Отговори
# 180
Ех че хубаво  Hug Hug Hug
Ифче радвам се за вас!!!
Вярвах, че новините са добри и се радвам че вярата ми не ме подведе и този път  Peace
Погали новото девойче и целуни каката   bouquet

# 181
Ифче-пифче, друг път да вярваш на бандата с гадателските кристални топки, която от сутринта ти предвещаваше радостна вечер  Grinning Иначе друго какво да кажа? Аха -   261uu  261uu  261uu
И да пожелая лека нощ на всички  Hug

# 182
Еееееее Иф-че, как ме зарадва миличка.
Сега отдъхни, че и девойката има нужда със сигурност.  bouquet

Значи си остава ARGHT... на мен ми е лесно. Благодаря за щъркелите.
Аз милички както обикновено, неделята беше  newsm79 newsm64.
Голям зор е със зоологическата градина дето имам. Всичката трева от двора е в къщата, но ги обичам диванетата. Пускам БГ радио на мах и всички започваме дружно. Най- смешното е че и мъжа ми припява покрай мен "Две праскови и две череши", ама как ги произнася  Laughing

Мили аз нямам мигрена, но ми се случва да ме боли тиквата доста често, така че мятай тая рецепта.

Прасковче по- добре от натуралното няма. Аз съм от тези дето обичат да готвят и никога не ми е било проблем. Държа на здравословното хранене особено за децата. Доста зор видях докато свикна сина ни. Виж мъжа ми си е 100% побългарен свикана много бързо. Позволявам пица един или два пъти в месеца и това е.

Danito, Lennyh, Nefertity, Бъни, Мишанка, Fior, Tsvetak  Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 183
  • там където мога да си закача хамака
Здравейте! Нова съм и се записвам да следя темата т.е. вече няма само да ви чета Simple Smile.
Аз съм на 36 години. До момента нямаме деца със съпруга ми. Най-сетне се решихме и аз реших да прочета това онова, за да увелича шансовете - така попаднах на този сайт и четейки и на други места се приготвихме за поне 6 месечно бебеправене. И така въоръжена предния месец с овулационни тестове и схема за правене на бебе взета от нета и  luvbed. На съпруга ми наистина му доиде на нанагорно - работа през деня, вечер курс по френски, а вкъщи го чака жена в овулация Laughing. Без малко да мупредложа да минем направо на инвитро за по-сигурно ако толкова не може да ме включи в програмата си Simple Smile, но в крайна сметка не се наложи - човекът се постара и се представи отлично. В резултат на това от 12 март имам два   EFP EFP  от различни марки по съвет на позната - тук при нас тестовете са с кръстче ако трябва да бъдем точни - само две черти не е достатъчно. И двамата останахме много изненадани - не сме очаквали да стане от раз. Вече имам записан час при личния лекар за следващата събота, за да може да присъства и съпруга ми - за всеки случай - да не стане някоя грешка с моя английски Simple Smile. Да си призная леко съм стресната защото имам лош опит с тукашните лични лекари. Сега отивам да продължавам да си гриза ноктите от тревога дали не е извънматочна. За нещастие не съм в БГ да си запиша час при моята гинеколожка следващата седмица - тук процедурата е друга - може да се докопам до преглед чак след 3-4 седмици - дано да ми останат пръсти до тогава. Отдавна трябваше да го изкореня този навик, но..... Simple Smile се оказа че е по-лесно да спра пушенето хем пушех по 2 кутии на ден.

# 184
Прегръщам ви силно.Много благодаря за подкрепата.Добре дошло на новото момиче от чужбина и дано накрая да гушне едно сладко бебе.Иначе тука с конкурс по красота ви избирали ,аз не смея да се покажа с моето наднормено тегло Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 185
Добро утро от мен! Напук на лошото време /Зазолинче, пролетта определено се бави  newsm45 / новините са прекрасни. Честито ти розови гащи, Ивче! Няма да му е лесно на мъжа ти с този женски отбор, но се свиква, моят става все по-послушен и все по в час с моди и женски капризи...  4470
Добре дошла на Паполино! Влизай по-често да окуражаваш темичката! Радвай се на всеки един момент от бременността и по-малко лоши мисли и опасения.  Flowers Four Leaf Clover
На Лени, Нефертити, Реге, Бъни, Фиор, Ванхорне, Данито, Мишанка, Мили, Цветак, Пуканка  загадъчния мъж с няколко имена и всички, които скоро не са писали прегръдки и усмивки!  Hug  Flowers Bouquet

# 186
Добро утро и от мен! Ако пролетта и хубавото време още малко се забавят, отлитам на юг в топлите страни! Благодаря за кафенцата - идват ми добре сутрин. Ивче, да е жива и здрава момата- не бой се - женските сме яко семе и трудно се даваме.
Деми, Бъни, Лени, Нефертити, Фиор, Ванхорне, Дани, Мили, Цветак и Пуки - облаци се събират, но сърце не спират. Квазимодо, как да те наричам по-мило - Квази или Моди?  Grinning Дръжте се, дерзайте и на света бебета дайте! Целувки и много любов тази седмица!  bouquet  bouquet  bouquet

# 187
  • София
Привет, слънчица мои! Мен пак ме подхвана работата от сутринта, а и днес пак ще имам занимания с майстори по новия апартамент (това не е шега работа Naughty), но нали знаете, че няма как да не намина тук да видя какво се случва с  нашата дружинка.  Hug
Ивче, казахме ли ти вчера, че всичко ще бъде наред?! И честита розова радост!   bouquet А за наднорменото тегло - не се притеснявай, сега ти е простено, като се роди бебка ще му мислиш.
И видяхте ли сега какво стана?!!! papolino такава бомба ни заби  newsm81, ние докато се офлянкваме...... Браво, момиче, страхотна новина!   Hands ClapДа се пазиш сега и се опитай да бъдеш максимално спокойна. Какви са тия мисли за извънматочна.... Всички тук ще стискаме палци за една лека бременност и прекрасно живо и здраво бебче след 9 месеца!   ylinfant
Квазимодо, как да те наричам по-мило - Квази или Моди?  - и аз умувах над въпроса.....  newsm78
А Пуканка нещо май бяга по тъча....  Wink

Оставям ви. Трябва и да се работи.....  Confused

# 188
Ехо дружината добро утро или добър ден Hug
Първо да кажа добре дошла на Паполино  Hug.Не се тревожи с лоши мисли особено сега.
Голе главата Hug
Ифчееееееее Пифчееееееее ха честито ти мома Peace.Много се радвам, че всичко е наред с тебе.
Обещах да ви напиша за Фолиевата къде колко я има.

Храни, съдържащи  фолиева киселина - малко табличката ми крива Embarassed дано се ориентирате.

хранителен продукт   порция в грамове   милиграма фолиева киселина в една порция

патешки дроб   125   675
пилешки дробчета   125   483
говежди дроб   125   303
телешки дроб   125   250
червено цвекло   200   148
аспержи   200   146
броколи   200   120
свински дроб   125   110
пастет от гъши дроб   30   106
листно зеле   200   94
спанак   150   84
телешки бъбреци   125   83
зелен боб   200   80
китайско зеле   150   75
манго   125   72
бяло зеле   200   72
пилешки сърца   100   68
карфиол   200   64

Портокалов сок   1 чаша   109 mcg*   27%
Замразени малини   1 чаша   65 mcg   16%
Леща(сготвена)   1/2 чаша   179 mcg   45%
Спанак(сготвен)   1/2 чаша   131 mcg   33%
Боб   1/2 чаша   128 mcg   32%
Аспержи(сготвени)   1/2 чаша   121 mcg   30%
Ряпа   1/2 cup   86 mcg   21%
Стафиди   1 чаша    402 mcg   100%
Жито   1 чаша   301 mcg   75%
Фъстъци   1/3 чаша   117 mcg   29%
Семки   1/3 чаша   109 mcg   27%
Варени пилешки дробчета   1/4 чаша   269 mcg   67%
Говежди дроб   1/4 чаша   162 mcg   40%
Банан (за 100 гр. продукт) -
Фолиева киселина (Витамин B9)   20 μгр.

Най-много фолиева киселина има в салатите, спанака, зеленолистните зеленчуци карфиола, зеления лук, граха, цвеклото, магданоза, морковите, доматите, фасула, целината, а също така и в пъпешите, портокалите и другите цитрусови плодове, бананите. Има я и в говеждото, и в пилешкото месо, а така също и в овесените ядки, олющеното просо, елдата.
Включвайте в менюто си храна богата на белтъчини, млечни продукти, месо, риба. Освн това запомнете, че в 100 гр. мая за хляб се съдържат 550 мкг фолиева киселина, в същото количество говежди черен дроб - 240 мкг, в 100 гр. извара - 40 мкг., в толкова ръжен хляб - 30 мкг. фолиева киселина.
При продължителната кулинарна обработка на продуктите се губи до 90% от фолиевата киселина. За да я запазите пускайте ги в лека подсолена кипяща вода, яжте пресни плодове и зеленчуци. Подгряването на вчерашните гозби нацяло унищожава този ценен витамин.

# 189
Бъни, златна си!   bouquet
 Благодаря за положения труд и че сподели! Знам, че не ни агитираш, но взеха да ми се въртят разни мисли дали да не взема да си почина малко от приема на синтетична фолиева киселина.  newsm78
Очаквам продължение от теб, тези храни включени в рецепти.  Simple Smile

# 190
Бъни, златна си!   bouquet
 Благодаря за положения труд и че сподели! Знам, че не ни агитираш, но взеха да ми се въртят разни мисли дали да не взема да си почина малко от приема на синтетична фолиева киселина.  newsm78
Очаквам продължение от теб, тези храни включени в рецепти.  Simple Smile

Веднага  Hug.Ето едни поширани яйца със спанак и картофи дето ги правих онзи ден.Изпробвани и мъж ги хареса дори.Сигурно защото имат и шунка Mr. Green
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2501.msg77324.html#msg77324
Ето и в мое изпълнение

Ако спамя темата - да ми дръпне Хера ушетата моля Embarassed

# 191
  • София
Извинявам се, но аз пак ще се върна на темата за лененото масло. Vanhorne, купих си същото като твоето - Flaxseed Oil 1000 mg. Ти по колко го пиеш? Аз, незнайно защо, попитах продавачката по едно ли се взема на ден и тя ми отговори: Да. Обаче после като чета на опаковката, друго пише - по 2-3 капсули 2 до 3 пъти на ден. И сега съм в чуденка. И още нещо, на теб лекар ли ти го препоръча, какъв точно лекар и с каква цел? Моят Коко като го видя, и ми вика: е, мерси, че се грижиш за мен, щото той има малко по-висок холестерол. Ама аз му подрязах крилцата, нали аз ще го пия....  Laughing

Бъни, мерси мила за усилията.  HugЩе взема да купя довечера едни пилешки дробчета... Ау, тази последната рецепта изглежда толкова вкусно....   chef почнах да слюноотделям....  Heart Eyes

# 192
  • там където мога да си закача хамака
If-73, Demi, Zazolinka и Бъни - благодаря ви за топлото посрещане. Пожелавам на всички приятен и спокоен ден, знам че на някои ще им се стори малко късничко, но при мен все още е сутрин.

# 193
Добро утро!!!
Казах ли ви аз миналич петък, че 13 не е нещастно число  Wink Ето я на 13-та страничка и само радостни вести на нея  Grinning
if-73 , още веднъж  Hug този път за това, че е момиченце!
papolino, чакахме ние нещо да гръмне откъм Албиона, но не точно  по този начин. Мисля че хубавата енергия,  която носиш ще е много полезна за всички в тази темичка  Hug . А другата бомбичка, която чакаме? Фитилът вече не замириса ли  newsm78 Дано щъркелите да са минали първо от там на път за България  Mr. Green
Zazolinka, трябва  да намеря инфо за това ленено масло. Взе да ми предизвиква интереса.
Бъни, как искаш да не ни дърпат ушите, като постоянно я дърпаме за опашката?!? А за щъркелите - голям интерес проявиха точно към теб - трудно било да я караш само на диета от сурови жаби Sad Кулинари се  оказаха  Wink

Прегрътка и усмивки за всички  Hug Grinning Hug
Приятен ден!!!
Имам едно леко усещане, че пролетта ще си дойде точно навреме - 22 март  Peace

P.S. Абе пишете ме както си искате. Важното е да се позная  Mr. Green

# 194
Здравейте девойки набързо прелитам.
Пиша по същество а спама за по-късно ..
Извинявам се, но аз пак ще се върна на темата за лененото масло. Vanhorne, купих си същото като твоето - Flaxseed Oil 1000 mg. Ти по колко го пиеш? Аз, незнайно защо, попитах продавачката по едно ли се взема на ден и тя ми отговори: Да. Обаче после като чета на опаковката, друго пише - по 2-3 капсули 2 до 3 пъти на ден. И сега съм в чуденка. И още нещо, на теб лекар ли ти го препоръча, какъв точно лекар и с каква цел? Моят Коко като го видя, и ми вика: е, мерси, че се грижиш за мен, щото той има малко по-висок холестерол. Ама аз му подрязах крилцата, нали аз ще го пия....  Laughing

Зазолинче ти понеже беше в странство си проруснала това обсъждане.
КАто писа Ванхорне за него и постна снимка- веднага го разпознах. Първо на съпруга ми после на мен  ми беше препоръчано за висок холестерол = по три пъти на ден- като добавка не като основно лечение.Ние обаче не сме чели и упътването. После като си направих труда пише че е антиоксидантно, за спомагане регулация обмяната на веществата, понижава холестерола, повишаващо фертилитет и куп още положителни свойства, така че може да го пиете заедно с Коко Joy Ванхорне ще сподели нужната дозировка.

Бъни мерси на списъка като се очертае свободна минутка ще го чета .
На Паполино добре дошла в отбора на нашите островни представители и честити чертички кръстчета и други математически знаци.
Аргх - аз ли недовиждам- писал си че си от Варна - това имаше ли го досега или аз съм завеяна.
Ванхорне миличка - брависимо - много добре си дресирала половинката си. Аз моят не мога го озаптя - толкова харесва junk food. Като види мкдоналдс или КФС прибелва очите...
Прегръщам ви всички : Данито, Деми, Бънка, Норчето и Фиорчето, Мишанкасладуранка, Пуканка ( таи се) , Прасковката ...
На дву чертичковите специални прегръдки.
Островните ги оставям за най-накрая - нещо ми чезнат а се притеснявам- Милли, Тветак добре ли сте?.

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт