"Пролет иде, сняг не вее, ДЕКЕМВРИйчето навън щурее"

• 19 787
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Даниелче, честит ти рожден ден - много щастие и здраве!
И само да напомня .... беше обещала да се похвалиш... та ... една снимчица в цял ръст и профил... няма да откажем Joy

Момичета, детето е добре - вчера си останала в къщи, но не е повръщала повече.... Обаче мен толкова ме гризе съвеста, не съм спала вече две нощи - просто не знам как допуснах!

# 166
ЧРД на danielad, здраве, щастие, любов, мъжът и за нея на всичко да е готов!  bouquet Много е сладък твоя син! Въобще за сега се справяме отлично с малките дами и господа  Wink.
Пешеходке, детето вече забрави, връщай си съня. спомням си как като деца взехме рецепта за течен шоколад от тетрадката на 1 майка с братовчедка ми и нейната братовчедка и в баба им сътворихме тоз кулинарен шедьовър. Наядохме се здравата и после Мимито в болница. Кой да знае, освен тя, защото не бяхме на 2 год., че не трябва въобще да яде заради сърцето си. Спомням си колко бяха притеснени родителите ни,че и ние. сега е лекарка с дете, всичко минава.

# 167
  • Русе
 ooooh! Ама ще ме скъсате!
Пешеходке Hug Важното е ,че всичко е с добър край!
Даниела  bouquet ЧРД на патерици!А за малчо Heart Eyes Ще му изям къдричките Grinning
Ивчок  Whistling не им обръщай внимание! Има една възраст ,където направо им се чудиш на акъла.При  нас нон стоп от изцепки. Hug Гушкай си детенцето докато сте заедно и се насладете на момента. Heart Eyes

# 168
  • сто акровата гора
ЧРД на danielad, макар и със закъснение, здраве, късмет и любов ти желаем от сърце ние със Сонка! bouquet
Пешеходке голямо премреждие, но пък ти как да знаеш че ще омете всичко хлапенцето, а и важното е, че всичко завършва добре, а малката ще знае вече да има мярка.  Peace Погледни го така, може да си й спестила много по-големи неприятности за в бъдеще с тази случка  Hug
Аз да се оплача, че сме болни  Sad Вярно че не е шмръквала или кихвала от мноооого време ама все ми се иска още много да е така, пък то ето идва болежка. Естествено започна се със зъби, както винаги - в събота ми казваше че я боли зъбчето и съответно тренираното ми око забеляза лек оток на венците, а това обикновенно води и до оток в нослето и хрема, така че веднага грабнах Зиртек-а. После взе да киха и се опита да тръгне една хрема добавих Умкалор и вит. С и в неделя носа много малко течеше, бърсали сме го 3 -4 пъти за целия ден. Добре обаче тате ще пътува в сряда, пък аз съм на работа и затова решихме докато си е тук, т.е. понеделник и вторник да си стои в къщи момичето, че нашата доки все казва че е добре така, ден два в къщи след отшумяване на симптомите, а ние сме изпълнителни Flutter.
Та всичко това добре, обаче днес на обяд ми звъннаха от яслата, че е с разстройство  Sick и то силно, та бегом да си я прибера. В къщи не е акала, обаче я боли коремче, свива се, абе колики силни. Имало такъв вирус, обаче с висока температура бил, пък тя няма, поне за сега пу пу, та докторката каза че може да са само зъби, но си действаме като за вирус - хидрасек, диета, много течности и т.н. На помощ идва дядо (баща ми), който като единствен пенсионер се преквалифицира в детегледач и вече е абсолютен любимец на внучетата (имам най сладкият племенник на света, който е голяяям батко на Сонка  Heart Eyes). Та такива са сагите при нас.......пазете се и целувки !  bouquet

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 23:40 от soceress

# 169
Леле, колко е порастнал младока, Дани...Честит рожден ден на патерици - а ти къде се изгуби тооооолкова време! Радвам се, да те видя отново тук - ха, да видим, дали ще ме разпознаеш с този ми ник  Simple Smile
(Снимките са супер, между другото, гледам и ти си фен на лампите в ИКЕА, нали - и аз  Party)

пешеходке, слава на Бога! А ти спри да се кахъриш, да не си ги й тикала ти в устата на малката!

Ние пък страдаме от възпален пъп, вече не знам колко, може и месец да стане, с малко пауза от около седмица...Не знам, ще лудна вече. Но иначе детето е супер в добро състояние ПУ ПУ ПУ. Всеки ден проговаря по някоя нова дума, която съм забравила, че съм й казвала. Но напоследък взе повече да се бърка с френския, трябва да я контролирам повече вкъщи като бълбука неразбираемо нещо, да не би да се опитва да говори на френски. iv4ok, вие какъв опит имате по този въпрос!?  newsm78  newsm78 Ревнувам си собственото дете от тоя език...

# 170
Ха какви неща стават тука! Даниелче много е пораснал Алекс, какви буйни къдрици има /завиждам му благородно  Embarassedзаради моя син, че не хвана от мене къдриците ами хвана на баща си телта? нищо дано щерката някой ден да е с къдрици  Peace
шамЕнет - никога не ми се е налагало да се разправям с такова възспаление  Thinking
soceress - бързо си пресякла едното но другото е останали, дано леко отмине и нямате Т  Praynig
Virginity - пилешката супа е сигурно средство срещу настинка, а за чесъна няма да говоря! То в промишлени количества се яде у нас.  #Crazy
При нас.... Whistling нищо ново, Владко на ясла ние с татито на работа, живота си тече...
Офф имам една позната във Варна, готви се за "Голямото чакане" пред градините, събрала е хора да чакат, абе сташи работи разправя! Тука поне в провинцията не е така.
Лек и слънчев ден Ви желая!

# 171
  • Варна
Кате за къде се подготвя? ние вече започнахме с опашките пред "наща" градина ooooh! пак че сме номер 12,но пък това нищо не ми гарантира,като ме избутат хората с предимства  Tired
ох при нас една добра и една лоша новина:
прегледа ще е на 30ти, но резонансите у нашу селу са развалени и не можем да направим,единствения работещ не предлага пълна упойка #2gunfire

# 172

едно усмихнато кафе и http://www.vbox7.com/play:10156dfe и музикално допълнение за Вас!

Ами те са Номер27 и много се надява да влязат, миналата година не им стана номера с яслата. Да ама спомена че се борели за 60 места, като 30 са от яслите и истават 30 свободни! Не мога да ти кажа пред коя градина чакат, но ще попитам де!

# 173
шамЕнет, ни е проблем с езицине мямаме, защото не ги говорим. Блещи се и ме гледа умно като му заговорят на датски, а българският му речник е беден и безглаголен. И аз съм се закахърила с градините, нали мислим да го изпращаме на баба...дано в Търново не е толкова страшно.

# 174
Ехааааааааа, кафенце!!!Мерси!  bouquet
Пешеходке, добре че е бил малкият дявол!Пък, станалото-станало...дано не ни застигат повече такива неща! Praynig
Ние пуснахме молба заСонка в Митковата градина.При нас проблемът не е чак толкова назрял и съм почти сигурна, че ще сме приети. Thinking пу-пу....да не плача наесен на раменете ви, де...

# 175
ka_tq, я дай тая пилешка супа тук, как я правиш? А чесън да не би да яде малкият?  #Crazy Мойта си я представям много добре как ще му реагира  Joy

Ходенето на градина понякога помага за проговарянето, но ако на детето не му харесва там, може и да попречи!!! На мойта братовчедка детето, на почти 3 години, като ходи на градина вика на баба си "Днес съм чудесно, защото деди ще дойде да ме вземе!" - демек, нали, от началото си мисли за края на деня в градината...(Между другото това дете проговори с ей такива дълги изречения и произнасяше всякакви сложни думи и говореше като дърто, още на година и половина!!! Една баба на улицата веднъж като го видя, вика: "Ма тва дете е гениално, ох, горкото ...."  Mr. Green) Но виж в яслата не искаше да ходи, не говореше там (май щото е нямало с кого, като другите деца не говорят още) и си тръскаше главата в стената там, за протест...Та...iv4ok, ще си проговори като му стане приятна и интересна обстановката. А филмчета не помагат ли - нашта кукла много се заслушва в тях.

# 176
За връзката между филмчета, телевизията и проговарянето мненията са доста противиречиви:
http://www.roditeli.info/family/materials/telev/
http://semeistvo.rozali.com/bebe/p88.html
Аз само пропуснах да цитирам причините, които френският медиен регулатор посочва за забраната на излъчването на Бейби ТВ във Франция.
"Гледането на телевизия вреди на развитието на децата под 3 години и ги излага на някои рискове, като насърчаване на пасивност, забавяне на езиковото развитие, свървъзбудимост, проблеми със съня и концентрацията, както и зависимост от екрани."
Също така решението задължава телевизии, излъчващи програми на чужди канали, в които има предавания за бебета, да показват предупредителен надпис: "Гледането на телевизия може да забави развитието на деца под 3-годишна възраст."

Пешеходке, дано детето вече е добре и си се успокоила!  Hug

# 177
шамЕнет, отдавна съм го изхващала, че им знае репликите наизуст, но ги сдъвква и изтъркалва от устата си по датски. Въпросът е, че на никого не говори тези думи. Днес дойдоха приятели с деца и се раздрънка на секундата, значи деца му е майката, това е!
Много е проклет горканчо, ще си кара нещастно разведен няколко пъти. Бие баща си и баба си в комплект. Държах му 1 реч как ще каже за акото, смених памперса и на 3 мин замириса на пролет...И аз съм в стаята! Sick
А за телевизията-от гореизложените само проблеми със съня нямаме  Thinking

# 178
Не знам как ще забави развитието й, като го гледа само от време на време след като се върне от градината и повтаря думичките - става дума за канала на Дисни, филмчетата са много подходящи за възрастта й, показват действия от реалността, но по детски и помагат да се асоциират думи с реални ситуации и предмети...и то гледа тичайки из апартамента, сяда в мен, слиза, катери се по мебелите и прочие. Виж мен за очите ме притеснява, ако гледа отблизо. Ние сме с TFT плосък екран ТВ, но все пак, има излъчване.

Днес да ви се оплача, точно по темата, на картончето за деня от яслата, са ми написали, че не разбира добре каквото й се казва и какво се иска от нея... Rolling Eyes Какво да се прави като у дома говорим само на български и единственото място, където говорят френски, е яслата. Но пък на мен ми казва някои думи на първо на френски и чак като я поправя - на български.  newsm78

# 179
Аз четох тук някъде, че на децата е хубаво 1 определен човек да им говори само на 1-я език, а друг - на другия. Така асоциират езика с човека и се научават неусетно да не бъркат езиците. По същия начин и по-късно при писане не бъркат буквите и думите. Така че ти си и говори на БГ, а в яслата да и говорят на френски. Каква им е работата! Имам приятели-майката е румънка, таткото българин, живеят в Германия. Горкото дете! И госпожите мрънкали, че учи бавно. Та тя учи 3 езика едновременно!На мен са ми водили в 1 кл. деца, които четат 120 думи в минута (много възрастни не са способни на тази скорост) и деца, които познават само 1-те букви на родата и пишат собствената си буква печатно и огледално. ...

Общи условия

Активация на акаунт