Грил-тиган...

• 98 642
  • 207
  •   1
Отговори
# 105
направих пърленките на грил-тигана.Станха чудесни,хрупкави и дъхави на масло,но добавих и сирене по средата.http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,613.msg5305/top … seen.html#msg5305

# 106
Извинявам се за невежеството си, решила съм да си купя грил тиган, но не съм много наясно с експлоатацията му. Въпросът ми е как се ползва този уред - сух или намазан с олио? newsm78 И дали дими и пръска подобно на скарите...
Благодаря предварително за отговрите!  bouquet

# 107
зависи от продукта който пека, ако е сух - сухо месо или зеленчуци - намазвам с четкъ тънко. Ако е пържола независимо каква - не, продукти от кайма - пак не мажа. Но си пръска колкото искаш, плота на печката ми винаги е за основно бърсане след това.
Иваче тигана лесно се чисти - първо със салфетка, после с веро и гъба.

# 108
  • София
И аз така процедирам с мазнината. При печенето използвам от тези мрежовите капаци против пръскане / не знам точно как се казват/  малко от малко спасяват положението, но пак си трябва чистене после.

# 109
Да използвам темата да ви се оплача. Имам такъв тиган Тефал от 3г. 2 години си го ползвах успешно, вече всичко залепва. Скоро пекох свински уши, едва ги остъргах от него. А преди съм правила дори палачинки, яйца и всичко беше наред. Според вас партидата ли е калпава? Не знам каква може да е причината.

# 110
Изобщо не съм доволна от грил-тиганите.Освен,че пръска и ми прави плота целия в мазнина/дори и да похлупвам с мрежест капак,все пак нали трябва да обръщам това,което пека/,но след това почистването е все едно чистя оребрена скара с реотани.Въпреки,че е с незалепващо покритие,по ръбовете се наслоява мазнина и е особено досаден за чистене.И миялката не помага.Това е една от малкото ми кухненски посуди,от които съм безкрайно недоволна.
Решението ми е това,супер доволна съм,почиствам си я със салфетка.
Грил-тигана подлежи на подаряване. Mr. Green

# 111
 Joy PURE ELIXIR точно същото щях да кажа и аз. От както имам тази плоча, тиган почти не ползвам. На нея даже палачинки, омлети, тиквички и какво ли не правя.

А от Тефал отдавна съм се отказала - за мене е голяма измама.

# 112
Изобщо не съм доволна от грил-тиганите.Освен,че пръска и ми прави плота целия в мазнина/дори и да похлупвам с мрежест капак,все пак нали трябва да обръщам това,което пека/,но след това почистването е все едно чистя оребрена скара с реотани.Въпреки,че е с незалепващо покритие,по ръбовете се наслоява мазнина и е особено досаден за чистене.И миялката не помага.Това е една от малкото ми кухненски посуди,от които съм безкрайно недоволна.
Грил-тигана подлежи на подаряване. Mr. Green

Все едно аз съм го писала  Peace

# 113
  • София
И аз преди време с голям мерак си купих грил-тигана на Тефал, ами след няколко месеца за нищо не ставаше, то така ужасно залепваше...
След това си взех на Pyrex, по-скъп и по-малък от този на Тефал и мнооого по-добър. Отдолу на тигана има дебела плоча (като обикновен котлон) и е доста по-тежък. Така не се нагрява директно тигана и не прегаря покритието му.

----
а грил плочата разбирам е от типа на скарите - включва се в тока, не се ползва на котлона?

# 114
а грил плочата разбирам е от типа на скарите - включва се в тока, не се ползва на котлона?
От типа на скарите е,но ако си я вземеш ще забравиш за грил-тигана,убедена съм на 200% Wink.
И моят е тежък,с дебела плоча отдолу,не му е прегоряло покритието,но вече казах как се обслужва.Освен това плочата ми дава двойно по-голяма повърхност за работа,всичко става много бързо и вкусно.

На нея даже палачинки, омлети, тиквички и какво ли не правя.
А кашкавал и сиренце как чудно хващат коричка точно за минута,ммммм.

# 115
  • София
да, удобен изглежда и бих си го взела. Wink

а чистенето на такава голямка плоча как става?

грил тигана го накисвам в гореща вода и нямам проблем с ребрата му (но пък тефаловия бая съм го търкала).

# 116
а чистенето на такава голямка плоча как става?
Аз чистя с това и това. Grinning

# 117
  • София
сериозно? Rolling Eyes

# 118
PURE ELIXIR, а тази плоча пуши ли прилично като печеш на нея? Под абсорбатора ли я слагаш?

# 119
АЗ съм доволна от чугунения грил тиган, вкусът е все едно е печено на барбекю, откакто го имам вече не палим барбекюто, когато ще печем нещо само за нас. Когато правя зеленчуци, леко ги намазвам със зехтин, за риба и месо, намазвам леко тигана. Имам и нещо като малък капак-преса за панини сандвич.

Плоча имам, но от 5-6 години не я ползвам вече, заема ми много място върху печката. Незаменима е обаче за панкейкс, бекон и яйца.

Общи условия

Активация на акаунт