсва...
От новите ни попълнения - Олга  Grinning да дава нови снимки.
А ако някой намине към Люлин да ми остави тяло на пентакс, хич няма да се разсърдя  Laughing

# 140
# 141
  • Варна
ДобрУтрУ от нас Hug
ros4enka, голям сладкиш Grinning
Кетя от няколко дни си има ритуал за изпращане. Като тръгвам сутрин застава пред вратата, направо се подпира на нея милото, не ще да остава само. Кандърдисваме се известно време и накрая успявам да изляза. И като сляза долу поглеждам към прозореца, където и направихме наблюдателница - тя се наместила там и гледа Heart Eyes Махаме си малко и аз се скривам под навеса на спирката. По някое време и тя се скрива. Душица.
А в блока срещу нас, на терасата горе долу срещу нашата тази сутрин имаше огромно черно куче. Щяха да и изскочат очичките от любопитство Party

# 142
Добър ден от нас,картофчето е разкошно.Лек ден на всички любители на котки.

# 143
Картофчо е страхотен, но защо ли очаквах да го видя с розови дрешки Thinking
Днес карах Рижо на д-р заради лапичката. Каза, че му нямало нищо и заздравява. На отиване - нямахме проблеми, аз карам, той в скута ми, само по 1 вр измяука изведнъж и малко се постреснах ooooh!, но пристигнахме благополучно.
Ама на връщанеее... обиколи цялата кола, навря се под пасажерската седалка и 30 мин не мога да го изкарам Shocked. Как ли не се въртях, със салами го примамвах, той си протегне лапата, вземе салама и стои smile3516. Местих седалката напред, назад, не ще и не ще да излезне. Вече си мислих как да разглобя седалката, че да излезне Рижо newsm78. Но бутнах седалката най-назад и с др ръка пипам за Рижо, няма го. Бързо отивам отзад и му гледам задните лапи и опашката, мъчи се да се навре под шоф. седалка. ХВанах го за краконджолите и го издърпах. Следващия път ще се вози в багажника smile3513

# 144
  • София
а на нас вече ни се е случвало да разглобяваме предната седалка Laughing Laughing Laughing,но беше отдавна. Вече с 6-те си килограма може да завре само главата си отдолу Joyкато някой щраус. А с дърпането на седалката внимавай, защото веднъж му разкарвавихме устата... Иначе наш Мъро е голям пътешественик- почти всеки месец пътува с нас до Пловдив. И вече е свикнал, само морската болест не го подминава и въпреки гладната диета няколко часа преди пътуване винаги има с какво да ни изненада #2gunfire

Шушулче, не бива да го оставяш да се разхожда свободно в колата ако си сама, защото може да отиде под педалите и да стане беля!

# 145
tania tda67 , внимавах с дърпането, си се ослушвах да не замяука. И на 2 пъти спирах, че се беше насочил към педалите, ама сме живи и здрави и колата - непокътната.

# 146
Пуфинка е прекрасна. Така блажено спинка.   bouquet
Ние имаме хиляди снимки и май е време да се науча да пусна някоя и друга, за да се отсрамим. Wink
Месечинка  Hug знам си, аз че сме посестрини. При нас ритуала е задължителен всяка сутрин и вечер... Разпознава алармата на колата и като се прибирам винаги е на пост.

Сладките душички толкова любов ни дават.  Heart Eyes

# 147
  • Варна
Вярно е, друга такава безусловна обич няма Simple Smile. Мъжът ми се прибира преди мен и обикновено него го посреща по-бурно, макар че и аз като влизам, тича към вратата. Но преди няколко дни бяхме закъснели доста и се прибирахме заедно. Той слезе на долния етаж до едни съседи, а аз си продължих нагоре. Излизам от асансьора и вървейки към вратата чувам нашето как измяука. Като отключих и тя отгоре ми – мяука, мърка, не може да се нарадва, страшна картинка. Много любвеобилно кюфте Simple Smile
Гуш за Шанка и давай да гледаме снимки Hug

# 148
Картофчето някй го е мачкотил май спящо  Laughing
Като стана дума за картофи, ядене и подобни, та се сетих - преди се майтепехме, че сме направили Спас на супа и сме о изяли. Децата малки, но знаят, че не е искина, въпреки това обичаха да го разправят това на познати и непознати. И в парка така Мони беше изръсил на едни непознати хора - ние имахме котка, Спас се казваше, ама мама го сготви на супа,  и супата беше мнооого вкусна. Хората така  Shocked им станаха очите. Иди разправяй, че е майтап ...
Малко стари снимки от мен. Сега като няма какно да правя си се ровя из архива.

# 149
  • Варна
Разкошни са Grinning А Нико като бебе какъв е смешен Hug Сладурче Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт