И з р а е л 27 - маскирани за Пурим

• 16 761
  • 286
  •   1
Отговори
# 210
Момичета мили, като продължение на зараждащо се пролетно настроение препоствам тук едно стихотворение което много харесвам

КОЛКО МАЛКО НИ Е НУЖНО

Волен съм отново като птица,
скачам аз като дете
и се радвам, че над мен зорница,
своите кръгове плете.
....Поглед мил отправи ми тя вчера,
мойта длан в длантта си взе
и светът отново аз без мера
заобичах от сърце.

Колко малко ни е нужно хора!
Поглед мил и длан в длан
и изпълва се за нас простора
с радост земна и със блян.

Мони Папо
Из Аз залезите в себе си затварям

# 211
  • Някъде там...
Бравоооооооооооо

# 212
Не знам кой ,как готви,ама никой немой направи ,като мойта баница!Половин пакет кори,6 бр,яйца,и кофичка кисело мляко.Другата половина от корите,си ги прибирате във фризера,вземате лъжичка и започвате Joy Joy

Ментова,само да свърши тая криза,и идвам да знаеш! Laughing

maly ,добре дошла! Hug

Я обяснете,какво е Джахнун!

# 213
  • Някъде там...
Те са показали снимка от готварския а иначе е многолистно тесто но не е хрупкаво като бутерка.Навито е подобно на руло,късаш си лист слагаш си доматено пюре,но с подправки-овкусено и или печено яйце и си хапваш.Пече се цяла нощ и е йеменска храна  Peace
Пете на мъжо майката е от Йемен и тя прави също  Peace

# 214
Ох, Борянка днес ме умори от смях с нейните кулинарни преживелици. Ама нали знаеш, човек от опит се учи. Сега другият път ще сложиш джахнуна не за 10, а за 2-3 мин.  Peace.

Ментуш, аз умишлено не преведох думичка, исках Бубето да пита половинката, но и така стана добре. Радвам се, че съм успяла и теб да заинтригувам  Peace.
Отделно мислех да те питам на скайп, но реших че и на други може да е от полза. Става въпрос за Ел Ал. Помня, че беше споменала, че си купуваш билети от сайта им. Интересува ме след като си харесаш дата и цена, когато идва ред за плащане има ли опция да оставиш телефон и те да ти се обадят или е само с въввеждане на данните от карта? Също така след потвърждавана как си получаваш билета- на е-мейл и ти си го разпечатваш или...? Молят разкажи подробно. Аз нали имам две- три дружки по агенциите, но тази година съм решила да взимам от ЕлАл директно, да спестя време и разкарване, а и нали вече имат нова такса 10$ за отваряне на папка  Tired...

Много интересно това за щъркелите не знаех  Peace. Хайде израелки сваляите мартиничките  Grinning.

# 215
И аз за пръв път чух за това чудо джахнун,а за яйцата не знам, Мента.. newsm78
Наина,не забравяй да ми се обадиш като тръгнеш,защото и аз отдавна се каня,ама като няма компания не е интересно Simple Smile
Хайде лека нощ от мен,отивам да приспивам детето smile3524 ,ама тя май мен ще ме метне така ми изглежда

# 216
  • Някъде там...
Талинда,питах аз мъжо и той се напика от смях какви думи използвате и уча  Joy
За билета,мъжо купува от агенция и получава е-майл със детайлите а за директо от ЕлАл ще чакаме Ментичка да каже  Peace

# 217
За мамите, чийто деца разбират български, можете да им четете от

http://forum.skycode.com/topic.asp?topic_id=61329
има от всичко: приказки, стихотворения, анимирани картинки  клипчета.

enjoy

10x  Наина Flowers Sunflower

# 218
  • Някъде там...
На мацките от Израел пожелавам един хубав шабат,на мацките и мацока от останалата част на света пожелавам кратък петъчен работен ден и прекрасна събота  Hug Аз се отнасям в страната на сънищата,че утре пътуваме рано  Peace очаквайте включване събота вечер с много  smile3509

# 219
  • На дивана, под юргана
Боряна, несиА товА!

# 220
  • T"A
само с въввеждане на данните от карта?
  Peace след като си избереш дата, цена (пишеш кога искаш да пътуваш, сайтът ти предлага опции за +/- 3 дни, за да сравниш цените), място в салона, последната стъпка е въвеждане на номера на кредитната карта  yes за няколко минути става  Grinning
Помня, че са ми се обаждали по някакъв повод, но май беше за носеа матмид ("редовен пътник")нещо  Thinking
Също така след потвърждавана как си получаваш билета- на е-мейл и ти си го разпечатваш или...?
Получаваш имейл, в него май дори пише, че трябва да го разпчеаташ, той съдържа номера на билета (на летището това им трябва - номера, а те си виждат останалото в мрежата).

Сгафила съм с превода  ooooh! Но наистина ми стана интересно, не знаех думата  Hug а аз обичам предизвикателствата  Peace

Бубе, лек път и весело изкарване!   bouquet Ние утре сме на брита... в събота на РД на един тригодишник  Laughing

аз отнова заспах на канапето и когато бях събудена, за да съм си отишла в леглото, се разсъних... да не ми се чудите на писането в късния час...  Tired

Мимкис, мила, да ти е жив и здрав мъжа! Дълги години щастие и късмет във всичко!

На колко години става?

# 221
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимкис, да ти е жив и здрав мъжа!Желая му много късмет и сили да осъществи мечтите си!

# 222
Ех, мимкис - весело изкарване ако празнувате тогава !   Grinning

Борянка пътува , КЕФ КЕФ КЕФ !!!!!! Ще проверявам за снимките утре вечер  ...ако не , то на сутринта  като си остане самичка ще почне да качва в нета със сигурност да се назяпаме и ние .... Party Grinning

Мента е обяснила вече за билетите  - хубаво ... Избираш си место в самолета също - после става по - лесно при  чек ин, а и вероятността да получиш място по твой избор е по-голяма. Аз винаги пътувам до прозореца ...Ех  сега на връщане от БГ какво време хубаво хванах ..как не  си бях взела в мене камерата , а горе в ръчния багаж , а не ми се ставаше да я извадя  - какви облаци , как се виждаха  корабите долу , всичко - слънце , ясно ...супер ! Кога ли пак ще летя дневен полет и то с хубаво време така ...Живот и здраве !

Лек уикенд на всички и Мали- хубави стихове ! Simple Smile Аз обожавам Ларошфуко ! Ще трябва да намеря негови из нета - те не са стихове , а по-скоро размисли в  едно изречение ...Много ми допадат  Simple Smile

Чао ви за сега !

По-късно добавям в постинга си - ЛАРОШФУКО :

http://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B … D1%83%D0%BA%D0%BE

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 09:52 от petia911

# 223
  • T"A
maly, разкажи каква е връзката ти с Мони Папо?  Flutter От къде е интересът ти към неговото творчество? Изобщо, каквото ти се иска разкажи...  Simple Smile

# 224
Мимкис,4естит ви празник   newsm67 !

Петя,не мога да не ти благодаря за ЛАРОШФУКО ..   bouquet Има  мисли , с които не съм много съгласна,но има и  много мъдри  житейски заклю4ения..

Мали ,не съм 4ела Мони Папо ,но това ,което си предложила ми харесва. благодаря bouquet

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 10:48 от Sarrah

Общи условия

Активация на акаунт