Нашите бани, 8ма тема

• 52 518
  • 360
  •   1
Отговори
# 60
mamanin, не ми се отваря линка, можеш ли направо да ми напишеш цената на мивката, а ако има и на шкафа.   bouquet

шкафа:
размери :  (T/H/B) 51,1 x 34,9 x 63 cm   (така като гледам това е по-малкият вариант, щото има и по-голям - ако искаш ще търся и неговата цена)
с 2 врати
тегло (kg):   12,50 
цена: 769,53 евро (това е цена за вратичките в дърво, а не бял гланц, който е по-евтин - 732 евро); Всъщност има първо др. цена, която е задраскана (демек намалена) и първата е била 1101 евро, което било препоръчителната цена на производителя newsm78
мивката за вграждане:
154 евро намалено от 265 евро.
65,0 x 52,0 cm

Има и някакъв сифон за спестяване на място (най-вероятно вътре в шкафа да има повече място), който е 23 евро.

Eто една страница от каталога им: http://www.produkte24.com/cy/duravit-deutschland-1186/happy-d-3158/seite-4.html, където има и малките, и по-големите.

# 61
  • София
mamanin , мерси много за полезната информация !   bouquet

# 62
въпрос към мамите-дизайнерки в темата и към вси4ки с идеи Wink Hug-какъв вариант ви хрумва за закриване на прозорец в баня(голям прозорец-по4ти цялата стена)-мислихме за вариант с щори,които обаче трябва да са влагоустойчиви newsm78-нищо не намирам в нета-а изгледа е към морето в хотелска 4аст и ще е грехота да се прегради със стена-нещо хрумва ли ви???? Praynig

# 63
въпрос към мамите-дизайнерки в темата и към вси4ки с идеи Wink Hug-какъв вариант ви хрумва за закриване на прозорец в баня(голям прозорец-по4ти цялата стена)-мислихме за вариант с щори,които обаче трябва да са влагоустойчиви newsm78-нищо не намирам в нета-а изгледа е към морето в хотелска 4аст и ще е грехота да се прегради със стена-нещо хрумва ли ви???? Praynig
Матирано стъкло е нещото което ми хрумва

# 64
Moмичета, страхотни бани виждам в тези темички Simple Smile

А някоя от вас да е мернала в някое магазинче тоалетна чиния и мивка за баня в зелен цвят  newsm78

# 65
  • София
Moмичета, страхотни бани виждам в тези темички Simple Smile

А някоя от вас да е мернала в някое магазинче тоалетна чиния и мивка за баня в зелен цвят  newsm78

Видима идеал мисля, че имат в зелено и ги гледах в Практикер, ако не се лъжа.

Момичета, аз имам друго питане. Кой и как ви изхвърли отпадъците от баните? Имам предвид старите плочки и санитария?

# 66
mersi-ама стъклото ве4е е сложено и не е матово Sad

# 67
Здравейте на всички... минавам, за да се включа в темата и да ви кажа, че успях да купя или поръчам повечето неща за банята и майстора ще започва след около две седмици. Добре ме подсещате, че е хубаво да си направя снимки преди и след, за спомен, ако не за друго.

Малко се безпокоя, защото майстора малко гледаше като извънземно като му обяснявах как трябва да сложи линейния сифон и се опита да ми пробута идеята - смесителя за вградения душ да се изгради като кутия, а не да се вдълбае в стената. Ама хич няма да му се давам. Май най-добре да му висна леко на главата, поне докато свърши с вградените неща, че знам ли какво ще сътвори.

lo80 - не разбрах точно какво решихте да местите. Но при нас ситуацията е много подобна. Всички неща са на една стена, която е широка 2,20 метра. Ще сложа вградено казанче - 50 см., мивка със шкаф 80 см. и останалите 90 см са за душа с параван. Искаше ми се много мястото за душа да е 1 м., но не успях да си намеря достатъчно малък шкаф, който да ми харесва и накрая се предадох. Другото, което ме безпокои е дали 50 см. от стената до мивката, няма да са малко като място за удобно ползване на тоалетната, ама ще видим в хода на ремонта. Ако се наложи ще кажа на майстора да смали още малко мястото за душа.

# 68
  • Пловдив

Можеш да залепиш матиращо фолио, не е скъпо и може да се подменя  Peace

Jillian , на твое място бих смалила шкафчето за мивката , отколкото да намаляш мястото за тоалетната или душа  Peace

# 69

Можеш да облепиш стъклата с фолио за стъкла. Има голямо разнообразие от видове и като се постави имитира точно матово стъкло.
А другото, което ми хрумва е с външни щори.  

# 70
  • Русе
Цитат на: змейковица link=topic=378736.msg10485048#msg10485048 date=1236862246

[b
Jillian [/b], на твое място бих смалила шкафчето за мивката , отколкото да намаляш мястото за тоалетната или душа  Peace
Peace Не си намаляй мастото за душа,запази си го на 90 см!Казвам ти го като притежател на 80 см праг с параван Grinning тесничко е!

# 71
  • София
...
lo80 - не разбрах точно какво решихте да местите. Но при нас ситуацията е много подобна. Всички неща са на една стена, която е широка 2,20 метра. Ще сложа вградено казанче - 50 см., мивка със шкаф 80 см. и останалите 90 см са за душа с параван. Искаше ми се много мястото за душа да е 1 м., но не успях да си намеря достатъчно малък шкаф, който да ми харесва и накрая се предадох. Другото, което ме безпокои е дали 50 см. от стената до мивката, няма да са малко като място за удобно ползване на тоалетната, ама ще видим в хода на ремонта. Ако се наложи ще кажа на майстора да смали още малко мястото за душа.

Jillian, още не сме го решили, но колебанията са ни от това (така е по проект банята ни), дали да не преместим мивката и да стане нещо такова. Така си мисля, че ще имаме място за по-голяма душ кабина.
Иначе днес ми беше първото обикаляне по магазини за плочки и санитария. Ходих в магазина на Сико на сточна гара, но нищо не си харесах. За неделя съм планувала голямото обикаляне Simple Smile Мисля да навестя Керанова, Банястил, jessica.bg, имаме и един Декор Център наблизо, мисля и през него да мина. Дано успея да изпълня плана си за неделя Simple Smile пък и дано да работят магазините тогава.

# 72
Първо 2 уговорки: 1) не съм дизайнер и 2)ще се опитам да не завиждам за гледката  Laughing
Та мн зависи какъв е стила на банята.... , за да дадем съвети. Сещам се на първо време за 2 неща:
- ако е в морски стил или се връзва с него: не може ли да се използва дори рибарска мрежа, на нея си представям, че могат да се закачат всякакви морски "богатства" - морски звезди, миди и под.
- иначе мн харесвам и тези, не точно завеси, а по-скоро прегради като напр. тази: http://www.aiko-bg.com/pictures/zavesa_63199_big.jpg или тук http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.adero.de/img/10 … %3DUTF-8&um=1
 Има всякакви видове, пвц някакво май е материалът (т.е. мокрене или влага не би трябвало да пречат), има всякакви видове, с различни декори, цветове и могат да се съчетаят със стила на банята.
И дай снимки на прозореца и гледката, че лятото е далече Simple Smile

P.S. Сетих се още нещо: Параван (ефирен, не плътен) пред прозореца, подвижен, в стила на банята като напр. нещо такова http://www.arab-art.ch/images/ParavanRosen.jpg

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 17:04 от mamanin

# 73
Всички неща са на една стена, която е широка 2,20 метра. Ще сложа вградено казанче - 50 см., мивка със шкаф 80 см. и останалите 90 см са за душа с параван. Искаше ми се много мястото за душа да е 1 м., но не успях да си намеря достатъчно малък шкаф, който да ми харесва и накрая се предадох. Другото, което ме безпокои е дали 50 см. от стената до мивката, няма да са малко като място за удобно ползване на тоалетната, ама ще видим в хода на ремонта. Ако се наложи ще кажа на майстора да смали още малко мястото за душа.
Аз се присъединявам, че ще е тесничко ако оставиш всичко на едната стена 2,20. Чувала съм, че за нормалното ползване на тоал. чиния от двете й страни трябва да има минимум по ок. 14-15 см. Ако все пак остане така, ще трябва да търсиш по-малка тоал. чиния - нашата е такава, затова знам (ширината беше май 35 см). Така че най-добре мести мивката (тя е най-лесна за това)

# 74

Jillian, още не сме го решили, но колебанията са ни от това (така е по проект банята ни), дали да не преместим мивката и да стане нещо такова. Така си мисля, че ще имаме място за по-голяма душ кабина.
Иначе днес ми беше първото обикаляне по магазини за плочки и санитария. Ходих в магазина на Сико на сточна гара, но нищо не си харесах. За неделя съм планувала голямото обикаляне Simple Smile Мисля да навестя Керанова, Банястил, jessica.bg, имаме и един Декор Център наблизо, мисля и през него да мина. Дано успея да изпълня плана си за неделя Simple Smile пък и дано да работят магазините тогава.
lo80 , по същите причини като при Jillian  мисля, че трябва да преместите мивката, но гледайки скицата се сещам и друго: Ако искаш по-широка мивка след преместването, можете да сложите тоал. чиния на ъгъла (има доста варианти за ъглови моноблокове), за да има повече място ПРЕД нея, в случай, че мивката е по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт