Отговори
# 165
Честита рожба на Тифани! Да е здрава и щастлива малката принцеса!   bouquet

Моето човече много се извива назад и много пъшка, доста неспокойно спи Sad Преди всичко през нощта, но и през деня вече. Освен това, като суче му се изпотява главичката. Притеснявам се да няма рахит, още повече че четох, че такова голямо наддаване за 1 месец било предразполагало към тази болест. Педито нищо не ни каза, но...
При вас има ли извиване назад? Освен това си ръмжи по много и понякога се "кара" на зърното и се бори с него... newsm78

При нас ситуацията е същата,главичката също изпотява,за рахит и аз се притеснявам.На килограми не знам колко е наддал,но на дължина доста пораснал ми се струва.А с повръщането как е при вас?От както почнаха коликите,като че ли повръща по-често. Thinking

Същото е положението и при нас. Така или иначе ще започваме вигантола от 20-тия ден, но все си мисля, че толкова рано и толкова бързо едва ли могат да развият рахит.

Повръща малко понякога, когато е поел доста въздух.

geri_kkoleva , намери някакъв вариант да си почиваш и разсейваш. Не допускай моята грешка с каката - ще луднеш. Аз много говоря, но все още не съм си подала носа от вкъщи, освен като ходих за свалянето на конците.  Blush Ами не ми се излиза - това е целият ми свят, кво да търся навън сама?! Нооо, много скоро ще си го наложа за доброто на всички.  Laughing

# 166
  • в гората
  Честит празник мамчета!   bouquet

Честита дъщеричка на TiffanyMichelle    bouquet

Аз да питам  newsm78 колко трябва да изяждаме на хранене?Изцяло сме на кърма, огладнява на около 2 часа, аз се притесних, че го мързи да суче и остава гладен и днес реших да се цедя и да давам от шише за да видя колко изяжда - еми хапва си 90мл. и след 2 часа е озверял  #Crazy.И друго ме притеснява - акото ни е доста рядко(направо течно), на какво ли може да се дължи?Няма признаци да е настинал.

И понеже вчера не можах да ви почерпя за именния ден на малчо и затова ви черпя днес  Mr. Green

# 167
Честит празник мамчета! Малко за изпроводяк на празника едно поздравче http://www.vbox7.com/play:618adc08

Честито на TiffanyMichelle. Да е жива и здрава малката Вивиан! Прекрасно име!

# 168
Честит празник,момичета!
Момичета,нашата кукла от 5 дена не е акала!Направо не знам какво да я правя!Четох че бебетата които са само на кърма може и веднъж в седмицата да акат, но въпреки това се притеснявам.Спокойна е иначе newsm78Някой има ли го тоя проблем?Утре мисля да се обадя на доки да видим какво ще каже. ooooh!
За излизането навън-ми ние не сме се прибрали.Живеем в къща и дори да не ходим на разходка сме на двора.От както се е родила само 2 дена не съм я извеждала.Според времето и продължителността.
За храненето-беше си създала сама режим на около 3 часа.Сега от 2 дена и тя иска да суче ако може нон стоп.Мисля ,че по-скоро ме ползва като залъгалка-за успокоение.Лошото е ,че постоянно преяжда и много повръща.На консултацията ми се скараха ,че съм я прехранвала и много е наддала-900 гр. за 20 дни.Ама като все търси и аз искам да си я храня на поискване newsm78
Това е засега!Все по-рядко успявам да ви чета камо ли да пиша. Hug
Спокойна нощ!

# 169
Carbo, според мен ти имаш хиперлактация в момента. Потърси информация по въпроса (ако искаш мога да ти дам линкове утре), защото ако продължава така има опасност да си навредиш (в организма ти да възникне дефицит на определени вещества). Количествата кърма, които изцеждаш са много големи. Хубаво е да намалиш постепенно цеденето!
Опитвала ли си да кърмиш легнала? Щом имаш проблем да седиш това е добър вариант и ще ти спести носенето. Опитай различни пози за кърмене, както и да подпираш бебето с възглавници, така че да не го държиш непрекъснато...

# 170
привет Hug
Аз за съжаление не се включвам често, защото съм сама с две деца..т.е. мъжа ми помага, но той  като че ли не разбира нуждите на една родилка. Crazy...
За бибата - давам и не се тревожа . С каката я махнах за седмица.
бутилка- давала съм 4-5 пъти, когато се цедя да видя колко яде, но е и е голчм фен.
Вода- не давам докато не наваряи 6 месеца и с каката бях така, а тя е юнско бебе. Кърмата е достатъчна. Те си хълцат и с вода или без все тая. Биба и давам когато хълца, но всички бебета си хълцат с или без вода.
Разходки - тук е -25С, така че Sad няма такива/
Хранене - когато огладнее - вечер по 5-6-7 часа не я храня. Док каза, че тя като е гладна ще ме потърси, да не съм я изнервяла да я будя, но и да не я оставям повече от 7 часа без хапване.
За колики -  нищо не давам, но искам да разуча номера с сеяоара, че ако ми дотрябва да знам.
Лек ден  bouquet

# 171
  • Пловдив
Добро утро!
Аз се включвам с един въпрос - кенгуру от кога може да се ползва. Ние взехме такова с полегнало положение, но на него пише над 5 кг, а ние поне още 2 месеца едва ли ще ги стигнем.
Приятен и слънчев ден на всички!   bouquet

# 172
Добро утро маминки   bouquet
Днес почерпката е от мен, че и нашата мома вече е голяма и става на цял един месец  Crazy

Малката снощи ни остави да се наспим като бели хора  Crazy Спинка от 24:00 до 05:00, нахранихме се и сега още продължава да спи ...сега мисията да се спре нощното хранене не ми изглежда толкова невъзможна Simple Smile

Айде за сега това от мен... до скоро писане Simple Smile

# 173
ХА, ДОБРЮТРО И ОТ НАС. МНОГО НЕЩА ИМАМ ДА ВИ КАЗВАМ, ДАНО НЕ ЗАБРАВЯ НЕЩО! newsm53

1. ЕДИН ПЪТ И АЗ ДА СЪМ ВЕСТИТЕЛКА. СЪОБЩАВАМ ВИ ,ЧЕ МАМА ВИЛИ - НЕЖНО ЦВЕТЕ Е РОДИЛА МОМЧЕНЦЕ НА 6 МАРТ. КАЗВА СЕ ЙОРДАН, ТЕЖИ 3210 ГР. И ПИШЕ 5 СМ /АМА ЕДВА ЛИ  Joy/ - ТОВА ПО - КЪСНО ЩЕ ГО УТОЧНИМ. НОРМАЛНО РАЖДАНЕ. Joy НА ВСИЧКИ НИ ЧЕСТИТИ ПРАЗНИКА И ИЗПРАЩА ПОЗДРАВИ. КАТО ГИ ИЗПИШАТ ЩЕ ПИШЕ ПОВЕЧЕ.

ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ ДАНИТО И МНОГО ДА Я РАДВА, ТЕКА МОРЕ ОТ ЩАСТЛИВИ СЪЛЗИ НАПИПАТ В ОЧИТЕ Й, ДОКАТО РАСТЕ МАЛКИЯ ЮНАК!
 easter

2. ДА ВИ ПОЧЕРПЯ БЕ МИЛИЧКИ! НИЕ ДНЕС СТАВАМЕ НА 1 МЕСЕЦ, А ГЛЕДАМ И КАФЕНЦЕ НЕ СТЕ ПИЛИ ОЩЕ! ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ДНЕС И МНООГО СПЕЦИАЛНО ОТ НАШИЯ МАЛЪК МЪЖ НА БЕЛОСЛАВА НА КАРБО!

3. СНОЩИ С ТАТИТО ИЗЛЕЗНАХМЕ ДА КУПОНЯСВАЧМЕ. МАМА СИ БЕШЕ КУПИЛА ТОАЛЕТ. ВЕЧЕ 3 ВЕЧЕР СМЕ НАВЪН. БАБИТЕ ДА МУ МИСЛЯТ. А ИНАЧЕ НИЕ СМЕ ПОЧТИ ВСЕКИ ДЕН НАВЪН ЗА ПО НЯКОЛКО ЧАСА.

4. Гледам говорете за потене на главичката. Това само докато кърмите ли става? Аз се оплаках на моята педи, защото Крис и той ми се поти и тя ми каза, че не детего, а аз се потя и го мокря и него. Вече слагам тензухена пеленка на воята ръка и наистина детенце не се поти.

Ми то пак стана ферман. О, честита Вивиан на Тифани Мишел. радвам се че са добре и двете.

# 174
  • София
Добро утро маминки!!!  Hug

Честит син Йордан на Нежно цвете,да и е жив и здрав и много да я радва!!!

geri_kkoleva
и според мен трябва да измислите нещо с мъжа ти,за да не станеш една изнервена мама с изнервено дете,поговори сериозно с него за нуждите ти,колкото и работа да имат със свекърва ти все ще намерят малко време,за да те отменят.Аз отскоро съм омъжена,но засега с мъжа ми действам директно с разговори,ако се опитвам да му намеквам той не схваща и даже се ядосва,че не си казвам каквото ми е на душата и на акъла.

bibi_iv
вчера и ние излязохме уж да се позабавляваме за малко,но се прибрахме скоростерлно за съжаление,бях нахранила Никола точно преди излизане и го оставих на майка ми,но докато го кърмих той непрестанно се свиваше и нервничеше и проплакваше,което напоследък му е навик и явно не се беше нахранил,защото е подлудил майка ми-рев,хапел си е ръцете и дори е изпил 60мл. от чая на ХИП,а досега не искаше и капка,но милото ми момче е било гладно и си е залъгвало глада така  SadМайка ми се е усетила,че е гладен и ми се обади и се прибрахме набързо. Сутринта пак докато сучеше се свиваше и плачеше,все едно в кърмата ми има ножове и го прерязват,с такава мъка суче,но ще търпя няма какво да направя Sad

26 аз снощи опитах това със сешоара,защото имаше колики и не можеше да заспи и подейства,не знам дали шума му влияе или от топлото,но се успокоява.
Затова ви обичам момичета и не мога без форума,а мъжът ми се подиграва,но вие ме изслушвате и разбирате,давате добри идеи и изобщо страхотно е,че ви има,нямам търпение като стане топло и поодраснат децата да си направим една среща в някой парк с тях Simple Smile

# 175
Да и е жив и здрав Йордан на мама нежно цвете!

Честити месечинки на всички февруарчета празнуващи днес!

Днес се очертава слънчед ден,така че айде на разходка!
Момичета на нас пъпчето въпреки,че отдавна е зараснало започна отново да секретира съвсем леко и е малко зачервено  newsm78

# 176
Здравейте, слънчев и усмихнат ден Ви пожелаваме с Нико! Честити месечинки на порасналите бебета   bouquet
Исках да попитам и аз за пъпчето до кога го обработвахте със спирт и топоцин? Нашето макар че падна доста късно (след 15-я ден) и то с малко помощ от мен сега си изглежда супер прибрано и зарастнало няма корички секрети или нещо подобно за това се чудя да продължавам ли с "обработката" и до кога?

# 177
k.penkova бях чела някйде,че препоръката на педиатъра е да се почиства само със спирт до 40-я ден.Аз спрях по-рано защото нямаше проблем с него,пък сега  newsm78 Не казвам,че е от това.По скоро може да е от памперса понеже сменихме марката и да го е раздразнил нещо.Или пък си има друга причина  Thinking
Момичета ако знаете какъв запек ме мъчи.Направо ми се плачи когато трябва да отида по голяма нужда / а то все си ме напъва / и след голямо пъшкане,напъване,абе направо реване изляза без да съм свършила работата,че отгоре на всичко не мога и на дупето да си седна.Имам съмнения,че ми е излязъл хемороид и заедно със запека,който ми дойде бонус към жлъчната криза са особено "добра" комбинация  Cry
Вода си давам,биба също.Храним се на 3 часа с по 120 мл АМ.

# 178
Здравейте,маминки Hug

Не съм писала от ден-два,но тези дни имам малко повечко работа,освен обичайната покрай бебоците,та затова нямам време да пиша.Ние сме добре.Е,вече ми е тъмна Индия какво мляко да купуваме,защото първоначално Гошко се запече от Фризолак,впоследствие Наско се запече от Аптамил. Мисля следващото да е Хип.Дано да оправим работата.Дадох им Дуфалак,обаче то не може всеки ден да си тъпча децата с тоя Дуфалак,та сега незнам вече какво да правя.То не бяха термометри в дупетата,масажчета и т.н. ooooh! Няма ли някакво мляко против запек,мама му стара!!! Има за диария,обаче за запек..не  съм информирана...

Честито бебче и на Нежното Цвете!!!! Да е здраво и усмихнато и много да радва мама и тате!

Ще добавя и останалите бебоци тези дни заедно със всички останали снимки.Всичко ми стои на десктопа на компютъра,обаче нямам много свободно време да влезна в действие,затова моля мамите,които очакват снимките и на своите бебешори,да ме извинят.Не съм ви забравила... Embarassed

Айде до после,че единия певец се разпя нещо...

# 179
Фокси,само да ти споделя един трик който прилагам на моя бонбон.А и първо да ти кажа,че по принцип от както почнахме Хуманата стомашните проблеми и запека много намаляха.Изхождаме се сами всеки ден и още няколко пъти с моя помощ по начин който случайно открих.Един ден ме домързя да я подмия след като беше чуркала и взех водичка и с памучета я почистих.Когато стигнах до дупето и го потърках с памучето Белослава започна да ака.Стори ми се съвпадение,но пъ-късно пак пробвах.Сипах топла вода,намокрих памука,вдигнах и нагоре крачетата,леко притиснати към коремчето и потърках дупето с памука.И о чудо - пак акахме.И така 3 пъти този ден.И от тогава акаме и така поне по 2 - 3 пъти.Досега нямам пропуск с мокрото памуче.А вече 3 седмици го използвам.Май и стана нещо като рефлекс вече.Като усети топлата водичка на дупето и почва да ака.Акото е като човешко от както сме на Хумана.Преди това на фризолака беше много рядко и лошо миришещо.
Лошото обаче е че на всяко дете му понася различно АМ и там е трудно да се дават съвети.
Ох и нещо друго да питам.Мястото над пъпчето на Белослава е вдлъбнато.При вас така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт