Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 40 956
  • 298
  •   1
Отговори
# 225
Момичета много, многоооо ви благодаря за позитивната енергия и подкрепата, която ми оказвате  Hug Hug Hug
Още от утре започвам да налагам стриг режим. Правилото за 5-те минутки се опитвам да спазваме, но един път има ефект, пет пъти все едно приказвам на стена. Знам, че е някакъв период, но знам и , че става въпрос за характер и темперамент и това, честно казано, ме плаши повече. В характера на Иво откривам най дивите си черти, най- буйния темперамент (наследен от моя баща) и непокорността на баща му. Но и 10% ако успея да увладея от това ще съм доволна  Simple Smile Така де - на диви родители, няма как да се падне послушно дете  Laughing
Още веднъж огромно благодаря за съветите. Ще погледнА И  в другата тема. Аз бях писла преди много време и там.
Лека и спокойна нощ от нас-семейство Диваци  Hug

# 226

Здравейте и от мен!  Hug Как сте аll? Днес хубаво , наистина, се разходихме с Дезерт из Варна. Общо взето за няколко часа май почти цялата я обходихме. Колко е то Варна - кат една човешка длан  Grinning Имаме си едно новооткрито кафе, което много ми напомня за кафетата из етажите на Таксим.  Heart Eyes Иначе като се изключи хубавото време града си е все така сив и празен... Утре се надяваме да се пораздвижи тъй като организираме нещо като протест по повод трагичния случай наскоро. Докато се води поредното дело в съда ние ще сме отвън като израз на опита ни да покажем, че не сме безразлични към подобно зверско деяние и ще се борим за справедлива присъда. Има голям интерес от страна на медиите. Даже ни включваха в няколко предавания, новините... Шум се вдига и защото бащата на момчето е политически лидер. Така че не е невъзможно колкото и жалко да е да се окаже, че човешкия живот не струва нищо... Носят се слухове, че го очакват 5 години в психиатрична клиника( тъй като май ще пледират невменяемост ). Това е дори повече смешно отколкото жалко.
Вчера си писах с приятел от Турция той беше изумен от съдебната ни система. Каза, че в Турция за изнасилване отсъждат 50 години зад решетките, а за убийство - доживот(обикновено). То е ясно, че хората тук нямат страх от Бог, но колко хубаво би било да имат страх от тези многобройни години, които биха ги очаквали след подобно злодеяние.

В подобен ред на мисли днес ми пратиха интересен текст, който ще споделя с вас:

Раждаме се като богове, живеем като крадци и умираме като вампири: в нашия православен свят сякаш сме създадени да страдаме в живота, защото отлагаме вярата в Бога за след смъртта – да се уверим, че го има, пък после ще му вярваме, отбелязва не без горчивина разтърсеният до основи Мартин Карбовски в своя пътепис от Атон и тамошния ни манастир Зограф. Пътепис без капка екшън – ако не броим срещите на автора с няколко святи хора.
Някой ден ще се наложи да умреш. Неприятна работа, но няма как. Мислил ли си за нея? Знам, знам – в главата на човек има нещо като реле, което му пречи да мисли за смъртта. Неудобно и излишно е някак – точно ти, веселият, чукащият, работещият, пиещият, губещият и печелещият човек да умре – това нормално ли е? Не, нормално то не е. Смъртта е липса на вкус – купонът няма да е свършил, нощните барове ще са претъпкани с онзи тип жени, чийто задници въртят планетата, от вечния намусен барман сякаш струи безсмъртие, въпреки че е толкова близо до алкохола, а ти – мъртъв! Лоша, лоша работа.
Предполагам, че смъртта разбира живота като много пътища до една и съща цел. И ако изборът на смърт е ограничен в няколко учебника по медицина, то изборът на живот не може да бъде изписан на хартия. Единственият проблем на съвременния свят е, че живее живота си сякаш е безсмъртен. А не е. Въпреки че всеки ден срещаме смъртта, въпреки четирите любови (средно), дадени на човек, трябва да умреш – не забравяй. И понеже това е неминуемо – от цялата непостижима за човешко мислене траектория пак остава един доста наивен въпрос: как да живея така, че да не умра?
Не, въпросът не е толкова глупав, колкото може да се стори на глупавите. Има начини, оказва се. Хората живеят различно – едни псуват смъртта, Бога, света, проклинат майките си и чакат да видят какво ще стане. Други не ядат месо, правят добрини, отдалечават жените и всички твари с дупки по себе си на километри, молят се, страдат, бдения правят – и те чакат да видят какво ще стане. Наистина има страшна разлика между тези два типа хора – едните чакат да умрат, за да видят с любопитни очи дали има рай и ад, а другите знаят, че има – и репетират за него.
Има такива хора и слава Богу. Време е да разберете за тях и да ги приемете или отречете така, както те вас приемат и не отричат.
След всички написани и казани нелепици за Бога и хората се оказва, че на планетата има места, където хората не живеят като останалите, а Бог е по-осезаем и от докосване до непозната жена. И разликата трябва да си представиш сам. Представи си малка стаичка. Ще живееш само в нея и няма да излизаш оттам. Представи си храната като малки, крещящи в мазнина същества – разкарай ги, остани на зеленчуци и риба. Представи си тунела от вагини, в които се гърчиш всеки ден – излез от там, леко олигавен, и махни всичко женско от пътя си.
Просто и лесно решение – за да не ти се чука, иди в планината и не срещай жени. Представи си жизнената си философия и я изтрий от харддиска. Качи си нова – ще вярваш в Бог и ще му се посветиш. Ще бъдеш монах, ама истински. Не поп, а черен монах. Ще живееш по жестоките правила на отказване от този грешен свят с една единствена цел – да не умреш, когато умираш. Горната рецепта не е просто за някакъв имагинерен рай. Тя е заради едното малко нещо, което, казват, можеш да спасиш от смъртта – безсмъртната си душа.
Така е в Атон – православната Света гора. Ако монашеството ти звучи като нещо, изгубено някъде през XIX век, бъркаш. Има едно място, където познатият свят свършва и започва истинското живеене. Място, което не признава днешния начин на живот и обичайните модели на поведение. Ще ти го кажа на футболен език, за да ме разбереш – нищо че ще сгреша: едно място, където живее полузабравената агитка на Господ Бог и ако я срещнеш, ще осъзнаеш, че досега не си викал за правилния отбор

# 227
Алоууу добрутро  Mr. Green Party Crazy:

Eй кайвето и бEгам ...ша ви чета довечера ...ДА СЛУШАТЕ ей  hahaha Mr. Green Joy Heart Eyes Hug Peace  bouquet

# 228
  • Варна
Здравейте , мами!
Първо се извинявам за "нахлуването ви в темичката",
но ще ви бъда много благодарна ако ми препоръчате хотел в Истанбул,
на ниски цени!
Блгаодаря ви още веднъж.

# 229
добро утро и от мен   bouquet

bz сложи кафето ,айде аз да сложа закуската

успешен ден на всички

kaigi благодаря за разяснението   bouquet..и  аз май ще се включвам в класа по турски ама като ученичка... имам някои въпроси за тия причастия   Cry Confused може ли на лични?  Praynig
целувки и прегръдки за всички малчовци   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 230
Здравейте , мами!
на ниски цени!
Блгаодаря ви още веднъж.

Сълза, дай някакви разяснения (къде искаш, близо до центъра, до летището, някакви насоки). Така е много общ въпроса.

# 231
  • Варна
Здравейте , мами!
на ниски цени!
Блгаодаря ви още веднъж.

Сълза, дай някакви разяснения (къде искаш, близо до центъра, до летището, някакви насоки). Така е много общ въпроса.
По принцип си организираме екскурзия сами до Истанбул,
кварталите които предпочитаме са Султанахмет, Таксим , Сиркеджи,Еминону,Аксарай,Лалели.
Благодаря отново.

# 232
Сълза, ние като бяхме лятото отседнахме в един хотел на Баязит и ни беше близо Еминюню и Султанахмет. Хотелът не беше кой знае какво, доста беше тясно, но това беше единственото, което успяхме да намерим. Беше голяма лудница! На мен също ми се очартава ходене скоро до Истанбул, така , че и аз се замислям за хотел!

# 233

Здравейте,момичета!Чета ви тайничко от време на време, но едва днес се престраших да пиша.Много ми харесва темичката ви.Ще ме приемете ли в" редиците си"?Първо да ви се представя.Казвам се Ширин,на 31 год.съм,по професия съм учителка, но в момента съм безработна.Имам дъщеря на 9 и син на 3 год.Чувствам се дълбоко свързана с Турция.Почти всичките ми роднини и родителите ми живеят там.Поне два пъти в годината я посещаваме. Ходила съм В Истанбул,Измир,Бурса и Кушадасъ.Засега толкова от мен.Лек ден на всички!

# 234
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug  bouquetМерхаба къзлар! Извинявам се и аз за нахлуването но ви чета много отдавна а Мистик и Кайги са ми учителките в курса по турски. Моля за превод за едно изречение  от днешната серия-84 при вас - Керем хаята дьонеджек мъ?   Живота  на Керем.....?  Предварително Ви благодаря!  

P.S.-  И аз искам да попитам за хотел или хостел или къща за гости около Лалели Сиркеджи и да питам  корко струва билета с корабчето по Босфора?  Дано не съм нахална простете ми но инфото от извора е най - актуална! Hug Hug

# 235
Привет на новите момичета Heart Eyes (старите ви поздравих рано сабахлем Mr. Green Laughing)

sylza  - За хотел не мога да помогна, за съЖaление..ако науча нешо, ще пиша. Peace

redemi  - ще се върне ли Керем към живота (ще оживее ли демек) Peace Hа Binbir gece вълна си а  Mr. Green Whistling

sirin 1978 - Добре дошла в нaшите редици  Laughing. Вади приказките от чантата и Pазказвай   Crazy

# 236
  • Варна
bz, благодаря   bouquet

# 237

Ширин вече и с теб си имаме много учители в темата!   bouquet Hug

Редеми Керем хаята дьонеджек мИ Буквално преведено озн. Керем ще се върне ли в живота? Това май го казват за починал човек... дали ще се завърне пак. Ох как го обясних.  ooooh! Blush  Дано си ме разбрала.

Тя кака БЗ е обяснила перфектно на кратко, а аз тука тръгнах да разтягам локуми и пак не можах да го обясня като хората.  ooooh! hahaha

# 238
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Тешеккюр едерим! Хош булдук! BZ-май скоро не си наминавала при нас? Ела и пусни малко инфо за вилата от 67 серия че Шеф беше писала ама непомня къде точно! Момичета къде точно е Ташхан- бил близо до хотел Мерит Антик ? Желая Ви приятен ден! Hug

# 239
Благодаря за закуската и кафенцето  Heart Eyes

sylza, проверете в някоя българска агенция, хотелите резирвирани от България не са по-скъпи.
АЗ съм резирвирала чрез този сайт преди време, но не в Турция. Иначе предлагат изгодни оферити.
http://www.asiarooms.com/turkey/istanbul.html?type=asc#hotels

miramila, надявам се да мога ти помогна. Винаги можеш да ме питаш.  Hug

Бз, ти ли беше споменала за някакви упражнения в Ютуб!?

sirin 1978, добре дошла  Hug

redemi, радвам се да те видя, тук.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт