Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 31-та тема

• 54 968
  • 368
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте! Хайде и аз да се отчета с едни солени кексчетаRolling Eyes

# 91
мамо Цоцоланке кажи как приготви чипса?а за козунака ми трябват уроци-няма външен вид,но за първи опит съм доволна...

Чипса - по-на тънко се нарязва моркова и ...във фритюрника.......Около 5 мин. някъде.....

За пърженето Бъни и аз не съм привърженичка, ама хич......Ама не им бях правила отдавна на моите пържени картофи, а и от Якоруда бяхме взели специален, червен, сорт картофи за пържене и реших да ги опитам как ще станат. А тиквичките в къщи ги обичат само пържени. Дори и аз. А с моркова - просто тук във форума съм срещала такъв чипс и реших да опитам. И така се получи,че у нас тази вечер само пържено.......

# 92
Kafenceto , одеве бързах и само пльоснах шоколада , но сега ще кажа , че  месно-картофените ти   мъфини са ...  Crazy !

Диде , какви са тези мерудници ? Предполагам , че за пости не стават , но и след постите трябва да ядем , така че казвай рецептата !  Grinning Но , като я напишеш , ми изпрати и едно бурканче от сладкото , че то няма да върви само сух хляб !  Mr. Green
За морковения чипс и аз имам една рецепта , даже днес й се чудех , но май не е пържен ?! То не знам и твоят какъв е , де !  Rolling Eyes Утре ще напиша рецептата за орехово-чесновия сос.

Гелева , рецептата за морковите , само срещу парче пица !  Mr. Green

esy , много хубаво сиренце , любимата ми комбинация сладко/солено !  Heart Eyes

Рецептата за шоколада е на inchhigh , обаче аз я дообогатих по мой вкус !
 Blush

# 93
и отново любимото ми руло с бисквити, масло и шипков мармалад!
Здравей!Би ли обяснила техниката за сглобяване на рулото?Изглежда чудесно!   Flutter

# 94
Това е то, ... навих се и си направих и аз тема  Blush

За всички, които искаха, ето и рецептата за тарталетите  Grinning : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379396.new

Не съм правила специално тесто за тях, тъй като видях, че имам готово в хладилника, а и нямах търпение да  изпробвам новите си формички още същия ден. Другият път ще е с тестото  Wink

Много вкусни станаха  Peace

# 95
  • София
Аз продължавам с постите и едва надниквам в тази тема, че е пълна с кулинарни изкушения

ориз с тиквички и гъби

Гъби с кокосово мляко по рецепта на Танита. Позволих си да сменя обикновената чушка с печена и пресния кориандър с такъв на зърна, понеже нямах. Много ми хареса рецептата и  влиза в списъка ми с любими рецепти. Благодаря   bouquet

коприва с ориз и орехи

пак правих бутерки с паста от зелени и черни маслини

# 96

Пенке, много никакво се включваш в последно време...притеснявам се за теб...И за Гица...да не би да ми бере коприва newsm78......И останалите обичайни заподозряни ми се губят от темата......

Аз за коприва няма шанс да ида, тук съм. Вчера обаче закуската беше замръзнала баница на бабите, с което приключих пробите на замразени баници и няма да купя повече. Намерила съм фини домашно точени кори, вчера се засилих да купвам, но вече бяха свършили. Ако не днес утре все ще има, така че такава баница ще да ядем вече.

Снощи тийновете бяха окупирали пък детската, така че си легнах съвсем навреме  Blush  Изобщо - няма шанс да няма готвено и документирано  Laughing Laughing

Вечеряхме заек в собствен сос, разбирай варен с подправки само

и пилешки шишчета на грил тигана

тази сутрин закусихме Мини пици

Хубав ден на всички     bouquet

Последна редакция: пт, 13 мар 2009, 08:08 от пеп-4o

# 97
Здравейте, още от сутринта за вас се сетих и ето ме тука, ама то се не издържа вече с тези вкусотии  newsm10
Ние днес ще сме на пица  newsm53
пеп-4o благодаря за рецептата за скумрията ще я пробвам най-скоро време smile3508
Vivian* честито за темата ще я следя с интерес, благодаря за тарталетите

успех на всички
 newsm03

# 98
Тази сутрин с малката правихме мекици, но като буквички  chef

# 99
# 100

Маки суши.........страшно вкусно!

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 12:29 от dodyniki

# 101
  • София
Суши Маки.........страшно вкусно!
Изглежда убийствено! smile3501

# 102
  • На небето

Ето рецептата  Peace

http://az-jenata.com/index.php?page=article&aid=402
И аз на опашката за тарталетките на Вивиан Wink

Направих ги, старахооооооотни са, много лесно стават и са много  Crazy Crazy
Благодаря за рецептата  bouquet

Супер изглеждат.  Peace Аз затова направих половин доза, понеже прецених, че ще са доста, а ние ядем малко.

Здравей!Би ли обяснила техниката за сглобяване на рулото?Изглежда чудесно!   Flutter

И на мен ще ми е интерсна сглобката.  newsm78

# 103
  • София
Здравей!Би ли обяснила техниката за сглобяване на рулото?Изглежда чудесно!   Flutter
Елена, Естел, с удоволствие!  Grinning
Намазвам си всички бисквити с размекнато масло от едната страна и после капвам върху страната с маслото
по 1/2 ч.л. мармалад от шипки, слагам отгоре бисквита и съвсем леко притискам /сухата и страна откъм мармалада/
и така докато се получи "кула", която едвам се крепи, защото се приплъзват от мармалада.
Слагам "кулата" на парче фолио и продължавам със следваща "кула", нея залепям за предишната
и така до получаване на необх. дължина.
Накрая загъвам с фолиото получения "салам" и престоява поне 12 часа в хладилника за да се напоят бисквитите
и да омекнат. За сервиране се реже под ъгъл 45 градуса /диагонално/.
Има вариант отвън да се намаже с кокосови стърготини, те полепват по изтеклия мармалад, но аз просто не обичам кокос.

Наздраве!

# 104
От мен един индийски десерт - Gajar Halwa

И от по-близо:

Много ми хареса  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт