Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 31-та тема

• 54 980
  • 368
  •   1
Отговори
# 75
Мариета  bouquet.Ще гледам скоро време да направя нещо подобно.

# 76
  • На небето
Estell , каква е рецептата за тези бухти, които се обръщат сами? Praynig

Ето рецептата  Peace

http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=402
И аз на опашката за тарталетките на Вивиан Wink

Да точно тези са, но аз ги правя с намазнени ръце топченцата и пържа във фритюрник. Моя вариант е сладкия.  Peace

# 77
Много хубави неща сте сготвили !   bouquet
На сърце и на корем  Mr. Green ми легнаха пицата на Мариетка и тарталетите със спанак и сирене на Vivian*Peace

От мен само постни манджи , като за пости :

Пържени тиквички с орехово-чеснов сос :

И Броколи с морковен сос :

Поддадох се на големия си мързел и за прът път изсипах замразените броколи директно във фритюрника , но пък станаха страхотни и пак ще повторя.А морковеният сос дори ставаше за ядене  Mr. Green , много ми хареса и пак ще го направя !  Grinning

# 78
  • София
Привет на всички прекрасни кулинарки   bouquet !

Колко мнооого  и разнообразни  неща приготвяте  Crazy ! Очите  ми изтичат в тази тема  Peace !

Estell ,много  хубави са ти станали  пирожките  Peace !

betina33  , как се приготвя  това  ашуре ? Изглежда  страхотно  Crazy !

Marieta , и пастетчето изглежда  изкушаващо  Mr. Green !

Диди ,  мнооого обичам  постни неща ,тиквичките  и  сосчето  от моркови  ме привличат като магнит  Hug !  Соса от моркови  сладни ли ? А  снимките  ти са... абсолютно произведение на  изкуството   , както  с  цветово  съчетание , така и  в  композиционно  отношение     smile3501 !

От мен  една разядка  с печени чушки,сирене,кисело мляко ,майонеза и чесънче

пробвах се  във формите за мъфини  и направих  месно-картофени  мъфини (не се личи на  снимката много...)

и още
картофена салата
и по желание на мъжо - пак пица

Пожелавам  ви  весела  и приятна вечер  Hug !

# 79
Kafenceto , сосчето е много хубаво , на мен не ми сладни !  Grinning

И постният шоколад на inchhigh , невероятен е :

# 80

Ето рецептата  Peace

http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=402
И аз на опашката за тарталетките на Вивиан Wink

Направих ги, старахооооооотни са, много лесно стават и са много  Crazy Crazy
Благодаря за рецептата  bouquet

# 81
гъби на фурна с масло и кашкавал,пилешки хапки и тиквички

меки курабийки с овесени ядки

и първият ми огроомен козунак-голяма борба беше  Laughing

и парче

# 82
  • ВАРНА морето сините вълни
Kafenceto -това е сварено жито след това го подсладих с мед и захар с лимонови и портокалови корички с орехи и стафиди -аотгоре поръсих с канела -вкъщи се носи невероятен аромат Laughing

# 83
  • Варна

картофи ветрило и стефани

# 84

kar4ita може ли рецепта за тази скумрия, че нещо не я намирам, а ми изглежда страхотно

ето рецептата за Скумрия Ропотамо

# 85
Нано, какъв е този огромен козунак #Crazy...Въй......

Диде, произведение на изкуството си ти.....Как да си покажа аз сега моите тиквички? Искам от теб соса за тиквичките и рецептата за посния шоколад......

Ох.....бухтичките и аз ще ги направя в неделя.......Няма само да ме дразните тук,я......

Да си сложа моите неща, но.....да си кажа...Правих и пилешки крилца ама Гелева, но нещо не ги издокарах като хората - на снимката и тях няма да ви ги пусна. Той и соса ми бе малко, че доста бели ми станаха...Ех, Гелева, Гелева прати ми в едно колетче от твоите апетитни бутчета......Или поне сосчето, че тук такова не намирам, а нямаме Пикадили......

Исках да направя дебели палачинки, заложих на родопски мерудници, но......добре че не се поддадох на рецептата от интернет. Тя бе 1:1 с рецептата от зелената книга Българска национална кухня - дори и като обяснения - дума по дума, но в интернет нямаше написано вода. И...ако я нямах рецептата от книгата - нищо нямаше да направя. То и сега не ми харесаха особено - катмите напр. ми харесаха повече.

За тиквичките искам да благодаря на Нано, хрупкави и вкусни станаха.  bouquet

Млади, малки и крехки ми бяха тиквичките, разрязах на четвъртинки, сложих подправка готова и царевичен грис и станаха много вкусни. Сосчето е по идея на зелената книга, но аз сложих прясно мляко вместо вода и стана много сполучливо. А то е - бучка масло запържих с половин супена лъжица брашно, добавих малко прясно мляко, сгъсти се леко и добавих соса от половин лимон. Много приятно и свежо сосче.

Таратор - стана много вкусен!

Родопските мерудници

Пържени, червени якорудски картофи

Морковен чипс, много ми хареса, опит с 2 моркова.

Сладко от горска ягода - домашно от Юндола - с мерудниците

Пенке, много никакво се включваш в последно време...притеснявам се за теб...И за Гица...да не би да ми бере коприва newsm78......И останалите обичайни заподозряни ми се губят от темата......

# 86
  • София
Бухтички, бисквитено рулце, курабийки, шоколадче с ягодки, козуначетааа... Crazy, искам всичкоооо. Страхотни сте момичета.  Hug
¨¨*:•. Диди .•:*¨¨ , чакам рецепта за морковената вкусотия. Flutter

От мен днес:
спаначе с яйца и сиренце,

пица от пълнозърнесто тесто с домати, сирене, кашкавал и гъбки.

И едно пълнозърнесто хлебче.

Маме, веднага ти пращам соево сосче, че бутчетата не знам в какво състояние ще ги получиш, ама умирам за сладко от диви ягоди, лигичките ми потекоха, така че ще менкаме. Heart Eyes

# 87
Абе Цоце тука съм с едното око.Един постен сладкиш пуснах и бегах hahaha.
Ама ти ще ме довършиш с тия пържени вкуснотии, и това морковено чипсче и тия картофки пържени.
При мене пърженото се оказва май май вече табу Mr. Green
И тия бухтички на Естел - ох малеееееееееееее ooooh! дето Лео не изтрая и не стига снимката на Естел има сега и Лео ми ги навира в монитора.Пък не могааааааааааааа.
Ама лакомията е голяма Joy Joy Joy

# 88
мамо Цоцоланке кажи как приготви чипса?а за козунака ми трябват уроци-няма външен вид,но за първи опит съм доволна...

# 89
Ех, че вкусно тууууук.....  bouquet
Маме, чипсчето много апетитно Peace
Тези бухти много изкусителни Wink
Диди, всичко е като картинка Peace
Всички сте чудесни!
У нас тази вечер:
Гриловано свежо сирене с меден дресинг, сусам и сушен пъпеш и солидна доза винце към него :038:

Общи условия

Активация на акаунт