Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 41 017
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
  • Истанбул
Не ща там! Тук повече научавам ,честно!

Аааа, голяма издънка! ooooh! hahaha Joy
Учителките сме ние с Каиги! newsm78
Тук не говорим на Турски! Mr. Green

# 151
Mistik Hnm- Бе не гА карайте булката насила , бре,    Mr. Green....ааа...Ми то ша стане като песента "КарAт ме, мамо, водАт ме"  hahaha Joy . Па ша проговорим и тук , ако трЕбе  Whistling Party
ps: последно за бидето  Mr. Green, та видя ли го (на английски са го превели като вградено в тоалетната биде)

# 152
привет и от мен   bouquet
снежи мерси за изненадата  Laughing Hug bz  Hug  bouquet получих ЛС   bouquet
снежи малкия е страхотно сладурче и ти си супер домакиня  Peace здраве на рацете ти  Peace Peace
добре дошли на angelina и  karl_a
mistik приемате ли нови ученици в класната стая? Party и аз да се наредя на опашката на попиващите знания и лутащите се в дебрите на турския език ..конкретно да мина на въпроса..малко светлина да ли ще внесете по въпроса за ettirgen, etilgen, -dik utac kipi всичките му производни (digi zaman, digeceim zaman, digim icin и т.н)  Confused Confused Confused нещо хич не ми е ясна схемата предварително благодаря   bouquet
benmary как е малкия Атти? гечмиш олсун  bouquet :pray

в тази студена вечер да се сгреем с нещо вкусно

# 153
  • Казанлък of all places
Не ща там! Тук повече научавам ,честно!

Аааа, голяма издънка! ooooh! hahaha Joy
Учителките сме ние с Каиги! newsm78
Тук не говорим на Турски! Mr. Green
верно издън  Embarassed, ама защо си мисля, че в първата тема ви нямаше? А? Или пак съм спала  Embarassed Аз знам, че не говорите на турски тук, пардон, не пишете,:) , ама езика не е само граматика, нъл тъй?Simple Smile Пък като метнете насред фразата една -две турски завъртени и се помни много по-лесно!
ps: yes, видях го , първите пъти ми беше малко странно, ама след зацепих...

# 154
  • Истанбул
малко светлина да ли ще внесете по въпроса за ettirgen, etilgen, -dik utac kipi всичките му производни (digi zaman, digeceim zaman, digim icin и т.н)  Confused Confused Confused нещо хич не ми е ясна схемата предварително благодаря   bouquet

Мирамила,  newsm78
почнах да се съмнявам, че знам турски  ooooh! Thinking Shocked Rolling Eyes
Какво е това, дет си го написала, я ми "преведи"! Joy Joy Joy

# 155
Mistik Hnm- .....
ps: последно за бидето  Mr. Green, та видя ли го (на английски са го превели като вградено в тоалетната биде)

ps: yes, видях го , първите пъти ми беше малко странно, ама след зацепих...

Тyй бе за Мистик  Mr. Green hahaha, amа нищо, сега ВСИЧКИ знаем, що е то ,...спирам ...направо ужасТ  Crazy

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 22:18 от bz

# 156
  • Истанбул
само аз не разбрах!!!! Crazy Rolling Eyes 
Алююю, какво става, някой ша ма отвори ли! newsm78

# 157
малко светлина да ли ще внесете по въпроса за ettirgen, etilgen, -dik utac kipi всичките му производни (digi zaman, digeceim zaman, digim icin и т.н)  Confused Confused Confused нещо хич не ми е ясна схемата предварително благодаря   bouquet

Мирамила,  newsm78
почнах да се съмнявам, че знам турски  ooooh! Thinking Shocked Rolling Eyes
Какво е това, дет си го написала, я ми "преведи"! Joy Joy Joy

Уф,пу-пу стой сърце на място...и аз се стреснах ,че не ми светка лампичката  newsm78 Laughing,ама щом и мистик не знае за що става реч ми олекна...

Добра вечер и от мен  Party..

Ние уж се оправяме,ама не смея да кажа със сигурност.Детенце заспа,мъжо на мач ,аз при дружките...и като гледам доста се изписало от сутринта -Аферин-Бравос!

За форумска среща и аз съм ЗА...отдавна не сме наминавали хамбара  Wink,мистик,адаш.Имам една нова дружка,която ще доведа на следващата ни среща...Много е готина  PeaceС нея се запознахме преди повече от 5 год. на курса по турски език и от време на време се виждаме и поддържаме контакт..

# 158
само аз не разбрах!!!! Crazy Rolling Eyes 
Алююю, какво става, някой ша ма отвори ли! newsm78

аааа Другари, ко става бе ,,,така пак обяснявам (Снеже с какво ме храни и поu днес   chef hahaha, не мога да се изразя като хората Joy Mr. Green )

Ами, маце, казала си, "ако имам грешки" newsm78  Е, нямаш! Crazy Само това с бидето не можах да се сетя newsm78 Къде имаше?
Аз та питах далил чете Time oUt. После пoясних за бидето в поста за Ангелинка

Mistik Hnm- Бе не гА карайте булката насила , бре,    Mr. Green....ааа...Ми то ша стане като песента "КарAт ме, мамо, водАт ме"  hahaha Joy . Па ша проговорим и тук , ако трЕбе  Whistling Party

, а пък тя си помисли,че нея я питам дали е разбрала за бидето hahaha Mr. Green Joy ...ааааа ...дано този път се изказах като хората .... Mr. Green Whistling Hug Peace

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 22:32 от bz

# 159
  • до вятърните мелници
опппа, гледам пак станал лафа тая вечер lalalala

ангелинке, личи си че вля свежа кръв. гледай ги каките как са се разприказвали  Mr. Green машшалла! а на теб, да са ти живи и здрави малчуганите и съпружето!

мирамила, ти с какво черпиш? на мен ми се видя като тъмна бира, но то нали знаеш, който каквото му се иска, туй му се привижда....

кайги, да такова нещо дето го е показала снежи ми е машинката, но май беше друга марка. аз като го получих и го прибрах в детската стая и не съм го и поглеждала още.
ма вий как ги кърмите по толкоз много тез деца бе? на мене вече почна да ми писва май  Embarassed

аз пък да ви призная повече си падам по http://www.kahvedunyasi.com/products.aspx?cid=1

като правим среща, де, таковата ....  Whistling...

# 160
джордиии не е тъмна бира чеде... Mr. Green Joy Joy ирландско кафе беше ма нейсе който както му харесва .НАЗДРАВЕ   bouquet

мистик въпросите ми бяха относно залог на глагола /dir,tir,t и т.н ама понеже нямам турски букви на клавиатурата не мога да пиша с турско ъ и меко ге/, примерно причинителен, възвратен, страдателен..малко ми е доста голема каша в главата че се надявах на малко по човешко о бяснение така по нашенски де  Wink като за начиняещи..после другото  и питане беше за причастие с наставка dik/ben bir insan gordum...benim gordugum insan/ пак се извинявам , че не мога да го напиша свястно де.. Embarassed и всичките му производни с причастна наставка dik/digi zaman,digimda, digi icin / да се че чете с меко ге ше се радвам на малко повече инфо
приятна вечер на всички мами и не мами от МИРОЛЮБИВИЯ НИ ФОРУМ

# 161
  • Казанлък of all places
Лека нощ, колежки , утре съм на път, стискайте палци, че после ще докладвам!  Hug

# 162
БЗ и Снежи, още малко и всичко ще си кажете  hahaha Само miramila не издава какво и как е станало, ама тя е задълбала в турската граматика много здраво.

miramila, аз не разбрах какво точно не ти е ясно, иначе с удоволствие бих се опитала да ти помогна.
ben bir insan gordum видях един човек
benim gordugum insan човека , който видях
АКо искаш да съставиш по-сложно изречение, да прибавиш друг подлог например ще стане с втория пример
ben bir insan gordum. o çok esmerdi и
benim gordugum insan çok esmerdi , например
При тези сложните изречение винаги се дължи сметка, кой е подлога и кой е извършителя на действието. Не знам дали успях да го обясня  newsm78

Сега трябва да ставам и се извинявам предварително на тези на които не съм отговорила.  Hug

# 163
Красоти - мерхаба , домъчня ми за вас , ..., от кога не сме се виждали  Mr. Green hahaha

ХАЙДЕ на кайвето  bowuu Hug
http://www.coffeelab.com/coffee/coffee_roaster.jpg

ps: и бира за джорди  hahaha - http://www.crownliquors.net/UserFiles/Image/Beer/Domestic%20Beer.jpg  Mr. Green

# 164
Момичета много се извинявам че нахлувам в темата ви, но искам да ви попитам наистина ли детските колички са толкова евтини в Турция. Още се чудя дали да не се разходя до Истанбул за бебешки дрешки и количка.

Общи условия

Активация на акаунт