5-то класници

• 23 715
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Ali sun,и аз разсъждавам като теб за екскурзията.Смятам,че е доста рисковано да правят екскурзии извън България.Пък и някак винаги съм смятала,че това са семейни екскурзии.Виж в България няма проблеми.Има толкова красиви и все още не посетени места.Освен това има едно две,дечица,чийто родители не могат да си позволят такива разходи.Слава богу за сега ние можем да си го позволим,но разсъжденията са ми други.Внимателно го обработвам,да се откаже сам.Моя мъж веднага му даде идея госпожата да си плати екскурзията,пък на нейно място безплатно да отиде едно момче което до момента не е ходило никъде с тях породи изброените от мен по-горе причини JoyДобре ,че Цветан е разбран,та за сега схвана каква ни е идеята и каза,че няма проблеми ако не отиде.Дано и така остане.Аз смятам после да компенсирам решението му.

# 226
  • София
Здравейте, момичета!  Hug Да ви се оплача - покрай тази темичка вече започвам да се притеснявам за себе си! Като човек, който години на ред е бил само читател по форумите и то от време на време и само търсейки необходима информация, напоследък се хващам, че започвам да се пристрастявам! От събота сутринта не съм ви чела и вече ми залипсвахте, пък не че си нямам друга работа! Пък и мъжете вкъщи взеха вече да ме бъзикат! Embarassed Lennyh, ти си виновна, че преди известно време ме поощри! Wink

Ние в неделя отпразнувахме нашия РД в боулинг зала и въпреки предварителното крупно нежелание за точно таквоз мероприятие, синчето беше много доволно и щастливо, както от изкарването, така и от подаръците си – предимно „метълски” одежди и аксесоари, книжки за дракони и чудовища, колоездачески работи и такива неща...

mamamilk, не знаех, че и ти си нова тук, но това повдига благодарността ми "на квадрат"! Добре дошла и аз също ще се радвам на по-честото ти "присъствие"!

mother-of-pearlS, като начало честит ти малък мъж, голям Мъж да го възпиташ, само радост и гордост да ти носи! Браво за успехите на девойката, шахът не е шега работа и говори за сериозна способност за мислене (разум), та въпреки хормоните, няма за какво да се притесняваш! Успех ви желая и дано наистина един ден всички да знаят коя е Никол!

Ali_sun, бързо оздравяване и от мен!

mimi72, разбирам притесненията ти относно екскурзия в чужбина, но всичко зависи от организацията и от това, до колко разчиташ на класната. Миналата година при нас бяха организирали екскурзия до остров Тасос за шестокласниците, цената беше 190 лв. на дете с включена само закуска (извън спане, музеи и т.н.). Тъй като имаше останали места се включихме и ние (условието за малчовци беше да са с придружител) и мога да ти кажа, че бях много доволна. Децата си изкараха чудесно, видяха много интересни неща и въобще за тях си беше една прекрасна емоция! Относно „безплатната” екскурзия за учителите, за мен точно така е редно да бъде – за тях това си е сериозен труд, отговорност и грижа за децата! И честно да ти кажа, ако вашите учителки са като тези, които водиха нас, направо си заслужават и повече! Момичетата страхотно се бяха подготвили и още с излизане от София хванаха микрофона и през целия път обясняваха откъде минаваме, кое какво е в ляво и в дясно, плюс исторически и др. факти и подробности,  и аз лично смятам, че за тези, които слушаха е било много ползотворно! Естествено, освен това включвам и цялостния контрол и грижа да "подопечените".
В началото на тази година госпожата ни по немски изрази идея да се организира екскурзия до "немскоговоряща старана" (училището ни е с немски) и аз лично бих се радвала да се осъществи, въпреки принципните си притеснения...

Мислех да пиша и за ваканцията и за акселерацията на девойкита, ама вече се засрамих от дъъългата си тирада...

Поздрави на всички!

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 17:49 от M4

# 227
  • Sofia
Благодаря на всички за пожеланията, явно помогнаха  Hug. Ходих на УНГ, адска гнойна ангина ,изписа антибиотик , ихапчета и т.., накрая ме намаза с нещо ,много гадно ,но за 1 час вече мога да си отварям устата и да гълтам по-безболезнено.
Шани, това при вас звучи забавно / поне за нас, за потърпевшите - едва ли Wink/.
mother-of-pearlS , съжалявам ,не доразбрах ,че отскоро имаш бебече   Blush. Да ви е жив и здрав, и много ,много да ви радва  Hug.
 M4 , и аз днес резервирах в боулинг за РД-то. Питах го моят, и той сподели ,че много иска. Отидох, запазих и така. Засега няма да му казвам, малко по-натам. Много се чудих за датата ,че 24-ти е в петък, и са до късно на у-ще. В събота и неделя пък е 2 кръг на олипиадата по математика. В края на крайщата реши - неделя, след 2 дни потене и тормоз едно релаксиращо разпускане  Wink.
 Хубава вечер, и много се радвам, че се събрахме тук  Hug.

# 228
M4   Peace спокойно - нормално се "развиваш" всички новаци известно време развиват такава "зависимост към форумите" понякога Wink
В нашия случай има и смекчаващи вината обстоятелства - просто сме се събрали толкова готина народ накуп, че е трудно да ни изоставиш  Laughing Mr. Green
Иначе доста нови хора има от тази година - и Ти и mlambeva и touchstone и отскоро иmamamilk Wink и много се радвам, че така успешно се вместихте в нашия задружен клас и че продължаваме да се допълваме, подкрепяме и да вървим напред  Hug Peace
Започвам да се замислям вече и аз за рожден ден, макар че ако проявите му са все такива може и да пропуснем  Twisted Evil

# 229
  • по течението на реката
Лени,благодаря още веднъж за приветствията и за това,че толкова радушно ни приемате сред вас.  bouquet  bouquet  bouquet
И да не си посмяла да провалиш на детето РД-то,че ще ти оскубя перушинката. smile3508   smile3557 То милото не е виновно,че се е пръкнало луда глава.Нали все на някой се е метнало. newsm78 Почивай повече,мила,не му се ядосвай толкова на детето.
mother-of-pearlS,честито и от мен за  breastfeeding Да расте здрав и весел!Успехи на каката!И да стане известна поне колкото В.Топалов!

# 230
То милото не е виновно,че се е пръкнало луда глава.Нали все на някой се е метнало. newsm78

То милото е двойно наследствено обременено, ноооо едно време мама и тати освен, че са били диванетата на класа са били и доста добри ученици. Така че щом не може да стигне висините в ученето, поне ще се наложи да се поукроти малко. Ми то вече с класната му ще станем роднини още малко, чувам се с нея по-често отколкото с нашите  Tired Tired Tired, както се сещате не по своя инициатива ooooh! Tired
Тъкмо тази вечер го заплаших, че за следващата забележка за поведение - ще се прости с парти за рождения ден тази година.

# 231
Lennyh,  лека бременност ти желая и лесно и бързо раждане  Hug
Ще ти споделя, че братчето на Никол целият и клас го чакаше  Grinning  и постоянно я разпитваха за мен. Бях им много интересна с корема....а и като имаш в предвид, че малкият се роди 4кг. бях огромнааа
Пък и радостта и после като черпеше,  че вече станала кака... иначе понякога е малко обсебваща...
Постоянно - "мамо плюва си бибата - гладен е" или "мамо дъвча си бибата - гладен е" - и нали малкият е само на кърма и е като мартеничка закачен за мен ..  Heart Eyes   Дава ми постоянно акъл - смени го , напълнил си е памперса, топло му е, нослето му е студено - аааауууууу  ooooh!  като втора свекърва е  Laughing  толкова е грижовна

Виждам че сте коментирали колко са високи петокласниците - Ники вече от година ме е задминала на височина. Над 160см. е и е повече от 40кг.
Ето малко актуални снимки

# 232
  • Bristol
mother-of-pearlS, честито бебче  bouquet Много са сладки с каката  Heart Eyes

За екскурзиите в чужбина, синът ми преживя голямо разочарование, няма да ходи на екскурзията до Франция. Имаха 45 места, 59 желаещи. Теглиха томбола и той е 11 резерва, шансът е почти нулев Sad А голямо желание имаше да отиде до там със съучениците си. Учителите и при нас нищо не плащат. Заплатата си им върви, като за нормален работен ден, въпреки че реално са по 24 часа с децата  ooooh! Crazy

При синът тази седмица е много натоварена. Има тестове по Науки и Математика, предмети които не обича много. От тези тестове после зависи до някъде и в кое ниво ще продължи, дали ще си запази нивото или ще мине в по-високо, надявам се да не слезе в по-ниско  ooooh! Вече няколко дни подред обяснявам по математика  Tired Ама такава липса на интерес от негова страна! Днес е правил единия тест, по запомнил е моите обяснения и ако не е сгрешил с калкулациите, което ще е чудо на чудесата, ще има приличен резултат. Затруднил се е само на задачите за вероятности. Утре му е другата част от теста. Малко ме притеснява как ще се справи с ъглите, уж ги разбере нещата и като го попитам на следващия ден, не си спомня нищо. Вече се замислих, нормално ли е това?!
Отделно събота и неделя съчинява криминален разказ за часа по литература, плюс художественото оформление  Crazy Изрично имаше изискване да е написано на ръка, за което свалям шапка на преподавателката! Точно бях започнала да се дразня, че почти не пишат нищо на ръка  Grinning

# 233
  • София
Мамета, хубаво е, че толкова много пишете, ама аз просто не насмогвам да изчитам всичко, понякога по цели теми пропускам и затова се включвам рядко.
До Шани и останалите:
Моят петокласник се казва Светлин, викаме му Светльо и учи в СМГ. Както вече казах, строен е като клечка, математиката му се отдава, обаче е толкова мързелив, че си решава задачите на ум и не пише решенията #Crazy, а само отговорите. #Crazy Всъщност идея си нямам как го прави, твърди, че "вижда" задачите: някои били с черни цифри, а други ги виждал цветни. #Crazy Ние не сме математици, така че, която мама тук има подобни интереси (както виждам има доста такива мами), моля да се обръща директно към "специалиста", аз не разбира.  Embarassed По другите предмети изобщо не ще да учи, а аз нямам време да го строявам, защото обикновено строявам брат му, който сега е 7-ми клас. Имат и по-малка сестричка, ама тя е печена и се оправя сама. Освен това петокласникът се занимава с шахмат, плуване и ски. С тия клечки просто е невероятно как плува и кара ски, направо нямам обяснение, за мен това е феномен!  Та при три деца няма как да контролирам процеса, както някои други мами, нито много да чета и пиша във форума, освен това съм затрупана с работа. Вечер, след като съберем децата съответно от плуване, гимнастика, балет, английски и т.н., се приготвя вечеря и после от 9 вечерта до 10 има време да уча само с едно дете по един предмет и на практика въпросното дете май никога не е петокласника. Та в този смисъл той е малко (според критериите на някои мами дори много) "изпуснато" дете. Просто физически е невъзможно по друг начин, а и смятам, че трябва някак тия деца най-после да осъзнаят (ама идея си нямам как), че да учат е тяхно задължение, а не мое.

# 234
mother-of-pearlS, честита ти радост и от мен! Много да си се радваш на дечицата! Мисля, че това е чудесна разлика във възрастта на децата, като гледам моите. Направо са влюбени едно в друго.
Ali_sun, лоша работа, оправяй се бързо!
mamamilk, чета те с интерес, нали сме в един клас. Искрено се възхищавам на всички мами героини с повече от две деца. Аз и с две не знам на кой свят съм, при това още съм си в къщи покрай бебето.
Мойта Яна се е побъркала по една книга - "Здрач". Голяма тъпота ми се струва, главният герой е вампир , а главната героиня е влюбена в него. Това на 500 страници. Ама всички в класа я четяли, та и ний да не изостанем. 

# 235
Мамета, хубаво е, че толкова много пишете, ама аз просто не насмогвам да изчитам всичко, понякога по цели теми пропускам и затова се включвам рядко.
До Шани и останалите:
Моят петокласник се казва Светлин, викаме му Светльо и учи в СМГ. Както вече казах, строен е като клечка, математиката му се отдава, обаче е толкова мързелив, че си решава задачите на ум и не пише решенията #Crazy, а само отговорите. #Crazy Всъщност идея си нямам как го прави, твърди, че "вижда" задачите: някои били с черни цифри, а други ги виждал цветни. #Crazy Ние не сме математици, така че, която мама тук има подобни интереси (както виждам има доста такива мами), моля да се обръща директно към "специалиста", аз не разбира.  Embarassed По другите предмети изобщо не ще да учи, а аз нямам време да го строявам, защото обикновено строявам брат му, който сега е 7-ми клас. Имат и по-малка сестричка, ама тя е печена и се оправя сама. Освен това петокласникът се занимава с шахмат, плуване и ски. С тия клечки просто е невероятно как плува и кара ски, направо нямам обяснение, за мен това е феномен!  Та при три деца няма как да контролирам процеса, както някои други мами, нито много да чета и пиша във форума, освен това съм затрупана с работа. Вечер, след като съберем децата съответно от плуване, гимнастика, балет, английски и т.н., се приготвя вечеря и после от 9 вечерта до 10 има време да уча само с едно дете по един предмет и на практика въпросното дете май никога не е петокласника. Та в този смисъл той е малко (според критериите на някои мами дори много) "изпуснато" дете. Просто физически е невъзможно по друг начин, а и смятам, че трябва някак тия деца най-после да осъзнаят (ама идея си нямам как), че да учат е тяхно задължение, а не мое.
Браво мамче.Възхищавам ти се съвсем искрено и същевременно се забавлявам с написаното от теб.Да сте живи и здрави цялото семейство.Ти си направо героиня,златен медал трябва да ти дадат.Не знам как успяваш да се справиш и с тримата,но аз толкова организирана,признавам си не мога да бъда.

# 236
  • Sofia
Здравейте всички в последният ден от женския месец  Laughing. Днес съм малко по-добре/то и от времето ,де /, ама след цяла нощ будуване от болки в ушите ме удари на разсъждения. Сега понеже по-малко говоря/т.к не мога  Laughing/, ми се налага повече да слушам. И слушам синковеца как ми казва за едно дете, много умно дете, отличник, на олимпиадата по математика с точки - макс, и т.н. Но какво го е впечатлило , и реших да споделя с вас :" Мамо, ама Той зае толкова много ,а го е страх да не се изложи. Не иска да отиде в елитно у-ще ,защото там няма да е най-добрия/ по мое мнение би бил от най-добрите/. Иска да учи висше в България, защото тук ще му е по-лесно . Кажи ми , как така умно дете като него ,може да разсъждава така?"
 Просто не казах нищо, и за сетен път осъзнах, колко е важно да подкрепяш детето си във всяко начинание. Колко е необходимо да го подпреш, понякога дори да го "ръчнеш с остена". И най-важното - да го научиш да се бори ,да приема и пораженията/защото в живота не всичко е победи/, и най-вече - да му вдъхнеш вяра в собствените му сили.
 За пореден път искам да кажа ,че се радвам ,че тук се събрахме майки ,които мислим по сходен начин за възпитанието и бъдещето на децата си .  Hug
 Малко дълго стана ,ама нали от 3 дни почти не говоря, и реших да напиша едно словоизлеяние  Joy Joy Joy.
 Хубав и усмихнат ден ! Laughing

# 237
Али,браво мила.Това което сподели с нас и мен ме наведе на много мисли.Смятам,че си много права,че трябва да вярваме на децата си и да ги подкрепяме.Понякога мисля,че го забравяме.Поне на мен ми се случва,да го забравя.
Желая ти бързо оправяне Hug Hug Hug.

# 238
  • София
Здравейте!

В нашия случай има и смекчаващи вината обстоятелства - просто сме се събрали толкова готина народ накуп, че е трудно да ни изоставиш  Laughing Mr. Green
Лени, по-скоро това ще да е, да знаеш! Simple Smile

Предполагам днес всички сме в трепетно очакване на ваканцията! Завиждам на тези, които са си организирали пълноценна почивка през следващите 12 дни, ние за съжаление ще измисляме нещата в крачка!

Ali_sun, надявам се днас болките ти да са преминали и наистина да се чувстваш по-добре! И аз се замислих по написаното от теб и с това съм напълно съгласна:

..... колко е важно да подкрепяш детето си във всяко начинание. Колко е необходимо да го подпреш, понякога дори да го "ръчнеш с остена". И най-важното - да го научиш да се бори ,да приема и пораженията/защото в живота не всичко е победи/, и най-вече - да му вдъхнеш вяра в собствените му сили.

Чудя се обаче дали това не е възможна реакция на дете спрямо свръх амбициозни родители, изискващи от него да бъде "нъмбър уан" във всичко и на всяка цена...

Момичета, ако някой има теста от втория кръг на олимпиадата по история или някаква идея откъде мога да го сваля, ще съм много благодарна!

Хубав ден на всички и от мен!

Последна редакция: вт, 31 мар 2009, 14:41 от M4

# 239
  • с/у ОколоМръсТното
mamamilk - браво  Peace, страшни сте. Живи и здрави да сте вискчи у дома, а ти наистина заслужаваш медал.

mother-of-pearlS - забравила съм, но... Жив и здрав да ви е бебока и много да ви радва. Сестра му си му е направо малка майчица... не й се сърди.  Hug

Лени, аз съм наказвала с липса на РД, заради лошо поведение (ако си спомняте, когато прескочи през 7-мия етаж моята мила щерка), но някакъв забележим напредък в поведението - няма. Само дето ти си късаш нервите.

ЕлиЯна - наистина е голяма тъпня тоз "ЗДРАЧ". Но много хора го смятат за връо  Crazy

Ох, с нетърпение си чакам детето да се върне от школо, че е 2-ра смяна... Пък и ще губят последните 3 часа, та май вече е свършила. И да й се ненадяваш - пожела ваканцията да отиде при нашите... Само защото там е и големия й братовчед. Яки им нервички им желая на нашите. После за отморо от големите, ще им пратя моя дребен.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт