ДЕКЕМВРИйчета растат, пюрета вече искат да ядат!

• 10 195
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Ооооо,мами и ние сме така...иска да става от шезлонга,набира се и главата й е постоянно  нагоре,не иска да лежи и да я гушкам с лице към мен....бързат да порастнат миличките.... Grinning за къде ли са се разбързали и те Grinning Grinning И Катерина иска да стои седнала,но доколкото знам е още рано... Ама знам ли...нали са нови бебета Grinning

# 31
Още веднъж,благодаря на всички! Hug

Еми,позволявам си да отговоря на питането ти,защото се цедя и всъщност знам колко изяжда малкия...150-160 мл по 5-6 пъти на ден (на 3 часа),зависи кога се събуди сутрин!Ето днес например стана в 9ч и съответно ще папка 5пъти,но ако се събуди около 7ч яде 6 пъти на ден!Преди няколко дни обаче си проспа едното хранене и съответно яде само 4 пъти. Rolling Eyes Сега като е болничък почти непрекъснато спи и дори в момента си проспива обедното хранене... Confused
Последо ядене е в 21-22ч и не се буди до сутринта.Ака поне 2 пъти през деня! Peace

Само за сведение ще спомена,че имам приятелка,чиито син пиеше мляко по два пъти на нощ почти до навършване на 3г! #Crazy ooooh! Crazy

За къпането...дъщеря ми ревеше зверски по време на баня и след това! ooooh! И това продължи до 1г 7-8мес т.е. до съвсем скоро...сега реве само когато й мия косата! Sunglasses А малкия много се кефи в коритцето,обича да стои голичък след това,не протестира на нито една процедура,даже подозирам,че някои много му харесват,например заигравката с пишлето  Crazy и е много по-кротък от кака си като цяло!  Party Просто всички деца са ралични! Peace

# 32
момичета помощ, на мен сега ми преведоха болничния за раждането(не ми се обяснява за закъснението) обаче ми преведоха много малко пари ,по мой изчисления трябва да е около 1500 а е 850,при вас как беше,дали от януари и за нас е влязло  осигоряването за 1 година назад?

# 33
Здрявейте,мами и бебенца Hug
Ние се храним по 5 пъти на ден през 4 часа.Изпива различно от 70 мл. до 210 мл. #Crazy
Вечер яде към 18.00 и спи до 24.00 и след последното хранене спи до 6.00 сутринта.Странни почивки си прави,ама не го будя,че става много крив.
А на къпането малкия много се кефи Heart EyesВчера даже се наложи да го къпя сама и много лесно стана.Криви се само като свърша с масажа-иска още Laughing

момичета помощ, на мен сега ми преведоха болничния за раждането(не ми се обяснява за закъснението) обаче ми преведоха много малко пари ,по мой изчисления трябва да е около 1500 а е 850,при вас как беше,дали от януари и за нас е влязло  осигоряването за 1 година назад?
eses,защо не им се обадиш да ти обяснят?Иначе ние сме в заварено положение и си оставаме само на 6 месеца осигуровки назад.Поне аз така разбрах.Най-добре им се обади да ти обяснят.В станицата на НОИ има телефоните

# 34
  • София
Есес, мисля че е една година назад и за нас. Ето: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=312715
Да не би да са ти превели само едната част за един месец.

# 35
  • Най-сетне у дома
Искам да си сверя часовника и въпроса ми е вашите бебчета по колко АМ изяждат и по колко пъти в денонощиято се храните? Отправен към мамите които давам АМ защото другите едва ли знаят колко изцокват бебоците  Simple Smile
Защото Крис взе много да се буди нощем и да търси мляко, водата не я иска. Яде по 6 пъти в денонощиято като на всяко ядене изяжда 170мл, от няколко дни има яденета на които изяжда и по 200 мл., като се събуди в 4-5ч. изяжда 100-120- 140 мл.  #Crazy

Invisible, моят син нагъва по 150 мл, яде 4 пъти в денонощие, но понякога прави пауза от по 8 часа през нощта, а друг път се събужда и веднъж -два пъти седмично откарва и до 5 хранения. И той не ще вода. От нея се дави, кашля, плюе и въобще лоша работа, не обичам да го насилвам, та не му предлагам често.

Обаче това е сега. А преди ядеше по 150 мл 6-7 пъти дневно  Shocked
Педиатърът каза да го държа на диета в този период, но не я послушах и съм доволна. Сега сам си регулира режима и всичко стана естествено и без мъка! Като му се яде на твоя Крис, нека си яде, така мисля аз  Hug   

Последна редакция: вт, 10 мар 2009, 13:15 от Saule

# 36
eses аз бях писала преди време че Крис иска да седи ама аз не му помагам, оставям го в шезлонга и той почва да се надига да сяда оставила съм го да се развива сам когато се почувства готов да седне да сяда, в крайна сметка всяко дете е различно пъки щом иска да направи нещо значи е готов за него  Peace

за болничния на мен за декември ми преведоха по малко пари заради повечето почивни дни, но разликата беше от порядъка на 80-100 лв. при теб е доста повече newsm78 ние сме заварено положение и се взема дохода 6мес назад не би трябвало да ти го преизчисляват за 1 г. Thinking

мимина
благодаря за отговора  Hug дано случая да не е като на твоята приятелка  ooooh! аз се замислих за даване на каша при вечерното ядене? но ще питам и педито.

# 37
Привет-мривет,
Ние току ще се върнахме от консултация. Вече сме 7 кг. и 66 см. Одрахме се от рев, защото отидохме 30 мин преди времето за хранене и май бяхме огладняли по-рано. Няма вече да правим така и ще ходим напапкани, че целият квартал ни разбра, а и така се беше изнервил от рев, че едва се нахранихме след това.
Еми, и Макси е почти изцяло на АМ. Ако не броя 30-40 изцедени мл. кърма на ден и слагането на гърда, което едва ли го храни особено, но пък го успокоява и винаги заспива сладко. А пък аз се наслаждавам на кърменето.
Макси изпива по 120 мл. на хранене, веднъж на ден, след къпане 150 мл., но пък се храним 7 пъти без пропуск. Правим само една 5-6 часова пауза между 21.00-22-00 часа и 2.00-3.00 часа и нищо друго не пропускаме Simple Smile Надявам се сам да се откаже от храненето в 2.00 - 3.00 часа, но той все още се събужда толкова гладен, че не знам как ще стане. Иска ми се да пробвам да му давам повече за да прави по-големи паузи, но той едва изяжда тези 120 мл. и то не всеки път.
eses, ние сме в заварено положение и при нас за база се взимат 6 месеца. При изчислението още на първия ти болничен /45 дни преди раждане/ е изчислено така нареченото среднодневно възнаграждение. Оттук нататък до 1 година след раждането ще взимаш среднодневното си възнаграждение умножено по работните дни в месеца. Вероятно причината да получиш по-малко пари е, че болничния ти изтича в средата на миналия месец, а информацията за този все още не е обработена и най-вероятно ще си вземеш остатъка от миналия месец през следващия.
Незнам дали ти прозвуча логично. Ако не го разбираш дай знак на лични и ще ти обясня за да не занимавам всички, които го знаят.
Най-лесно ще ти бъде да си извадиш от НОИ единен идентификационен номер и да проверяваш онлайн. Там при справките ясно е описано какво точно ти е изплатено, колко дни от кой месец и по кой болничен.
Хубав и усмихнат ден от мен!

# 38
 Thinking успях да се свържа с нои  Crossing Arms от 42 дни за раждане изведнъж останаха 19,взели са си 11 дни за това че родих по рано+ празници та всичко си било точно  Crossing Arms не стига че от работата ми забавиха болничния 2 месеца и седях без пари ами сега съм на половина на тея който очаквах  #Cussing outА някой преди време ми беше казал че дните които са за по ранното раждане се взимат от последния болничен от педиатъра  Crossing Arms
А за седенето,ами Давид ако не го държа прав или седнал реве  Crossing Arms

# 39
така е мила следващия ти болничен ще е с +11 дни  Hugще си получиш парите просто със закъснение

# 40
# 41
Здравейте милички!
Еми   bouquet за страхотната темичка и благодаря за снимката!
Моят малчо изяжда около 140-150 мл кърма от шише 6 пъти на ден!
Относно банята ние много се кефим,може да стои там цяла нощ!
sssvetla Станислав се обръща от корем по гръб доста отдавна.Много му харесва като е по корем!
kabzi мила и ние бяхме така-много се дърпаше и плачеше докато го кърмих,но сега вече се цедя и давам от шише и нямаме никакви проблеми!Така поне съм спокойна и знам,че е нахранен,а и виждам по колко яде!
Момичета сега да ви се оплача-нашият тати нали е моряк и в петък заминава за 4 месеца!Направо като си помисля и  smile3518!Направо как ще свиквам пак незнам!
Лек ден момичета!

# 42
 Shocked 4 месеца лелеее аз сигурно нямаше да го пусна  Laughingмного бе

# 43
siseto84  Hug душичка, хич не е лесно саминка, ама кво да правиш, професия!!

Говорите за обръщането, моето момиче изпада в страховит гняв ако я оставя по коремче, в началото се притеснявах, като чета, че другите бебчовци сами се обръщат и даже спят по коремче.... И се хванах как започвам да я тормозя, като една проста амбициозна майка, да стои по коремче и да вири главица, а тя милата плаче и скимти като кутре... Като се усетих, и добре че от време на време се усещам де, и приключихме с тези упражнения.
   Ние пък си имаме други, запъваме петички и си вдигаме гъзето на горе, с умолителния поглед да ни гушнат. Друг номер е като и слагам памперса, да си изпъва крачетата шпиц, за да не мога да го сложа и така играта продължава с много кикотене и цвъркане... Като я оставя на равно се свива и се обръща на едната страна, но не може повече.

Днес се престраших и я изведох за един час на вятъра с плика на количката и сега още нунка.... Момичета, колкото повече спят децата толкова по-добре, не ги тормозете да стоят до късно за да спят нощес, детската нервна система е много нестабилна и много тънка границата от играта към преумората, може така да се пренатовари детенцето, че въобще да не заспи дълбок сън, а да остане да се мъчи, на онази тънка фаза на съня по 15-20 минути, да изтормози и себе си и вас...

# 44
Привет и от мен в новата тема!

Общи условия

Активация на акаунт