бебето ми нямаше пулс

• 55 178
  • 76
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
И тук неофициално ги дават. Лекарството е за язва по принцип. На мен с 1/4 от това хапче ми предизвикаха раждането на Теди. При мен абортите са с вакуум. Не съм се съмнявала, че може да не го махнат newsm78.

# 46
Аз все още не съм вземала медикаментите , които ми изписаха, мисля, че вчера изхвърлих всичко, беше доста болезнено, имах контракции на пет минути.Днес ми тече само кръв.По съвет на лекарката трябваше да изчакам за да видим дали организмът ми сам ще изхвърли всичко, дано в понеделник ехографа да потвърди че съм се изчистила Praynig

# 47
При първият ми аборт(вакумът по същество си е аборт),който също беше с вакум,изхвърлих плодното сакче чак на 5 ден(след силни болки и кървене-мислих че е нормално).После разбрах,че не е трябвало да има такива последствия.При втория беше съвсем различно.Така че гаранция няма!Има случай,в които даже бременност въпреки вакума се износва...
  Пумукъл, аз нещо съвсем се обърках от поста ти. Как така са те изчистили с вакум, а си изхвърлила плодното сакче чак на 5 ден. Минала съм веднъж през кюретаж и два пъти през вакума. Мисля че процедурата с вакум е доста по-щадяща. Виж медикаментозно да се предизвика аборт съм чувала, но нищо не мога да кажа. Това което исках да попитам обаче е за вакума. Не изсмукват ли всичко при процедурата, че да се налага организма да изхвърля в последствие каквото е останало? Питам защото последния път и аз имах съсиреци за около седмица. След това уж спря и кървенето, но след още няколко дни пак изхвърлих няколко съсирека заедно с много тъмна кръв и после всеедно че нищо не се е случило. Сега все още чакам първия цикал и след това съм на преглед. Тръпки ме побиват при мисълта че нещо може да не с е доизчистило Sick  
   А това че има случаи в които бременност въпреки вакума се износва съвсем не го разбирам newsm78
mari_rus дано организмът ти се е справил сам и да не се налага да пригягваш към какъвто и да е друг вариант Praynig
  На всички минали през подобни изпитания желая в най-скоро време да успеят да прегърмат мечтата си  ylinfant
        Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 01:12 от Рея

# 48
mnogo sicelyavam za bebcheto ti nadyavam se skoro tvoyata mechta da se sbidne zashtoto na men skoro vreme nemi davat da si mam bebe zashtoto sim sis sekcio

# 49
"Аспирационен кюртаж /вакуум аспирация/ прилага се през първите седмици от бременността
- това е най-често употребяваният метод за аборт. Вкарва се тръбичка в матката, свързана с аспирационната апаратура, която изсмуква бебето. То се разкъсва от силния вакуум и се изхвърля навън.
До 2 седмици след операцията, задължително трябва да се направи гинекологичен преглед, тъй като при известен процент от жените след аборта с вакуум все пак е възможно да се получи продължение развитието на бременността, било то в матката, или извън нея. "
...

# 50
  • варна
Здравейте на всички момичета!Аз също загубих бебето си в 9г.с. А два месеца преди това ми направиха операция от ендометриоза.При прегледа преди операцията нямаше бременност на лице!Приеха ме в болница никой не ми направи преглед на ехограф и направо на операционата маса ме сложиха на следващия ден!Още докато бях в болница вдигнах постоянна температура и имах леко прокървяване на датата на цикъла.Питах и ми казаха че било нормално това кървене ,защото се работило върху яйчника.Повече от месец температурата продължавах да си я подържам по незнайни причини.Реших да си направя тест за бременност и какво да видят очите ми - 2 чертички!Застинах и не знаех какво да правя-да се радвам или да плача.Отидох на лекар тук във Варна и резултата се потвърди.И понеже бях оперирана ми казаха че трябва да изчакам още 2 седмици преди да започна да се радвам докато на бебчето му се оформи сърчицето.То се оформи, но нямаше сърдечен пулс и така неизбежно се стигна до ....сещате се.Чувството е нз... нямам думи.На никой да не се случва.А приятеля ми как се радваше-повече от мен! А след това на няколко пъти бълнуваше като казваше "тежко ми е бейби тежко ми е "А след това разбрах , че такива операции се правят след цикъла за да се изключи бременност!Много ми е тъжно като си помисля , че може би това е бил моя шанс за бебе при тази ендометриоза!

# 51
zdraveite prednata sedmica v 4etvartak imah leko rozovo te4enie i bolki i vednaga se obadih na doktora si otidohme do rodilniq i na pregleda vsi4ko be6e nared bebto si ima6e puls nqmah otlepvane na placentata i mi izpisa utrogestan taka nare4eniq hormon progesteron no vednaga na sledva6tiq den dokato takmu zgotvih i qdeneto be6e gotovo izvednaj polu4ih mnogo silen kravoizlev i bolki mnogo se upla6ih i otidohme pak do rodilniq po4naha da me motqqt tam iam6e mnogo jeni s men da 4akat po spe6nost no genekologat koito be6e dijuren me poso4i i kaza ti 6te si parva iz4akaite 5 min i po4na da govori po telefona i kaza nqmam vreme imam mnogo bremenni koito 4akat za priemane i edna s po spe6nost koqto karvi i az napravo o6te pove4e se bqh pobarkala gledame na parviq vidiozon i bqh na magareto kogato me gledaha s vatre6en i tq fleda i po4naha ostri bolki i tupkane ot koeto tupakaneto nisko golo sa bile kontrakciite posle me gleda na o6te dva vidiozona az cqlata se izpotih i ve4e bqh osaznala 4e stava ne6to lo6o priqtelq mi 4aka6e navan okolo dva 4asa vartene uj sum po spoe6nost bebeto mi be6e v 10 sedmica mnogo si go iskahme na 3 ve4e vidiozon az ve4e kazah na genekologa kakvoto i da e kajete mi za6toto tq samo mi vika ela tuk sega iz4akai ni6to ne mi kazva i samo poslednoto koeto 4uh e bebeto nqma puls napravo mahnah vsi4ko ot sebe si napravo trqgnah da izlizam dok i aku6era trqgnaha sled men i mi vikat 4akai da ti obqsnim za manipolaziqt kurtaj trqbva da go izvadim obqsniha mi i sus salzi na o4ite izlzah dori ne se naloji da kaja na priqtelq mi toi dokato me vidq i razbra na sledva6tiq den me upoiha i mi napraviha kurtaja dori ne me hvanala upikata i pod upoikaa sum se nadigala i sum udarila dok vedna se sabudih i iskah da si hodq izob6to ne spah i se mahnah bukvalno se srutih psihi4eski izpisaha mi hap4eta az ne sum gi pila antibiotik iskah da vi pitam ima li problem ako po4na da gi piq 4 dena sled manipolaciqta ? za6toto sega kogato doidoh na  sebe si  po4nah da se strahuvam da ne polu4a nqkakva izfekciq blagodarq predvaritelno..
odgovora za pri4inata na dok. be6e priroda!!! Sega 6te si pravq hormonalni izsledvaniq i sus sigornost sled 3 meseca 6te probvam pak no sus sigornost nqma da se nasladq na bremennosta taka kakto trqbva. Za kravnite grupi sa6to mogo 4etoh za6toto az sum A+ a priqtelqt mi e A1+  tova e! do kolkoto si spomnqm be6e indeks silno vqrvam 4e ne se polu4il zaradi kravnite grupi aborta blagodarq vi mnogo iskah da vi go opi6a podrobno za6toto na kogoto i da go razkaja nikoi ne bi razbral po dobre ot vas sajelqvam za vsi4ki na koito se slu4ilo tova ujasno ne6to kato zagubata bebe.. znam 4e dori i da imam drugo bebe nokoga nqma da zabravq tova koeto zagubih no ne priemaite novoto bebe kato zamestitel na drugoto ve4er kogati izlezna navan i ima edna zvezda tq e nai qrkata ot vsi4ki neq sum q posvetila na bebeto koeto zagubih da mi napomnq kakvo prejivqh i 4e vseki jivot na tazi ostavq ne6to sled sebe si dori edno nerodeno bebe...  bouquet

# 52
  • варна
Еми по принцип тези антибиотици за това се дават веднага след манипулацията против инфекции, защото "каналите са отворени".След това нз дали биха имали ефект.Най-добре се консултирай с мед. лице.

# 53
  • варна
Съжалявам за загубата ти, както и за загубата на всички писали и неписали тук.

# 54
zdraveite! za parvi pat pi6a i sam malko obarkana ot vsi4ko tova koeto pro4etoh v saita.Napravih abort v 6tata sedmica a sled tova imah cikal koito prodalji 10 dena, posle se stabiliziraha ne6tata no sega se pritesnqvam za6toto minaha 4 meseca ottogava a moqt priqtel na nqkolko pati ne me predpazi vazmojno li e da zabremeneq ili ako e taka naistina li 6te e mnogo tejka bremenostta mi? 4eta 4e bilo trudno i t,n no az psihi4eski i duhovno mnogo otslabnah i edva go prejivqh za6toto ne be6e po moe jelanie.ne sam sigurna 4e sam gotovo otnovo da mina prez ada otnovo.Govorih s moq priqtel za tezi ne6ta no negovite dumi sa "Ne se pritesnqvai be milo!"...daite savet!!!

# 55
albenbena, аз самата забременях в третия месец след аборта...Износих си плода и родих здраво бебе. Всичко това беше съвсем умишлено, до тогава все съм се съобразявала с мнения на лекарите и все удрях на камък, този път реших да става, каквото ще и взе, че стана  Peace Просто бъди сигурна, че всичко ще е наред и живей щастливо, чакайки детето, което желаеш  Hug

# 56
Здравейте,
Съпругата ми е в 10 тата седмица, вчера беше на преглед и там нашата лекарка д-р Цочева открила че бебето няма пулс.Казала на жена ми че този апарат не достатачно добър и утре да отиде в другия и кабинет на по добрия апарат.Но ние силно притеснени веднага отидохме в частната клиника на ул Ниш В.Търново и там се потвърди същото.
 Вече примирени със случилото се жена ми отиде вече на рутинен преглед в другия кабинет на д-р Цочева...и там изведнъж тя открива че плода има ПУЛС !!!
 Обяснила и че понякога пулса е твърде слаб или се появява и изчезва в ранните седмици ?!?

Моля дайте ни съвет има ли такава възможност пулса да се появява и изчезва.

P.S. Плода е по малък като за 8-ма седмица а всъщност е на 10-та седмица...!!!

# 57
  • София
Здравейте,
Съпругата ми е в 10 тата седмица, вчера беше на преглед и там нашата лекарка д-р Цочева открила че бебето няма пулс.Казала на жена ми че този апарат не достатачно добър и утре да отиде в другия и кабинет на по добрия апарат.Но ние силно притеснени веднага отидохме в частната клиника на ул Ниш В.Търново и там се потвърди същото.
 Вече примирени със случилото се жена ми отиде вече на рутинен преглед в другия кабинет на д-р Цочева...и там изведнъж тя открива че плода има ПУЛС !!!
 Обяснила и че понякога пулса е твърде слаб или се появява и изчезва в ранните седмици ?!?

Моля дайте ни съвет има ли такава възможност пулса да се появява и изчезва.

P.S. Плода е по малък като за 8-ма седмица а всъщност е на 10-та седмица...!!!

Пулсът си е там, ама задапаратното устройство не е добро.
Абсолютно е възможно плодът да отговаря на по-малка седмица, отколкото е по първата дата на последния цикъл, по простата причина, че никоя жена не забременява тогава, а няколко седмици по-късно.
Изчакайте до утре. И отидете при трети лекар.

# 58
Идната седмица, най-вероятно ще идем до Плевен в Света Марина Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология (СБАЛАГ).

На апарата който гледаха жена ми във Търново в "МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР "НЕВРОМЕДИКС", ЕООД, д-р Гаравалов няколко пъти се похвали, че те имали най-добрия апарат в областа, бил Бентлито на този вид техника.
 Мисля че беше ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТРИК GE и е 3 и 4 измерен видеозон също така я гледаха и с някаква камера в матката осцилоскоп ли беше ?
И д-р Гаравалов беше категоричен че пулс няма, и трябва да се предприеме възможно най-скоро премахмане на плода .....
А на другия ден сутринте д-р Цочева на същия такъв апарат с камерата (да го наречем осцилоскоп) беше КАТЕГОРИЧНА, че ВЕЧЕ има ПУЛС, и казала на жена ми да иде другата седмица да и заведяла някакви картони !!!

2-ма лекари за 2 дена, 2 мнения, а какво ли ще е при 3-тия и да му се доверим ли ...?!?

# 59
  • София
Симеоне, ако ще не Бентлито, а Бугатито Вейронът на техниката да имат, като този който гледа е некадърник - нищо няма да види.

В ситуацията по-скоро ти препоръчвам да заведеш жена си колкото се може по-бързо на трети лекар, а не да се чака другата седмица. Защото, ако все пак е вярно, че плодът е мъртъв, трябва да се направи кюртаж по най-бързия начин.

Общи условия

Активация на акаунт