ДЕКЕМВРИйчета засмяни 8 март честитят на своите мами!

• 9 901
  • 293
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Добро утро smile3503
Нина, благодаря за закуската. Гледах, гледах и накрая смотах една меденка покрай кафето...скоро няма да отслабна  Tired
rrhh, най-накрая вдянах. Аз като видях запалка и автоматично го изпържих, че може само да се стопли не се сетих  Embarassed Що се отнася до водата, ползвам я не защото разчитам, че е кой знае колко филтрирана, а защото не е минерална. Иначе не държа специално на марката.
И аз от около месец уж забелвам пишлето,но и като mira-georgieva стигам да отварянето на "дупчицата" и до там.но онзи ден реших да продължа и се показа
оформена авичка,но разкървавих кожичката,стресирах се и преустанових за сега това занимание.

В това няма нищо притеснително, забърши с малко риванол и продължавай смело. Иначе спреш ли да го правиш, усилията ти до момента ще отидат на вятъра.  Peace

# 211
Добро утро на всички!!
 Относно къпането ние се къпем към 7-7,30 ядем играем си и така заспива самичка от няколко дена,което си е направо чудесно за нас!!
 За стерилизацията аз стерилизирам веднъж на дени то всичко!
 Искам да попитам вие кога смятате да отделите бебето си в отделна стая аз още малко и смятам да пробвам  Wink

# 212
Добро утро, момичета Simple Smile

Аз стерилизирам веднъж дневно.
Къпя Адела само вечер, към 19 часа. Голямо плискане става, много й харесва във водата.

Муцки, как се справяте с крустите? newsm78 Забелязвам, че започват да се появяват мъничко и не зная с какво да ги третирам.

# 213
Добро утро и от мен!
.svetlanka,  и моята девойка пие вода Девин - розов етикет. На самите туби пише, че водата е подходяща за кърмачета; това беше и един от първите съвети на нашата педиатърка!!! Ползвам водата и за млякото, като само я притоплям, а не я преварявам. От доста време сме така и не виждам никакъв проблем с бебинка!  Peace

Стерилизирам шишетата веднъж дневно, след това ги сглобявам и започвам да ги ползвам. Като използвам всичките ги пускам отново и така. Бибката-залъгалка понякога и веднъж на 2-3 дни (и веднага ако падне на пода, разбира се), но тя си има две, така че това не е проблем! В тази връзка, Писана, аз взех на моята мома една от онези биби на НУК с пъпчици за чесане на венците, но девойката засега не я иска. Боя се, че е доста различна от другите й биби (те са на Авент) и затова я отказва засега. Иначе вчера по случай празника купих на момата две гризалки/чесалки, които се поставят в хладилник преди ползване с цел охлаждане на венците, пък да видим с ползването как ще е!

Къпането го правим преди последното хранене - може би не е много правилно, защото понякога вече сме страшно уморени ... Но така си свикна момичката и си знае реда - баня, масажче, лека гимнастичка, хапване и после сън (до сутринта, в добрия сценарий  Wink )!

Момичета, и ние вчера имахме на два пъти направо истеричен плач - до степен, че се зачерви цялата и забрави дъх да си поеме. Добре, че се сетих за съветите на една мама от тук (за съжаление не помня коя Embarassed, но благодаря) и й духнах в лицето, та дойде на себе си! Ужасно се уплаших! Не съм сигурна от какво беше, решихме, че е от много силни колики, защото като се погушкахме, попръцка доста (абе, направо канонада си беше  hahaha) и така се успокои, че заспа!!! Сега се смея, но вчера просто ми спря сърцето, за първи път се усетих напълно неадекватна и безпомощна ... Охх, извинете, дълго стана, но като споделих, малко ми поолекна!

Хубав ден и усмихнати бебенца!   bouquet

# 214
Добро утро момичета!
ninanb,благодаря за закуската./ама голям сладур Йоанка/пу пу
Аз днес съм малко тъжна,че изпратих момченцето си за пръв път на детска градина ама.....няма начин.Моля се да му хареса та да не страдам и аз. Cry
Нена,Диди/и ако има други бургазлийки/аз също съм в Бс.Ако искате да се организираме и да си спретнем една срещичка.
Мимина Hugбързо оздравяване на дечицата Hug
Латка,радвам се многоооо за добрата новина. Hug
за малката Пати   Hugсъм много щастлива. Продължавам да се Praynigда се оправи напълно миличкото.
Уондъргъл,много е сладък бебчо/пу-пу/Като модел е Simple Smile
за изваряването:На Алек изварявах до 1г.и 5м.И като спрях какво мислите?Непрекъснато имаше афти в устата.И лекарката каза,че просто няма никакъв  изграден имунитет от това моето престараване да изварявам.Сега обаче с бебата не е така стриктно,а и не мисля да изварявам толкова дълго.А бе с второто всичко е по-различно......
Лек ден на всички!

# 215
Добро утро:)
Днес в този прекрасен слънчев ден моето слънчево момченце става на 3 месеца Simple Smile
Почерпете се за негово здраве:)

# 216
Йоана на мен мимина ми беше препоръчала едно кремче на А-дерма. На Йоан му се белеше и около веждите дори кожата, а и зад ушите. Мисля че имат и шампоан специално за крусти. Мустела също имат такава серия шампоан и крем. Док. ми каза да ги махам сега, че като пораснела повече коса ставало по трудно. Мазах и няколко пъти със зехтин преди баня и лед това с гребенче. Засега почти няма вече.
Времето много хубаво ми изглежда. Завиждам на всички които ще се разходят днес.Аз нали не смея още да излизам след болестта ще изчакам още 1 седмица.
Приятни разходки на всички

# 217
Да почерпим и ние Криси днес става на 3 месеца  party023 newsm38.Честити месечинки на всички бебоци!

# 218
  • Варна
Добро утро.

Времето е прекрасно и ще бързам да изведа Ники в парка.

svetlanka благодаря за съвета Hug.И аз си мислех,че ако престана да забелвам ще се върне старото положение,
но пусти страх.Ще продължа от следващата ни баня.

little dreamer този плач за съжаление ми е доста познат и всеки път изтръпвам.моя беб много често реве до захласване,от колики,от слагане на ваксина и от какво ли още не.И наистина само духането в личицето помага в този момент.

Аз май се престаравам със стерилизацията-изварявам след всяко ядене.Но явно не бива,как ще си изгради имунитет,не живеем в стерилен свят,напротив...

Честити месечинки на всички пораснали бебчовци. Grinning

Приятен ден . Grinning

# 219
Amber, Dorellia, maigto, ziggie_81, andreaivano,
Честити месечинки на бебчетата ви!   love001

# 220
Здравейте мамчета  Hug

Тук в Бургас пече чудесно слънчице и ей сега мятам госпожицата в количката и тръгваме да мерим улиците  Laughing

Мами от Бургас, хайде да се разберем нещо за четвъртък-петък да се видим? Може и по-рано де, аз само в сряда няма да успея иначе за всеки друг ден съм на линия. Да побутаме заедно количките, а?  Mr. Green

Хубав и слънчев ден на всички мамчета и приятни разходки  Hug

# 221
Честита месечинка на всички бебоци,
Да растят весели, щастливи и засмени да радват мама и тати

За изварярванто аз го правя веднъж на ден - сутрин, използвам водата на Хип, но щом казвате, че и Девин става ще я сменя, че грехота 3лв за 1 литър вода. Вярно че я ползваме 2 седмици, но все пак  newsm78 .
Тук в Пловдив водата е много варовита, като изваря шипетата оставя варовик по тях, та преди да ги ползвам ги избрсвам с тензух.

Хайде всички навън че утре ще е студено

# 222
  • София
Привет мамчета.
Нина, благодаря за закуската.  Hug

Честити месечинки на всички декемврийски сладури. Да са здрави и послушни деца.   bouquet

И аз да ви почерпя, че днес ставаме на два месеца.

kadi и аз снощи реших да дръпна малко по-силно кожичката надолу и доста се зачерви, но само толкова не е прокървило. Явно по-силно ще трябва да дръпвам, ама ме е страх да не го боли и все го гледам дали няма да започне да плаче.  Wink
А нашият татко само ме гледа и като го питам дали така трябва да е ми отговаря, че и той не знае Rolling Eyes Голям сме цирк с това забелване.  Joy ама дано се справим всички мами на момченца  Peace

Днес времето е хубаво и мисля като излизам на разходка да направя някакъв подарък на бебо за втория месец. Пък и вчера беше много послушен и спа през целия ден, но за това пък вечерта се будеше през един час, та сега съм малко недоспала.

Лек ден на всички и приятни разходки.  Hug

# 223
Добро утро Simple Smile

Ние вчера ходихме на кино  Party оставихме го малкия на бегом до киното и после бегом на връщане, не че е ревал ама бързахме да си го вземем  #Crazy Laughing

Мъжа ми каза снощи, че като Крисчето проговори ще си направим ново бебе  Laughing Laughing Laughing че той щял да почне да ни прави луди тогава #Crazy

Шуши
миличка няма как да знаем всеки плач какво значи, не се обвинявай Hug

Еми и не повръща ли Крис после?Д

ами не той по принцип на всяко ядене изяжда 170 мл. и ако повърне то не е заради количеството а защото съм го разбутала примерно нещо /той е с рефлукс/ и вчера си ги хапна на два пъти 200 мл и не повърна Simple Smile ама той от съвсем малък започна по 120 мл да изяжда просто всяко бебе си е различно.

Ние се къпем по различно време, а в дните които плуваме го прескачам - броя го за къпан Wink, иначе вечер се къпем според храненето. Ники и без това заспива около 23 часа независимо в колко се къпем Wink

и Крис заспива точно в 23ч. като по часовник  Peace

Мира, Лати
пращам на лични снимката  Peace

Честити месечинки на всички мишлета, да са живи и здрави   bouquet

Хубав ден   bouquet

# 224
 Честити месечинки на всички порастнали бебоци!

Общи условия

Активация на акаунт