ДЕКЕМВРИйчета засмяни 8 март честитят на своите мами!

• 9 901
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро   bouquet

Да ви питам вие към колко къпете бебчовците, че аз до сега го къпех преди последното ядене ама нещо съм решила да променям режима, че много късно става?

Днес този моя звяр изгълта 200 мл без да се замисли  Shocked

# 166
Честит празник, мили момичета! Бъдете здрави, щастливи и обичани от малки и големи!

Сложих сканираните странички с масажа и гимнастиката в албумче "Разни":
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315710&pid=10943566
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315710&pid=10943585
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315710&pid=10943576

Еми, ние къпем Марти между 18 и 20:30, зависи от това кога ще яде, а той заспива почти винаги към 21:30.

Весел празник!  Hug

# 167
Честит празник, мамчета! Нека сте винаги усмихнати и щастливи, и много много обичани!

Invisible
иие банята я правим между 19 и 20,30 и после папкаме за последно и съъънчо идва. Къде го събира това мляко този ящен юнак  Laughing Ей това му е хубавото на шишето - винаги си знаеш колко изяжда детето, а за винаги се чудя колко и дали стига.... ooooh! ето сега си яде ръцете и се чудя дали е от глад, но току що повърна, а е яла преди час... ooooh!

# 168
Честит празник, момичета! Днес за пръв път празнуваме като майки. Аз лично някак го чувствам по-специално, преди дори не го харесвах празника, но днес само като си помисля, че ще чуя след няколко години живот и здраве "Честит празник, мила мамо и изпадам в умиление.  Simple Smile Желая ви да се чувствате красиви и желани.

Еми, ние се къпем към 8.30-9.00, после хапване и най-късно в 10 сме заспали.

# 169
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛИ МАМЧЕТА!!!
БЪДЕТЕ КРАСИВИ КАТО ПРОЛЕТТА!
БЪДЕТЕ НЕЖНИ КАТО ВЕЧЕРТА!
БЪДЕТЕ ГОРДИ ОТ ТОВА,
ЧЕ НОСИТЕ ИМЕТО ЖЕНА!!!
[/color]
А относно чая-ще поровя за снимка, но се води успокоителен чай. Има такъв на Хип, на Хумана и на Блевит ако не се лъжа.
Ето го този на Хумана: http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products_id=2055

# 170
Ето го и този на Хип, който аз използвам: http://family-bg.com/prX_3769.htm?osCsid=501041c1776f926871409b48f177935
Само, че се дава след 2 месец  Peace

# 171
Честит празник на всички майчета!

Invisible, ние не сме за пример с часа на къпането, защото до скоро правехме процедурата към 20.30 ч., а сега нещо поизместихме режима и се къпем към 21.30 ч. Докато се облечем и т.н. и нахраним, сънят се измества към 23.00 ч., след което нямам сили за нищо  Confused
С косопада все още не съм се сблъскала, но със сигурност няма да ми се размине. Смятам да пия Мерц-дражета.
И аз да попитам нещо:
1. Колко мл вода дневно давате на дечицата? (Това е въпрос към мамите, които не са на изключително кърмене).
2. Според литературата, а и според указанията за ползване към залъгалките и бибероните, които ползвам, стерилизацията се препоръчва до 3 месец, а след това само миене с препарат и гореща вода.
Порофих се из форума и майките коментират, че изваряват/стерилизират бебешките принадлежности до към 1- 2 годинки. Не ми пречи стерилизацията - натискаш 1 бутон, то миенето и изплакването отнема цялото време, особеннно на шишетата с вентилна система. Но не мислите ли, че след като започват да пъхат всичко в устата си и особено след като започнат да лазят това е не само безсмислено, но и вредни на адаптирането на имунната система. А трябва да има все пак и няколко месеца преход от стерилизацията до безразборното лапане?

Някой беше питал за Е-тата в детските пюрета. Аз не съм ги проверявала все още, но тук има повече инфо за всички Е-та - кои са "безвредни" (само оцветители, ароматизатори, антиоксиданти или стабилизатори) и кои канцерогенни и опасни. Обаче е на руски и се надявам да нямате проблем с разбирането:
http://supercook.ru/1-spe.html

# 172
Kadi, добре дошла в отбора на декемврийките - майки на синове с името Никола  Heart Eyes

А това е за всички:

За Пати  newsm17
.. и  Flowers Rose Flowers Rose за Алексчето

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 01:12 от nucaHa

# 173
Благодаря ви за отговорите от днес ще го къпем по-рано  Hug

nucaHa аз почнах с плавен преход при стерилизацията, в началото стерилизирах преди всяко ядене, после почнах да прескачам през едно ядене в смисъл стерилизирала съм шишетата и съм ги оставила в стерилизатора, сега вече го правя сутрин слагам всички шишета 4-5 на брой и като свършат пускам пак всичките да се стерилизират. Като почне да пълзи ще почна само да ги мия, не виждам смисъл той да пипа пода независимо колко пъти е избърсан и после да си тикне ръцете в устата а аз да му давам стерилно шише  Peace

за водата аз лично чиста вода не съм му давала все още, пие я под формата на чай. Разтварям му 100мл. и той ги изпива за 1-2 понякога за 3 дни. Общо взето не му давам много вода ама и той не я търси.

Ех че сладуриии и аз нямам търпение да чуя заветни "Мила мамо"  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes само като си помисля и ми притреперва newsm44

Наистина какво става с малката Пати, никой няма новини! Дано продължава да се бори мъничето  Praynig

# 174
  • Пловдив
Еми ние се къпем между 7 и 8.30.Различно е зависи от това кога е яла.Обикновено се храни в 6 до 7  си играем след това е къпем , гимнастика , масажи , кремчета , косички , ресане , нос / ooooh! чистенето много я мъчи и ставам  #Crazy докато и пръсна Тетрисал пък помпа , пък клечки тя -  #Cussing out / и то станало 9-9.30 хапва , малко игра и заспива.Не рядко се случва и да яде не в 6 , а в 7-7.30 и тогава я къпем в 8.30 и последното ни хранене се измества към 10.30.
Преди това обаче имах неблагоразумието да я къпя към 9.00-10 часа преди последното хранене /ако я къпя в 9 то тя трябваше да яде в 10 и така/ и не искам да ти казвам как след махането от ваната , какъв рев беше .Пропускахме  половината процедури , защото тя ядеше хавлия , ръкави, прави мостове и нормално  , тя се събужда да папка , а аз я взимам и я погушкам , усмивки, разговори до тук добре , но  след това  ooooh! вана  Shocked -Не беше съгласна при никакви условия .Къпането гладна беше продиктувано от честото и повръщане и трудното и уригване преди като беше новородена и за това гладна Crazy.Като това го отлегулирахме вече започнах да я храня , за да е доволна и да има мир и за нея и за мама и тати  Heart Eyes.

Много дълго стана  Embarassed извинете ме , но днес съм решила нищо да не правя /излъгах прибрах пране/ и имам повече време за компа  ,а тати се гледа с Габи  Laughing.

# 175
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДАМИ ,БЪДЕТЕ ВИНАГИ ЩАСТЛИВИ ,ЖЕЛАНИ И ОБИЧАНИ.  bouquet  bouquet  bouquet

# 176
Mili momicheta, Pati e mnogo mnogo po dobre!!! Napraviha i operacia i symnenieto za traheomalazia se othvyrli. Laringomalaziata si ia ima, ne se lekuva okonchatelno, no shte se izraste dai boje! Tia e vse oshte munichka i slabichka, no se zahrani dobre!

Blagodaria na vsiaka edna ot vas, koiato se moli za moeto momichenze!!!
 Hug Hug Hug

Ето една страхотна новина от Ями! Дано да се оправя по-бързо малката душичка!  Hug

# 177
  • Пловдив
Да се оправя бързо малкото съкровище Пати Heart Eyes  Praynig.Аз прочетох в нейната темичка и много се зарадвах , само добри новини да има  Praynig.На Ями кураж и сили   Hug  bouquet

# 178
  • Пловдив
Еми, ние се къпем към 20 часа.До 21 обикновено сме  хапнали и спим.В редки случаи може да е 21.30.Но тя сама си направи този режим и го спазва Laughing Laughing

Аз стерилизирам веднъж дневно  , обикновено сутрин.

Радвам се за Пати и мама Ями ! Hug Hug

# 179
Здравей те Еми ние се къпем между 18.30 - 19.30 зависи кога тате ще се прибере. След това яде и се започва една игра до следващото ядене към 22.30 което ние е последното.
Аз стерилизирам три шишета наведнъж и като ги използвам всичките отново ги стерилизирам общо около два пъти на ден.
Много се радвам за Пати дано скоро се приберат вкъщи! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт