Отговори
# 225
Добро утро ,

при нас нощната тирада продължава, но като гледам повечето сме на един хал. Даже започнах да се притеснявам, че на толкова часа сън аз се чувствам като парцал , а какво остава за неговия органзъм.
Снощи като го изкъпахме в 10 , успя да заспи чак в 2, та в 4.30 се хранихме, после в 6.30 и така. Сега пак реве неукротимо, но съм решила овечето време да свиква да седи в леглото. Не може само на ръце, аз дори дрешките не мога да му изгладя. Вчера е висял на ръцете ми над 5 часа.

Момичета кажете какво давате за коликите и какво има резултат? Саб сипмлекса при нас май не действа. Вече втори шишенце ще приключим, но напъните и пъшкането продължават.

наиема благодаря ти   bouquet

Наде вашата жълтеница отмина ли?

# 226
Добро утро и от нас!
Снощи спахме що-годе нормално, сега чакаме бебка да се събуди, та да поизчистим малко и да излезем на разходка, преди софийския сняг да е стигнал и до нас.
Не знам как ще ги разреждам тези хранения. На два часа и половина да ги направя е по-вероятно, на три ми се струва напълно невъзможно. Малкият слон от Странджа планина снощи ме яде само два пъти, ама сега така съм напращяла, че много ме е страх да не направя някакъв проблем. Май ще трябва да пусна помпата в употреба, да си избие парите, че само прах събира. Rolling Eyes
Раличка има някакви пъпчици . С таткото решихме, че е претоплена и затова днес под гащеризончето е само по боди с къс ръкав. Странното е, че пъпчиците са най-много по ръчичките, почти няма по гушката и коремчето. И са такива грубички, по-скоро като алергичен обрив. Ако е алергия към нещо (не съм сменяла козметика и препарати, значи остава да съм яла нещо), не би ли трябвало обривът да е по цялото тяло?
Също, от напъване, дето рева вчера , пъпчето и пак е пуснало кръвчица. Педиатърката вчера каза да почиствам със спирт, докато кърви. Но пък мина много време, почти две седмици вече, откакто е паднало, а още кърви. newsm78

# 227
  • пак там
Хех, мислех, че само ние имаме трънчета в креватчето, а то май всичките креватчета с трънчета ги продават  Mr. Green Опитваме се с таткото вече четвърта нощ да го научим да си спи нощем поне в креватчето, сълзи не ни останаха - и на бебо, и на мен покрай него. А на него, горкия, и гласец не му остана... Май мама ще се предаде тази нощ... Нямам сили вече да го гледам как жално плаче, въпреки че таткото обикновено ме гони от стаята, докато то реве...

Десика, за коликите - аз давам инфакол, пробвахме в началото с еспумизан и по-късно с лефакс. Абе уж на всичките съставката им е една и съща, ама засега само инфаколът дава поне някакъв ефект, макар и много малък според мен...

Гимнастиката при нас е само мираж  Sad Бебокът мрази да е гол дори за секунда и надава кански рев дори само докато му сменям памперса. Опитваме се да правим нещо, докато е във ваничката, ама слаба работа... Направо му се чудя на тоз момък, как ще сваля моми като порасне, какъвто е срамежлив  Mr. Green

Ламтурниче, дали не си прекалила със целуването на ръчичките? Mr. Green При Енчо, като го нацелувам, половин час по-късно му излизат пъпчици, вярно, само по личицето е така, ама може Рали да е с по-нежна кожа, все пак госпожица е Simple Smile

# 228
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Гледам всички си будуваме порядъчно! Малкия пак се организира да яде на 1,5-2 часа  ooooh! През останалото време е така  Shocked Направо не знам вече... Само навън в количката спи като заклан, ама не може все навън да сме...

Куцо пате, и ние сме наддали 1400 г за един месец, ама и на нас педито нищо не ни каза. Даже се зарадва, че ми била кърмата достатъчно... newsm78 И аз се озадачавам с тия диети дето са ги препоръчали педитата за по-малко качени кг... Не знам, аз все си мисля, че детето си знае най-добре и че не може да преяде с кърма...Давам Вигантола за превенция на рахита и си свиркам! Outta Joint

За очичките започнах да капя по 2-3 капки кърма, 3-4 пъти на ден и май има резултат... Само си мисля тия пъпчици дето не ни минават и този секрет в очите да нямаме и ние някои стафилококи подарък от Тина Киркова... Rolling Eyes Я кажете къде изследват секрет за такива работи?

Деси, давам Инфакол за коликите. Май май действа  newsm78 Давам го само вечер обаче, защото се запича и после пак пъшка и охка, ама от друго... Confused

Като започна да се сдухвам, че нямам време да си измия очите и се сещам как всички сме на един хал и как много скоро ще отминат тия неща (а ще дойдат други  Laughing) и как ще ни е смешно един ден как сме се шашкали  Grinning Гледам да си мисля такива неща, че иначе ще изперкам! Mr. Green

Айдееее, моето мече пак се обажда....
Хубав снежен ден на всички! Hug

# 229
  • окр Пазарджик
Здравейте мамита! Отбивам се само да кажа ,че Стилиянчо си е вкъщи при мен и си се гледкаме. Имаме колики и за сега пием само еспумизан и отделно пием една чанта лекарства.

Хубав ден на всички!

# 230
Инфакола във всички аптеки ли се продава? Нещо бях чела, че го няма на много места. Но ще накарам таткото да поообиколи, за да потърси.

И аз се бях нагласила днес за разходка. През нощта като го храних валеше доста слно дъжд, но сутринта тоя сняг направо ми събра очите. При нас духа и ужасно силен вятър, прането ми е омотано по въжетата, но няма как да изляза, че бебо спи в тази стая сега.

Вие позлвате ли шезлонг? И има ли някакъв ефект?

marin4e много се радвам за Стилянчо. Гледкайте се сега, свиквайте един с друг , а като имаш време пиши по-често.

# 231
Ламтурниче, дали не си прекалила със целуването на ръчичките? Mr. Green При Енчо, като го нацелувам, половин час по-късно му излизат пъпчици, вярно, само по личицето е така, ама може Рали да е с по-нежна кожа, все пак госпожица е Simple Smile
Хе-хе! Не Рисе, пъпчиците са нагоре по ръчичките, там където ръкавчетата на гащеризончето ги покриват. А и аз съм забранила да и целуват ръцете, само главичката и гушката давам.
Коте, нашата педиатърка се притеснява, че щом качва кило сто и двадесет за 17 дни, за месец ще е качила над 2 килограма. Показа ми една таблица, където максимума за месец при кърмените бебета е кило и половина. По-голямото качване било предпоставка за рахит. Ох, не знам! От една страна си мисля, че няма как да прехраниш кърмено бебе на по-малко от месец. А от друга, рахитът не е за подценяване и, ако действително има някакво научно основание, че бързото качване е предпоставка за рахит, предпочитам да плюя на всичко което вярвам и да направя каквото трябва- и вода да давам, и режим да и направя... Rolling Eyes Странното е, че с каката ми трябваше много да надскоча авторитета на лекарите и да повярвам в инстинктите си- да кърмя на поискване, да не давам вода, да захранвам късно. А сега от мен се иска точно обратното и пак е трудно. Cry

# 232
  • пак там
Десика, доколкото зная (говорих с хора, които внасят официално лекарства), по аптеките инфакол не мож намери Sad Аз си го поръчвам по интернет.

# 233
добро утро сладурки,сладурковци и сладуранчовци. Hugаз днес съм се наспала и съм  Grinning
десикание също от 2дни  сме на инфакол и съм много доволна.на мен ми го докараха от англия и да ви кажа големи обирджии са тези дето го продават тук.там струва няма и 3 паунда(6лв и малко)нали паунда падна,а те го взимат и с отстъпки мта представете си колко са нагли.и това е търговия с лекарство Crossing Armsама няма как и на нас като ни свърши ще се наложи да го копуваме от тук.
червеношиике тук в софия има някакъв вирус който протича със силна секреция от очите брат ми от 2-3 дни е така направо му изтече едното око.не е лошо да си викнеш докито не се лекувайте сами.не че е това ама да се застраховаш.
оф ние сега ядохме само 7-8мин и заспа на цицата а не мога да я събудя,и незнам дали се е наяла понеже идея си нямам колко изяжда,май ще трябва да се изцедя 1 път да видя колко пускам че и кантарче нямам.
айде хубав ден на всички Heart Eyes

# 234
Деска, Инфакола не се продава свободно в аптеките, става само с поръчка и то не знам къде можеш да си поръчаш, тук доколкото си спомням една приятелка на РЕД продаваше, но това беше преди месец. Иначе според мен нищо не помага за коликите и както казва моя доктор всички средства против колики са по-скоро за успокоение на родителите, отколкото на самите бебета Rolling Eyes Явно трябва да го израстем този период, дано обаче не продължи прекалено дълго, че ще се побъркам. Ние сме много зле в това отношение, Бобо има много и силни колики, давам Саб Симплекс, Инфакол, чай от копър, сега ще пробвам коктейл от копър, анасон и мента и някакви капки ми каза една приятелка Бейби нос пък да видим дали ще подейства нещо макар и малко да го облекча, че е направо кошмар, чак на сън се свива горкото Sad
Ламтурниче, аз не мога да ги разбера тия доктори, първо кърми, кърми, после що е толкова наддало, айде давай на диета, ми как ще сложиш едно бебе на месец на диета, ми то ще се скъса от рев #Crazy Моят син като е гладен да не си му пред очите, имам чувството, че може да се пръсне от рев докато не го нахраня. И обратното като не наддава  ни карат да увеличаваме храненията, няма угодия, луди ни правят #Crazy Както и с тези категорични забрани- няма да даваш вода, щяло да му се товари стомахчето. Абе що да не давам вода, той няма да изпие един литър я, дрън-дрън #2gunfire А като му стане устата в млечница те питат Ми ти що не му даваше по една глътчице вода да си плакне устичката детето #Cussing out Ходи ги разбери, ние затова ходим като облъчени #Crazy
наиема, ти ли питаше къде се продават шоколадчетата Комфорт, (ако не си ти извинявай Embarassed)- в аптеките можеш да ги намериш Wink

# 235
Добъ ден на всичи "зомбита"!
Аз днес май се понаспах,за разлика от таткото.Той се занимава със глезаната от сутринта,а аз избягах в хола да поспя Embarassed,а сега той отпочива в спалнята,докато беба се спуква да плаче,зашото познайте,съм я оставила в креватчето.Но няма пък!Да се учи!Незнам таткото как не се е събудил,май много е изморен Laughing Laughing Laughing
За миенето на очите-аз не съм се мила сутрин от...да не казвам кога.Ако имам късмет-някъде следобед може и да си измия зъбите и очите,но само ако извадя късмет Laughing Laughing Laughing
Нашите колики са толкова гадни,че дори когато спим се напъваме и пъшкаме,но никакви капки и чайчета не помагат.Гледам хвалите инфакола,не сме ги ползвали,но свекито сега ще идва от Англия и ще я помоля да докара,че не се издържа така!Може би и храната,която поемаме също оказва влияние за коликите.Аз например пих много прясно мляко,а после прочетох,че трябва да се избягва,както и чая,цитрусовите плодове-които обожавам и още много неща,за които не знаех...както и сладкото,заради алегриите,но понякога просто не се сдържам и изяждам по един Кит Кат Embarassed
Времето тотално се сдуха при нас,вали от сутринта,чистачките на колата ни се повредиха и няма как да отидем за памперси LaughingВчера отидох в местната аптека/живеем в момвнта в едно градче от селски тип/,та имаха само един вид памерси 10 бройки за 2.80 марка CHIKKO! Laughing Laughing Laughing
чЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ БЕБЧЕТАА,РОДЕНИ НА ДНЕШНА ДАТА! Hug Hug Hug  bouquetИ  разбира се на техните мами-героини!

`Чао за сега!!!

# 236
 emym аз питах за шоколадчето.Благодаря ти  Hug
И ние наддадохме много първия месец - от 2650 на 4200 и от 48 см на 54.Ама педиатъра каза,че е нормално,особено за по-малки бебета.Те били дърпали в началото повечко,за да настигнат връсниците си  Wink
Днес май ще си останем в къщи с този проливен дъжд,а така ми се излизаше  Sad

# 237
  • София
Добър ден, майчета (хехехе, защо всички лекари, които преглеждат бебечовците така ни казват, явно е някаква практика, сигурно го учат по психология) Simple Smile

Коте, какво стана с д-р Димитров, аз днес ходих, нали ти бях казала, от 10 ни беше часа, аз отидох в 10 без 2-3, докато открия локалната регистратура и кабинета и стана 10 и нещо, приеха ни към 11 без нещо, ама здраве да е, то там чакат само хора за ортопед, така че поне настинали нямаше, уж де Simple Smile Лекарят е много готин и мил, прегледа бебчо, ставите са си наред, гледа го и на ехограф, каза че след 3тия месец трябва и още един такъв преглед, ние си имаме и едно ортопедично проблемче, козметично, та аз заради него ходих главно, обясни ми подробно всичко и съм много доволна Simple Smile А за стафилококите да ти кажа, на Станислав му взеха секрет в Тина Киркова на 4тия етаж, ама с голяма борба, че нали ни изписаха със стрептококи, в епикризата пишеше, че е за контролен преглед, пък никой не искаше да се занимава с него, та по телефона се свързах с лекуващата лекарка от епикризата, тя каза да отида да му вземат секрет, аз като отидох се оказа, че трябва детски лекар да му вземе, та я извикаха, тя беше много ядосана, ама му взе де и каза от там нататък да не я търся въобще, личният му лекар да се оправял, ако има нещо, като звъннах на личния, той първо ме пита какво са казали от болницата и аз какво да му кажа, че не им пука ли, ама то си е така де, както и да е, въпросът е, че секрет от гърло на бебе се взима от детски лекар, така че трябва да ти вземат секрет от лаборатория където има педиатър, в Токуда има неонатолози, които могат да вземат такъв секрет, така че, ако те притеснява очето, като ходите при ортопеда, може и това да свършите...ама съм и аз, стафилококи може да има в окото, в гърлото, в нослето, в ухото и по кожата, ама всеки секрет се плаща отделно, ти си преценяваш откъде да му вземат или лекар разбира се, нашият беше от нослето и гърлото, ама не знам къде са го открили този стафилокок, предполагам и на двете места, че нали са свързани, но не пише...ако имаш още въпроси питай Simple Smile...а, още нещо важно, аз питах за очето, че нали му секретираше, да чукна на дърво сега се оправи, явно наистина е било от стрептококите, не от стафилококите, та исках и от там да вземат секрет, но лекарката каза, е щом му слагам капки, резултата няма да е реален, така че, ако ще му взимат секрет на Венци, карай на кърма само още някой и друг ден до изследването, пък после, ако се наложи недай боже, тогава капки.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 14:10 от iva_angel

# 238
  • Пловдив
Здравейте момичета!
Гледам как все по бавно започнахме да изписваме темите, а дори времето не става за разходка.
Като чета за нощните бдения аз май няма от какво да се оплача. Моя юнак се буди два пъти през нощта но след като сменим памперса и се нахрани си заспива отново блажено. А аз от каката още си имам тренинг и заспивам отново за минута.
Много съм щастлива че с кърменето положението се стабилизира за сега. Голямо блаженство си е да си кърмиш бебето и да не се налага да се цедиш, да замразяваш, да стерилизираш постоянно.
Да питам нещо тези които ползват памперсите на Памперс. Първия пакет който взехме беше New baby от най-големите опаковки. На няколко пъти ми се случи памперса да изпусне, въпреки че не е бил пълен в никакъв случай. Преди два дни пратих мъжът ми за нова опаковка от същите, вчера като ги подхванах забелязах че между двата пакета има разлика. Първите нямат еластична лентичка там където са лепенките, малко по широки са и картинките им са други. Вторите за сега не са ми изпускали. Външно пакетите изглеждат напълно еднакви. И двата пакета сме купили от големи вериги, където предполагам би трябвало да не допускат фалшива стока. Случвало ли ви се е на вас това?
Стана дълго, приятен дъждовен ден желая на всички!  bouquet

# 239
  • София

Да питам нещо тези които ползват памперсите на Памперс. Първия пакет който взехме беше New baby от най-големите опаковки. На няколко пъти ми се случи памперса да изпусне, въпреки че не е бил пълен в никакъв случай. Преди два дни пратих мъжът ми за нова опаковка от същите, вчера като ги подхванах забелязах че между двата пакета има разлика. Първите нямат еластична лентичка там където са лепенките, малко по широки са и картинките им са други. Вторите за сега не са ми изпускали. Външно пакетите изглеждат напълно еднакви. И двата пакета сме купили от големи вериги, където предполагам би трябвало да не допускат фалшива стока. Случвало ли ви се е на вас това?
Стана дълго, приятен дъждовен ден желая на всички!  bouquet

Тези с лентичката са от новите.От къде ги купи?Аз ги търся отдавна.Нали размер 2?

Общи условия

Активация на акаунт