Отговори
# 240
Здравейте недоспанки  Hug
Честито на всички бебчета, които порастват днес   bouquet
Ние, да чукна на дърво успяваме да поспим през ноща, че прави големи паузи  newsm68 ... поне за сега де Simple Smile
Гледам за секретчетата в очетата говорите... и ние ползваме Офталмо-септонекс- за сега вършат работа Simple Smile Но тези секретчета се дължат на запушено слъзно каналче, за това е добре леко да масажирате вътрешното ъгълче на очето.

Ние днес бяхме на консултация и сме качили кило и триста и сме пораснали с 3 см Simple Smile Поне се успокоих че кърмата и стига за сега и си шишкавее  baby_neutral

Хм и друго щях да пиша ама изключих ....
А да нчкой има ли инфо за тази комбинираната ваксина, която не е по здравна каса  newsm78

# 241
  • София
Здравейте, мамчета!  Grinning
Първо честито на обебилите се мами!!!   bouquet Да са им живи и здрави бебоците!
Аз успявам да попрочитам от време на време темичките, но свободното време ми е много малко.
Мина първата ни консутация и сме наддали 1.100кг. за един месец и сме пораснали 2.5см. Биха ни и първата ваксина. След това смятам да купя Пентаксим за следващите.
И при нас Хриско  пъшка и се надува от тези колики, но геройски ги понася. Давам капки Саб Симплекс по 5 преди хранене. Но най-много се успокоява, когато плаче от пускането на сешоара и когато го обърна по корем. По корем даже заспива често, но не го оставям дълго време така, защото не знам дали е полезно за гръбначето.
Иначе напълно отказа сученето, затова се цедя с помпата и дохранвам с АМ НАН на Нестле.
И на мен Памперс ми изпускат понякога. Засега съм доволна от Либерото.
Посетихме и прехваления д-р Драганов и тазобедрените стави са ОК. Но според д-ра, момчетата ги оправяло само бой при възпитанието, иначе от тях нищо не ставало. А момичетата са S-класата. Въобще някакви такива тъпи заключения от страна на Драганов, които въобще не очаквах от него.

# 242
  • Sofia
Иве, много благодаря за инфото за секретите! Засега капвам кърма и май май има някакъв ефект, ама ще видим близките 2-3 дни. Много се надявам да не е това, че е голяма гадост и не минават лесно Sad
За доктора - в крайна сметка го записах в Горна баня при Алексиев. В Токуда хем прегледа е 2 пъти по-скъп, хем ми казаха, че нямали за Димитров часове дори и без направление и някакъв друг доктор щял да е. И аз реших, че не са познали!  Mr. Green В петък ще ходим при Алексиев и ще видим как са крачетата.

Деси, ето оттук можеш да вземеш Инфакол в БГ http://www.predainatatak.bg/announcements/about420.html
Ето и тук: www.---спам---/top/702.html Хммм, не ми дава да го изпиша, но напиши в Гугъл Инфакол и ти излиза на 1 място.
Големи са обирджии, ама се търпи! Вземи си първо една опаковка, че може и да не ви действат. Тя стига за около 3 седмици, ако даваш само вечер и през нощта.

Линката, на нас Памперс определено ни пропускат и аз сега пробвам Хъджис. Пробвах Либеро, доволна съм! И те пропуснаха няколко пъти, но Памперс пропускаше ВСЕКИ път! #Crazy А го сменях най-много на 2 часа... Засега Хъджис добре се държат, така че тях и Либеро май ще си ги ползваме...

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 15:19 от cutesmallcat

# 243
Като цяло мога да кажа, че второ бебе се гледа по-лесно от първо, поне за мен е така. Не се притеснявам почти за нищо и съм някаква супер спокойна, за разлика от първия път, когато бях кълбо от нерви и само ревях. Отделно, много е хубаво да гушкаш отново такова малко същество! Heart Eyes Имам чувството, че сърцето ми се отваря като и помириша главичката. Бях си казала, че няма да е все в ръцете ми като каката, а тя даже повече виси отгоре ми. Ама пък няма да имам 100 деца, най-вероятно това ще ми е последното, така че си гушкам с кеффф! Mr. Green

Ламтурниче, много точно си го казала! Hug При мен е абсолютно същото. Така, че момичета с първи рожбички - спокойно - след петото дете, нещата рязко си идват на мястото! Mr. Green

Що се отнася до плача на децата - мисля, че е доста рано за възпитание на този етап. Толкова мънички, те плачат само когато има някаква причина, не са чак толкова хитри още. Има време и това да стане Wink,  но засега не ги оставяйте много дълго да плачат. Това е само мое мнение, разбира се. Peace

Linkata, абсолютно същия пакет имам и същият проблем. Явно не съм попаднала на новите. Освен това вече на два пъти разбрах силата на мъжката струя Laughing - няма достатъчно широка спалня и достатъчно дълъг диван, които да останат незасегнати Laughing.   

# 244
  • Стара Загора
Здравейте мамчета,
върнахме се от консултация-наддали сме 930 грама от изписването,което е супер  newsm44 newsm44 newsm44 и сме пораснали с 1 см.Сложихме и ваксината-малката плачка малко докато й я сложиха и после се кротна  Flutter.И аз мисля да взема Пентаксим -много по-добра е от тази по ЗК  Peace ,освен това спестява и едно боцкане  Peace
Аз моята кукличка си я гушкам с удоволствие  Hug Hug Hug

# 245
  • София
Здравейте!
При нас също памперса пропускаше,но откакто го стягам повече и не слагам пишката задължително нагоре нямам проблеми.Ползвах и Либеро преди и пак изпускаха.Явно не съм ги слагала стегнато.Мисля да пробвам и Хъджис.Да ви питам момичета колко често на ден стерилизирате шишетата?
Ние снощи спахме добре събуди се в 1:30 хапна до 2:30,защото де много бавно и после чак в 6:00.сега от сутринта яде в 10:30 и спа от 11:00 до 13:30  #Crazy после пак хапна и след 30ин заспа в мен и го преместих в креватчето.За белязах че реве когато му се спи и естествено когато е гладен.

Десика аз имам шезлонг и това за гимнастика .Слагам го когато е по-спокоен,седи 10-15мин интересно му е  и после започва да плаче.Мисля че е още рано и не им е толкова интересно.Сигурно като стане на 2-3 месеца ще му е супер забавно.

Момичета нали ще заминавам на екскурзия за 6дни в чужбина.да ви питам дали бебо ще ме забрави?Много ще ми липсва засега още не го осъзнавам,но като дойде момента незнам как ще се разделя с него. Tired

# 246
  • Пловдив
larakroft1, тези с еластичните лентички купихме от Вис Виталис. Някой знае ли как по пакета мога да различа дали са от новите или от старите? Аз никаква разлика не виждам, но понеже изхвърлих стария пакет не мога да направя точно сравнение. За сега сме на средата на новия пакет и изпуснал памперс нямаме, даже на пръв поглед си личи че тези са по-добри стегнати са около кръстчето на бебето, няма от къде да потекът.
За стерилизирането на шишетата аз зная че се прави преди всяка употреба на шишето.
За пътуването в чужбина - не се тревожи на шега бих казала че бебчетата не ни помнят още много за да ни забравят, което разбирасе не е съвсем вярно. Щом имаш доверен гледач заминавай спокойно, после бебето ще си има една почти нова, отпочинала мама. Лек път и много приятни емоции ти желая!

# 247
Савина,явно репертоарът на др.Драганов е неизменен...същите неща ни каза и на нас в петък..Аз мислих,че просто е на кеф,за да ни изнесе този скеч от около 20 мин,но той си го повтаря пред всички майки.Просто човекът иска да разведри атмосферата или не може да мълчи...  hahaha

МамаЗ,и аз като теб мисля,че сега тези наши сладкишчета са прекалено малки за да хитруват и лично аз не оставям дребчо да реве в креватчето  Peace

# 248
Здравейте, маминки!

Честито на сладурчетата, които днес стават на 1 месец! Слушкайте и папкайте много!

А ние още малко и ...... ставаме на 2 месеца. Като си помисля, все едно вчера се появи малкото човече ....... как лети времето!

vivi_mm, както е писала и Зъбче, и ние с таткото решихме да вземем за Пламена Пентаксим. Питахме педито, когато ни каза за ваксинацията дали имаме избор, и тя ни каза за тази ваксина, че е против повече болести - 5, но не се поема от ЗК и затова ние да си решим каква да постави. Ще ни я поставят на 26.03., тогава ще пиша каква е реакцията на Плами. Цената й е около 60лв. Ето и линкове към инфо за ваксината:
http://www.framar.bg/prepor_product.php?id=30008247&page_spe … 7%C0+%C4%C5%D6%C0
http://melissa.moetodete.bg/blogpost_1274_0.html

larakroft1, не се тревожи бебо няма да те забрави, все пак 9 месеца е имал само теб ..... а, че на теб ще ти е мъчно - спор няма. Аз като изляза и оставя малката дори и за 1 час бързам да се прибера защото ми липсва, та какво остава повече време да не съм с нея .... Confused

# 249
Понеже виждам че някои от бебоците ни са наддали добре през първия си месец Simple Smile ви поднасям едно четиво по въпроса:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=29212.0

Моя Алекс беше наддал 1700 гр. през първия си месец, а малкия Дими вече е наддал 1 кг.... Но смятам, че природата си знае работата, нямам намерение да ограничавам храненията...

# 250
Здравейте мамчета - няколко дни не остава ред за РС-то. Покрай малкото злато не мога да подхвана нищо.
Първо да честитя на новообебилите се мами - да са ви живи и здрави слънчицата и много да ви радват   bouquet
Последните два дни будува предимно през деня - вчера за целия ден беше спала само 2-3 пъти по 20-30 минутки и чак вечерта след като я накърмих и искаше още трябваше да направя шише с АМ заспа. Не мога да разбера кърмата ли не й достига, колики ли е - какво е. Памперси пълни има достатъчно, но след като я накърмя 2 дни в момента в който я оставям в кошарката и започва да плаче и да търси да сучи пак. След като я хакърмих снощи пак ми направи така и направих 90 мл. АМ - изпапка около 70 мл. и заспа блажено към 21:30, след това ми се събуди чак в 04:30 - после смяна на пампа, пак цукна и спинка до 07:30. Днес не съм давала АМ - реално за 2-ри път и давам и много ме е страх да не се отбие така, но видимо иска да папа още... Ще предлагам цица, но ако се повтори репертоара се чудя какво ще правя.
Иначе бяхме на пробно кърмене при джипката - изцукахме 100 мл. наддала е около 450-500 гр. за 2 седмици и ми казаха като направим месец да отиваме официално на консултация и да ни слагат ваксинка.
Иначе е кротка - вечер си спинка и събужда за папане, сменяме пампата, папаме и пак заспива - рядко ще се кисели след това, а ако се случи така давам пак цицата докато заспи и всичко е ОК Simple Smile
От днес ни излязоха ситни пъпчици по личицето - не знам, но помня че с каката пак беше така - първо по лицето, после по ръчичките, тялото и докато минат през цялото тяло - задържаха се по 2-3 дни и се къпехме с тетра и лайка без никаква козметика.
За зачервеното дупе - педито ни каза някакво правено кремче да купя - но в аптеката нямаха съставките и щели да ги заредят след около месец. Затова като се прибрахме - след всяка смяна на пампата мия дупата на чешмата без сапун и сутрин и вечер мажа с Дефламол. На другия ден няма и спомен от зачервеното дупе. Не ползвам мокри кърпи - тоест ги ограничих докато мине червеното дупенце.
Ами сега ще бягам че стана май много дълго, а и кака си идва от детската градина. Приятна вечер, много послушни бебоци и много целувки по малките гъзенца Simple Smile

# 251
Момичета, да Ви се оплача - от снощи Гошко взе да спи много неспокойно - реве на сън, гърчи се, пъшка, скимти, ама толкова много че не мога да разбера дали спи или е буден. Сутринта си помислих че не е акало детето затова, но днес следобед картинката се повтори. Звъннах на педиатърката и тя каза, че е от коликите, да му сменя капките - ние сме на Инфакол и като е буден сякаш няма такива напъни и не го боли много, само като заспи, каза да му затоплям пеленка на коремчето. Но той започва да се мята и да се черви примерно 30 мин след като е заспал  ooooh! Не знам какво да правя - вашите бебчета правят ли така?

# 252
Мамчета знам че беше коментирано на няколко пътни но нямам време да разгледам назад и ще съм много благодарна ако някой сподели какво са ви казали лекарите на прегледа след раждането като ходихте - кога може да се започва с упражненията - коремни преси и др.?

# 253
Хамелионче, знаеш ли, дупето на моя мъник се оправи като зарязах всякакви кремове и започнах да му слагам хума. Вместо мокри кърпички използвам кърпи от тензух, мокря ги и ги слагам в кутия от кърпички. С тях бържа дупето, подсушавам и слахам хума. За 2 дни се вижда подобрение!

# 254
Здравейте!
Ох  ooooh! немога даже и да ви изчета. Правихме погача на малката и от сутринта съм  #Crazy
Днес разбрах, че няма как да си добра мама и добра домакиня  Naughty Не ми дава сърце да я оставя в леглото и да я чувам как реве от кухнята. Батковците съм ги оставяла докато се къпя или простирам дрехи, а сега просто си казвам: като заспи... - и така резултата е, че днес отидох в църквата без да съм се сресала, за грим даже не се и сетих. Ама на мен това ми е трето дете и съм решила да си я мачкам, гушкам и цункам колкото искам, че да не се затръшкам след някоя друга година за четвърто.
Айде връщам се да ви чета.

Общи условия

Активация на акаунт