Отговори
# 90
autumnsphere  ,и при мем майка ми е лудата глава, направо не млъква, но това е защото съм и дъщеря.Не вярвам да е лоша свекърва един ден.
За наддаването-ние за един месец сме наддали 1100 гр, въппроса е какво ще правим за втория месец. В предишната тема прочетох,че на повечето мами им препоръчват да намалят храненията, което ме поуспокои.
За ваксините-аз ще слагам Пентаксин.

# 91
Dorabella, хич не се връзвай на тъпи изказвания. Наслушах им се с каката. Винаги съм мислила, че кърменето е най-доброто, което можеш да направиш за детето си на този етап от живота му. То все още не може да разбере, че количката му е за четирицифрена сума, например, че играчките му са Фишер прайс и дрешките му са маркови. И дълго време няма да може да го разбере. За съжаление кърменето е избор на майката, разбирам да се откажеш заради здравословни проблеми или нещо такова, но да се откажеш защото ти е животинско... А за отслабването- не е вярно. Аз си отслабнах неусетно 4-5 месеца след раждането на първото, а си кърмих почти 2 години и не съм спазвала диети. Братовчедка ми отслабна след диета 2-3 години след раждането. И тя кърмеше. До организъм е, няма нищо общо с кърменето.

# 92
  • София
Жълтият Ламтурник може и това да е,защото нощем,когато е сънен си яде нормално,а през деня е най-големия зор.Ще пробвам по-сънен да го храня.

Гея
,не е от по-бавното тръгване на кърмата,защото като започне да суче е спокоен и в един момент след 4,5 мин на гърдата започва да се нервира,точно и това ме кара да мисля,че кърмата ми е малко и свършва.Въпреки че като си стисна гърдите след като е ял от тях изхвърча мляко,буквално на струйка.

Не знам какво да мисля...

# 93
Здравейте от мен  bouquet

ЧИД на всички мами именички и на всички бебоци именици, да са живи и здрави!

Ние в момента спим, да не повярва човек, имам чувстото че по цяло денонощие само се кърмим, умирам за сън, но така ще е няма начин.

autumnsphere за кекса и на мен ми казаха 2 месеца, но аз раждах нормално и засега даже и не помислям, само се надявам, че след 2 месеца ще съм се пооправила Tired

# 94
  • София
Дорабела, да, лекарката каза да намалим храненията на 6. Аз реших проблема като го оставям да спи колкото си иска и той прави доста големи паузи. Е, гърдите ми стават на дини през тва време, ама...

# 95
Честит имен ден на всички, които днес празнуват  Hug

Аз едва сколасах да прочета на две-на три  Blush

Еми, не виждам проблем с шоколаддчето. Аз го ползвах и в болницата първия път като раждах по препоръка на докторите там и сега, когато закъсам. Все пак тази билка сена има разхлабващо действие за мамата, а не за бебето  Wink

Найема, аз също мисля, че едната ми гърда произвежда по-малко количество, но аз винаги предлагам и втората, ако видя че не стига и не се тормозя от този факт. Затова пък вечер горките ми цици кат печени чушки стават от много предлагане  Crazy

За свекървите ми беше доста интересно да чета. Момичета, не искам да се бъркам, само предлагам и една различна гледна точка: защо вие сами не насочите тези жени с какво да ви помогнат точно. Аз ползвам моите баби за домакинстването, за да мога аз да си гледам децата. Много рядко оставям на тях децата, за да домакинствам. Иначе ги оставям да ги погушкат. Те осъзнават тази радост като много силна, както аз сега осъзнавам тази радост по-силно от първия път. Представям си един ден, дай Боже, да стана баба, ще ги скъсам от прегръдки и целувки бебоците, па ако ще снахите да ме псуват после  Mr. Green
Иначе за  яденето на синовете им, аз пък бих приела тази забележка и по друг начин, като чисто женски съвет - не бива в ангажиментите да забравяме татковците. Те често се чувстват пренебрегнати след раждането, може дори да ревнуват и това може да ги отдалечи от съпругата и дома. Много е важно те за получават също внимание, като по-големи деца са си, а вниманието се състои в храна, секс и сън. Затова аз се опитвам да му ги осигуря без да ме е съветвала свекървата, а пък за помощта от негова страна, той  сам се опитва да помага  Wink
Не ме съдете сега, просто се опитвам да смекча разочарованието ви, за да не се ядосвате много  Hug

# 96
  • София

Ние вчера за първи път излязохме в парка за един час и Раличка спа много сладко. Оказа се,че тати ни е купил количката,която бяхм харесали на снимка (аз все пак държах да я видя наживо ,за да съм 100% сигурна ,че я искам) и сега....много ни е тежка...аз я свалих в колата ми да не я мъкна по стълбите,че нашия асансьор е ужасен и едвам побрах гумите в багажника...то моята кола е Пежо 206 - малка та малка...коша си оставих на задната седалка....и сега ново 20 - милото ми мисли,че могат да ми разбият колата заради този кош..и ми е супер криво...сега съм го измислила..сутрин свалям коша...вечер го качвам...абе хамалогия,иначе е сладурска количката...С две думи  - ако я бях видяла-нямаше да я купя, ама той милото все да ме изненада,както с билета на МАДОНА- че да имам два сега....мъжка му работа

Каква ти е количката,защото и аз моята много я харесвам,но за да влезе в асансьора трябва да и махна едната гума,.Мисля да я оставя и аз в колата и само да свалям коша  ooooh!.Не влиза за 3см. много ме е яд иначе е супер.(ABC design Astro)

Честит празник на всички именници!

# 97
Добър вечер,майки-героини!
Честито на месечинките днес!И на именниците също!
Благодаря за хубавата почерпка мммм....
При нас тая нощ нещата бяха мнооого трудни,хич не спахме,а само ритахме с крачета и ръчички,ставахме червени червени,пъшкахме...много остри колики имаме ooooh!Толкова ми става жал за снежинката и няма как да й помогна...Мами,кога спряха коликите на вашите сладури?Давам й капки,чайче,но...нищо.Само се моля да минат по-бързо и малката да се поуспокои.Иначе днес на тераската си поспа и сега пак я приспах че да свърша най-накрая нещо.
Дорабела,разбирам те напълно за това колко много ти липсва бебочката,докато си някъде навън...Аз даже като си седя тук на компа,а тя е в спалнята спинка-пак ми липсва...Но да не прекалявам,че току виж се е събудила и тогава ме питай дали ми липсва Laughing Laughing Laughing
Иначе за майката,която не искала да кърми...така е-всеки прави своят избор.Но може би само начинът по който обяснява нежеланието си е някакси много...егоистичен.Но незнам,не бих могла да съдя за това,защото и аз в началото много се колебах,точно когато ни изписаха от болницата.Страхувах се от мастити,още болки и проблеми/освен хемороида и настинката/,имах чувството ,че цялото време ми минава в цедене,но слава богу всикчо си дойде на мястото Praynig Simple Smile
За кекса-честно да ви кажа си умирам от страх от "първият път" след раждането...Сякаш щер ми е за пръв път Laughing
Вие от кой ден сте започнали да излизате навън с количките,имам предвид на улицата сред хора?Таткото все ми вика да е след като навърчи месец-суеверия,а аз все ми се иска по-скоро Simple Smile
За разхлабването,освен свещичките,имам тук едно чайче от сена и майчин лист-някоя мама беше препоръчала още докато бяхме бременни та вършеше чудесна работа!Пише,че става за бремени и родилки,така че предполагам може да го пием.
Ами хайде-това е за днес,отивам да посвърша нещо,че не се знае докога Ника ще ми даде да се поразвихря.

п.с. Кремчето Тридерм-много добре действа,повечето пъпчици изчезнаха,имаме още малко,но все пак го ползваме само от 2 дни.
Чао и лека вечер и дано поспинкаме всички тая нощ!

# 98
айде и аз да кажа добър ден  bouquet

честит имен ден на всички именници newsm51честити месечинки на бебоците  love001
за отчета ние си хапваме добре на 3 часа ,акаме,спим но тук е интересното само през деня,снощи се събуди да яде в 4 нормално обаче от там няма заспиване до 8 #Crazyнаправо се побарках,аз съм много зле с шевовете и ми е много трудно ставането и да я дондуркам.майка ми е при мен и днес след семеен съвет решихме тя да спи при нас и да ми помага през ноща.срам ме е че не мога да се справя сама ама много ме боли отдоло Embarassed!а сега даже ми направи пауза от 4 часа и не мога да я събудя да яде,оф незнам какво да я правя.да я будя ли така като прави или да я оставя?помагайте  Praynig

# 99
  • София
Жълтият Ламтурник може и това да е,защото нощем,когато е сънен си яде нормално,а през деня е най-големия зор.Ще пробвам по-сънен да го храня.

Гея
,не е от по-бавното тръгване на кърмата,защото като започне да суче е спокоен и в един момент след 4,5 мин на гърдата започва да се нервира,точно и това ме кара да мисля,че кърмата ми е малко и свършва.Въпреки че като си стисна гърдите след като е ял от тях изхвърча мляко,буквално на струйка.

И при мен е така ,но имаше и други мами които писаха и че техните бебета така правят.Моят в началото е така и после се умирява и след около 5мин. пак започва да дърпа назад с главата ,но не пуска.Аз си мисля че е от коликите.Незнам...

# 100
Здравейте и от мен. От три дни се опитвам да напиша нещо и все не успявам. Все нещо или някой ме прекъсва. Сега пиша с една ръка, а Дребосъчко папа на мама в обятията.
Фокси, много са порастнали твоите момчета и вече повече си приличат. Много са сладки. Те всичките ни бебчета са сладурчета!
Аз да се отчета - онзи ден бяхме на първа консултация и съм много доволна -   Кристиян е наддал 550гр за 2 седмици. Докторката каза, че даже било много, сигурно преяждал, но пък той е само на кърма и си хапва колкото на него му се иска.
Гледам за свекървите сте отворили тема. Аз от моята не се оплаквам, много е тактична и винаги гледа да не се натрапва. Те живеят в друг град и не се виждаме много често. Иначе като дойде у нас чисти, готви, гушка си внучето да му се порадва и това е. Не ми дава акъли как да си гледам детето, как да го храня или обличам. Майка ми също, макар че аз ако имам проблем искам съветпърво от нея. Те и двете ходят на работа и ние с таткото сами се справяме с отглеждането на бебето. Даже ми се струва, че бабите малко се чувстват нежелани, но аз никога не им отказвам посещение, идват когато искат да си видят внука, но винаги предупреждават. То за сега няма и какво толкова да ми се помага, тъй като на този етап бебетата само спят, ядат, пълнят памперса и това е. Където го оставиш-там го намираш.  После като започнат да ходят и да пипат навсякъде, тогава ще е по-трудно, но ще се справим. Всички са минали по този път, че ние ли няма да успеем! Wink
А иначе да споделя ние вече тотално обърнахме нощта на ден - вечер ядем и будуваме, а през деня спим до към 14.00 часа с прекъсвания само за хранене и пак заспиваме.Но и така не е зле, важното е да се наспя, а кога-все едно, че иначе се изнервям и започвам да си го изкарвам на бебето.Карам му се на горкото  Embarassed
Хайде чао, че се олях от писане.  Hug

# 101
Ларакрофт, количката ми е Лумина на Чиполино.
Дарима, за майката и нейния избор - тя не е имала никакви проблеми като теб-всичко е било песен.

# 102
  • Варна

Гея

И при мен е така ,но имаше и други мами които писаха и че техните бебета така правят.Моят в началото е така и после се умирява и след около 5мин. пак започва да дърпа назад с главата ,но не пуска.Аз си мисля че е от коликите.Незнам...
И аз мисля, че са колики. Поли прави така точно като й почнат болките. А и коремчето й доста се бунтува в тези моменти.

# 103
  • Пловдив
emym, благодаря ти за информацията!   bouquet
Биби, и мен много ме интересува въпроса с гимнастиките. Аз другата седмица ще ходя на преглед при нашия доктор и ще го попитам от кога може да почна да правя коремни преси.  Мисля обаче че трябва да поизчакаме още малко, мен поне, особено като вдигна нещо по тежко и леко ми опъват шевовете.

# 104
Здравейте маминки Simple Smile
Честито на новообебилите се   bouquet
Честити месечинки на всички бебоци  Heart Eyes
Честито и на всички имeнници  Hug

Аз да ви се оплача моето зверче не иска да заспи от един часа .... нищо не мога да свърша... Shocked 
Аиде за сега цунки по муцунки  Hug
П.П най- накрая сложих малко снимки в албумчето да ви се покажем Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350318&pid=10937548

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 20:28 от vivi_mm

Общи условия

Активация на акаунт