И з р а е л 27 - маскирани за Пурим

• 16 789
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
  • T"A
Sarrah, картичката е невероятна - отдавна не съм виждала нещо толкова очарователно  Heart Eyes

Напомни ми, че някога и в Израел са разпределяли мляко по къщите, както и вестници  Peace Знаещите иврит, могат да чуят в тази песен:
http://www.youtube.com/watch?v=PyWEX-TekYs Пее се в последния куплет:

"Квар ахарей хацот, од льо идлику ет а'шемеш
ки лифней ше'мехалким ет а'итон ме'а'халав,
нотним од рега ше'ноhав"
Т.е.

"Вече е след полунощ, още не са запалили слънцето,
защото преди да разделят млякото от вестника,
ни дават още един момент да се обичаме"
  Heart Eyes

Стара песен е, учих и текста в улпана и много си я заобичах от тогава...

Бубе, ще пътуваш към божествено място - да си изкарате много хубаво  Hug  bouquet заслужаваш си го, както и красивия букет  Heart Eyes

Аа Пуримке Муна.....как тъй мъжо с заешка опашка ,пък малките чисти мунчета ,нещо .... Mr. Green
 (малката много ти се изкефи на малкото маймунче нето мига,та чак взе да го милва и ме пита''ти бичаш ли мънки? Wink )

Хари, шшшшът, не ме издавай, вкъщи още не са разкрили мистерията  Mr. Green Мънки обича малки маймунки  Joy На българо-английски ще се разберем с нея  Wink  Grinning

О, не! Просто сутринта не ми остана време да се обръсна  Mr. Green!

И ти ли, Бруте  Joy Днес съм се смяла повече от всеки друг ден, страшно ми беше забавно с импровизирания карнавал в темичката  Hug

# 91
  • Някъде там...
Тук все още разнасят вестниците,виждала съм хвърлен вестник в найлоново пликче пред вратата на комшиите,телефонен указател от типа на жълти страници съм намирала в двора  newsm78 ,но мляко не доставят  Peace За сметка на това можеш да си купиш мляко директно от кравата  Joy Отиваш сутринта когато ги доят с гюмче в ръка и си купуваш още топло мляко  Peace Ако не го свариш стимулира перисталтиката Grinning

# 92
  • T"A
О, да, вестници още доставят  Peace Ментов, упс, извинявам се - МаМунчо това е работил, като е бил ученик - разнасял е вестници - от тогава познава Рамат Ган и някои части на Тел Авив - и докато спи, може да ти каже как да стигнеш до там най-бързо. Той, на практика, ги е разнасял, докато е спял, ставал е в 3-4 през нощта

# 93
Най-веселата тема,догодина - пак! Crazy

Разпознах ви всичките  smile3508

Бебе Муни е мнооого готино. tooth

Елизабет,имам същия суитчър с Мики Маус. Mr. Green

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 21:17 от Lady Sarah

# 94
О, да- яко беше!

Монахинката, лееееко ти завиждам. И аз съм спала при бедуините, но преди 110г... Дано скоро да повторя, с малките пиратковци.
Този шабат мъжката част от нашата мишпаха ще ходят на емек Хула- до Хермон на риболов и ще спят на палатка. Аз ще работя в шиши до късно и не мога да замина, затова Меди си остава с мен. Нищо по Песах и без това спират бананите, та ще идем на палатки за 4-5 дни- пак там  Grinning.

И да ви покажа какъв Пикасо отглеждам. Вижте този кадър. Какъв замах само, как е уловила момента  Mr. Green  Joy  Joy.

А тук може да видите Супермен на колело  hahaha.

И накрая да ви кажа, че в този чудат ден успях да се пострижа. Направих и няколко светли кичура отгоре, а отзад тъмни (но те не се виждат) .

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 20:46 от Elizabeth Swann

# 95
Тали косата ти изглежда страхотно/ и ти самата / , и цветът и прическата ти отиват. Peace  уфф аз нали съм сега с по тъмно русо ..ама ще държа . Най много някой по светъл кичур и аз да мацна.

Супермен в акция  Simple Smile , а на другото колело това балеринката ли е ?

# 96
http://media.snimka.bg/2370/010994901.jpg Joy hahaha Joy,гений си е я...то не става лесно такова нещо ако някой се заблуждава

# 97
Мерси за комплиментите! От приятлки звучат още по- приятно.
Хари, забравих да ти кажа- много мило ми стана, че в наша чест си си прибавила пуримската картинка в подписа. А надписът ми топли душата и ме кара да се усмихвам   bouquet   bouquet   bouquet.

Лейди Сара, ми направо близначки викаш  Mr. Green. Моят е от Фокс и твоят ли? Купих го, защато Вик много си пада по Мики  Hug.

Жаки, кажи как празнувахте вие в училището на Стефи? Маскираха ли се?

# 98
Добър вечер!

Чест и почитания и Весел Пурим и от мен! тъгъдък - тъгъдък ... отпътувам....

А какво стана в белият бор? Поникнаха ли семенцата?

# 99
Добър вечер!

Чест и почитания и Весел Пурим и от мен! тъгъдък - тъгъдък ... отпътувам....

А какво стана в белият бор? Поникнаха ли семенцата?

Изловихте по препускането в галоп конничке  Hug.
Борът май му е рано още, но Брад да каже...

# 100
  • София-България, Израел - където си поискам
Тали-пиратка сладка Hug утре ще имат пижамено парти в училището на Стефи, вчера тя носи сладките да почерпи съучениците си с озней Аман и в неделя в еврейския дом ще има тържество , но засега не знам дали ще ходим Peace
Момичета още веднъж страхотни сте, успяхте днес да ме развеселите Hug Hug Hug (само Петето нещо се изложи).
Сара, картичката е страхотна Peace

# 101
  • Някъде там...
Пурим свърши  Cry
Аз изкарах една хубава вечер с вкусна вечеря и много вкусна торта Simple Smile Играхме Таки и Сет и аз победих  Joy ама ще си призная,че играх с 12 годишно момче  Embarassed  Joy
Имах страшно весела седмица благодарение на вас момичета и момче:Благодаря Ви  Hug

# 102
Момичета здравейте  wavey и извинете , че влизам без покана  Blush но просто не се сдържах да ви кажа :
Страхотни сте , много е весело тук  Party

Весел Пурим и от мен   bouquet

Приятна вечер на всички !

# 103
Тали , много си готина ! Издухана ти е косата навън - супер - младежко, весело, живо ...Аз съм за боядисване вече ....бая тъмно излиза в корените ...Hug Grinning

Близначкова, как си ти бе сладурка? Ти си верен наш четец  Mr. Green , но пък в кулинарната ни скриваш шапката от подредби!Опасна си!  Hug

Джаки, днеска не съм виртуално в час ...по-реално ми беше празнуването ....Уморих се чак ...  Mr. Green

Ето от мен СНИМКИТЕ от нашия ПУРИМ - пълнете окото и да усетите атмосферата от Ришон Лецион :

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=350656&pid=10990487

Party Лудница! Утре пак ще е лида работа , но аз няма да ходя с малките по улиците , защото свеки ще ги водят на МОЛ (Кенион аЗаав) - на последния етаж има детски кът с влакче, динозаври и какво ли не ...Утре съм отпускарка  hahaha за няколко часа . Ще чакам още снимки да видя ...Боряна обеща !  Flutter Ех, времена - без деца  Whistling .... после става друго , пак хубаво , но различно.Нищо не бива да се заменя , всичко с времето си нека се изживее !  Grinning

Лайла тов! 

# 104
Близначе,подобно!
Много си мила!  bouquet

Елизабети,подарък ми е от мама Flutter,не съм я питала откъде е  Embarassed
Тук понякога дават филмчета за Мики и аз ги гледам,фен съм.
 Hug

Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт