Отговори
# 180
  • София
Фокси и при нас положението е същото .Ние сме на Милумил(дохранвам).Акаме един път евентуално на ден,но и повече от 24часа.Дадох му Дуфалак и с термометърчето и се изходи,но така не трябва да продължава.Мисля че привикват към термометъра,а Дуфалака все пак е лекарство.Също казват че и смяната на млякото непрекъснато не е хубаво, а бе...  #Crazy newsm78
Сега няма да му правя нищо и ще видим кога.

naiema ще пробвам и твоя трик.

# 181
Здравейте сладурки.Ние тази нощ от 1.30 не спим-то не беше пъшкане, напъване, сумтене и мама само се опитваше да помогне с гушкане но уви.Сега се опитва да спинка.
ЧЕСТИТО МОМЧЕНЦЕ НА МАМА ВИЛИ ДА Й Е ЖИВО И ЗДРАВО.
Някоя мама беше писала че водата не помага на хълцането, но при нас действа мигновенно, само като дам водичка и на секундата спира.
Фокси, ние запекохме детето с Хумана-ама истински запек, 3-4 дена се мъчи и пак си минахме на Фризолак и резултата почти 24 часа по-късно, прекрасно напълнен с жълтичко ако памперс, а може и капките за колики да ги запича, при нас в началото беше така.
naiema-аз имах запек през бременността, помагаше ми един плод-Помело, незнам дали го продават при вас, при нас го има в Била, Кауфланд, това беше единственото ми спасение-хапвах си вечер и сутринта всичко беше Ок-опитай ако искаш.
Хубав ден на всички.

# 182
naiema пробвай да пиеш Лактулоза.На мен ми го дадоха в аптеката докато бях бременна.Става и за кърмачета ,но не смея да го пробвам  за малката,че милата още не е акала и ще я водя при доки днес.Ще пробвам и твоя метод.Дано да стане.
 Hug

# 183
Благодаря ви,момичета!И помелото ще пробвам и Лактулоза ще си купя.Ми то не се трае!
Ето,че пак имаме доказателство,че на всяко дете му действа добре различно АМ.При нас Хуманата оправи нещата,а вас ви запече.
А иначе запек се водило ако детето не се изходи повече от 7 дни  newsm78
А пък как пръцкаме  Embarassed
Айде ние ще ядем и ще излизаме навън.
Приятни разходки и на вас!

# 184
  • Sofia
Здравейте!
Честита месечинка на всички малчовци!!! Hug

Честита рожба на Нежно цвете! Да е живо и здраво детенцето, а мама бързо да се възстановява!   bouquet

Деси06, май ти беше писала, че са ви открили някакво схващане на вратлето. Венци също предпочита да си държи главата все на една страна,като лежи по гръб. Не че не я обръща и на другата, но 90% от времето е все наляво... newsm78 Можеш ли да ми кажеш как ви го откриха и какво предприехте?

Имам и още едно питане - нашите очички продължават да секретират. Днес гледам, че гурелчетата са ярко жълти  Shocked Почиствам с преварена вода, но май ще се наложат някакви капки. Следобяд ще звъня на доки, но има ли някой с подобен проблем и какво ви предписаха?

Хайде засега хубав ден, че малката ламичка пак иска да папа!  Hug

# 185
Добро утро и от нас!
Малката още спи, а мама пие кафе пред компютъра. Laughing Снощи пак имахме тежка вечер. Каката пак се стресна от нещо и трябваше да я приспиваме като бебе. Тъкмо я приспах и малката се събуди и се ококори, та се приспивахме и с нея до 2 часа. Но пък поне сутрин си поспиваме- след последното хранене около 7.00-7.30-8.00, казваме "довиждане" на каката и спим гушнати в голямото легло до 11-12 часа. Добре, че татито е в отпуска до края на месеца, като се върне на работа ще ми липсва това дълго спане.
Линката, мисля че след втория месец го дават кенгурото, но аз с нашето съм излизала след 40 ден на кратки разстояния. Примерно за 10 минути до магазина. А нашето няма напълно легнало положение, само твърда подложка отзад за да крепи главичката.
Зитка, това помело от колко време го гледам и все уж ще си вземам... Какво е на вкус, като пъпеша ли се бели?
Нашето пъпче също още пуска съсиреци. Почиствам само със спирт, ама ме притеснява, че много време мина, сигурно 10 дена вече, откакто е паднало. С каката не помня толкова време да съм го почиствала.
Като цяло мога да кажа, че второ бебе се гледа по-лесно от първо, поне за мен е така. Не се притеснявам почти за нищо и съм някаква супер спокойна, за разлика от първия път, когато бях кълбо от нерви и само ревях. Отделно, много е хубаво да гушкаш отново такова малко същество! Heart Eyes Имам чувството, че сърцето ми се отваря като и помириша главичката. Бях си казала, че няма да е все в ръцете ми като каката, а тя даже повече виси отгоре ми. Ама пък няма да имам 100 деца, най-вероятно това ще ми е последното, така че си гушкам с кеффф! Mr. Green
И последно, но не по значение:
Честито на всички нови мами! Да са им живи и здрави бебоците. Много пълни памперси спокойни нощи и сладки бебешки усмивки им желая!
Тифани-Мишел, най-сетне! Mr. GreenЧе и на 8, че и момиче, да ти е живо и здраво!

# 186
 Добро утро и честити месечинки на днешните мини рожденници  newsm59
 Честито бебче и на Нежно цвете да и е жив и здрав малкия мъж и много радости да създава в семеиството Simple Smile
 Linkata ние взехме кенгуро на Чико и на него пише че е от 3,5 до 9 кг. и става от 0 месеца. Има си начин  как да се слага бебето така че да му се придържа вратлето. Има си джаджа която придържа главичката. До сега сме го ползвали само 2 пъти и върши работа.
 За АМ и запека. И аз съм чела че смяната на млеката води до няколкодневен запек. Ние до сега бяхме на Милумил 1 но сега купих Милумил НА 1 - хипоалергенно, не знам дали имаме нужда но еи так ми хрумна че е по-добро и много се моля като са на една и съща фирма и са един вид да нямаме запек. Че при нас положението е много странно  newsm78
 НАли съм ви споделяла как Ачо се напъва постоянно и ръмжи , а няма запек ака си минимум по 4 пъти на ден някои път повече. НО се напъва почти постоянно особено сутрин така все едно му се ака. А иначе си и пръцка даже доста като голям човек. Направо се чудя какво му е . Педито каза че и тя не знае от 27 год била педиатър и едва последните няколко години се били появили тези напъващи се бебета. На нас от това ни изхвръкна и пъпчето еи на сега като махнах лепенките вече седмица и пак е изхвръкнало  ooooh!.
 Хаиде хубав слънчев ден и от нас до преди малко ми седеше на коленете и папкаше и пишех сега се пробвам да го сложа в леглото ама надава боини викове от там. Пуснах му въртележката да му пее и с играчки го заредих но от опит си знам ще си трае 10-ина минути  Tired. По цял ден иска да е в мен на коленете ми спи като пън, но в леглото или в коша на количката се буди бързо бързо. И аз не знам как да го приспивам освен на гърда и ръце. Увивам го в пелена и го слагам в леглото да не усети разликата в температурата. Помага но след 10 мин скача пак  Whistling. Вече му хванах цаката и така се приспиваме , но е адски уморително и много изнервящо. Не знам дали няма начин сам да си заспива. За сега не го оставям да плаче че с тия колики си иска гуш, но след третия месец май ще пада голям рев като почнем малко по малко да се възпитаваме  Thinking

# 187
Писче, когато е нервна и много трудно заспива я приспивам на голямото легло и после я оставям там. Лягаме гушнати по средата на спалнята, давам и да цока, докато отнесе плувката, после я завивам и я оставям. Тя е малка още, не се обръща, няма къде да отиде. Mr. Green Пробвай, ако искаш.
Момичета, знам, че сте го коментирали, ама да попитам пак. За да си проверя болничния трябва ли да имам входящия номер от счетоводителката или само ЕГН ми върши работа. И може ли по интернет или трябва да звъня в НОИ. Днес вече официално са 16 дена от последната дата на болничния ми преди раждане, а парите още ги няма. Cry Направо не ми се мисли, ако забавят така и следващите...

# 188
  • sofia
Foxy mliakoto protiv zapek e FRIZOVOM,pomaga ,kazvam go ot opit.Dano vi pomogne i na vas.

# 189
Жълтият Ламтурник -Помелото има вкус на сладък греипфрут и вътре е същото.
Коте на нас за очичките първо очната док. ни изписаха кремче-Фуситалмик, а после педиатърката изписа и капки Тобрекс, ставали и за нослето, а очичките чистя с разтвор за венозно приложение Натриев Хлорид, очичките и се оправиха.Сега ако има нещо капвам една капка в оченцето и минава.

# 190
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА ТИФАНИ МИШЕЛ И НЕЖНО ЦВЕТЕ! БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И СПОКОЙНИ БЕБЕНЦА!
Добре дошла на radka80 - стискам палци всичко да е наред с бебока и скоро да сте си вкъщи!
gerri_koleva - надявам се скоро да намериш решение и да успееш да поизлезеш малко! И нашия тати работи много и събота и неделя и не мога да разчитам на него, на свекървата също! Но добре, че е майка ми - поне събота и неделя ме отменя за малко с бебока или върши домакинска работа, че иначе не е работа! Даже съм включила и зълвата в схемата - разменяме се взаимно децата Mr. Green Тя има детенце на година и нещо - тя ми го е оставяла няколко пъти за по час и нещо и аз на нея бебока наколко пъти, когато трябва да изляза през седмицата - било нещо за документи или до гинеколожката! А скоро като започнем да излизаме с количката - ще е супер! Засега сме само на терасата  Grinning
много добре ми се отразява поне на мен дори и половин час навън на въздух  Hug

# 191
  • в сърцето на един мъж...
Честити бебоци на ТифаниМишел и Нежното цвете! Да са ви живи и здрави, да слушат, да папкат, а на вас - бързо възстановяване!

# 192
  • София
Инче,за очичките защо не пробваш да му капнеш в тях малко кърма.Никола вчера си бръкна в окото и то започна да сълзи,зачерви се ужасно,много ме притесни и му капнах малко кърма в оченцето и за минута две му мина.Кърмата има лечебно действие.Със сигурност няма да навреди,пробвай няколко пъти и дано има резултат!

Жълтият Ламтурник
за ди си провериш в интернет ти трябва и един уникален номер,който се взима от НОИ и едва ли го имаш,поне повечето хора,които познавам го нямат.За да провериш по телефона ти трябва само ЕГН,не е нужно номера на болничния да знаеш.

# 193
Добър ден и от нас.тази вечер ние поспахме newsm44 живи и здрави да са тези дето са го измислили ИНФАКОЛА.а и тя милата така и се ослажда придобива една такава блаженна физиономиа.
честита радост на нежно цвете,много да се слушкате!!!
честити месечинки на всички които имат празник днес!!!
гледам обсъждате за пъпчетата,мойта докторка каза като падне пак само със спирт защото ако слагам нещо отгоре и не дай боже трагне да се инфектира не се разбира веднага. айде хубав ден на всички  bouquet

а и да се похваля на 28.02 преди да родя се мерих и бях 72кг към днешна дата съм 60.900кг,остават ми само 4кг и пак съм като момиченце.после само малко  newsm39 а си ям нормално даже малко поевече че да има за малката хубаво мляко. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 09 мар 2009, 13:04 от alximika

# 194
Привет, мамички!

Честити рожбички на Тифани-Мишел и Нежно цвете! Да са ви здрави, послушни и много да ви радват! Hug Hug Hug

Честити месечинки на сладките бебоци от 09.02.!

Нашето пъпче като падна го почиствахме със спирт, но като видях, че зацапва с кръв започнах пак и с пудричка. Като спря да цапа и аз спрях, но педито каза веднъж седмично да го почиствам със спирт. Но до кога .... пропуснах да попитам newsm78

При нас за приспиване чудесно действа сешоара ми. Пускам го да духа студено към стаята, че иначе става много жега и го слагам близо до леглото на малката. За нула време е отнесла плувката. Ама май скоро ще купувам нов сешоар, че на този ще му се разкаже играта  Mr. Green
А последно време много ефикасно действа за приспиването й като я сложа в кошчето за кола и пусна Алфа радио /музика стил техно/, а и в комбинация с една духалка ... спи непробудно 4-5 часа.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт