Нашите бани, 8ма тема

• 52 576
  • 360
  •   1
Отговори
# 150
Bori, виж това. Дано да ти помогне да избистриш идеята. http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235961&pid=5574858
Това наистина е добра илюстрация на онова, което се опитвах да обясня с нишите и цветовете, както и със съчетаването на хоризонтали и вертикали при подредбата на плочките Simple Smile
Не че се оправдавам, но гледайки тъмните колони на фона на по-светлите ниши съм сигурна, че нишите излизат напред, а колоните потъват назад Simple Smile, т.е. изравняват се нивата някак.
sofiq-ns , и ти ли мислиш така или само аз се заблуждавам?

# 151
flambe мойте сърдечни поздравления за чудесната баня
Мивката с шкафа и огледалото от къде го купихте и колко сантиметра са?Ние търсим точно такова,но не мога да попадна на подходящи-разстоянието за мивка ми е макс 60см

# 152
  • На плажа
H,Този магазин на Джоди22 ,някъде до СИМа ли се намира?

# 153
flambe мойте сърдечни поздравления за чудесната баня
Мивката с шкафа и огледалото от къде го купихте и колко сантиметра са?Ние търсим точно такова,но не мога да попадна на подходящи-разстоянието за мивка ми е макс 60см
55 см е. Долния шкаф е 450 лв., горния 250. На сточна гара, но не мога да ти кажа от кой магазин точно. Имаше ги и под моста на Ботевградско шосе  след Подуене. Иначе са български на фирма Амик.

# 154
# 155
Пууу изтеглих си една програма да си направя проект но нещо не можах да се справя Close Само се изнервих
Я кажете някоя по лесничка Rolling EyesАз иначе за кухнята ползвам АЛНО ама там няма нищо за баня

# 156
  • Бургас
Да, прави сте че първо трябва да си избистря какво точно искам.....
Но да ви питам - как процедирате??? Имате първо виждане за това което искате и търсите подходящите плочки или първо си харесвате плочките и там ви правят проекта?
Защото според мен първо трябва да знаеш каква визия искаш да постигнеш в банята. Ето, влизах в няколко магазина и все нещо харесвам, а като почна да си ги редя не стигам доникъде.......
Минах през много варианти, даже исках и да не е цялата с плочки.....
Ето ей такава баня си харесах, ама как да я направя?????:
http://www.foto.bg/showphoto.php?photo=230075&cat=500

# 157
Но да ви питам - как процедирате??? Имате първо виждане за това което искате и търсите подходящите плочки или първо си харесвате плочките и там ви правят проекта?
Защото според мен първо трябва да знаеш каква визия искаш да постигнеш в банята. Ето, влизах в няколко магазина и все нещо харесвам, а като почна да си ги редя не стигам доникъде.......
Щом искаш такава тръгваш да търсиш плочки с такъв ефект. Значи първо трябва да имаш идея как искаш да изглежда, след това да я съобразиш с плочките. Ако банята ти е малка, тази идея ще я захлупи. Ако плочките са голям размер също ти трябва голяма баня. Така че и много да ти харесват дадани правиш компромис и търсиш други. Плочки с такива визия има, но не много...

# 158

Ами аз за себе си знаех, че искам:
- по-скоро светла бяна (щото е малка е 2,2х1,4м), да "звучи" свежо, зареждащо; представях си цветове зелено (светло като млада трева), синьо (по-скоро тюркоаз), бяло. И с тази идея отидох да търся плочки. Проекти ми направиха няколко в магазина (и това все пак помага да си представиш нещата), но в крайна сметка сама си направих това, което считах за най-оптимално при нашите дадености.
- Иначе исках висяща чиния (липсата на казанчето на моноблока също мислех, че ще "разширява" помещението в смисъл колкото по-малко неща пречат на погледа, толкова по-широко изглежда, а и няма да се налага да чистя около тоал. чиния и самото казанче Simple Smile)
- висящ шкаф за мивката (по същите причини и за да не ми се мотае мръсотия около крачетата му Simple Smile, макар в крачка да остана само висяща мивка без шкаф (така имам отворена опция за усъвършенстване някой ден Simple Smile)
- висяща на стената четка за WC (пак за да ми е чист подът)
- много светлина, за да е светло и широко  Laughing
- голямо огледало (пак с цел оптическо разширение)
- параван от прозрачно стъкло (пак за да не "отсича" банята) - той още не е готов де Simple Smile

Така че направи си ясен списък с цветове, които харесваш, стил (романтична, модерна, екстравагантна, ретро и под.) и действай.

Аз лично много харесвам бани, които не са целите в плочки. Изглеждат ми по-уютни и дишащи. Представям си някоя картина на стената (което на плочки не ми се връзва)...
Мисля, че при теб има "мегдан" за нщ подобно, защото мястото за къпане е обособено и напр. в предната част на банята плочките могат да стигат само донякъде, а не непременно до тавана. А и имаш прозорец ако помня вярно, което си е цяло богатство не само за вентилация, някое цвете може да поеме пак за уют Simple Smile А колко ще се спести:)...

# 159
И аз да кажа,че искам да ми предложите програма за визуализация на баня. И да може да се качат в нея плочките,които ще поставяме. И ако може някой да ми обясни как да ги кача Embarassed

# 160
mamanin, абсолютно права си принципно, след като и професионалистите го правят: http://field.dibla.com/index.php?topic=3507.0 , но аз мисля, че не е задължително... въпрос на усещане...

# 161
За моята баня използвах Kitchendraw. За плочките, за съжаление трябва да се използват подобни цветове, т.к. няма текстурата на плочките, които сте си харесали. Това може да стане само в магазина, където ви ги предлагат. Успех!

# 162
flambe, банята ви е страхотна! Цвета, декора, проекта...абе всичко е много хубаво! Със здраве дет се вика да се плакнете в нея  Laughing

Ние проекта на нашата баня си го правихме с PRO100. Много пипкава работа и съответно няма нищо общо с проектите, които се подмятат из форума. Но на нас ни трябваше просто да си измислим проект Simple Smile

BORI, ние тръгнахме от това колко пари можем да заделим  Laughing , след това какъв цвят да е банята. И вече търсихме плочки в серии, т.е. да имат към модела бяла плочка, цветна, декорна и фризова. Само на 2 места имаше такъв пълен комплект, за щастие пък си харесахме единия вид плочки.  Grinning Оттам насетне мислиш и редиш докато ти хареса някакъв вариант.  Crazy
Освен това ние имаме отделно тоалетна, която исках да е същия модел плочки, но друг цвят...все пак така ми изглежда доста по добре. Плочките, които харесахме имаха и подходящ цвят за тоалетната, Wink

# 163
За моята баня използвах Kitchendraw. За плочките, за съжаление трябва да се използват подобни цветове, т.к. няма текстурата на плочките, които сте си харесали. Това може да стане само в магазина, където ви ги предлагат. Успех!
Инсталирах си я но не намирам къде са стените които мога да добавя за да направя какета за тръбите.Моля за помощ Praynig
Отказах се от програмата .Ще отида някой друг да ми  направи проекта
Но не мога да си изтрия мнението

Последна редакция: вт, 17 мар 2009, 20:44 от tuiti

# 164
  • Cофия
Само да питам нещо глупаво -  колко горе-долу струва да ти направят проект в магазина?

Общи условия

Активация на акаунт