И з р а е л 27 - маскирани за Пурим

• 16 760
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там...
Вече знам на колко години е акъла мииииииии  newsm44 на 8 год.  Joy и аз на всяка думичка която чуя се мъча да налучкам тет ли е тав ли е на хей ли свършва или  #Cussing out #Cussing out #Cussing out  Joy

# 196
Вече знам на колко години е акъла мииииииии  newsm44 на 8 год.  Joy и аз на всяка думичка която чуя се мъча да налучкам тет ли е тав ли е на хей ли свършва или  #Cussing out #Cussing out #Cussing out  Joy

хах ах, а не  Stop гиверет мегундерет на шеш и половина  Peace

виж, вече 8годишните казват на всяко мое напътствие "кен амефакедет" а после си правят каквото си искат  Joy  ooooh!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:52 от Tali Dan

# 197
  • Някъде там...
Айде пак излагация от моя страна  Embarassed Ама то е защото е толкова умно детето и е надраснало възрастта си  Hug
хахаха на шеш и половина ади деееееееее знам как е шеш ве хеци нъц нъц хахахааааа
И аз обичам Джах Нун ама той не ме обича и запали къщата Grinning

# 198
хахаха на шеш и половина ади деееееееее знам как е шеш ве хеци нъц нъц хахахааааа
И аз обичам Джах Нун ама той не ме обича и запали къщата Grinning

А БравоС, браво направо кол аКавод, молодец, Вел Дън  Joy Сериозно- браво   Peace.
А я сподели за случката с подпалването  hahaha   chef

# 199
  • Някъде там...
Ами купихме си джахнун замразен,пърия ден мъжо го направи в микровълновата направи и доматеното сосче.На втория ден оставам сама и решавам да си направя за обяд.Оглеждам опаковката за английски-нъцки само иврит,ама аз тогава не ходех на даскало та да търся къде пише дакот та да знам на колко минути да го сложа...Та сложих го на 10   chef и седнах пред компа по едно време поглеждам микровълновата едни облаци пушек малеееееееееееее.Скачам аз вадя ги слагам ги под течащата водя и после ги хвърлям заедно с чинията  Joy отварям навсякъде пускам и климатика съответно климатика поема от миризмата  Joy качвам се на стола ще свалям филтрите да ги измия-не мога да ги сваля и се принудих да се обадя на мъжо и да му кажа каква велика готвачка съм   chef Той се смя и плака ,но не се уплаши и се ожени за мен...(случката е от преди да се оженим  Peace )
P.S.За банановия кейк на Мента няма да разказвам как ми напълни фурната Grinning

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:22 от Boryana

# 200
  • T"A

Отдавна не бях попадала на дума, която да ме накара да отворя речника  Joy "Наконтена госпожа"?

Бубе, не те обича, а? В събота се спънах в едно отворено чекмедже и си раних коляното сериозно... Превивам се от болка, а Ментов ми казва "А, ако знаеш, чекмеджето колко го боли!"... веднага ми мина, защото си помислих, че съм строшила чекмеджето... (което е по-страшно от геройска рана на коляното) но то си е здраво, само го е заболяло  Laughing

# 201
Привет на всички  wavey  и Благодаря отново за пожеланията .
Бъдете живи и здрави, вие и вашите семейства .

hand имате си една прекрасна пораснала едногодишна кукличка  Heart Eyes
Мента няма да се отказваш от руби тортата , малко трудничка изглежда....по-скоро малко повече ще е играчката с цветовете ...но съм сигурна че ще се справиш  thumbsup
Елишева много хубаво семейство сте   bouquet
Тали, Петя  Hug Hug
Борянка голям образ си  Joy така съм се смяла с теб ......ти да не мислиш, че аз съм можела да готвя в началото , няколко пъти съм загаряла леща , имала съм и доста несполучливи манджички....да не говорим пък за първата ми пица - бетон  Crazy слагам си тестото в тавата , щедро си ръся отгоре , царевичка, филенце, маслинки, кашкавал .....и мятам да се пече, обаче най- важното , хич не съм се сетила да подмажа тавата с олио и да поръся с брашно  hahaha и резултата е - няма отлепване, в никакъв случай  Crazy  единсвеното което правя и то от много малка и с голямо желание това са сладкишите  Flutter
Еспа радвам се, че и ти като мен си имала незабравим празник вчера  Simple Smile
Сара, Борянка, Мента  присъединявам се и аз към конския фен- клуб  Simple Smile много обичам конете, дъщеря ми също , даже често ми казва че искала за домашен любимец кон  Simple Smile баща ми има коне и като им ходим на гости тя много им се радва, за пръв път я качихме на кон на 3г и половина , беше на върха на щастието  Party и изобщо не се страхуваше, дори се разплака като я свалихме.

Приятен ден на всички !

# 202
  • Някъде там...
Проблема идва при мен от това,че се пробвам да сготвя така сложните полуфабрикати и така сложния кейк на Мента,но кейка се изяде нищо,че беше грозен-съдба...трябва да има и хора които готвят грозно  Grinning Grinning Grinning
Иначе мога да правя пълнени пиперки и мусака-малееееееееее върха на кулинарията  Joy

Тали,аз първо като прочетох госпожа и аха натиснах бутона за отговор,че съм госпожица ама се усетих  Embarassed ама съм невинна душица та да си кажа кви ги върша  Joy

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:53 от Boryana

# 203
  • На дивана, под юргана
Боряна, пробвай първо със салати... като мене  Laughing
Няма какво да изгориш, няма какво да изкипи или загори... Сигурно е отвсякъде! Пък по-нататък можеш да преминеш към по-опасни неща като кексове, сладки и торти...

# 204
  • T"A
Тигър, не си прав - салатата може да се пресоли, прекисели... Има си рискове  Wink (каза Опитната в гафове в кухнята  Mr. Green)

Близнаците, и теб те включвам в отбора на помощниците, заедно с Ели, доказала си се в естетичната кулинария.  Hug
Аз колко каня, ама никой не идва... На Наина и гледане на Ники предложих, на Хари и кафене и намерих  Joy

Бубе, ще се явиш на поправителен с кекса  Mr. Green   bouquet

# 205
 Ели,  много хубаво крокодилче ....  Flutter .. само да не се надигне някой защитник на животните сега  - това ме интересуваше  ...дали е истинско ...Мерси !

Абе , скици Джахнуна  на фурна е най-хубав ..мани този за микровълновата  - няма общо.Ние купуваме замръзен (не готов) и го мушкаме във фурната  от вечерта на 150 градуса ....До сутринта е станал страхотия , а и цялата къща ухае ...ех ...  Яйцата преди ги нареждах  както са сурови върху самия джахнун преди да сложа капака на съда ...Напоследък  обаче моя  слага  суровите яйца в алуминиево фолио увити във фурната извън съда на джахнуна - така не се мачка джахнунът  и стават яйцата разкошни - кафеви вътре  - супер... Да кажа още , че слагаме на дъното на съда за джахнун филии хляб или пита , или стар хляб ...няма значение . Върху тях  фолио , надупчено с  виличка ....Тука се отцежда  излишната маснина от джахнуна ..... Давам идея , а то може и да не ви е ново на вас ... Ние слагаме много яйца , защото после  се ядат с хумус вътре в пита ... Поне 10 слагам , къде да ги тъпча в самия съд ...И гости ако идват събота сутрин слагаме поне 15 яйца... Сега гледам останали са ми само 30 -тина и да взема да си  поръчам на свекъра да ми донесе от пазара пресни като ходи. Едни фурми   #Crazy ми носи - майко  !!!!!!!! Лудница сочни  , с малка костилка и големиии! Фурми и халвичка (сеарот) си ми е редовното , както и осолена рибка  Flutter....   От пазара само обаче !

Тали, аз пък имам една снимка - Баба , майка , аз и Шахар  Party ...незнам къде е  - 4 поколения ....много мило ми става ! Хем сме се снимали в Клисура горе - страхотно местенце .... Твоя Вик като Саги - мисли на глас  Mr. Green ...аз пък чета и си викам  Джах бил тъжен и СМОТАН (а то самотен)  Joy

Мали, хубаво , че пишеш и тук !  Simple Smile

Анди с бан ли е пак?

# 206
  • На дивана, под юргана
Мента, извинявай! Подценил съм опасностите, които дебнат! Предлагам тогава да започне със сипване на вода в чаша... но може да направи пък наводнение...

# 207
Цитат
Надявам се нашата темичка скоро да бременее и да изживеем заедно тези вълнения.
хайдееееее,че ми се изчака чакалото! Grinning
Какъв е този Джахнун?Незнам ни Самотния Джах ,ни Нун! Mr. GreenАма ми се яде ...ядеее мииии сееее......сега ще припадна тук,заради вас - пощелива съм ! TiredГоворите,говорите за вкусотиии не мислите за мен,нещастната! Sad

Хенд,прекрасна малка госпожица си имаш!Сладурка,как растат децата ,ей!

# 208
  • T"A
Какъв е този Джахнун?Незнам ни Самотния Джах ,ни Нун! Mr. GreenАма ми се яде ...ядеее мииии сееее......сега ще припадна тук,заради вас - пощелива съм ! TiredГоворите,говорите за вкусотиии не мислите за мен,нещастната! Sad

Танче, това е нашият самотен приятел Mr. Green

Най-добрият начин за покафеняване на яйцата го знам от прабаба ми - увити в лучени люспи (т.е. в лук). Дори, ако се варят за Великден, съм чувала, че така получават тъмно оранжев цвят... Може би Елишева знае, защото тя прави доста неща с подръчни материали (с такова впечатление съм останала, Ели, извинявай, ако те "набедявам" погрешно  Hug)

Тигър, това е единственият гаф, който не съм успяла да свърша до сега  Laughing Но - никога не е късно  Joy

Пете, Анди тази сутрин писа тук (с преобразения ник от Пурим)... надявам се, че няма бан  Peace А има ли защо?  newsm78

# 209
  • T"A
Щъркелите са вече при нааааааас! Европа да се приготвя да ги посрещне  Hug

Даваха по телевизията невероятни кадри, снимали ги от близо... за мен беше много вълнуващо, ще дам линк от предишните им прелети над Израел, защото точно тези кадри, които показаха от днешния ден, не ги намирам в нета още... Confused

http://www.youtube.com/watch?v=xTiqY-xdcLs
http://www.youtube.com/watch?v=U0K4bsAMRh8
http://www.youtube.com/watch?v=XcxiQ-80nhY

Бубе, не се ли виждат около вас, там са някъде  Hug На иврит щъркел е хасида, от думата хесед, която означава милосърдие, състрадание, защото се смята, че щъркелите са много верни на ятото си и си помагат един на друг (по някакъв щъркелски начин явно)  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт