ДЕКЕМВРИйчета растат, пюрета вече искат да ядат!

• 10 195
  • 286
  •   1
Отговори
# 60
Аз мия дупето ако е акано, иначе с кърпичките. А между пръстчетата подсушавам с кърпата и после почиствам с памуче ако е останало нещо, там се събират влакънца от чорапките.

# 61
Ами бронхиолит и бяхме 5 дни в болница. Лекарката в спешния ни изписа зинат но на другия ден нащо педи ни прати в болница защото според нея такова малко бебе били по добре там да го лекуват.Каза ни че било по добре защото можело да не се усвои аб като се дава през устата.Затова на инжекции. Не знам в болницата какъв АБ даваха Embarassed После като се прибрахме давах Оспексин.
Слава богу вече е добре

# 62
  • Пловдив
Мимина,  педито ми даде пример че ако  се нацапам без значение къде с ако , няма да ми стигне само да се избърша ,а ще ударя поне няколко сапуна .Като се замислих  има логика в думите и .Но  дребка ака веднъж на два дни и от тази гледна точка не е трудно да я мия даже и със сапун.  Преди  смяна на  памперс е мия с вода , но аз имам баба помощничка и се редуваме и в този ред на мисли не ми натежава .  Ако разчитах само на себе си сигурно щях да пробегна до  кърпички въпреки съвета на педи.За измивното блокче  тогава си спомням, че похвали на себа мед .Мисля да поразтърся из аптеките да видя какво изобщо се предлага  и евентуално да си купя,макар че според мен водата  е достатъчна ,поне така мисля .
За пръстчетата изобщо не се бях сетила  newsm78

# 63
Sun.,съжалявам за това,през което сте минали,но важното е,че всичко е ок сега! Hug
Анели,има логика наистина... Rolling Eyes Откровено казано мен си ме мързи! Embarassed Няма смисъл да си търся извинения в това,че съм сама с двамата и лудвам по цял ден,особено сега като са болни! Crazy Просто така ми е по-лесно,но ако имаха проблем с дупетата,определено нямаше да си спестявам това малко усилие! Peace

# 64
  • Пловдив
Мимина, сладурчетата  ти показват кое е най-доброто за тях.Лекаря може да съветва, ама деца не се гледат по книга .Моята също няма проблем засега и дано е все така   Peace

Sun,много неприятно ,но за болницата си е вярно -там лечението е по-добро.важното е , че сега сте здравички Hug Hug

# 65
Здравейте ,
Честити месечинки на всички малки сладки бебочета!!!

Аз също ползвам много мокри кърпички , но ако е наакано мия дупето , но само с вода !  newsm78

За къпането Ния много обича и вече не плаче и след баня  Heart Eyes

Аз имам следния проблем : От една седмица забелязвам , че малката много плаче от чужди хора , хич не иска някой друг да я държи  Thinking Аз съм всеки ден някъде с приятелка или някой е у нас , но явно има нещо което я притеснява и много плаче ако я държи някой друг. А най-много плаче от свекито , защо така незнам. А тя е мила много с нея , но само като й чуе гласа и изпада в неистов рев , чак ме стресна вчера. Трябваше да ида на доки и свеки дойде да я гледа. Добре , че времето беше хубаво , та веднага излезнахме навън и тя заспа , че иначе нямаше да мога да я оставя. Някой друг с такъв проблем или ако имате някакво обяснение защо така плаче ... направо е ужас! ooooh!

# 66
Didi, мерси ще пробваме с чайчето.
Есес,на мен ми изплатиха голяма сума, изчисляват ги за 6 месеца назад. Взех си ПИН за Нои, днес даже смс ми пратиха. Работим в една фирма, защо има такива различия...Педи наистина ми преизчислява 7 дни заради по-ранното раждане.
Като слушам какви неща правят ваште деца... Rolling EyesНашият Жорко все още не държи нищо с ръка(най-вероятно защото вечно си яде ръцете!) Цял ден го нося прав с гръб към мен, да лежи не желае.Дори когато съм на компютъра, той е седнал в скута ми и наблюдава.Знам че не е правилно, но какво да правя като по друг начин плаче.
Ние мием дупе сутрин и вечер, а през деня съм сама и само с мокри кърпички.Досега нямаме проблем.

# 67
  • София
Здравейте мамчета.
Моят юнак днес не иска да спи и докато успея да прочета старата тема, вие вече сте в нова.  Laughing
Инвизибъл, страхотна както винаги.   bouquet

Рени, добре дошла в декемврийския отбор.  Hug

Честити месечинки на всички сладки бебчета. Да са здрави и много щастливи деца.  

И моят Коко обича да го къпя, но след това масажа и обличането не ги харесва и през цялото време плаче. За съжаление съм сама и няма кой да го успокоява, така че си плаче горкия.
Мами, само аз ли се престаравам с дупето - като е наакан първо го забърсвам с мокра кърпа и след това го мия с вода, но без сапун.
Относно храненето, ние сме на кърма и дохранвам с АМ. Преди 3-4 дни давах по 60 мл., но нещо не му стигаше и започнах да давам по 90 мл., обаче сега пък понякога не може да го изпива и остават по 30-40. Просто всеки път е различно и аз се чудя колко АМ да правя. Обикновено имаме по 6 хранения на ден през три часа, обаче се случва и да пропуска следобедното хранене в 15.00 часа и тогава става 5. А иначе прави една пауза от 18.00 до 24.00 часа и после до 5-6 сутринта, като ако се събуди към 5 часа го гушкам за да дойде време за храненето в 6 часа.

Мимина, дано по-бързо оздравеят твоите сладури.  Hug

Илианка и аз не съм се сетила да видя дали не остава вода между пръстчетата на краката, но тази вечер ще видя. Добре, че сподели.  Hug

# 68
  • Пловдив
А на моята щерка по дупето играе сапун по сумати пъти на ден  Embarassed.Мале ooooh! и аз го спирам , ще го ползвам само ако е наакано дупето.През останалото време ще измивам само с вода.Аз гледам сама бебка , но пък банята ми е с лира /парно и е топло , а през коридора минавам като е завита с пелена или хавлия , но така се калява детето според мен.Кърпички ползвах първия път в болницата , но само мажех , разцапвах не почиствах добре и още от там свикнах да я мия на мивката и от тогава не съм ползвала кърпи.Покрай газовата криза използвах веднъж и то изхабих половин пакет и докато ме чакаше детето и дупе и крачета му станаха ледено студени  Confused .

Сасано аз и отварям крачетата дакато я мия под водата с ръце и тя се отпуска и под течащата вода каквото падне.Ако и след това има крем или ако и не е чиста , с мрля с топла вода или ако имам готова лайка за промивката , която правя за след къпането използвам нея и почиствам много внимателно.
Ако се стегне и изпъне крачетата преустановявам и започвам онова упражнение , което показа ортопеда , че трябва да се прави сутрин и вечер-присвити крачета к колената и я разкрачвам и тя знае , че е гимнастиката и се отваря/отпуска и продължавам да действам  Peace

Анхелито аз нямам такъв проблем , тя се смее на всички , даже и на доки , когато и би Пентаксима  Simple Smile.Според мен ще свикне с тях и със свеки просто и трябва време в момента се чувства по сигурно при  теб.

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 16:55 от rrhh

# 69
Когато акаше всеки ден по 7-9 пъти миех през едно акане. Сега го мия всеки път, защото ака веднъж дневно. Първо изчиствам с мокра кърпа, после мия със сапуна на Себа Мед. Мен по-скоро ме притеснява миенето на лабиите. Как го правите - моята мома така си свива краката като искам да я измия старателно, а там се събира от крема против подсичане, който слагам след всяко миене.

# 70
  • София
В мокрите кърпи има доста вредни съставки, затова може така да е казала тази лекарка. Аз мия дупето почти всеки път, но със сапун само сутрин.

Да ви се оплача, извадих от фризера една чашка с кърма, но малкия не искаше да я пие. Като я помирисах ми мирешеше на сапунена вода и вкуса й беше такъв #Crazy Не знам как се е получило това, като чашките винаги съм ги стерилизирала newsm78 Имам още 4-5 чашки, дано и те да не са такива.

# 71
velizara_82 мога ли да те попитам от къде си взе този код ,че и аз мисля да се възползвам от него да проверявам болничните.Предварително ти благодаря.  bouquetМного дъждовно това време не може да се мръдне никъде. Приятен ден момичета

# 72
  • София
Оф, да много лошо с това време. Малкият вчера спа 4 часа следобед навън, а днес 20 минути Shocked Направо ме е побъркал от мрънкане!

# 73
  • Пловдив

Будапеща , кода се взима от НОИ.Попълва една декларация за ПУК код и с нея в НОИ.Там с личната карта и тази молба го дават за минута две. Peace Peace

А за миенето , там се опитвам да махна  крема с малко мокър памук, ама не винаги се получава-те си свиват постоянно крачетата

# 74
Оф, да много лошо с това време. Малкият вчера спа 4 часа следобед навън, а днес 20 минути Shocked Направо ме е побъркал от мрънкане!
И ние днес сме така #CrazyНаправо съм откачила.От 5 сутринта до сега.Пълна лудница

Общи условия

Активация на акаунт