Отговори
# 270
  • София
Добро утро мацки!

Е за мен не е много добро.Цяла нощ не е спал малкият.И сега гледам като изтребител  #CrazyРазказа ми играта е накрая от 5:310 до 6:30.Сега заспа май за половин час че нещо се обажда от другата стая.
Знаете ли дали има информация някъде за ваксините които се слагат и различните видове.
Яна направо си супер.
Аз му казвам на Алекс че се е залепил за мен като ваденка  Heart Eyes.Май и аз трябва да си поръчам слинг.
Е аз ще пробвам да поспя, но лошото е, че през деня ми е доста трудно.
Дано тази нощ поспи повече. Praynig

Честити месечинки на Мира,Моника,Дамян,Тони и Александър.

lori_v и при нас цяла сутрин прави така.Направо цицките ми станаха на ластик.Не стига, че цяла нощ будува ами не яде и както трябва.И естествено накрая повърна два пъти повече от 2супени лъжици.

# 271
Добро утро, мацки  Wink

Открих ново кремче за дупе, което много помогна на Руси - Бебетан или Бейби дрийм, български са, не са скъпи и са на вазелинова основа. Оказа се, че едни "дупешки" възпаления искат нещо изсушаващо, други искат нещо омазняващо, не им е лесно на бебоците  Crazy

Яна, общо взето описа моето ежедневие, само с една разлика - че баткото като се събуди от следобеден сън не иска да четем или да гледаме филмче, ами тича по ръба на канапето, или виси надолу с главата от някоя табуретка и на мен ми се образуваха доста нови бели косми  Crazy  #Crazy и още една разлика - още си нямам слинг и ще полудея без това съоръжение вече. Едни приятелки са ми купили, но още не можем да смогнем да се видим и да  ми го подарят  Embarassed Вечерното преспиване също ми е проблем, много се разминават юнаците -единият не заспива докато не го гушна, а другия не заспива, докано не заспи първия ....  Rolling Eyes
Най-неприятното от всичко това е, че цялото търчане през деня не допринася до смъкване накилограмите ми, още си вися на +13 и това ми действа зле на самочувствието  Sad

# 272
Привет маминки! Да не ме збарвите Wink.

Четох малко от тази темичка, да се запиша и после се връщам да дочета докато Деничка спи.
При нас положението е подобно, ръмжи много милата. Вечер й давам Инфакол, започвам от храненето което е към 18-19, и всички нощни кърмения. През деня не й давам. Коликите й са по слаби. Дано скоро й мине, че ми се къса сърцето като я гледам как се напъва и ръмжи и се черви Embarassed.

Иначе с храненето сме на поискване, сама си направи режим на 2,5-3 часа. Понякога яде по на рядко, понякога по на често. Това не ме притеснява. Гледа я че пълни памперсите редовно. Започнах да я извеждам, сега я чакам да се събуди, да папка, и ще изведа отново.

Виждам, че не само аз дохранвам. За щастие напоследък, дохранвам с много малко АМ, само по 30-40 грама, другото е кърмичка. Това много ме радва. Май започна да ми "идва" кърмата...дай боже... Иначе нощем и сутрин имам значително повече кърма отколкото през деня. Знам че лактацията е по-силна нощем, ама чак пък толкова!

Ето тук може да видите малката Денича, тук качваме по-често снимки, да ги гледат и бабите:
http://picasaweb.google.com/elitsa79/SecondWeek05032009#

Отивам а чета :*, Целувам всички бебки и бебоци и техните щастливи майки и татковци!!!

# 273
добро утро,момичета аз съм направо пред истерия от снощи така ме боли мъдрец койъо ми се развали в 8месец и сега се чудя какво да правя.някой вчера каза че са му вадили зъб ама не помня коя мама беше.той моя е за вадене ама не знам аз кърмя може ли да ми бият упойка,няма ли да навреди на млякото и бебето,ако някой знае да ми пише,че направо незнам как ще изкарам деня. newsm45

п.с.сега говорих с докито и ако ми бият упойка не трябва да я кърмя 2 дни,да съм се изцедила да имам Cryа аз не мога да докарам количество за два дни Cryмай ще търпя докато мога да и събера кърма.та в този ред на мисли как да замразя и в какво?моля ви помагайте Praynig

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 12:29 от alximika

# 274
Добро утро, упд добър ден

аз съшо тази нощ ще се причисля към отбора на наспалите се. Първо си легнах раничко, защото тази вечер не даваха Колежани, бебо беше приспан още в 10.30 и спа така до 4 часа. Днес се чувствам като нов човек, дори в момента пак спи на мама златото и аз имах време да поизчистя малко  Laughing

Яна, Галче вие сте направо супер майки. Голям поклон за цялата енергия и позитивизъм , които лъхат от вас.  Hug

alximika на мен също трябва да ми вадят зъб. Аз се разбрах с моята зъболекарка да ида след като бебо навърши поне месец. Трябва да поизцедя малко кърмичка, за да изкара поне ден на нея. Не толкова заради ваксините, а заради обезболяващите, които ще пия след това. А понякога препоръчват и антибиотик, но аз този път смятам да го пропусна освен ако не стане някои фал.

И аз като Лара ще помоля някоя по компетентна мама да даде малко повече инфо за различните ваксини, които може да сложим на малките ни слънчица.

И сега поредната доза въпросчета:
1) колко често давате капките за колики?
Аз давам на всяко хранене и се чудя дали постъпвам правилно и ако да  до кога да продължавам?
2) Кога мислите да започнете с упражненията. И аз с килограмите си седя на едно ниво и вече почвам да се изнервям. Исками се докато е по-рано да елиминирам някои друг и да се постегна малко, защото знам че колкото повече време мине , толкова по-трудно става.
3) Ходихте ли вече на контролен преглед?

И сега да кажа, че и аз от два дни слагам бебо да си седи в легълцето. Първия ден беше малко по-трудно, защото трябваше да вися постоянно до него и да го залъгвам , да му говоря да муша бибероната, която постоянно изплюваше.
Сега след хранене, ако не е заспал сам, го слагам в легълцето и му говоря или пея. Така до около един час е заспал и аз имам време да посвърша нещо. Ако се събуди по-рано се гушкаме и си говорим, гукаме.

Гери за колко време пристигат поръчките от MyToys? Мисля да си поръчам шезлонга от там. Даже са пуснали нов модел, който е на същата цена като стария.
И още едно въпросче към теб - кога започват поредните намаления в Ларедут  newsm78 Дали ще има скоро, за да изчакам или да се впускам в пазаруване?

# 275
Деска, поръчките пристигат максимум до 1 седмица - днес дори си получихме кошчето за кола от там  Peace Те работят с куриер - Интерлогистика, а не с пощите. За ларедута- другите големи разпродажби са чак лятото, но в момента има доста изгодни неща на адидас, найк, пума, дори чакам бебо да заспи че да пусна поръчка, че пак сме на ръце и пиша с лявата ръка в момента  ooooh!
за капките - аз давам инфакола постоянно преди всяко хранене.
за кг - от болницата излязох - 10 кг, но имам още 7 кг, но нито един от тях не съм свалила  Embarassed

# 276
Здрасти на всички!
Нещо яко съм се сдухала днес, нервите ме тресат с пълна сила, направо ужас Sad Снощи пратих Рая на рожден ден с баща й и като се прибраха баща й беше бесен- не искала да играе с децата, не яла нищо, през цялото време я бил гушкал, естествено бях обвинена, че аз съм я направила такава неероятна лигла и категорично ми беше заявено, че детето тръгвало на градина от Понеделник.  Излезе, че аз сама съм взела решение Рая да не ходи на градина и да си седи вкъщи почти цяла зима, ми то е нормално детето да се дръпне от приятелчетата си, те са всеки ден заедно, а тя не се е виждала с тях близо три месеца, да не говорим, че е доста чувствителна и си представям как е искала да играе с някое от тях, то не й е обърнало внимание и тя затова е реагирала така и естествено баща й като е там да потърси утеха веднага в него. Но както и да е, преглътнах, замълчах си, но ме издразни факта, че излиза така, че децата едва ли не са само мои и само аз нося отговорност за тях и само аз трябва се чувствам виновна за техните провали и грешки Sad Не стига това ами малкия е с жестоки колики, реве почти нон стоп, яде когато му падне- веднъж през, веднъж през два, веднъж през един час #Crazy и с него вече не знам кво да правя, ох явно седенот по цял ден вкъщи си казва думата и вече имам нужда да изляза без деца някъде, щото иначе нещата не отиват на добре newsm78
Гал, и при мен килограмите не мърдат+ 10 съм, въобще не знам как ще ги свалям, като си спомня колко трудно отслабнах като родих първия път и пак не успях да си сваля всички килограми сега почти съм изгубила надежда да си възвърна нормалните килца Sad
Ох, много песимистично звуча, изчезвам, като се пооправя пак ще пиша.

# 277
здравейте и от нас с малкия ........ гледам да ви изчитам редовно но все не успявам да стигна до писане. На нас все още ни се влачат гости всеки ден..тук от първия ден почват да идват без дори да те познават и е някакъв кошмар, но ще оцелеем.

Иначе да кажа и аз за памперсите най-доволни сме от Хъджис и от техните кърпички, червено дупе нямаме само в болницата и определено беше от на памперс памперса, ние също заспиваме само на гърда или със залъгалка иначе рев, коликите не са ни подминали но засега успяваме да се справим, нямаше капки който да помогнат масажче със загряващо кремче при нас даде резултат. Нощно време спим будим се само за ам-ам и хайдееее..сънчо ни гушка. Само че на мама неговото ставане коства поне 1 ч и половина но сме ок..поне не плаче. През деня се храним на 2-3 часа както дойде сам си се събужда или поне събуждаше, че днес не иска да мигне  #Crazy newsm78...моята свекърва също ме ядосва но поне е само по скайп, а още повече ме дразни зълва ми която си няма и на идея как се гледат деца но слуша майка й и ми повтаря като папагал.... #Cussing out Поне е само скайп и аз като нямам нерви за тях не отговарям.

Айде сладурки от мен цунки по всички мамини бузки и пухкави гъзета...малкия мранка за манджа  

# 278
Здравейте мили мами! Grinning Най-после след хиляди перипети и мъки на 4 март след спешно секцио се роди моето малко ангелче Любомир 3350 г. и 49 см.! Simple Smile
Вече сме си вкъщи и се радваме един на друг! Party
Поздрави на всички !   bouquet
 п.с. На кого да пратя снимка на малкия за първа страница?

# 279
Ей ме на и мен, докато се включа и станало пак обяд. Confused

Еми, много ми е мъчно за теб, но не знам как да ти помогна. Наистина се получава така, че майките са виновни винаги когато нещо не е наред с детето, а когато всичко е ОК бащата обира лаврите и заслугата е едва ли не негова ........... #Cussing out  Не знам какво да те посъветвам за коликите .... толкова изписахме за тях ........ явно за всяко мъниче помагат различни неща. Ние ги борим с Био гайа и със сешоара, то и при момичетата са по-слаби и затова може би имаме успех. Не знам с какъв успех ще се овенчае опита да оставиш малкия на татко му и да излезеш за час поне - да не излезе така, че коликите са пак заради теб  #Crazy
Стискам палци да се справиш, уви с друго не мога да помогна. Hug Hug Hug

А за килограми не ми се говори ...... от болницата се прибрах с -10, после свалих още 3, но ми остават още 10  Shocked от бременността, а и още 5, които си ги имах отпреди и бях започнала да свалям. Напоследък кантара хич не мърда надолу, добре поне, че не мърда и нагоре, че тогава не знам ......

Яна, Гал и аз се присъединявам към вашия отбор - на активните и шетащи мами. С тази разлика, че аз вместо батко на Пламена си имам 2-3 фирмички, които чакат кротко за годишно счетоводно приключване, та с тях си се занимавам вместо да чета книжки /изключвам счетоводната литература, от която вече ми се повдига  Sick/ или да правя други по-приятни неща. Confused Иначе и при мен денят минава с пране, миене на чинии, готвене, чистене /не всеки ден/ ........и висене във форума онлайн без да мога да се включа почти.

^desika^, аз ходих на контролен - не е нищо особено. Доки ме гледа на ехографа да види матката как е, видя и операцията как е зараснала, каза ми, че мога да правя всичко вече, но да не се претоварвам, а постепенно. Да се пазя да не забременея 2 години и след 5 месеца да ида за цитонамазка. И това беше.

Стига съм писала вече, че пак стана трудно за четене.......
Слънчев ден на всички!

# 280
Здравейте мамчета! Нашето оченце се оправя, капките Тобрекс се оказаха много ефективни. Аз иначе се консултирах с педиатърката, но докато да кажа, че вече съм започнала лечение и тя ме инструктира да съм купела капки за очи Окацин и крем Гентамицин. Обаче аз в крайна сметка след като видях, че Тобрекса действа реших да продължа с него и сега оченцето е почти оздравяло. Няма гурелчета и зачервяване, но ще продължа да капя по 2-3 пъти на ден поне още 2 дни за да съм сигурна, че няма да се влоши отново.
Zabche, Betunga, мерси за поканата за разходка. Ще го направим някой ден, но засега ние излизаме само на терасата за по 20-30 мин. Мисля като навършим месец да започнем да излизаме с количката. Дано вече да има повече топли дни.

Яна ти си невероятна направо. Аз все не успявам да свърша домакинската работа. Доста съм дезорганизирана, а и се изнервям често напоследък, което също ми пречи.... Embarassed

# 281
Здравейте спали и недоспали Wink
Еми,много е гадно че ние по цял ден сме в къщи,почти изолирани от света и всичко ни дразни и пречи.Чувстваме се дебели,и не атрактивни..ама всъщност сме Laughing Не се ядосвай на мъжа си Winkте мъжете са си такива...за коликите иде ми да се  #2gunfire #2gunfire #2gunfire какво ли не пробвах...и нищо...е малък ефект имаха едни капки от Испания и поне за кратко е мирен и спокоен.
ladymax  на туй с гостите съм решила проблема,не отварям когато не съм на кеф Embarassed
Момичета, моето бебче откри хамака..и сега му е фен,спинка в него Peace
Яна,Гал,шапка ви свалям за геройството,аз съм една мотка няма накъде но ще се мобилизирам обещавам.С чистенето съм до никъде,е мъжа ми помага но не е както аз да го направя Sunglasses

# 282
alximika, защо не изцедиш колкото можеш кърма и да купиш и една кутийка АМ. То за ден-ден и половина няма да се отучи от гърда бебето, нито ще е фатално да го храниш за малко с АМ. Праз това време отиди на стоматолог да те лекуват или вадят зъба. Все пак е важно ти да си добре, за да се грижиш както трябва за бебето. Помисли за този ваиант.
Аз за коликите давам Инфакол почти преди всяко хранене, то така си пише в листовката. Не че коликите са изчезнали, но без Инфакола май положението става още по-зле.
sneja81, честито! Да жи е живо и здраво бебенцето, да расте щастливо и спокойно и да ви носи много радост!   bouquet

# 283
Привет от още една рядко пишеща, но редовно четяща мама.

Гледам питате за капките. И аз давам Инфакол преди всяко ядене. Днес обаче реших да си направя експеримент и преди яденето в един часа (всъщност ядене е силно казано, защото момата ми цокна два пъти и заспа непробудно) не й дадох, пък да видим. Иначе досега смених три вида капки - бяха ми дали Инфакол, а Еспумизан и Колиеф си взех, за да пробвам. Мисля, че най-добре ни се отразяваше Еспумизана, пък и тя го гълта с удоволствие. На Инфакола мноооооого му се мръщи - явно не й допада портокаловия вкус. Но смятам да си довършим шишенцето, ако разбира се, тъпите колики не решат да си хванат пътя...

За контролния преглед - ходих даже по-рано, че нещо ме притесни в течението, което имах - беше си направо прясна кръв на моменти. Та от прегледа - нищо, ехографа показва, че всичко е наред, опипом също всичко ок. Но понеже казах на лекарката, че ми се струва малко кофти миришещо това течение, та тя реши да ми пусне микробиология. Резултатът е бактериална инфекция - ентерококи. Сега ще трябва да се пие антибиотик  Sad, а аз още се боря да кърмя, въпреки оскъдното количество, което пускам.

Междувременно от близо две седмици съм с жестоки обриви по цялото тяло, което според докторите е уртикария на алергична основа. Само дето никой не знае към какво съм алергична. Та бях на диета, без белтъчини, консерванти и т.н., та сещате се-кърмата ми още повече намаля. Да не говорим, че си бях постоянно гладна, то не оставаше какво да се яде ... На финала просто ми писна и почнах да си ям, от вчера - овесени ядки, жито, абе всичко. И се чеша като крастава, но поне кърмата да спасим.

Абе тръгнах аз да пиша уж отговори на ваши въпроси, а то какво стана - аз се наоплаках. Следващия път като се вкюча ще се постарая да ми е по-отпимистичен поста.

Хубав и спокоен ден на всички!

Опс, да, сетих се още нещо. Някой ще ми пусне ли парола за албумчето. Благодаря предварително!

# 284
Здравейте и от нас с Ванеса   bouquet

Ние сме ОК, колики почти нямаме. От време на време дупето ни пее и се позачервява, но всичко е в кръга на допустимото. Въпреки това вечер след баня и давам Еспумизан за всеки случай. Нашия проблем е в повръщането. Когато е наядена и се изнерви за нещо се почва едно връщане, за почвам да я преобличам, тя от мятането пак повръща и така до безкрай.

От няколко дни заспива около 00.00ч и спи до 5.00-6.00, което нас идеално ни устройва.  Peace

Виждам, че за лохиите си говорите. Моите спряха към 20-тия ден. Даже и кексче имаше, но точно на 40-тия ден ми дойде цикъла. И то доста обилен, бях забравила какво е, а е и доста болезнен. Доста кофти се чувствам тия дни.

Да ви кажа и аз сама се справям с двете деца и домакинстването. Никой не ми помага. Е, освен мъжа ми, ако измие някое чиния. Опитах се да пусна баткото на градина и той се разболя на 3-тия ден, затова реших че по-добре аз да лудна, ама да са ми здрави децата. И така успявам да изпера, да изгладя, да сготвя /ей това готвене ме съсипва - и закуска, и обяд и вечеря, да е разнообразно  #Crazy /. И това не е, защото съм супер майка, а защото съм добила някаква рутина с годините и успявам да върша по няколко неща наведнъж. Така че наистина с второто дете е по-лесно. А колко бързо ми минава деня, това вече е отделен въпрос. Докато измия, облека и нахраня двете деца и то станало обяд, а аз още по пижама и неизмита. Пооправям се, обличаме се и на разходка. Като се върнем и повторим предната процедура и то дошло време пак да си обличам пижамата  Joy И така....

Оле, някой се събуди, за сега това от мен. Ще се видим пак сигурно в новата тема.
От мен много  Hug

Общи условия

Активация на акаунт