ФИМОЗА!

• 92 471
  • 224
  •   1
Отговори
# 120
Работата е в това, не колко лесно е станало, а че трябва постоянно да се поддържа. Иначе се пълни със секрети и става проблем. И при нас уж стана лесно, с големия ми син, уж го  забелвахме редовно, но на 1г и 9м. един ден изплака "бубата бои, бубата бои". Заведохме го веднага на хирург, дръпна го по-силно, забели го докрай, намаза го, ама какъв рев беше, и после няколко дни ужасни болки като пишка. Пълен кошмар. Скоро след това баща му го научи сам да се забелва като се къпе и сме нямали проблем. Обаче с бебе и малко дете е много трудно всеки ден да го мъчиш. Ако е вярно това, че ако не го забелиш не се събира смегма, предпочитам да не го правя.

# 121
ами моят вече проплака, че бубата го боли Cry какво да направя? непременно, предполагам, трябва да се обърна към лекар....... проблемът е, че е при майка в момента, в друг град, и ще й го натреса на нея..... моля ви за съвет...... аз вече я изстрелях да ходи на доктор с него, но дали това ще оправи нещата... много се притеснявам, май аз попрекалих със забелването преди три дни по време на краткия си престой там при тях.....
благодаря ви предварително за подкрепата....

# 122
Отдавна следя темата и искам да ви кажа, че след всичко прочетено вече съм спокойна. Ето какво е положението при нас:
Синът ни е на 6 години, и никога не съм правила опити да дърпам кожичката. До 4 годишната му възраст въобще не беше отлепено. Сега пишлето ни не е забелено цялото, но повече от половината вече е отлепено.  Никога не съм си позволявала повече от лек масаж, а и сега вече съм сигурна, че всичко ще си дойде на мястото.  Това със забелването защото щяло да се замърси и за по-добра хигиена май ще се окаже че не е вярно. За 6 години нито веднъж сме нямали този проблем.  Благодарна съм на всички за мненията ви Laughing

# 123
Синът ми е на 1г 6м, но когато беше на 6м нашата педиатърка ме попита дали искам да му забели наведнъж пишлето. Аз се съгласих защото ние уж правихме забелване по малко всяка вечер, но явно ни е било страх и не се бяхме справили с проблема. Педиатърката беше много внимателна и по време на процедурата Жорко въобще не плака. След това, три дена при всяка смяна на памперса го измивах добре,слагах му пишлето в една чашка пълна с отвара от тетра, после  ледокаин (лекарство за обезболяване, защото като пишкаше го болеше, но само първия ден). Но като го къпехме задължително забелвахме и измивахме колкото и да го е боляло детето. След 3 дена всичко беше идеално. Сега просто всяка вечер пи6лето се измива много внимателно, забелено разбира се и не сме имали никакви проблеми. Но за какви неща съм чувала, заради това че тази процедура не е направена на време, не искам да ви казвам.

# 124
Весела не се притеснявай, моето момче е на 4г. имаше и при нас такъв момент, детенцето ти се самоизучава , идва и момента в които ще говори за пишки и т.н., всичко с времето си. нашето дете дори си слагаше сидита на оная работа, а сега вече знае какво е секс, такаче тепърва ти предстоят доста шашкащи моменти, не се плаши.

# 125
Аз започнах да забелвам "пилето" на Миро една седмица след раждането. Забелвах го постепенно до момента в който получих желания резултат, а Миро е само на три месеца. Сега само го подържам във форма Joy

# 126
  • Бургас
При нас се получи следното. Забелен е до половината и то само от едната страна. По напред в темата съм писала как става. Под незабелената кожичка се събира нещо беличко /мисля, че е смегма/. Чудя се опасно ли е и това не налага да водя при хирург надявам се. Джи Пито каза, че това се получава, понеже не е забелен, но не пречи.

# 127
ние не правихме нищо и наккрая като стана на 3г отидохме при хирург да го "забели". иначе стават инфекции

# 128
  • София
Тъй като съм чела много за фимозата, когато моят син стана на 3 месеца ,аз започнаха да питам настоятелно джипито кога ще му забели пишлето, тъй като до тоя момент кожичката беше абсолютно залепнала.Той каза да изчакаме до 7 месец и тогава щял да го оправи. Аз се опитвах сама няколко пъти да дърпам кожичката, но без успех. Разбира се, бях много внимателна и само се опитвах да видя дали се е разлепила от самосебе си. Но не беше. една майка от квартала ми каза да не пипам в никакъв случай сама кожата, защото на едно дете на 3 год майката така е процедирала и кожичката се е заклещила, главичката е посиняла и тя е намерила спасения само в Пирогов до един час след инцидента. Това много ме уплаши и спрях да пипам пишлето, само го миех отгоре. Когато детето стана на 7 месеца, педиатъра ми казваше да изчакаме още, обаче аз не исках да чакам , беше ме страх и от едното, и от другото.Имах навремето едно гадже, чието пишле не е било забелено до 5-тата му година и тогава е получил сериозно възпаление и се е наложило да го обрежат изцяло по медицински причини. Оттогава много се страхувам за моя син. И така, настоях пред лекаря да му оправи кожата на 7 месеца. Той я дръпна рязко веднъж, детето изпищя, рукна кръв. Не стана от раз. Следващата седмица пак го дръпна рязко по-силно и пак писъци, кървене. Страшно подтискаща гледка. Вкъщи пишлето се поду и стана като балон, чак на 4 ден можах малко да го забеля и отдолу се показа дебел бял слой, който не се махаше. Мазах с гентамицин, с пудра. Малко по малко белия налеп, който беше бая наслоен, се изчисти, но ада беше около десетина дни-на всяко пишкане, рев до небесата. Оттогава след тези мъки, не смея да мине ден без да забеля пишлето и да го мия с вода. Дано съм ви била полезна с опита си.

# 129
 Той я дръпна рязко веднъж, детето изпищя, рукна кръв. Не стана от раз. Следващата седмица пак го дръпна рязко по-силно и пак писъци, кървене. Страшно подтискаща гледка. Вкъщи пишлето се поду и стана като балон, чак на 4 ден можах малко да го забеля и отдолу се показа дебел бял слой

Като казваш "рукна кръв" какво точно имаш предвид #Crazy? Стана ли цикатрикс, като зарастна? Нашия доктор твърди, че ако се цепне кожичката при дърпане, защото е тясна, после като зарастне ще бяде още по-тясна.  Така ли става? newsm78

# 130
знам че тук не е мястото но като става въпрос за циркумизация (обрязване) мъжът ми се разболя от няква кожна болест,инфекция някаква. Той е на 25г. а пениса му започна де се затваря фимоза ли получи баланит ли така и не разбрах ама и не го питах много щото разбирам че му е неудобно да го коментира.Но ходи на уролог и му казали че само обрязване и то защото той отиде късно а не след като забелязал веднага ама срам го било Embarassed не отиде веднага.Че като каза "никакво обрязване аз да не съм турчин" вика вилня 3 дена и няма как отиде.Какво да ви кажа и преди бях щастлива но сега съм ЩАСТЛИВА.След обрязването се оказа че е леко намалена чувствителността на главата и тоъ издържа по-дълго време при секс а иначе той самият си казва че за него след първите 5-6 дена след операцията нямало разлика.Така че май аз намазах от цялата работа Laughing

# 131
  • София
Соник, когато съм написла, че пишлето започна да кърви имам предвид, че цялото стана кърваво. А медицинските термини, с които боравиш, не ги разбирам, затова и не мога да ти отговоря подобаващо. Сега кожичката слиза изцяло надолу и се показва цялата главичка. Незнам дали е нормален цвета на главичката обаче-става лилаво-синя. Може би кожата е тясна и я притиска, а може би това е вид физиология. Незнам.Но определено не му е приятно да го мия и да му пипам пацата основно.

# 132
gabiplus,
цикатрикс означава белег - ръб от срастване  на кожата /като от секцио/. Браво на вас, че вече нямате проблем, обаче аз като изчетох доста обемната информация тук реших, че природата си знае работата и аз май няма да се бъркам.  Hug
Главичката наистина често е синьо-лилава - не се тревожи, а детето ще свикне - нашия батко дори предпочита да се мие сам. Grinning

# 133
  • София
Соник, здрасти още веднъж. Само искам да ти кажа, че белег няма, изглежда си като едно нормално момчешко пишле. Разбира се, ти постъпи както прецениш, но лично аз се радвам, че нашето забелване мина и замина, и ако не беше станало така, днес щях много да се тревожа да моя син. Пожелавам на всички малки мъже и техните мами по-малко главоболия с пишлетата.

# 134
  • Wonderland
на  нас  педиатърката  ни  каза  да  започнем  забелването  на  20 ден от  раждането . Мен  ме  беше  страх от  процедурата , мислех си  че  ште  го  боли ,или нешто  подобно . Затова  мъжът  ми  започна да  го  отваря постепенно  по  време  на  баня .Когато Пламко  навърши   1.5  месеца пишлето  беше  напълно  отворено  и  при  това  въобще  не  е плакал

Общи условия

Активация на акаунт