Синът на шефа на СДС Варна е убил жестоко с 50 удара с нож своя състудентка....

• 21 772
  • 462
  •   1
Отговори
# 240
Андариел,написала съм го като крайна мярка,при която със сигурност ще има полза и престъпността ще намалее.Като не е тази да е друга.Но да я има.Дадох го като пример,ок??? Да,написаното остава и си търпя последствията?сега по-спокойна ли си?

# 241
Бабилия,с теб съм напълно съгласна....за жалост...е така...

# 242
  • София
Нямам намерение или желание да се конфронтирам с теб. Просто си много млада още и затова се палиш. Ако не беше случаят такъв, че заподозреният (защото той още не е осъден, а и не знаем дали му е връчен обвинителен акт) не беше син на партиец по време на предизборна кампания и скандали, можеше изобщо да не се разбере за това убийство. В най-добрия случай щеше да пише нещо в някой варненски вестник или местна ТV. Ако днешното убийство в Перник не беше извършено от младеж под 20 години и не беше точно в Перник (заради предишното по сходен начин) пак можеше изобщо да не се разбере.

# 243
не можем да сме сигурни, обаче че намалява. мисля, че въпросът е доста тясно обвързан с медиите, с тиражите, с разни интереси и т.н.. . не съм сигурна, че в ислямския свят, северна корея, китай и т.н, където се прилагат разни публични екзекуции и т.н има надеждна информация по въпроса.

# 244
Ок,ако никой не го знае няма как да се даде гласност но за всички други , за които знаем? Какво да правим???
Да си траем,а ? Щото това не са всички?

ПС: И аз не се конфонтирам, просто никой не ми отговори на въпроса.

# 245
  • град-държава
Тук се питаме защо децата ни са такива - зли, злобни, адски жестоки, ами защото в държавата ни ...

ех, как лесно се живее, щом държавата е виновна за всичко.

Peace

п.с.
не държавата е възпитала това момче да бъде убиец...

# 246
Не знам , аз си мисля ,че специално тези престъпления нямат нищо общо с липсата на закони ,наказания управлението и политиката.

Аз имам същото предчувствие.

Форумът е пропит от нескрита агресия и "будна" гражданска съвест. Страсти, лозунги....
После, като си начешете клавиатурите ще се гушнете до "мъжО", ще пръднете под юргана и утре ще чакате нова сензация... Грозно е! И е страшно...
Не е зле да се мисли преди да се пише...

Споделям напълно.

След още няколко такива случая, ще престанем да обръщаме каквото и да било внимание. Даже се опасявам, че това вече се е случило, особено като видях колко потребителки се оплакаха, че емоциите в темата им били досадни.......

Aз не видях някой да роптае срещу емоционална реакция по принцип, само срещу откровени изстъпления.

# 247
Аз не разбрах. От какво се възмущават възмутените на възмутените?

Освен, че приемат убийствата на деградирали от пиянство и наркотици типове като природно бедствие...

# 248
Аз пък не разбирам Холограма, защо Вие винаги се пенявите и агитирате. Като в ОФ клуб звучите на моменти. Не отричам, че понякога дори сте права, ама ми идвете в повечко с този комсомолски патос.

# 249
Аз пък не разбирам Холограма, защо Вие винаги се пенявите и агитирате. Като в ОФ клуб звучите на моменти. Не отричам, че понякога дори сте права, ама ми идвете в повечко с този комсомолски патос.

Бабилия, във Вашата реплика за пърденето няма патос, но пък на мен ми смърди, без да ми носи информация какво точно искате да кажете.

# 250
Е, това с разбирането е въпрос на възможности. Никой не може да помогне.
А виртуалното Ви обоняние е впечатляващо. На гнил деградирал капиталист ли Ви замириса или на емоционално комсомолско фъскане?

# 251
Холограма, аз разбирам носталгията Ви по доброто старо комунистическо време, но не виждам как може да Ви се помогне. Вече Ви предложих Куба като единствен вариант на бастион на доброто старо. Но и там има промени. Може би трябва да се сърдите на Горбачов, защото той започна перестройката.

# 252
...На гнил деградирал капиталист ли Ви замириса...
На нечистоплътно празнодумие, Бабилия, в неподходяща за това тема.

Престъпността в страната ни се повишава, защото мутрите във властта съсипаха и окрадоха държавата, направиха трудно оцеляването в нея, а това води до оскотяване.
Много ли ви идва патосът в това изречение?

Същите мутри във властта съсипаха образованието, което възпитаваше децата ни, о, ужас - с български народни приказки и световна класика. Малко нещо "аборигентски примитивизъм" и антиекшън-послания, ама децата не живееха като в халюцинация.
И тук ли ви е много патосът?

Пак мутрите във властта не прилагат законите, независимо кой и защо ги е нарушил, като в същото време приемат нови закони, за подсигуряване гореописаните си занимания.
Ако и тук ви е много патосът, просто си отворете друга тема, в която да се питате "Защо така с нашите деца" и да си отговаряте сама чрез позоваване на метаболизма в човешкия организъм.

ПП Все ще се намери и една Мадам да Ви поддаква с оригинални смешки, съобразно трагичната тема. Живи и здрави до някоя следваща такава.

# 253
Холограма, същите тези хора, мутри, партийци са живели в "приказните" времена. На човещина. Тогава са възпитавани. Защо не са отгледали и възпитали човеци? Само настоящето ли е виновно? Разбира се, че проблемът е и в отделните хора, в нас, за да се случва това. Понеже то се е случвало във всякакви времена. Може би от едната крайност в другата изпаднахме и това дава уродливи резултати в нашето общество. Преходът се оказва твърде тежък и дълъг. Но Вие не искате да признаете минали минуси и настоящи плюсове.  Припявате едно и също, пилите и полирате, така както роптаете срещу полираните ни мозъци.
Но аз мисля, че понякога проблемите са съвсем прости и човешки. Днес за пръв път се наложи малката ми дъщеричка да ме дърпа за ръкава и аз да и се скарам, за да си довърша изречението на компютъра.....Даже ме хвана срам след това, въпреки, че тя не може да ме осъди, много е малка. Представям си ако това внимание й липсва и в бъдеще, в по-големи мащаби.....Отчуждаваме се от децата си не само заради някакво си оскотяване. Зарди суета, заради още нещо и аз това искам да знам какво е. Все го търсим някъде другаде.

# 254
Защо не са отгледали и възпитали човеци?

Защото са от СДС, много ясно.

ег...си  и популистките глупости изчетох в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт