Отговори
# 255
Гери Колева, при нас положението е същото,спим много неспокойно заради коликите,сумтим,пъшкаме...миличките...дано скоро да отминат!
За оставянето на бебо в креватчето ,мога да се похваля,че успях!Само 2 дена,но вече като я сложа-днес заспива и не плаче/почти.Даже сега веднага заспа.Разбира се не съм я оставяла да плаче повече от половин час.,ако плаче силно,но тя винаги е спирала най-накраяА реших да я отучавам от ръце,защото след много съвети на различни майки осъзнах,че ако не почна сега после може да е много по-трудно.Това не означава,че трябва да си зарязваме децата да плачат,просто постепенно те се научават да си спят в креватчетата.
За памперсите на PAMPERS и за различните опаковки..при нас на едната беше от 2-5кг, а другият пакет беше от 3-6 и двата пакета са new baby... newsm78

Янаст,а каква е тази хума?Обикновена ,дето се ползва за маски,нали?И как точно се използва?Или както е напрах направо се слага?Нашият крем тридерм,нещо не помага,дупето ни все е червено и то около анусчето...притеснявам се да не вземе да я боли или да я дразни,че е бая червено!
Ларакрофт,и аз мисля,че няма смисъл да се притеняваш,макар че те разбирам колко много ще ти липсва бебо!На мен ми липсва след 3 часа сън,камо ли за няколко дни!Но отидете да се отпуснете малко,насладете се на почивката!
Моето свеки идва на 10 април за 3 дена,да си види внучката...та преди да родя си спомням как съм се заричала,че само свекито да дойде и ние с моя любим излизаме за една вечер да купонясваме малко...а сега като помисля,хич не  искам да си остявям бебошарката...имам чувството,че все ще плачка като ме няма,понеже се успокоява само на гърда...ще видим.От друга страна пък ми се ще да разпусна и аз за няколко часа...
Момичета вчера най-накрая изгледах филма за Бенджамин Бътон/понеже го гледам от 4 дена Laughing/-невероятен е,накрая си поплаках...

# 256
Здравейте мамчета   bouquet
Днес нашата буба става на един месец и ние с любимия решихме да и направим торта  newsm47, от която тя естествено много няма да намаже ама за сметка на това пък ние ще си хапнем здраво  newsm62
та по този повод да ви почерпя с торта домашно производство  newsm47

Мисля , че с тортичката едно александърче много ще върви  Mr. Green

Да си кажа и аз болката  Cry Днес ходих на чичко зъболекар да ми вади зъб и се оказа че съм от изключително малкия процент, които не ги хваща упойката , та установих , че май раждането е направо детска игра в сравнение с това да ти вадят зъб  Tired Естествено те ми биха доста упойка, от която после ми беше изтръпнала цялата уста ама там където трябваше да хване много много не стана  #Cussing out
Това е от мен за сега  Grinning Очаквам временцето да се оправи за да направим една Варненска среща с колички  smile3521
Сега отивам да готвя, че довечера ще имаме гости  lalalala

Hug Hug Hug

# 257
Здравейте и от нас Hug
wondertedy7  честита месечинка HugЧестито и на всички който днес също празнуват месечинки Hug Hug Hug
Дарима поздрави за успеха  Laughingс креватчето Laughing
Гери и при нас е така сумтим,пъшкаме,охкаме..даже тати му измисли и прякор ,,бенгалското тигърче,, Winkне знам колики ли са или какво но как така щом го гушна или сложа при мен и минава newsm78 newsm78 newsm78
Ние започнахме да къпем бебко малко по рано към 18 или 19 часа защото ако е по късно той се разбужда и ни гледа Shockedа ние с  милото искаме да поспим и гледаме  Rolling Eyes Rolling Eyes
Момичета,аз раждах нормално но да попитам и другите как е положението с кървенето..колко време имахте????При мен вече повече от 4 седмици...е доки ми каза че е нормално..ама ми омръзна вече Wink
А дано тази нощ се по наспим,желая ви го от сърце Hug
Фокси ми се губи newsm78

# 258
Момичето този разказ ме накефи и разциври много  Cry ай-й-й, до кога ще ме държи това ревливо състояние  newsm78
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=25220.0
wondertedy7 честита ви месечинка - тортата е много готина - да ви е сладко!

Аз открих още една магийка за спинкането. Нашата буба обича да спи сгушена и аз от няколко дена я завивам с пеленка през глава  Peace Тя още в болницата си показа, че така и харесва, ама аз... На разходките също много спи и то май по същата причина - навлечена с повечко дрехи.
От днес започнах да и давам сок от ябълка.
За коликите - нашите не са много и ни оправя само висенето на цица и спинкането по корем.
dessi06 и аз раждах нормално, последно преди два дена прокървих - от десетия ден през два три дена се обаждат, колкото да ми е гадно.

# 259
  Аз раждах със секцио.А т.нар. лохии ми спряха преди около 2 седмици.Същинско кървене имаше може би не повече от 10-ина дни след раждането,но то при всеки е много различно!

Ларакрофт,наслаждавайте се на почивката.Че ще ти липсва бебчо е сигурно,но си повтаряй,че после денонощно ще сте все заедно! Peace

# 260
Теди, честита месечинка! С удоволствие се почерпих виртуално1 Laughing
Бетунга, и аз гушкам и нося, и да свикне, после като останем сами ще отвикне, къде ще иде. Сега, докато баща и е в къщи, ме отменя с доста от домашните задължения и мога да си я погушкам на воля. Heart Eyes
Да ви се похваля- най-сетне си проверих болничния. Казаха ми, че ще ми го изплатят най-късно до петък. Дано!
А това по ръчичките ни май ще се окаже алергия. Вчера вечерта прекалих с шоколадовите бисквити, изядох цяла кутия. Embarassed И сега горкото ми дете цялото е обринато. Cry Утре сутринта ще се обадя на педиатърката, ако не е изчезнал обрива. Тя да каже.
Лохиите ми още не са спрели, а чакам с нетърпение да катурна мъжо. Twisted Evil

# 261
Теди, честита месечинка на варненското планинарче и от нас с Ичко. Да е послушна и да ви радва много. За срещата съм много ЗА. Където кажете там съм. Днес за първи път го возих в колата сама и мина добре. Бяхме на консултация- бебо е 5100 ( 1700 гр е наддал) и 57 см вече е голям.сложиха ни ваксината. Аз реших да не слагаме ваксините по ЗК а да купим другата, защото спестява едно боцкане.
 Лека нощ, мами и дано спите по-дълго.

# 262
Дарима, обикновена хума, да. Аз свалям стария памперс, избърсвам дупето с мокра кърпа, подсушавам със суха, оставям на въздух за малко (освен ако не бързам за нещо), подлагам под дупето новия памперс, взимам с пръста хума и слагам на дупето. доста от хумата пада на памперса и забелязах че така памперса не се залепя за дупето. При мен кремовете не помогнаха, добре че има;е кой да ми каже за тоя метод!

За носенето на ръце-аз съм любител на гушкането и оставям бебе да реве само в краен случай (напр. ако съм в тоалетната), но интересното е, че с Алекс ми беше много трудно да се справя и постоянно имах нужда от помощ. А сега ми е много по-лесно. Последните дни съм сама с децата и се оправям с лекота. Определено си мислех чеще ми е по-трудно Simple Smile
Ставам сутрин с Алекс, обличам го, ако Дими не спи го слагам в слинга и така си мия зъбите, мия Алекс, приготвяме закуска и ядем. Обикновено след 20 мин. в слинга бебето спи дълбоко. Оставям го в стаята, зареждам миялна, пералня, машина за хляб, слагам нещо да се готви за обяд, простирам и чистя (е, не всичко изброено). Алекс "помага". приготвяме се с Алекс за разходка, кърмя и обличам дребния, излизаме. Прибираме се, обядваме (понякога със сучещо бебе в скута), приспивам Алекс (ако се случи бебето да заспи дълбоко го слагам в нашата спалня, а иначе бебето суче, а аз гушкам баткото докато заспи. После, ако ми се спи-спя и аз (със сучещо или спящо бебе до мен), ако не-ровя си в нет-а, докато бебето суче/спи на възглавница в скута ми. Като се събуди Алекс четем книжки, или му пускам филмче или правим фигури от пластелин или тесто, или отиваме някъде на гости. Вечер тати си е вкъщи и помага-готви, чисти или си играе с децата. Тогава се къпя чета нещо....

# 263
 supermama Янче ти ме разби като американски танк бейрудска колиба аз се омаломощих само да прочета това което ти успяваш да свършиш  Hug
По въпроса с лохиите и аз ги имам все още дори при мен са доста а и съсиречета има днес бях на преглед и ми изписаха метергин та сега ще го почвам пак   Rolling Eyes док искаше да нагледа "гоблена" който ши.
За тази ваксина Пентаксим съм в чуденка я споделете за да си направя лека статистика колко от вас ще я слагат?
За памперсите и аз ползвам на памперс 2-ка и до сега имам един единствен пробив в системата и то малко мокро петно на гърба (извън всякаква логика)
Днес в това гадно време не сме излизали и бебчо почти не е спал цял ден и постоянно мрънка пъшка ръмжи и всички други изброени и от вас екстри. Добре че е банята вечер още щом го съблека гол и се кротва блаженно а в коритото си е в "свои води" сигурно би стоял с часове. За сега пу-пу нощем си спи буди се само да папка на около 3 часа. Дано и за напред да е така през нощите  Praynig
Ами май това е всичко от нас лека нощ  Hug

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 23:09 от k.penkova

# 264
Добро утро   food010 
Наспахме са тази нощ  newsm44 дано и вие да сте спали. Андито още спи, откъртила е вчера след като си тръгнаха орисниците към 16.30ч. - при смяна на памперс отваря само едното око на цицата го затваря и пет пари не дава...
Днес времето при нас е хубаво и ще става за разходки, отивам да шетам на бързо и да духваме  1stroller

# 265
  • София
Яна  #Shocked newsm20 newsm64

# 266
И аз съм решила да слагаме на бебка Пентаксим.Тя включва освен ДТК(дифтерия,тетанус,коклюш),полиомиелитна ваксина(преди беше на капки през устата,сега вече е инжекционна форма) и ваксина п/в Haemophilus influencae(причинител на менингит).Тази последната не е по здравна каса,но в почти всички европейски държави е част от имунизационната схема!У нас не е задължителна,но е пожелателна.Цената на двете или трите дози(в зависимост от възраста,на която се слага),не е по-ниска от цената на трите дози Пентаксим.
Така че който мисли по принцип да имунизира детето си с тази п/воменингитна ваксина,то по-добре да си спести допълнителните боцкания!(а те стават три пъти повече...защото ДТК е в едната ръчичка,полиомиелитната-в другата ръчичка,а после отделно евентуално и тази противоменингитната..).Иначе,освен това неудобство за бебето,не мисля че има някаква особена разлика в имунитета,който се създава впоследствие!

# 267
  • Стара Загора
Добро утро и от мен сладурки  Hug
И ние се наспахме тази нощ ,в 3:30 станахме да папкаме и после пак сънчо  Flutter
Бетунга,времето при нас е наистина чудесно ,и ние ще ходим на разходка към обяд  newsm44 ,трябва да се уговорим да ходим заедно на разходка някой път  Party Червеношийке и за теб се отнася  Peace

# 268
 Привет, мамчета!

За зачервено дупе ние използваме Судокрем или ако ми се стори по-сериозно  - крем Здраве. И да ви кажа има супер ефект при нас.

Относно памперсите ние бяхме с Памперс и ни пропускаха супер рядко. Ама аз, патката, си викам:" Мацките, хваляд Хъджис я да ги пробваме". В резултат сега се набутах с пакет от 80 и ако не всеки, то през памперс пропускат. Нещо не се спогодихме с тях и се връщам пак на Памперс. А Линка на мен разликата в партидите ми я обясниха не със стари и нови, а с производството - едните са турски и според мен по-некачествени. Опаковките са същите, но в турските има 98 бройки, а в другите 94 (мисля  newsm78).

Лохиите при мен изчезнаха окончателно след 20тия ден нейде. А още преди това бях започнала с леки физически упражнения за стягане.

Колкото до ваксината, смятаме да си купим Инфанрикс. Нашата педи ни я препоръча, а аз безрезервно й вярвам. Цената е 28лв и я има навсякъде по аптеките.

И последно за запечено бебешко (а и мамешко) дупе на нас педи ни връчи едно шишенце  Лактулоза и ефектът не закъсня! Е, аз си знам, че се шашкам излишно и бебси не беше акала само от 24 часа, но все пак смятам, че и капките допринесоха за успеха! Peace

Прекрасен, слънчев ден ви желая! Аз чакам да се появи свеки, грабвам папката под мишница, нацелувам Дара и заминавам на лекции!  Hug

# 269
Добро утро на всички!Да споделя и моите притеснения от тази сутрин.Бебо се събуди в 7.40 и доста сумтеше с нослето,сложих му от физиологичния разтвор и с помпичката успях да извадя малко секрети.След което започнах да го храня,ние сме на кърма изцяло.Още на 2-рата минута започна да се дърпа,да плаче и да се напъва и така през цялото време,през което се опитвах да го храня.Притеснявам се дали въобще успя да яде това дете ThinkingРеших да го изчакам да се успокои,два пъти го вдигах да оригне и пак се повтори същото.Оставих го за малко в леглото и повърна,горе-долу около една супена лъжица пресечено мляко.Сега спи ,а аз се чудя дали е добре. #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт