Осмомартенска тема на турските мами - 19'та комшийска

• 40 961
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
Аз обаче предлагам първо всички ученици да минат един курс по Елементарно възпитание, иначе пак ще си имаме проблеми  Wink Joy

# 211
 Confused Аз въртя нерабиращо очи пак. Кой какво правил, че после някой труил  newsm78 ама все изтървавам шоуто, бе...   #2gunfireДа знаете, че пролетта наближава, времето се стопля и лудите се множат!   #2gunfire

Снимки има от срещата с Дризе, ама в нейния апарат. Обеща че ще ми ги прати.

Аз съм изпаднала в много кофти ситуация. Толкова ми е нервно и тъпо, че чак си мисля да се присъединя към психовците, ама само ще ви разсмивам, няма да почерням темичката. Обещавам! Иво допълнително ме изнервя-това дете една вечер не заспа навреме без уговорки и сръдни, все иска нещо и не мога да му угодя. По цяла нощ мрънка в съня си, а на сутринта впрягам цялото си търпение да го разсъня за ясла. И са започва, т.е. продължава кошмарът-ревове, тръшканици, истерии. До кога народееее, вече не издържам!!!!!!!!!

Benmary  Hug защо така често ви гостува тази "така желана гостенка"? Ама решението ти да отидеш на гости с приспиване е идеалният вариант. Дано мъжът ти те разбере и не се цупи.
Призовавам някой да кпира и пейства странните постове, че аз докато вляза да ги прочета и те са изтрити, а ми е много любопитно. Пращайте ми ги на лични Praynigда се успокоявам, че и по-откачени има от мен!

# 212
Цвете, по-добре кажи какво те притеснява, може пък някой да ти даде полезен съвет.

За приспиването на Иво аз ще ти споделя моя опит. Сега, откак Мери е у нас, тази тема също ни е много важна, защото тя вечер е най-активна, не иска да си ляга, а акто си легне - вдига шум и пречи на Ирина (която пък е научена в 21 ч. да е в кревата и да заспива за 10 минути).

Та картината е следната: много държа на установения режим - не позволявам никакви отклонения - вали, трещи, имаме гости, ние сме на гости - режимът се спазва задължително! Инаме детето знае, че това не е твърдо установен ред и от него може да се бяга. Ако с мъжът ми имаме планове да закъсняваме, децата са у нас с баба или с бавачка, която спазва същата рутина.

У нас децата винаги са били в леглото в 21 ч. Затова вечерята не е по-късно от 19 ч. После има малко игра и към 19:45 - 20 ч. най-късно ги пращам да си оправят стаите. След това - контрол дали всичко е наред. После - една след друга ги пращам да си мият зъбите и да идат до тоалетна. Накрая аз отивам в банята и им помагам да си измият дупетета, щото те сами още не се оправят с пускането на водата, а и за да наглеждам да не хитруват. Ивко е мъничък и ще е добре да го придружаваш през целия тоалет.

След това ги оставям сами да се обличат. Ако има време - могат да си правят нещо, но в 20:45 са по леглата. Чета приказка и гася лампата.

Ако са били послушни по време на четенето (това важи за Мери, защото Ирина е свикнала да й се чете и не прави проблеми), всяка получава стикер с Барби на специално табло. Ако заспят без да вдигат шум и да стават - още по един стикер. като съберат определен брой стикери, ще имат изненада.

Правилото е: от леглото не се става за пиене на вода, за ходене до тоалетна и имат право на 1 мека играчка за гушкане.

Това е нашия режим, дано намериш нещо полезно за себе си.

От опит съм разбрала, че има един момент, в който детето си ляга най-лесно. След това преумората ги прави кисели и раздразнителни и става много по-сложно.

# 213
sladka hapka  Hug как ми се иска да успя и аз с такъв режим.Не мога да си обясня какво се случва с детето ми  newsm78 Имаше период, в който ходихме на психолог и ще запознем отново май. Той е хиперактивен, много буен и див, непокорен. Най-грубо казано "Не му пука от нищо." Не го трогват нито молби, нито обяснения, нито заплахи или шамар. Започне ли да се тръшка-край-нищо не чува и не приема. В такива моменти си мисля, че ще откача. А най-лошото е, че никой не ме подкрепя. Обяснявам на баща му да не го превъзбужда преди сън, а той точно това прави-луда гонитба, и Иво е още по-подивял. Ако чета приказка исак още и още и няма край. Една вечер четох 2 часа и половина  #Crazy Ако се опитам да наложа правила, ми отговаря добре-ще слушам, но никога не си спазва обещанието. В яслата са изумени как разбира всичко и какви изречения прави като голям човек, но и там не могат  да се справят с него-нито могат да го накарат да обядва, нито успяват да го сложат да спи. Предали са се и сами ме карат да го вземам около 14-15 часа.Синът ми е един командир и диктатор  Cry Много е умен и много мил, но само когато пожелае, не му ли изнася.......само ако сте около нас можете да разберете за какво точно говоря.
Много се извинявам за мрънкането и оплакването, но така поне малко ми олекна.

# 214
Цвете, напълно те разбирам и не мисля, че мрънкаш. Доста съм наясно с този проблем, при Мери има други подобни, та никак не съм склонна да ги подценявам.
Хиперактивността и интелигентността спокойно могат да вървят ръка за ръка. Това, че е умен и че развитието му изпреварва календарната възраст е чудесно, но не ти помага никак, нали  Grinning Щом сте ходили на психолог, отидете пак. Но по-важното, отидете с таткото, за да може и той да чеу какви са стратегиите за справяне с хиперактивността.

Ние също водихме Мери за психологическа оценка в Ресурсния център. За щастие показателите "интелект" и "мисловна дейност" са в норма, ама отта насетне ... да не ви разправям.

Та това, което тъпо и упорито ти повтарям е,че за едно хиперактивно дете, режимът е най-важното нещо. Не само режим на сън, но и дневен режим като цяло. А съм така категорична, защото съм живяла с човек с ХАДК, имам две приятелки с деца със същата диагноза (едното от децата дори е на медикаментозна терапия, че нещата там са много сериозни). Ама айде да не се обаждам много - много, че ей-сега ще дойде професионалната психоложка и ще ми направи пълна картина  Mr. Green

# 215
 Hugsladka hapka  Hug чудесно е накой да те подкрепи! Благодаря ти за което. Вярно, че ина теб с Мери не ти е много лесно. Ще се справим и двете-сигурна съм Трябват ни, обаче много здрави нерви, търпение и безкрайна любов!
А за тези дето се намесват в темичката ни-аз ви призовавам да им подминавате писаниците без внимание и отговор. Когато не забелязваш глупака и не му обръщаш внимание, той се отказва!

# 216
Привет!
И аз да си кажа моя проблем. Моята Благовеста от известно време се сърди много, само ако малко нещо не и угодиш, край! Скръства ръцета, отива в спалнята и се сгушва на леглото... Не мого по никакъв начин да я разсея. Решила ли е да се сърди, значи ще се сърди. Направо ме влудява. Иначе като малка и тя беше доста `бясна`, но сега като че ли се по окроти, но с това сърдене... Най-лошото е, че от най-малкото се вкисва... някой ако знае цяр за съдене, моля, нека го сподели, че направо откачам! Когато кумовците ни дойдоха на гости, аз гушнах тяхното дете и после... Затвори се в кухнята и през цялото време стоя там. Изобщо не си игра с детето... #Crazy #Crazy #Crazy

# 217
Цвете, в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=340488.0 пишат майки на палави деца. Аз също чета там понякога, макар че Мелис от известно време има напредък и значително намали тръшкането и рева. Имаше моменти, в които сериозно съм се замисляла за консултация с психолог. Много добре те разбирам, но режимът и строгото му спазване са единствения начин да излезеш на глава с детето. Не че аз съм успяла да го направя, но се опитвам. Прегледай темите и поговори с момичетата там. Мисля, че биха ти дали ценни съвети.  Hug Hug Hug

# 218
Привет  Simple Smile
Виждам ,че сте започвали да обсъждате едно от най-сложните неща-отглеждането на дете...По-точно,правилното отглеждане на дете.Никоя майка или баща не са се родили научени да бъдат родители .Важно е желанието ,търпението и любовта....

цвете,макар Атилла да не е бил особенно палав и буен и ние имахме  проблеми миналата година..За най-малкото нещо започваше да плаче и на мен също ми беше  трудно.Дори лятото когато си бяхме в Габрово придружих моята приятелка,която водеше осиновената си дъщеричка на психолог.Разговаряхме ,питах я доста неща,и излезе ,че аз по инстинкт съм подхождала правилно при възпитанието на Ати.

Има и нещо ,което  и ти несъмнено знаеш,а то е,че децата преминават през различни периоди..Особено   възрастта  между 2-4 години ,те буквално се променят с месеци...Приятелче на Ати,бе най-спокойнато и кротко дете ,което познавах.В рамкките на половин година се промени до такава степен ,че и майка му не може да разбере какво стана...

Ето какъв трик прилагам на Атилла,за да го накарам да направи нещо,което не му се иска особено много..Така наречените 5 минути  Simple Smile.
Пример-21.00 часа е и трябва да се ляга,но тати се е прибрал  малко преди това и на детето естествено ме се иска да си поиграят-Може ,казвам, но 5 минути ,после в леглото  Simple Smile.

Така е и когато сме на гости на приятелче и трябва да си тръгваме ,а те са се заиграли..Естествено ,че няма да иска да си ходи в къщи при условие ,че има приятна компания и интересна игра,отговорът веднага е :
-Не,мамо .Но аз казвам-Добре ,5 мин. и тръгваме...След 5 минути наистина тръгва  Simple Smile

И при нас още от малък има режим.Е, лишавах се в началото от удоволствието да гледам интересен сериал,защото е време детето да се приготвя за сън и да ляга..но с течение на времето то свиква..Сега се гушкаме   5 мин.  Wink,цункам го,пожелавам лека нощ и излизам от стаята...Той си гушка плюшена играчка  и така...Преди да свикне да спи с играчка аз бях въпросната  Simple Smile,но тогава приспиването продължаваше дълго..

Съгласна съм със сладка хапка,че и таткото трябва да те подкрепя...В повечето случаи татковците развалят дисциплината,която мама с доста усилия създава. И нашият е от тях  Simple Smile..Но лятото ,когато бяхме на почивка самият той се убеди ,че ако сега не спре разглезването,в бъдеще ще му бъде мнооого трудно...

# 219
TSVETE - Да се присъединя и аз към съветващите Heart Eyes , не че и на мен не ми се случва да си скубя косите Mr. Green Whistling, но в общи линии поне за спането сме се разбрали Praynig Peace. Като системата на Сладка, с тази разлика, че тя ляга в 7:45, мах. 8, и до мах. 8:15 очаквам да е заспала (тя става в 7 сутринта, за да пътуваме 40км до школото, а там не спят; обяснила съм и ,че мозъчето има нужда да почива, да се храни и това става най-добре като спи. Показваме редовно картинки от google на мозък, или там каквото я вълнува, но все пак мойта малка дъщеря е на почти 6 Mr. Green). И аз като Каиги и Сладка те съветвам - постоянство и дисциплина ! Няма компромиси! Ако ще да се тръшка, да реве, да се одере, никoй не е умрял от рев ! (знам ,4е ти звучи сигурно жестоко като ти го казвам сега, но аз така я научих да спи сама в нейното си легло, в нейната си стая на 3 години (но аз кърмех до 2 и годинка , и за това тя спеше с нас :мама, тати и аз ...картинка   Crazy ). Б9хме самu в Germany, тя реве и се дере в едната стая, аз плача в хола ...точно за 3 дена всичкооо мина. Много важен момент - мойто мъжо също го нямаше , иначе и той не ме слуша , и веднага е готов да ми провали програмата! Mr. Green Whistling)

STEFFI - и мойто се тръшкаше , и все още се тръшка, нооо не е като преди  Praynig Crazy. Аз прилагам наказания от типа - взимам и любима книжка, няма да има четене на книжка преди лягане, взимам любима дреха, любима играчка,...трябва да си я заработи  Mr. Green, т.е. да я заслужи  Laughing. Не подкупвам със бонбони и играчки, НО обещавам книжки, puzzles, ДВД-та на различни езици, театър, кино. АКО се тръшка пред приятeли, я наказвам в time-out пред тях.
Ако се тръшка в mall - не и говоря, но като се върнем вкъщи... - тя си знае , аз не забравям  Mr. Green Party . Ако HE направи нещо, за което е обещала, аз също и обещавам нещо и после не го изпълнявам ; примерно: тя трябва да се преоблича поне 3 пъти в училище, щото е като мокPо коте от тичане, ако не го направи, защото е забравила, аз и обехставам ,че ще правим cookies, и после и аз "забравям".Говорим за това как се чувства ..дали и харесва да е измаменото камилче..извинява се, дава обещание ..а аз вътрешно се моля ,че нещо е влязло в главицaта  Praynig. МНOГOОООО ГОВОРЕНЕ  му е майката ...имам мазоли, и на ушите, и на езика и на устата ....Но децата обичат да теcTват до къде се простира границата! Peace (голяма гад cъM, знам Crazy ...направо турската армия е нищо в сравнение с мен  Mr. Green Whistling ; ама сам много добра , като ме слушат ... Mr. Green ps:Никога не отговарям на неин въпрос "Ама защо , мамооооууу" със "Защото така" или "Защото такa казах, защото съм ти майка")

ps:нашите проблеми са от др. естество ... Whistling Crazy всеки луд с номера си   Mr. Green

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 19:54 от bz

# 220
  • Казанлък of all places
Аз съм известна сред приятелите ни като "майка -зверкиня", но смея да заявя, че приучаването към дисциплина в ранна възраст се отплаша многократно в по-голяма. Имахме подобни проблеми с баткото, особено след като стана батко, а дребен Биби си е някакъв такъв дисциплиниран по рождение. И двамата спят отделно от нас от деня в който сме се прибрали от родилния дом,отказахме нощното кърмене за 1 нощ, часът за лягане е фиксиран, ако някой нещо е обещал и не го е изпълнил, същото го постига и него от наша страна. Винаги ВЪВ ВСИЧКО съм имала 120 % подкрепа от таткото ( поне пред децата, ако сме спорили е ставало след като излезат).ПО-големия е по като мен, разсеян, завеян, но също така страшно активен ,въпреки килограмите си - всичко се овладява с ред и дисциплина! Биби особено вечер все едно побеснява, но успяваме да приложим правилото с петте минути ( само дето при нас те са 10:)). И другото което мога да препоръчам и което действа при моите бесове - т.нар "Договор". Същността е - ако искаш нещо да получиш, правиш нещо в замяна, изработваш си го един вид и ако междувременно имаш издънки , договорът се разваля или просто се изпълнява докато не се постигне обещаното от другата страна.

# 221
  • Истанбул
Ами то възпитанието наистина е най=трудното нещо,нали знаете онази случка от историята,където една жена отишла при Сократ и му рекла=Учителю,научи ме да възпитам детето си,а той попитал=на каква възраст е детето ти жено,и тя отговорила =на 7 дни Учителю.А той ѝ казал =Късно е жено EmbarassedНаистина във възпитанието на детето трябва да има единомислие и единодействие от всички членове в семейството=ама мама свеки като каже =Е сега защо разплаквате детето=и върви после възпитавай,или като отиде дъщеря ми в България,въпреки,че баща ми и майка ми са педагози интересно защо все Селин е привилигирована newsm78.Още вчера по телефона имаше нравоучително слово от майчето ,че видите ли не съм щадяла психологическото здарве на дъщеря си и съм била много безпощадна Cry #CrazyИ още нещо http://www.katsandogz.com/onchildren.html

# 222

Това ме разревава всеки Божи път ...  Hug Peace AMA e много вярно  Peace

# 223
Добър вечер момичета!   bouquet

Ние с Диляра, докато скитахме днес из варненските улички и кафенета бая води са изтекли от тука май-психоанализи, чистки ....  Laughing  Изтървали сме ... тюх язък...и аз искам психоанализ... не че не си знам, че не съм на ред.  Mr. Green Crazy

Някой ще ме светне ли на лични, ако не го мързи за какво става въпрос, че и на мен като цветето ми е много любопитно? Laughing

Така като ви чета постовете за проблемите с децата леко се уплаших. Нали съм голяма мераклийка да стана мама в бъдеще.  Laughing

# 224
  • Казанлък of all places
Да , и за хиперактивните деца да довърша . От това , което съм чела и като литература, и като опит на родители , за овладяване на енергията много помагат спортни занимания и особено източните бойни изкуства. Поне американските майки с такива деца масово ги записваха на таекуондо и/или плувано, но таекуондото е американския фаворит. Цвете, ако четеш английски, мога на лични да ти пратя разни . И никак даже не мрънкаш. Дезърт, то не е страшно бе! То си е ...деца!

Общи условия

Активация на акаунт