ДЕКЕМВРИйчета растат, пюрета вече искат да ядат!

• 10 195
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
sise   Hug свиква се мила нашия тати  го няма вече 2 месеца.Много ми е тъжно и на него също, малката беше на 40 дена той като тръгна .Живот и здраве като си дойде след 2 месеца няма да я познае ,аз му пращам редовно снимки но друго си е на живо. Simple Smile Няма да усетиш  с бебо как барзо ще мине времето.
Какво да се прави като такава им е работата.Ще свикваме  Grinning

# 46
Здравейте мамчета,

Много отдавна не съм писала.
Да ви почерпя,че днес ставаме на 3 месеца   party023 newsm38
Честити месечинки на Яна, Ивайло, Марти, Евелина и Стефан!
Да са ни живи и здрави малките слънчица и много да ни радват.

Ние днес сме много криви. Коликите ни се завърнаха със страшна сила, а уж вече трябваше да са отминали.
Не знам колко изяждаме, тъй като все още сме само на кърма. Иначе ядем по 6 пъти, като правим 6-7 часова пауза нощем
Иначе като при всички вас, всеки ден е различен, но винаги има за какво да се притеснява човек.
Сега в групата на баткото в градината има скарлатина и стоим на нокти в очакване. Знам че бебетата имат имунитет, ама знае ли човек. Другия вторник сме на консултация, трябва да ни слагат 2-я Пентаксим, ама май ще искам да я отложим.

Хубав ден на всички!!!

# 47
...   Ние пък си имаме други, запъваме петички и си вдигаме гъзето на горе, с умолителния поглед да ни гушнат. Друг номер е като и слагам памперса, да си изпъва крачетата шпиц, за да не мога да го сложа и така играта продължава с много кикотене и цвъркане... Като я оставя на равно се свива и се обръща на едната страна, но не може повече.

Това все едно аз съм го писала Joy

Мами, да ви питам нещо...Като миете дупетата на бебчовците или след баня как подсушавате между пръстчетата на крачетата newsm78 Аз до сега не го бях правила, мислейки си, че си изсъхва, но нее. Криско има нещо като подсечено там, не е червено но все пак Sad. Почувствах се много лоша майка, как чак сега можах да се сетя да го погледна там, то милото ми дтенце е почти на 3 месеца Cry

За стоенето в седнало положение, ортопеда (Драганов) ни каза да не му помагаме, то когато е готово ще си седне само- може и на 4, може и на 7 месеца. Така и за прохождането. Твърдо е противопоказно било детенце да се слага в проходилка. И аз смтам да го послушам човека, още повече, че и нашата педи е на това мнение.

Честити месечинки на всички бебчета!

# 48
Илианка аз почиствам между пръстчетата с обикновена клечка за уши

# 49
Аз почиствам с мокра кърпичка

# 50
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ВСИЧКИ СЛАДКИ БЕБЧОВЦИ И БЕБКИ! Hug
ЗА МАМИТЕ:  bouquet
ЗА ЕМИ:  bouquet
sssvetla,Дая се обръща много отдавна от коремче по гръб,а преди седмица се обърна от гръб по корем и дори за малко да падне от дивана.Но за всяко дете това са много индивидуални неща.
Мимина, HugБързо оздравяване на малките мишлета. Hug
siseto84 ,съчуствам ти,но наистина както Поли ти е написала покрай бебчето много бързо ще мине това време. Hug
Диди,ще се радвам да се срещнем.Ще се чуем до тогава и ще се разберем. Hug
ПРИЯТЕН ДЕН   !

# 51
Здравейте мами хубавелки,
това време направо ужас. Марти като е свикнал да е навън по това време, в 1 часа му дръпна 1 рев и аз какво да прави в количката и навън. За 20 мин заспа и сега е в коридора в количката и спи  Laughing .
За къпането всичко е супер до момента в който не почнем да се обличаме. Обикновенно се кърмем по боди  Crazy .
И ние се обръщаме от гръб на страна но до там. Има време. Правим упражнение за обръщане, но по коре не седим  Naughty

Цунки гунки от нас Heart Eyes

# 52
  • Пловдив
Еми, моята мома яде около 6 пъти на ден ,понякога и по 5.Изяжда около 100-120 грама, рядко има желание за повече.Обикновено закусва в седем сутринта , а за последно вечеря към 9 без нещо.После почива.Като беше по-малка се събуждаше с рев, но напоследък  се събужда, и кротува докато и дам да яде, даже се заиграва .Нещото ,което не мога да предвидя е  начина,по който ще яде.Доскоро бяхме изцяло на изцедена кърма.В началото на втория месец започнах да и давам да суче и за моя радост не отказа след толкова време.Сега има пъти ,в които се изцеждам  и тя отказва бутилката и и давам да суче, а друг път и давам да суче не иска и се цедя .Хубаво , че има много мляко, за да се изцедя и да остане за ядене  newsm78 newsm78 иначе незнам какво щях да правя .

За къпането , понякога плаче след като я извадим от ваната ,понякога не.Но гледаме да сме подготвени за рева-един да маже , масажира и облича, а друг да подава биберон или играчка Laughing Laughing

За нощния сън от самото начало се приспивахме винаги по едно и също време.Първия месец ни отнемаше известно време ,докато заспим,но сега веднага след ядене  сама заспива .Предполагам, че е въпрос на навик

Мимина, дано скоро  сладкишчетата се оправят -много е  неприятно това с АБ

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 15:48 от Aнели

# 53
  • Пловдив
Аз влизам наново  Embarassed забравих за месечинките на бебоците.
Честити месечинки да са ви живи и здрави , щастливи и обичани   bouquet  bouquet  bouquet.Благодаря за почерпките.

Ние пък си имаме други, запъваме петички и си вдигаме гъзето на горе, с умолителния поглед да ни гушнат. Друг номер е като и слагам памперса, да си изпъва крачетата шпиц, за да не мога да го сложа и така играта продължава с много кикотене и цвъркане... Като я оставя на равно се свива и се обръща на едната страна, но не може повече.

Ние сме същите със същите номера и отдавно ги правим като стоим по корем обаче си вдигаме често и краката отзад и правим дъгичка  Thinking и така сме по нестабелни .Един път при едно от надигането на дупето /полумост  Embarassed така ли се казва  Thinking / така си ударихме главата в панер с козметика  Sad, че чак драскотини направихме точно до фонтанелата.Звънах на педи и тя отговори , че ако детето е било в съзнание нямало проблем  Shocked.Да не говорим , че аз също съм и забърсвала леко темето на главичката след паника , че съм дала пипета Вигантол , вместо Саб Симплекс  Embarassed това отдавна в пика на коликите.Бях толкова уморена и ми се спеше  ,а  тя толкова гладна и с колики , двете шишета едно до друго  Embarassed със синьо в етикета , почти еднаква големина:(.И за едното и за другото използвам пипети купени от аптека /нали и двете си нямат такива / и в бързината въобще не забелязах "безцветния цвят на Саб Симплекса"  #Crazy ".Все нещо греша и все за нещо се тревожа  Tired.

П.С. Сега прочетох за пръстчетата и аз не съм забелязвала и аз си мислех , че си съхнат сега ще ги огледам като се измием.Ние имаме червенина под мишниците и понякога в свивката на лактите.
Аз преди всяка смяна на памперс измивам дупето под течаща вода , но винаги използвам , сапун/гела на Бюбхен и мажа след това я с олио я с мляко.Мислих си дали не идва много на кожата на дупето да използвам толкова често сапун / гел.Вие как измивате ? 

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 15:30 от rrhh

# 54
siseto84,и на двамата няма да ви е лесно разделени,но бебчо ще ти стопля душичката и ще ти е утеха!  Hug
monny_77 ,Анели, Hug!
Имаш предвид,че не миеш дупето ли?  Rolling Eyes Аз не го мия,само бърша старателно...нали не съм само аз... Embarassed

# 55
Мимина и аз бърша с мокри кърпи. Много сложно ми се струва иначе,а дупето си е добре.Все пак отоплявам само една стая ако беше топло в банята щях да мия всеки път.
Оо щях да забравя благодаря за съвета за кремчето.
И Йоан беше на антибиотик. И на мен не ми се искаше и ми беше гадно, но нямаше как.
Като питах няма ли как без антибиотик и докторката ми каза че трябва да подпиша ако неискам да давам документ че се отказвам.

# 56
  • Пловдив
Ами на училището за бременни казваха , че ако бебето е акало само водата не е достатъчна  newsm78 newsm78Там препоръчваха блокчета за измиване на дупето,с които  нямало проблем бебето да се мие по няколко пъти на ден.
Аз мия само с вода , мокрите кърпички ползвах само в болницата и сега нося с мен ,когато сме навън за всеки случай.Може би в началото съм ги позлвала нощем, но след като педи се накара едно хубаво за тяхната употреба  спрях.

# 57
Sun. ,какво му имаше на Йоан? Confused Какъв АБ му даваше и колко време? Rolling Eyes
Малеее,Анели,направо ме скапа  Tired ...какво им е лошото на мокрите кърпи? Confused И какви са тия "блокчета"? Embarassed

# 58
Аз мия дупето като се изакаме и сутрин, защото сме опикани до ушите. През останалото време с кърпички

# 59
siseto84,и на двамата няма да ви е лесно разделени,но бебчо ще ти стопля душичката и ще ти е утеха!  Hug
monny_77 ,Анели, Hug!
Имаш предвид,че не миеш дупето ли?  Rolling Eyes Аз не го мия,само бърша старателно...нали не съм само аз... Embarassed
Аз имах предвид пръстчетата на краката.Понягога много ги свива и не мога да ги измия добре,затова ги забърсвам с мокра кърпичка.
Иначе дупето не го мия всеки път като ака.Ако е много малко и по-твърдичко само забърсвам

Общи условия

Активация на акаунт