Отговори
# 120
добро утро и от нас или по скоро заспало утро. smile3507 ние днес си бихме рекорда от 4 чак сега заспа.
помощкакво да правя давам и чай на хип ама май не помага гърчи се милата като луда,имам инфакол ама се чудя да го почвам ли та тя е само на 8дни.моля ви посъветвайте ме.педито вика да не съм и давала капки само чай ама да дойде да я види от 4 до 9 днес как се е увивала като змийче.направо ми се къса сърцето smile3518

и все пак честит осми март мамчета!!!на мен ми е първия който мисля да призная и за свой празник Grinningнали съм вече МАМА.  bouquet

# 121
alximika знам,че експумизан капки може да почнeш от 7-я ден.А те с инфакола имат еднакво съдържание на симетикон,така че мисля,че няма проблем да ги даваш.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 10:51 от naiema

# 122
ДОБРО УТРО И ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ!!!
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ,ЩАСТЛИВИ И МНОГО ОБИЧАНИ ЖЕНИ И МАЙКИ!!!

# 123
Здравейте маминки  Hug

И аз като Алхимика за първи път наистина имам повод да празнувам днес  dance

# 124
  • София
Честит 8 март мили момичета!

Аз пак ще се извинявам, но от последния път само смогвам да вляза да попрочета нещо в кърмачеаския  ooooh!

Най-важното е, че Белослава вече няма стрептококи /поне в ушния секрет... от носа не й взимаха, но предполагам че не е било необходимо/. Антибиотик не пие вече..

А сега да започна с моите чуденки Simple Smile
Даването на вода - двама педиатри и всички мои познати /извън форума/ дават вода на бебенцата... Аз много се опъвах, но в крайна сметка с милото решихме и ние да предлагаме... Но не вода, а чай от копър на Хип, та поне някакъв смисъл да има. Проблемът е, че не мога да реша кога да й давам... Обикновено като се размрънка, а аз тъкмо съм се намазала с кремче по зърната, предлагам вода... и пак обикновено пийва по около 20-40гр.
Веднъж обаче явно си беше гладна, защото изпи почти всичките 100мл.... и от тогава не съм й давала  Whistling
хранене от шише - ние сме пробвали чисто от експериментална гледна точка. И имаме следния проблем - 125мл кърма не й стигат... Веднъж пробвах колко ще я заситят и изпи 180 /без да върне и грам/ а където и да чета за едномесечен бебок количеството кърма е едва около 110мл...
За сега съм стигнала до "решението" - 125мл кърма + залъгалка след това
което ме води до следващия въпрос - биберона - аз бях твърдо против да й давам, но като сдам багажа с носенето и нямам друг вариант... До скоро й харесваше и вършеше работа, но откакто прочтох в кърмаческия, че по-дорбе е да предлагам гърда и нещата се о*раха  ooooh! Пак я смуче бибата, но само за малко и плюе... и остава само носенето
Носенето - аз нямам абсолютно нищо против да я гушкам, но много ми тежи и трявба да правя почивки, което я разсъннва, а през нощта много се притеснявам да не събуди някого, особено любимия, че той по-малко и от мен спи...

Кърменето - това ми е най-големия проблем.... то проблем не е точно казано... аз имам предостатъчно кърма и бебенцето си ме харесва повече от шишето и бибата, но всичко при мен става хаотично и се притеснявам да не се скапе положението.
Проблемите ми са следните:
1. по различни причини едвам седя /за това след малко Wink/ и просто нямам търпение да я изчакам да се нахрани, но с това се боря с помощта на телевизора
2. болят ме зърната - нямам рани и запушени канали, мажа се с кремче, от което съм много доволна, но сякаш от протриване ли, от много рязко смучене ли... ме болят и то една боцкаща болка, все едно именно каналчетата ме болят
3. цеденето - знам, че трявба да е след всяко кърмене, но аз го правя през нощта и най-много още веднъж дневно, защото ме мързи да мия помпата всеки път. Иначе съм напълнила фризера вече. Освен това не знам по колко да цедя. Хем искам да си остане положението с многото кърма, хем вече гърдите ми се пълнят на час-два и то се препълват и докато се събуди малката си нося тежестта...
В момента цедя до дупка, защото ми е най-комфортно, пък и си въобразявам, че така й давам по-прясно млекце...
4. самото кърмене - до преди кърмаческия, хранех 10-15мин от едната гърда и 10-15мин от другата... Сега храня само от едната - докато се изпразни... обаче това не става... Като се нахрани аз източвам поне още 60мл от същата гърда. и после винаги изцеждам и другата
Освен това двете ми гърди са коренно различни - едната се пълни и става твърда, а другата винаги е мека.
Твърдата прави явно по около 180мл, защото по толкова цедя ако малката е яла от другата.
Меката пък всеки път е различна... може малката да е яла от нея и аз после да изцедя още над 100мл. А може и да не е яла от там, ама едвам да източа 60мл..
Отделно онзи ден когато храних Белослава наиситна на поискване, единия път повърна количество, според мен равно на това, което е изяла /не на фонтан де/
5. съхранението на кърма - въпреки всичко, което съм прочела продължавам да слагам директно във фризера и да доливам прясна въррху замръзнала кърма... много ли е фатално? защото я пробвах малката - пие я така... един контейнер даже се беше отворил и аз него й дадох - всичко си беше ок...
И всичко правя неправилно според мен...  а това че все още имам кърма се дължи на късмет... Охххх  ooooh!
6. пък да ви кажа ние с милото искаме да отидем за 3 дни до Лондон и сме в голяма дилема:
-дали да ходим въобще
-дали да вземем малката с нас /ама в плановете които имаме няма как да я вместим/
-дали ще ме пуснат с помпата на границата /че малко на бонг ми прилича Simple Smile/
-дали бабите ще се справят, че аз до сега на никого не съм давала да я гушка
-дали няма да ме забрави за 3те дни
-дали няма да отвикне от гърдите ми
-дали аз няма да се озоря с цеденето под път и над път и да ми спре кърмата
Общо взето всичко ми говори да не ходим, но милото толкова е сдал багажа покрай бебето, че е задължително да се отърси за малко, а без мен няма да иска да отиде...

Друга питанка ми е че когато я държа за къпане или миене на дупето й посиняват ръчичките.. и то много.. а мисля че я държа по всички правила... те веднага се оправят, но все пак се чудя дали е нормално и дали не й затормозявам и сърчицето по този начин...

Освен това понякога заправям да й давам Вигантол-а ... а и когато й го давам не знам дали си ги гълта 2-те капки и дали въобще й уцелвам устата... и почти никога не падат само 2 капки в лъжичката... Абе много съм зле Simple Smile

Сега малко за разтуха - като я преобуваме и много се радва - смее се, дори говори Simple Smile много е хубавка, ама като й обуем гащите и веднага рев... и винаги след смяна на памперса е гладна.. това според мен е условен рефлекс, защото аз винаги я преобувам преди хранене, въпреки че знам че трябва на макс. 3 часа...
Ивече загубих бройката на случаите когато ака или пика на току-що измито, намазано дупе Simple Smile Според мен с ЕБХ-то бих имала огромен успех... но тъй като няма да има кой да я следи непрестанно, предпочитам да сме с памперс.

Сега за мен - от раждането нищо не ме боли, шевовете май ми паднаха вече, лохии също нямам, Хемо се прибра /благодарение на МАСТУ С/  Peace
Обаче имам трудности с ходенето до WC... мисля да не би да ми е зашил Ташков дупето по погрешка Simple Smile И след всяко ходене после следват 1-2 дни на буквално невъзможно сядане /добре че рядко ходя Simple Smile/
С пишкането също имам проблем, ама него го боря с Кегел от няколко дни  и вече има ефект.
Според мен и двете се дължат на епизиотомията и с времето ще минат /надявам се Simple Smile/
И в тая връзка - кога мога да отида на кола маска и да правя секс... Аз не че имам желание и за двете, но искам да започна да се разработвам /че уж по-често били случаите на отесняване.. въпреки че моите впечатления са по-скоро, че съм станала като яма/
всъщност, я веднага да си признаят тези от вас, които вече са открили сезона  Wink
И другата ми болка в дупето е опашката... болката не е намаляла и въобще се чудя дали ще мине някога... това от разширяването ли е нещо???

Оххх, съжалявам за дългия ферман, но не знам кога пак ще се наканя...
П.П. остава да ви разкажа за раждането, ужасните дни в болницата, както и за първата баня на малката в която загуби пъпа си и едвам не я удавихме, за това колко косми има и как с нетърпение чакаме да й изпопадат Wink
Както и за първите разходки /ние минахме с показването на терасата и днес ще ни е първото излизане с количката/
и да ви поразпитам за погачата - може ли да се направи на 48-я ден или е много късно?

Много ви  Hug и   bouquet всички!!!!
Да са ни живи и здрави бебочетата
А на всички нас - хубав празник

# 125
  • Варна
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОБИЧАНИ. РАДВАЙТЕ СЕ НА МАЛКИТЕ СИ РОЖБИ И ДАРЯВАЙТЕ САМО ЛЮБОВ!

# 126
  • в сърцето на един мъж...
Весел празник, момичета!

Зайченце бяло, котенце мило,
в скута на мама сега се е свило,
твойта главичка на моето рамо,
можеш ли ден да прекараш без мама?
Мама във чашката мляко налива,
сплита косите на плитка красива,
кърпи чорапи с пробити петички,
мама се грижи за всичко.
 Кой ще разкаже на мойто момиче,
как тъй луната на сърпче прилича,
как се превръща водата на пара
и самолета с кого ли се кара,
има ли в спътника истинско куче,
мама попитай и ще научиш.
Но след години ще станеш голяма,
умните книги сама ще намираш
и ще рисуваш и ще бродираш,
дългите плитки ще сплиташ самичка.
После ще литнеш и ти като птичка,
 умна и силна ще стигнеш далече,
можеш без майка си вече.
Мама ще бъде с коси побелели,
тихо ще пази две детски кордели,
ще се тревожи и скришом ще плаче,
ако не носи писма раздавача.
Друго не трябва, три думи само:"Добре съм ,мамо"

Моята любима щерка днес ми сервира, че не иска шише и това е най-отвратителното нещо на света. Толкова отвратително, че чак на повръщане я избива ooooh! Това автоматично означава, че не мога да я оставя на никой да я гледа, защото няма да иска да яде Crossing Arms А днес мислех като бял човек да ида на кръчма #Cussing out Чай и вода ми отказва, с триста зора й давам хапчето, плюе го ако е с вода, добре че се сетих да го разтварям в кърма. Изобщо не признава нищо друго освен цицата на мама ooooh!

# 127
Гея, разплака ме с това стихотворение! Hug

# 128
Леле Гея, стихотворението е страхотно .... много ме разчувства   bouquet

# 129
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ.
Ние сме добре, но коликите от няколко дена ни мъчат ужасно(преди това беше по-леко)всяка вечер след 18.00 толкова много плаче, а и сменихме на беба храната и резултата запек, ако можете помагайте.
Аз водичка давам, тя е изцяло на АМ и към час след хранене устничките и толкова изсъхват, че ако не й дам  Cry, за 24 часа изива близо 200 гр.много хълца и като й дам веднага се оправя.
Секса при нас от една седмица не е мираж, първите два пъти беше голям зор, с помощта на лубрикант вече всичко е ОК  Laughing.
Операцията не ме боли и зараства много добре, от вчера вече си правя упражнения, че доста има за сваляне и стягане от др.месец-на фитнес-тати ще гледа беба, ако иска пак да съм слаба  Laughing.
За кола маска-не мисля че има някакъв проблем, но за всеки случай може първия път да се пропусне триъгълника.
Кърмата ми съвсем спря  Sad, ама здраве да е няма да оставя бебочето гладно я-така че за жалост АМ е единствената й храна.
Да ви се похваля снощи бяхме на кръчма-кума ни имаше имен ден и мама си пийна две чаши вино като бял човек.
Стига толкова мир за мама-събудихме се.
Гея стихотворението е супер.
Честити месечинки на всички бебенца.

# 130
naiemaблагодаря ти за инфото  bouquet
geiaкакво направи бе жена така не се бях разревавала от раждането,сега чакам мойта мама да се събуди и ще и го поднеса Hug
момичета вие как сте с чуствителността,аз направо за всичко ми се доплаква.нещо съм откачила,защото попринцип съм много здържана от към ласки,изказване на чувства и т.н.егати хормоните егати чудото.а и ме избива и на малко агресия към мъжо Embarassedа няма причина,той милия е толкова грижовен и добър.искам да ви кажа 1 вечер в къщи влизам в стаята той с малката и какво да видя милия я държи и плаче.от щастие,ми казва от както му казал доктора честито и това му било незнам кой път да реве. Heart Eyesабе луда работа,аз го снимах сега само трябва някак си да го накарам да качи снимката че аз нали съм много проста и не мога. Embarassed
айде цунки на всички

# 131
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, това ми е любимото стихотворение и откакто съм далеч от мама всеки път плача като го чета. Много го харесвам и за мен олицетворява всичко, което имаме и което са майките ни за нас!

# 132
  • София
ЧЕСТИТ

МАМИ!

Алхимиче, аз почнах Инфакола от 5-тия ден. То пише, че може от раждането нататък да се почнат. Давай, че трябва да мине време, за да подействат!

# 133
Честит празник!  bouquet

# 134
Момичета,влизам от профила на моята скъпа приятелка,за да ви съобщя,че  TiffanyMichelle точно преди 1 час стана мама за втори път на малката принцеса Vivienne Madison.Малката е с мерки 6 lb, 25 oz. и 20 инча.
Аз пристигнах преди половин час,тъй че това е всичко,което тя сама ми каза като ме пуснаха да я видя за 2 минути,тя ми разреши да съобщя тук.Знам само че ги е изненадала малката и че раждането е било дълго и тежко,но тя сама ще обясни като се съвземе
Да им е честита малката госпожица,да ги дарява с най-голямото щастие на света и да расте заобиколена от най-близките и хора,които я обожават!!!

също така тя ме помоли да ви "почерпя" за съпруга и,който днес става на 32

Общи условия

Активация на акаунт