Нашите бани, 8ма тема

• 52 557
  • 360
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, след двумесечен ремонт и работа до откат и моята работа е готова. Майстори сме викали само за водопровода, направо ми се вие вече от умора Mr. Green Но резултата си заслужава. Само утре чакаме да дойдат да монтират душ-кабината..
Та да се похваляhttp://www.snimka.bg/album.php?album_id=353777
Ами хайде честита баня дето се вика! Много е свежа и енергична Simple Smile Чудесно сте се справили без майстори, дай боже всекиму  Laughing

# 136
Благодаря, благодаря.... Embarassed
Само да кажа за червени плочки и декора. Те се префугират отгоре и общо взето са доста капризни, да не разкривят и разминат фугите. Ако не сте сигурни в майстора и доколко са ви равни стените по-добре не се захващайте с тях...
Иначе наистина е енергична,  това е нашия стил Joy

# 137
Момичета, след двумесечен ремонт и работа до откат и моята работа е готова. Майстори сме викали само за водопровода, направо ми се вие вече от умора Mr. Green Но резултата си заслужава. Само утре чакаме да дойдат да монтират душ-кабината..

Поздравления, много е хубава! Simple Smile

# 138
Направо е супер.Страхотна е.И цветовете са много свежи Grinning
Аз днес ходих да видя майстора дали е почнал да лепи плочките.Добре че отидох.Никъде не видях тръби за казанчето ShockedАко ги беше налепил трябваше да ги  къртим.Утре ще се обадя на изпълнителя на строежа да му кажа.

# 139
  • София
Здравей, flaмmbe, много ми харесва цвета на плочките ви. Точно такова търся, може би с по-различен декор ако има. Можеш ли да ми кажеш какви са, от къде ги купихте и на каква цена? А за вграденото казанче цялата стена ли преместихте напред или се вкопава някак си, не съм много наясно  Rolling Eyes
Момичета, да ви попитам колко е широка вратата на банята ви? Нашата в момента е над 80 см и мислим, да я изградим и да я стесним до около 70 см. Има ли някакъв стандарт?

# 140
Здравей, flaмmbe, много ми харесва цвета на плочките ви. Точно такова търся, може би с по-различен декор ако има. Можеш ли да ми кажеш какви са, от къде ги купихте и на каква цена? А за вграденото казанче цялата стена ли преместихте напред или се вкопава някак си, не съм много наясно  Rolling Eyes
Момичета, да ви попитам колко е широка вратата на банята ви? Нашата в момента е над 80 см и мислим, да я изградим и да я стесним до около 70 см. Има ли някакъв стандарт?

Плочките са испански, купени са от Баня лукс. Това е на бул. България до Мартинели. Тръгваш от кръстовището на България и Гоце Делчев и някъде посредата на растоянието отдясно. Няма друг декор. Белите са по 38лв. м2, червените по 4.50 бройката, горе-долу 50лв. м2, декора 38лв. бройката . В тази гама и по-евтини около 30м2 има и на бул. Данаил Николаев малко преди Сточна гара. Там са доста магазини един до друг, но този е на два етажа, качваш на горния, там има пана и ги има. Само че, червените са гладки няма го ефакта на малки плочки. Освен това пода е силно гланцов, на другата серия е мат. Ако искаш още инфо, свирни, ние този цветове ги търсихме маса време. Накрая направих компромис с декора, но се убедих, че въпреки невероятния избор,  като тръгнеш да търсиш все нещо не ти харесва до край. Я като качество, я като декор и фриз... Hug
За казанчето сме местили стена, защото тя така илииначе не беше под прав ъгъл и трябваше да го правим за душ кабината. Тъй като оклонението беше най-голямо точно при тоалетната, при изправянето остана място точно за казанчето.

# 141
  • София
Благодаря за изчерпателната информация Hug

# 142

Нашата е 70 см и няма проблем, не знам за стандартите Simple Smile

# 143
  • София
    Flaмmbe, банята е просто чудесна!  Grinning
    Да ви кажа набързо - с бебето (по-голямото беше на забавачка) отидохме до вашия магазин на България да разгледаме. Имаше хубави неща на прилични цени. На излизане от него се сетих, че малко по нагоре от него има друг магазин за банята... и влязохме... Гледам едни стикери на душ кабините, но много цифри на него, помислих, че е някакъв баркод или друго, попитах една от продавачките, казах, че не мога да се ориентирам в цените и тя ми казва "Тази душ кабина е 4560лв, а тази 3567" ... примерно нещо такова..., но това най-обикновени кабини, не парни или златни примерно  Grinning. Разбрах аз, че много сме объкали магазина, но така или иначе сме там, пък да поразгледаме, то май и те разбраха, че не сме за там, защото ходиха след нас през цялото време по 2 или 3 лелки, сякаш можех да откъртя някоя тоалетна и да я метна в багажника на количката на бебето... Поогледах се аз - едни смесители по 1000лв, тоалетни чинии по1000-2000лв, не доогледах, че лелките съвсем се изпопритесниха и си излязохме, толкова за нишите пътешестивия Grinning

# 144
kotkovo, благодаря. Много свежа баня сте направили за детето. Аз също харесвам зелено и бяло, но моето дете е на 19г. и избра тези. Какво да се прави...съобразих се с нейното желание.
Наоми, благодаря и на теб! Страхотни плочки сте си избрали. Сигурна съм, че ще стане много стилна баня. Ще чакаме снимки.
Flambe, поздравления, страхотно сте се справили!

# 145
Фламбе, поздравления за банята!
А кой ви направи проекта?

# 146
kotkovo, sorry, сега видях кавичките. Може би имаш предвид, че е малка, но чудесно се е получило!

# 147
    Flaмmbe, банята е просто чудесна!  Grinning
    Да ви кажа набързо - с бебето (по-голямото беше на забавачка) отидохме до вашия магазин на България да разгледаме. Имаше хубави неща на прилични цени. На излизане от него се сетих, че малко по нагоре от него има друг магазин за банята... и влязохме... Гледам едни стикери на душ кабините, но много цифри на него, помислих, че е някакъв баркод или друго, попитах една от продавачките, казах, че не мога да се ориентирам в цените и тя ми казва "Тази душ кабина е 4560лв, а тази 3567" ... примерно нещо такова..., но това най-обикновени кабини, не парни или златни примерно  Grinning. Разбрах аз, че много сме объкали магазина, но така или иначе сме там, пък да поразгледаме, то май и те разбраха, че не сме за там, защото ходиха след нас през цялото време по 2 или 3 лелки, сякаш можех да откъртя някоя тоалетна и да я метна в багажника на количката на бебето... Поогледах се аз - едни смесители по 1000лв, тоалетни чинии по1000-2000лв, не доогледах, че лелките съвсем се изпопритесниха и си излязохме, толкова за нишите пътешестивия Grinning

Да не сте се бухнали в Мартинели Laughing Rolling Eyes Наистина в баня лукс има добри неща на сносни цени. Те имат магазини и на Сребърна и на Данаил Николаев. Само да допълня за тези, които се интересуват от тези цветове плочки. Има много ефектни в черевено и бяло/ ралефни/, с приличен  декор и на добра цена / ако не се лъжа около 30лвм2/ и в Керанова. Проблема е че нямат хубав под. Към тях върви един черен #Crazy или червен, които се опитваха да ни убедят, че е към същата серия. Само че беше керемидено червено. Керанова има на Г.М.Димитров в новия блок на ъгъла с "Симеоновско шосе".
Душ кабината е с парогенератор, хидромасажни дюзи, радио и т.н. струва 2500лв. В интерес на истината са ни близки и ни направиха 20% отстъпка. Но единственото на което държахме е да е с отделна вентилация, защото познати с такива кабини казват, че всички екстри ги пускат в началото от мерак и после въобще не се занимават.

# 148
Фламбе, поздравления за банята!
А кой ви направи проекта?
Проекта е наш. Ние сме малко луда работа. Имаме финансова  възможност, но майстори не викаме от години вече, защото мъжът ми ги гони  Crossing Arms Thinking Последния беше за една интериорна врата за 800лв., които при взимането на размерите толкова разпалено обясняваше, как това не може да стане, че половинката му посочи вратата. После просто купихме друга врата и стана точно както искахме, но я монтира мъжът ми.
 Първоначално го бяхме направили с други плочки и малко се различаваше. Нямаше я хоризонталната червена линия и имаше вкаран  и черен акцент. След като  харесахме тези плочки, в магазина на Баня Лукс на България има момиче с 3D програма и  показахме нашия вариант. Та вкарахме новите плочки и малко само пипнахме. Тя самата каза, че според нея това, което и показваме е най-доброто. Нищо не ни взе като пари, можеш да минеш и да си направиш проект там. Хубавото, че в самата програма има вкарани всички плочки, които предлагат и за секунди се правят промени и го виждаш как ще стои в пространствто. 

# 149
Bori, виж това. Дано да ти помогне да избистриш идеята. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235961&pid=5574858

Общи условия

Активация на акаунт