Нашите бани, 8ма тема

• 52 530
  • 360
  •   1
Отговори
# 90
  • София
  Душ кабината е обла, затова трябва и нещото като лайсна да е може да се извие около коритото, ама и аз как го обясних,  Grinning за съжаление нямам снимки, за да покажа  точно как изглежда.

# 91
  • София
Нашите плочки са вече налепени. Снимах ги от мерак да ви ги покажа, въпреки че като цяло банята е далеч от финализиране.
Има тук-там разминаване в хоризонталните линийки по плочките...ама ще се опитам да не го забелязвам.

# 92
На мен, за сега, много малко неща са ми се изяснили за новата баня, но едно от тях е, че на 100% не искам под душово корито. Ето този вариант ми харесва много като решение за душ пространството. Но не знам в мотая баня дали има място да се изпълни токова нещо.

lo80, при мен поддушовото пространство ще бъде точно както е на картинката, която ти харесва. Само малко сифона ще се застъпва със стъклото, за да поема водата по-отрано. Трудността при това изпълнение е как да се направи наклона за оттичащата тръба без да се повдига пода. При мен двата канала са направени от другата страна на банята и веднъж наклона на самата тръба трябва да е в тяхната посока, а след това плочките трябва да са с обратен наклон, за да отива водата към сифона. Не знам дали го обясних добре.

По втория въпрос - избрах вградено казанче, защото иначе се налага да сложим гъвкава връзка за мръсния канал, която няма как да се скрие и винаги ще се вижда. В предишното ни жилище беше с такава и няма да ти казвам как съм се завирала да мия точно там. На вградените казанчета миеш само плочките. Е, ако се развали нещо, до което нямаш досъп през мястото за бутона - лошо.

Гуш - ще ти стане много свежа банята с тези плочки, нали са по-светли в действителност.

# 93
  • София

Гуш - ще ти стане много свежа банята с тези плочки, нали са по-светли в действителност.

да, някакси по-бледи са цветовете и създава усещане по-скоро за бяла баня

# 94
  Душ кабината е обла, затова трябва и нещото като лайсна да е може да се извие около коритото, ама и аз как го обясних,  Grinning за съжаление нямам снимки, за да покажа  точно как изглежда.
nellii, виждалала съм, че това разстояние м/у пода и душкабината се облича с фаянс, но при тебе разстоянието е мн.малко. Можеш да опиташ със стъклокерамични плочи, т.к. те са на мрежа и се огъват. Можеш да режеш от тях, колкото ти е необходимо. Другият вариант е с някаква гъвкава лайсна, залепена със силикон.

# 95
io80, нещо такова ще се получи: Душ кабината може да е само с параван и лентов сифон, като от сайта на Керанова.

# 96
Забравих да напиша, че и ъглов моноблок, според мен ще стои добре.

# 97
включвам се и аз в темата,защото още съм на тази вълна  Simple Smile снимки още няма за да ви изпратя,но банята ми стна много хубава.....купих си всичко за банята от Форма Д и съм много доволна.успех на всички,на които им предстои ремонт  Wink

# 98
lo80 За трапецовидна душ кабина виж това,
http://aquanova.bg/page.php?n=20956&SiteID=469, това е моята любов сред душ кабините  Rolling Eyes
Идва малко скъпичко но наистина според мен зи заслужава с 10мм стъкло е а другите стандартно ги правят с 6мм

# 99
Виж какво обсъждат тук по подобна тема: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?p=39533&sid=107 … 2d38f3099357fefe9

# 100
  • София
  mamanin благодаря за линка   bouquet Голямо чудене какво да го правя този луфт между пода и коритото... Ако пък остане така и влиза вода под коритото дали ще е проблем newsm78 Може да карам майсторите да направят прагче от плочки...

# 101
  mamanin благодаря за линка   bouquet Голямо чудене какво да го правя този луфт между пода и коритото... Ако пък остане така и влиза вода под коритото дали ще е проблем newsm78 Може да карам майсторите да направят прагче от плочки...
Сещам се и друго: да провериш напр. във фирми, които предлагат мебелен обков и по-специално обков за душ-кабини - би трябвало да имат някакви лайсни, които да могат да се огъват и да имат вид Simple Smile

# 102
  • София
mamanin, благодаря ти много за синтезирания отговор относно вградените казанчета. За сега май клоня към вградено, харесва ми пустото, по-добре седи!!!

sofiq-ns, точно както си го показала си го представям и аз Simple Smile
За душ кабината (условно я наричам така) още сме в чуденка. Паравана с линейния сифон ми допада като че ли най-много, въпреки, че харесвам и облата душ кабина, а и трапецовидна ми харесва... Абе и тук ще пада голяма главоблъсканица.

lotuspgg, тази http://aquanova.bg/page.php?n=20956&SiteID=469 е страхотна!!! Аз съм събрала един фолдър с неща, които са ми харесали и само чакам мъж ми да си дойде и ще го хвана да му показвам, да чуя и неговото мнение, е за сега само аз се изказвам Simple Smile

Jillian, тъкмо ще покажеш снимки Simple Smile къде поръчахте паравана? И ако не е неудобно да споделиш и колко ти излезе като цена, може и на лични. И извинявай, ако вече си писала по въпроса, но не съм се връщала да чета назад.

# 103
lo80 - всичко за банята (без плочките) поръчах от едно малко магазинче. Ако искаш ще ти пратя координати на лични. Паравана е 900/1900 мм затъмнено стъкло, не е с много голяма дебелина и струваше 597 лв. (без отстъпката) заедно с две ъглови полици, които да придават допълнителна здравина на конструкциията. Без тях трябваше да се сложи допълнително метално рамо, което да държи паравана към още една точка на стената. Цената беше почти същата и в двата варианта.

Аа, почвам да показвам снимки още щом майстора дойде.   

# 104
Здравейте момичета Grinning
Много добри идеи давате за баня.Днес ми се обади майстора че ще започва да слага плочките.Уж всичко съм измислила,но много противоречиви мнения откривам за душ кабините.Аз съм си харесала една парна душ-кабина с дълбоко корито.Но сега се чудя какво да правя...какво да сложа Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт