Мартенско слънце грее, дечицата ни да засмее - Бургас

• 17 008
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
допълвам си предния пост, че не бях сигурна за членовете:

майката ползва платен отпуск по чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда (КТ) за отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Редът и условията за ползването му са регламентирани в чл.46 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските (НРВПО). Съгласно чл. 46, ал. 7, т. 2 от КТ отпускът по чл. 164 от КТ се прекратява когато детето бъде настанено в детско заведение (детска ясла или градина, за които се заплащат такси).
Задължение на ползващия отпуска за отглеждане на дете по чл. 164 от КТ е да уведоми работодателя, разрешил ползването, в случай че детето е настанено в детско заведение, за да се прекрати ползването на отпуска на основание чл. 46, ал. 7, т. 2 от НРВПО.
По време на ползване на отпуска за отглеждане на дете се изплаща парично обезщетение по чл. 53 от Кодекса за социално осигуряване - КСО (за 2008г. – 220 лв.). Съгласно чл. 53, ал. 4 КСО изплащането на обезщетението се прекратява при настаняване на детето в детско заведение (детска ясла).

# 136
 То при това положение, дето ще работиш за триста лева, по-добре си стой у дома да си гледаш детето, не е ли така? newsm78

# 137
  • у нас

Някой спомена че на 12 март ще отварят Кауфланд? Днес е 12ти, има ли някой да потвърди инфото или и вие незнаете като мен!

Да, отворен е вече. Сега се връщам от там  Heart Eyes

# 138
  • UK
Да, отворен е вече. Сега се връщам от там  Heart Eyes

иииииииии, разказвай де  Crazy

# 139
  • Бургас
Sinara и как е дават ли кофи? Mr. Green, от терасата си виждам как излиза народа с торбички Кауфланд, кажи как ти се видя, ще ида и аз ама не днес.
 разгледах им брошурата и някак си не мога да схвана за кисело мляко на цена0,19ст., кое му плащаме пласмасовата опаковка ли самия продукт, качество..........

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:04 от щастливка - мързеливка

# 140
Еее, вий па! Не стига, че млякото по 19ст. ми и кофи искате!
Аз ще почакам Карфур. Там може нещо по-френско да раздават Blush

# 141
  • UK
Аз ще почакам Карфур. Там може нещо по-френско да раздават Blush

Мечтай сииии   Laughing

# 142
  • Бургас
аз просто так а си попитах  Hug , като гледам тоя народ дето се юрнал на там..........., незнам с кво го превличат Joy

# 143
Аз чух/щото съм много далеч де/, че храната от там трябвало да се консумира същия ден, защото на следващия вече за нищо не ставала.Ама то верно ли има к.мляко по 19 ст?Егати, дали някой ще се престраши да го яде това нещо? newsm78

# 144
  • у нас
Имах чувството, че половиния град се е стекал там. Нямаше места за паркиране. Погледнах и на Практикера паркинга беше пълнен.

Мда, имаше мляко от 0,19 ст, имаше и някакъв омекотител 4 л за 2,99 с аромат на праскова,ама беше направо вода. Имаше хубава организация, още от паркинга. Абе, има всичко - някои неща са по-евтини, други са на цени като другите магазини.

Работиха всички каси, не се чакаше на опашка. След касите имаше магазини - детски, за телефони, за техника, някаква фирма за хапване и отвън има за хапване - на промоция 3 бр кебапчета/кюфтета + питка(малка като на билата) - 1,79.

Някакви военни, явно в почивката, щъкаха с комуфлажните си дрехи из магазина.

Магазин като другите, нямаше кофи  Laughing

Щастливка-мързеливка - ти в кой  блок си? В 16-ти ли?

# 145
  • На морето!
Аз чух/щото съм много далеч де/, че храната от там трябвало да се консумира същия ден, защото на следващия вече за нищо не ставала.Ама то верно ли има к.мляко по 19 ст?Егати, дали някой ще се престраши да го яде това нещо? newsm78
Всъщност това са същите продукти от фирмите вносители/производители, но те ги продават на по-ниски цени дори от базовите, с отстъпката, с която ги взимат. Т.е. доста от продуктите продават на загуба за сметка на собствените си марки. Същата политика има и Карфур- това е, може би, първият истински дискаунтър на Бг земя и ще промени доста пазара. От това печелим ние- потребителите, но много малки търговци ще загубят.
Вчера на откриването е била страхотна лудница, аз мисля да поизчакам поне седмица да мине еуфорията и тогава да отида.

# 146
  • Бургас
наумила съм си прах Персил да взема 4кг за 17 лв, та ще споделя после как е, ще направя равносметка дали турския за 6кг 25лв или тоя от Кауфланда
Sinara 12

# 147
  • у нас
наумила съм си прах Персил да взема 4кг за 17 лв, та ще споделя после как е, ще направя равносметка дали турския за 6кг 25лв или тоя от Кауфланда
Sinara 12

Определено Турския Персил. Ние го взехме за 15,50 лири Peace А тук Персила е 6=4, а там е 9=6 кг  Peace

# 148
В Карфур ще раздават торбички за многократна употреба  Peace

Амелия,а глобата знаеш ли в какъв размер е?

# 149
Всъщност това са същите продукти от фирмите вносители/производители, но те ги продават на по-ниски цени дори от базовите, с отстъпката, с която ги взимат. Т.е. доста от продуктите продават на загуба за сметка на собствените си марки. Същата политика има и Карфур- това е, може би, първият истински дискаунтър на Бг земя и ще промени доста пазара. От това печелим ние- потребителите, но много малки търговци ще загубят.
Вчера на откриването е била страхотна лудница, аз мисля да поизчакам поне седмица да мине еуфорията и тогава да отида.
Абе аз мляко за 19 ст. нЕма да си купя, нито омекотител от 2,99.Виж ако е за 299 по ще се замисля. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт