Отговори
# 240
Мариян как така се е озовал в леглото ви - без решетка ли спи вече?

м да, аз все забравям да ви кажа, но от както тръгна на ясла той отказва да легне в кошарата. Пищи, реве,  дори и да го оставя да заспи на леглото като взема да го пренеса веднага се буди и пак започва да плаче. От тогава спи на човешко легло, става и ляга когато си поиска  Laughing , спи без чувал и се шири както му е кеф Wink

# 241
Деска, дано Мона утре е по-добре  Praynig Можеш да и даваш попарка, но без масло  Peace Накисни сиренцето още от тази вечер  Peace Варени картофки и моркови с изкиснато сиренце , но без сол, също става. Аз това правя на Лили, когато е с разстройство  Peace

На мен музата ми се е изпарила, затова не пиша. Снимчице  Heart Eyes

Лека вечер, мами!

# 242
Здравейте, мамета.
Нещо музата ми я нЕма и не ми се пише. Иначе си ви чета всеки ден  Embarassed Hug
Галенце, добра дошла. Много се радвам за теб, че най-сетне можеш да се наслаждаваш на спокоен семеен живот.
Сладурче, ти си нашта гордост. Брава, мацка. И другия ще го опраскаш.
Дита, направо ти завиждам за това лято. Страхотни емоции те очакват.
за нас какво да ви кажа. Дара наваксва със зъбоникненето и вече има цели 4.  #Crazy По-неспокойна е от обикновено, но се търпи. Вече се убедих, че кашлицата и се явява точно когато избива ново зъбче. Пак се беше разкашляла, пък аз се бях притеснила, че сме я простудили. През уикенда ходихме на Рилския манастир и понеже все влизахме от една стая в друга, ме мързеше да и обличам якето, та по чардаците се разхождаше само по елек.  Embarassed
Да ви се похваля, днес се сдобих най-накрая с кухненски робот. Малък е и има само функциите, които са ми необходими. Та още за вечеря успях да сготвя по-различни манджи.
Зита, ще гледаме да се организираме за една далечна разходка другата седмица, че ни липсваш. поздравления за смелото начинание.
За пицата - аз съм на линия за неделя.
И за забранените храни - такива няма. Моята опасна свеки я захрани с шоколад рано-рано. Радовно ръфа солети и бисквити. Мед давам почти всеки ден в чая, но е от сигурен източник. И сладолед ядеше още през лятото. Ядки не съм давала, защото ме е страх да не се задави. Иначе относно менюто и - давам от всичко, което ядем и ние. Вечер сядаме заедно да вечеряме и нейната купичка обикновено не е интересна. Иска да я гушкам в мен и да рови с лъжица в моята чиния. И тази вечер направихме голяма кочина. Добре, че кучето дебне да падне нещо от масата, ама и то е хитро и отбира. Зеленчук не яде.

# 243
Здравейте!
Да драсна два реда и аз. Кога намерих време да седна пред компа, пък после нямало да ми се спи сутрин  ooooh!
Дита, може попара, но без масло и без захар.
http://www.zadecata.com/vkuhniata/Zdr_diet_hranene/Zapichashti_r … bvashti_hrani.htm - ето тук, има кои храни действат запичащо и разхлабващо.
Хм, захарта я дават към запичащите  newsm78
Бързо да й минава на Мона-бонбона  Heart Eyes
И честито за билетите. Ей, страшни сте - казахте и ги купихте на мига  Laughing По 75 лири ли ги взехте действително?
Много наситено, с приятни емоции лято ви предстои, радвам се за вас!  Grinning
За фото - ами аз не смея да препоръчвам, защото толкова и разбирам от фотография  Crazy Като избирах, просто бяхме определили една сума и гледах да се вместим в нея. Четох, четох в нета и последно, съобразено с финансите, се бях спряла на Никон Д80 или Канон 450Д. Никона беше на промоция, с два обектива, но се оказа, че се е разграбил за отрицателно време и в целия град нямаше останали бройки. Затова взехме Канона. Нищо не мога да кажа, доволна съм, разликата в сравнение с цифрово апаратче е огромна.
Единствено, мога да посъветвам и аз, ако има някаква оферта с допълнителен обектив /особено портретен/, да се възползвате. Защото, Лондон си е Лондон, но след това ще снимате основно детето  Mr. Green Китовия обектив явно е малко по-нискокачествен, не толкова светлосилен и в закрити пространства прави по-тъмни снимки. Общо взето, вкъщи много трудно докарвам добра снимка. А навън, особено ако съм сама, не ми е удобно да го нося. Аз, например, съжалявам, че не взехме Канона с външна светкавица. Имаше и подобна възможност, за около 250 лв повече. Та можеше да разчитам на нея за вътрешните снимки, докато отделим финанси и за друг обектив, защото пък вградената светкавица прави много голяма сянка, която ме дразни. Но тогава решихме, че ще ни е излишна.
Цеце, дано те огрее и теб за Майкъл. Абе той не фалира ли този човек, дано направи повече концерти, да запълни молко липсите  Mr. Green Аз, като един скептик и силно подозрителен човек, дори си помислих за миг, че може и да е трик това със слизането от сцената.
Сега, фенките му, да не ме набиете  Mr. Green
Пък ако не, разходка до Лондон и без Майкъл, пак си струва  Sunglasses
Ванилия, жалко за провалената сделка, но пък вероятно ще попаднете на по-добра оферта. Дано да е по-скоро!
Катюша, успех и на теб, каквото и да решиш! На пръв поглед, ако става въпрос за четири-пет дни в месеца, уж не е много /и най-важното да има кой да гледа детето/. Трябва да предвидиш обаче, че ще има и такива командировки, случващи се в най-неподходящите моменти -  я ще е болно детето в момента, я ще ти се провали някой семеен ангажимент, я мъжът ти ще се размрънка  (Mr. Green), я нещо друго...  Confused  Ако можеш да приемеш това, значи ще се справиш.  Но пък, от друга страна, както е писала само за снимка, винаги можеш да се откажеш от работата, ако не те удовлетворява.
Кате, браво на Мариян! Той съвсем пораснал вече. Аз не мога да си представя, че ще остане Елица цяла нощ на леглото, ако е без решетка. Тя често е направо залепена за решетките, със сигурност ще думне на пода, ако ги няма  ooooh!
Още нещо щях да пиша, но не се сещам какво беше.
А, за храненето само се присещам. Давам й солети и бисквити. Вярно е, че с течение на времето се увеличава количеството, което консумира  Confused, но все пак не прекалявам.  Шоколад и сладолед е опитвала само. Не от мен, но примерно баща ми е давал да си гризне бонбона Мерси, Калина й беше давала лъжичка сладолед и сметана, кръстниците са я черпили бисквитка с шоколадова глазура и т.н...Засега умишлено не мисля да й давам или купувам, може да разчита само на подобни случайности  Mr. Green /може би с изключение на сладоледа/.
Но всичко е до време, след това наистина е много трудно да не го превърнеш в забранен плод. Калина никога не е ограничавана откъм сладко. Вярно е, обича го и консумира понякога повече от необходимото, но в същото време, може и самостоятелно да си налага спирачки. Или пък се случва и да не прояви интерес. Но съм я ограничавала откъм газирани напитки /просто моментално зачервяваше гърло/. До скоро също често й налагах забрани за тях и няма да ви кажа какво става, когато й се отвори възможност да ги консумира  Whistling Като невидяла е. /ама тя си е, буквално, невидяла и непила, де  Mr. Green/
Лека нощ на всички, че утре пак ще ви мрънкам, че съм недоспала  Mr. Green

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 07:09 от арабела

# 244
  • София
Днес сме самички с Митко и правим бели, защото си нямаме възрастен на главите  Mr. Green
 Митко прояви желание да пие от моя фреш, ама тъкмо преди нощния сън. Мислите ли, че нещо ще му пречи?

Изпояли са ни разни гадини от Зимевица и се чешем и двамата здраво. С какво мога д му облекча сърбежа на хлапето?

Креми, от специалните храни, които си изброила, съм въвела пуканките, но съм давала само един път. И тях и останалите няма да ги помирише, докато не може сам да си ги купи  Wink Всъщност и един път съм давала да гризне от моята тунквана вафла именно за да не стане "забраненият плод...", понеже много напираше да ми я вземе от утата, но се надявам с личен пример да забавя любопитството максимум. Но особено шоколада и чипса мисля да ги държа далеч от него.
 Знам, че детето ще опита от всичко, когато порасне малко, но защо пък да не го предпазя, докато мога и докато все още не иска! Леле, май запалвам фитила. Как се дразня като кажат" Защо не му купуваш еди каква си щуротия? Той и въздуха е вреден" Да, вреден е и за това съм спокойна, че детето си получава дажбата вредност  Crossing Arms
Катя, евалЯ, евалЯ! Щом ти вика "скъпа", евалЯ!
Гале, добре дошла на софийска земя Hug
Дианка, бе не искам да се заяждам, но като ти чета поста и ми изниква свекървата:"Не трябва да го пазиш от кренвирши детето, за да придобие имунитет". Не съм съгласна, но както казваш, споделяме си само  Hug А по принцип ставам много сприхава, като каже някой:"Чипс яде детето и кроасани, а е по-здраво от това на Пенка, дето го кара супи да яде". Е, и комшията е пушач от 40 години, но е жив и без рака на дробовете. А най-се засягам като ми подмятат, че по-късно захраненото ми дете е с анемия. Сякаш ако бях давала сокове от 40тия ден щеше да е розов като прасенце сега.

# 245
И аз като една дърта свекърва да си кажа: Ще ви видим със второто дете дали ще успеете да си спазвате стриктно принципите и дали те няма малко да са се променили Mr. Green  Но сега ви пожелавам успех, няма нищо лошо засега да не опитват "вредните храни", така или иначе след още година ще започнат сами да си искат, като видят шарените опаковки в магазина.  А аз пък не виждам какво толкова страшно виждате в пуканките или бонбоните, или солетите newsm78...Не твърдя че са полезни, в никакъв случай, но ако опитва най-много веднъж в месеца..... Аз не купувам зрънчовци и чипсове, но ако ги почерпят и те сами поискат да вземат, не забранявам. Не знам късмет ли е или какво, но Хриси нищо не взема, много е труден на опитване на нови неща, понякога ми се налага насила да му набутам една хапка и после яде, но първата хапка е много трудна. Това се отнася за всичко, и плодове, и други неща. На мен това не ми допада никак, затова сега с Гого следвам други принципи Hug Hug Hug

# 246
  • София
 O, да! Със сигурност вижданията ми ще се променят след второто дете. Всъщност моите принципи и виждания относно 90% от нещата около детето се обърнаха на 180 градуса след раждането и продължават да се менят. Аз правя това, което е най-добро според мен за мен и за моето дете в този момент и при тези обстоятелства. В друго време ще взема решенията, които ще са най-добри за тогава.

# 247
Здравейте, мами!

Включвам се само да кажа на Дес моето мнение, че е много важна температурата на съхранение на ваксините /от 2 до 8 градуса/. Когато отидох после аз да взема ваксина от аптеката, ме питаха веднага ли ще се поставя и ми обясниха за съхранението. След като я взема, до 15 минути трябва да бъде поставена. Педиатрите също ги съхраняват при тези условия, мисля че от ХЕИ ги проверяват. Аз не бих рискувала, затова ги изхвърлих и двете.

Креми, когато се роди Дари, татито ни подари фотоапарат Sony DSC-9H, тогава не бяхме много просветени относно апаратите и го избрахме заради оптиката Zeiss: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09028343 . За времето си беше много добър, но аз не съм много доволна, особено от снимките в къщи, където е по-тъмно. Според мене по-виновен е операторът зад обектива, че така и не седнах да му поразуча малко функциите. Сега съпругът ми е запален по Никон и около Коледа ме водеше да ми показва какво е харесал, ама аз не дадох одобрение да купува с мотива, че ще поразуча малко по-сериозно Сонито.

Лека вечер и спокойни сънища! 

# 248
Добро утро!

И аз ще се изкажа за храните  Mr. Green Всъщност нямам точно изградени правила за това какво може и какво не може да се яде от моите деца  Rolling Eyes Единствено, като Арабелка , строго забранявам газираните напитки  Naughty Ама не, защото му се зачервява гърлото на моя син, а просто защото не одобрявам наливането им с тях  Embarassed Аз не консумирам такива, освен газирана вода, та може би затова и не ща децата ми да консумирата. Та и Ицко, като Калина, сега е като невидял, отдаде ли му се възможност  Crazy Та явно забраненият плод все пак си е най-сладък  Wink Като беше бебе, съвсем не бях запозната кое трябва и кое не трябва да яде  Blush Шоколадови боклуци у нас имаше колко щеш, най-вече от Коледни торбички, и понеже ние с мъжо не сме много по сладкото, така си и стояха на видно и достижимо от него място. Еми не щеше и да вкуси  Rolling Eyes Той малко е като Хриси на Биси  ooooh! - не е ли опитвал никога нещо, казва :"Аз такова не ям!"  Crossing Arms Молила съм го да си хапне поне един шоколадов бонбон, но не  Crazy Сега яде само такива, но в годината два пъти да му се случи. Налапва по 2-3, но не го спирам, поради описаните горе причини. Едва ли 5-6 шоколадови бонбона в годината могат да му навредят  Laughing А жилибони - с чанти съм ги раздавала на децата  Crazy Той имаше правило, влезне ли в магазин, трябва да си купи нещо и понеже не ядеше почти нищо от забранените неща, шарените опаковки на жилибоните му се струваха най-симпатични, та винаги си взимаше по едно пакетче  Laughing
Лилия е съвсем друга  Confused Може би точно, защото не и давам такива неща, види ли, веднага налита, но пък меракът и бързо минава  Laughing Единствено напоследък имаме проблем с бонбоните и то смучещите се  ooooh! Те рядко се срещат у нас, но има ли, тя ги изяжда  Embarassed Не мога да я опазя  Embarassed И дъвки много обича да дъвче. Добре, че у нас се срещат само Орбит  Laughing Не се впечатлява от това, че напарват. Важното е, че е с дъвка  Whistling
А онзи ден попаднах на брошурка, в която се описва как трябва да се хранят децата от 3 до 7 годишна възраст. Еми мога да ви кажа, че Лилия не яде толкова правилно, камо ли Ицко  Whistling От тук присъстващите мами, без да ми се обиждат някои, които не съм разбрала, че така действат с децата си  Hug , само Канелка май храни Рони по правилата  Peace Пак се извинявам, ако не е така  bouquet

В заключение само ще кажа, че според мен забраненият плод си остава най-вкусен  Laughing Не става въпрос само за храната  Peace Вкъщи няма нищо обезопасено и моята дружка, то и всички у дома, де, се шашнахме като ми дойдоха за първи път на гости с момченцето си, което е на възрастта на нашите деца  Crazy Няма такава перница  Crazy Още щом го пуснахме на пода, хукна към цветята, оттам на пералянта, хладилника, после на компютъра, телевизора, масата,..абе къде има нещо за пипане, пипна го  Crazy Скъса едно листо от цетята, включи пералнята, разпръсна магнитите на хладилника, изгуби гласа на компютъра, разля едното кафе  Crazy По-късно разбрах, че дружката го оставяла възможно най-дълго в кошарата да си играе, за да може да свърши някоя работа, както и в количката, когато са на вън  Laughing Та затова е като отвързан като се види извън нея  Peace

Дианче, хубаво се посмях на майонезата окло устичката на Павката Joy

Жу, може би оптималният вариант е да оставиш Таня при баба си в Пловдив, но не знам дали жената има възможност да я гледа толкова дълго време  Rolling Eyes

Деска, как е Мона днес?

Цеце, ти как си?  ooooh!

Катюшче, успех, каквото и да решиш  Hug

Скреч, аз мажа с Псилобалсам  Peace Двамата с Ицко сме трагичен случай  ooooh! Дано Лилия не е като нас  Praynig

Марианка, добре сте си вие с кучето  Joy Трябва да го научите и зеленчуци да яде  Mr. Green

Дес, нашата педиатърка ни посъветва да държим ваксината на вратата на хладилника, където Т не се влияе толкова от продуктите в хладилника. До колкото си спомням и ти я държеше там, така че не мисля, че има проблем  Peace
Хубаво е, че пак си сред нас  Hug

Някой питаше за Юлето  Rolling Eyes В Пловдив са  Peace Уж щяхме да ходим тази седмица, ама се отложи  Confused

А Баксиска не е писала и тя от доста време  Rolling Eyes Дано да са добре  Praynig

Толкова от мен!

Чао, мамчета!

# 249
Добро утро!
Веднъж и аз да сложа кафето  Laughing

# 250
Добро утро!
Веднъж и аз да сложа кафето  Laughing

Ха, честито  Joy и благодаря   bouquet

# 251
  • София
Само за снимка, Скреч, опитвам се да кажа, че няма смисъл от крайности. Точно това, което и снимка е написала- за да е болнаво детето си има други причини.
Колкото до ограничаването, децата не могат сами да преценят и това е нашата роля- да възпитаваме. Ще оставя без коментар примерите за онова дете, което родителите му му давали само забранени храни, защото друго не ядяло  ooooh! Май са си разменили ролите и детето възпитава двете интелигентни деца  Laughing Но, както и да е...аз по принцип не си падам по крайности и залитания. Crazy И говорим за опитвания, не хранения  Peace
Павката не е пазен (защото се убедих, че няма значение на колко години е опитало солета или пуканка) и е в пъти по-здрав от батко му- гени.
Това е все едно да отглеждаш дете на чист въздух в гората и после рязко да го прибереш в града. Организмът му ще изживее шок, защото в цялото си развитие не е поел грам вредно в-во.
И каквито и хранителни навици да създавате, знайте, че ще са до време...в един момент всички деца тръгват на ДГ и там вече ще се видите в чудо, ако детето ви реагира към някоя храна, която не сте му давали преди. А те ще са много. ooooh!

# 252
Ааа Роска наистина не си разбрала, без да ми се убижда и на мен някой, доста мами се опитват да хранят децата си според препоръките за здравословно хранене. Не че останалите не го правят, разбира се не искам да кажа това, просто т.к. аз се вманиачих доста на тема хранене на детето (както каза и Скреч и моето остановище за отгледжане на дете се обърна на 180 градуса след като родих), та следя тези теми отдавна и забелязвам, че доста от мамите тук го правят.
Изобщо не искам да посочвам себе си в случая в никакъв случай, просто ми се стори малко крайно изказване, нищо лично Hug, а за Канелка спор няма Grinning  bouquet

# 253
Добро утро и от мен!

Арабела, благодаря за кафето Hug Ама то поизстинало докато се наканя...
Днес ние с Гоги водихме Хриси на ясла...пеша, та направихме една сутрешна разходка, да подишаме йодни пари от морето ( разбира се смесени с мръсотията от булеварда по край който се движим)  Mr. Green

Аз да попитам: Добре де, как успявате да ги опазите от вашата храна newsm78 за да се хранят правилно, т.е. съобразено с възрастта им. Никога не ядете пред тях или те не си искат? newsm78 Гого е с нас на масата и си иска всичко, дори не иска неговата си храна като гледа, че ние ядем друго Grinning Разбира се за да може Хриси да яде, готвя сравнително здравословно, без много подправки, не запържвам...Но все пак...?????

Приятен ден на всички Hug Hug

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 09:26 от Биси

# 254
Мисля също, че няма смисъл да спорим дали трябва да бъдем толкова крайни или не при предлагането на junk food, защото всеки има мнение на база личен опит, на база прочетено, собствени разбирания, хранене на семейството. Не мисля, че това че всички дават такива храни може да е причина някой също да даде на детето си, ако е против, както и обратното разбира се. В смисъл стори ми се,че малко безмислено си поспорихме Thinking Това са неща, за които всички вече имаме изградено становище. А дали сме били прави ще разберем след време.
Май просто мразя споровете Blush Laughing

Приятен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт