Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 31-та тема

  • 54 967
  • 368
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 11 607
И на мен ще ми е интерсна сглобката.  newsm78

За сервиране се реже под ъгъл 45 градуса /диагонално/.

Сглобката е много банална, тайната е в рязането......Колкото по-диагонално, толкова по-интересно......

# 106
  • Sofia
  • Мнения: 4 822
Какво правите, хора - за едно мигане 3 страници, не мога да ви настигна въобще, но все пак за отсрамване дето се вика: Кекс-мозайка от архивите на майка ми:

# 107
  • И тук, и там, навред....
  • Мнения: 755
Страхотни неща за пореден път! Аплодисменти за всички!  bouquet Hug Heart Eyes

Vivian* , това индийско десертче Gajar Halwa

, мн. добре изглежда. Би ли споделила рецептата? Praynig

# 108
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Вечерята от снощи:
Като начало зелена салата и домати ветрило , само за проба уж направих, ама много интересни се получиха.
То време за пости, но... вкусно агнешко с ориз и тук
За десерт-торта Медовик за 1 час
 , по рецепта на Селма.
Връщам се назад да напълня поглед.  Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 15:53 от Ала-Бала

# 109
  • Мнения: 679

руло с бисквити, масло и шипков мармалад



alpha_beta,   bouquet, Бях забравила за това руло, като дете съм яла още. Моля те, кажи как подреждаш бисквитите, за да станат така и рулото да се получи кръгло. Опитах се да си го представя, но нещо не успявам. Не съм правила досега такова.  Embarassed

Пеп-4о, огладнях от твоите пици. Ще метнеш ли една? Simple Smile

Иржи, радвам се да те видя!  Hug Загуби се и ти напоследък. Добре, че се срещаме в тази тема, а не в другата...    bouquet

# 110
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 157
От мен един индийски десерт - Gajar Halwa



И от по-близо:





Много ми хареса  Heart Eyes
Каква е тази вкусотия,може ли рецепта? Praynig Praynig Praynig

# 111
  • Мнения: 11 607
Здравей!Би ли обяснила техниката за сглобяване на рулото?Изглежда чудесно!   Flutter
Цитат
Елена, Естел, с удоволствие!  Grinning
Намазвам си всички бисквити с размекнато масло от едната страна и после капвам върху страната с маслото
по 1/2 ч.л. мармалад от шипки, слагам отгоре бисквита и съвсем леко притискам /сухата и страна откъм мармалада/
и така докато се получи "кула", която едвам се крепи, защото се приплъзват от мармалада.
Слагам "кулата" на парче фолио и продължавам със следваща "кула", нея залепям за предишната
и така до получаване на необх. дължина.
Накрая загъвам с фолиото получения "салам" и престоява поне 12 часа в хладилника за да се напоят бисквитите
и да омекнат. За сервиране се реже под ъгъл 45 градуса /диагонално/.
Има вариант отвън да се намаже с кокосови стърготини, те полепват по изтеклия мармалад, но аз просто не обичам кокос.

Наздраве!

Обяснено е на предната страница.....

# 112
  • Мнения: 679
Обяснено е на предната страница.....


Опс! Embarassed Току що-видях, не знам как съм пропуснала този пост, макар че гледах внимателно...  newsm78 На няколко пъти ми изчезва екрана, нещо със скрула... абе няма значение. Видях го вече.

Обаче въпреки всичко пак не ми стана ясно нещо. Куличките се правят от по 4 бисквити да речем. От това, което разбрах, редиш плътно кулите една до друга. Да речем 5-6 такива кулички. Бисквитите като са кръгли не остават ли дупки? Искам да кажа, че така, както си го представям е нещо като мънистата на гердан, разбираш ли какво имам предвид?

Ето така си представям три (от 5-6-те) кулички - изглед отгоре:



(Sorry, не знам толко ли съм загубена, пак не мога да си го представя). Не ме бива много по обясненията...  Embarassed

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 13:58 от dixi

# 113
  • Мнения: 1 697
Слагай легнали една до друга бисквитите докато свършат. Всяка мажи както са казали. Трябва да стане влакче. Не се слагат отделните кулички една до друга, а една след друга.  Peace

# 114
  • Мнения: 11 607
Значи аз не правя кули.......Аз докато мога правя една голяма кула, със сладко(крем) по средата, притискам, и така докато мога......След това в легнало положение редя бисквити с крем. Аз ползвам Закуска. С останалия крем слагам в дупките и в хладилника да стегне. Не слагам във фолио. Поне 2 часа в хладилинка и това е. стина е,че след една нощ престой бисквитите наистина са поели от крема и е по-вкусно, но къде ти търпение.....

Последна редакция: чт, 12 мар 2009, 14:03 от Мама Цоцоланка

# 115
  • Мнения: 389
Иржи, zarko, заповядайте рецептата за индийската халва  Hug: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379396.new#new

# 116
  • Мнения: 4 358
Вивиан честита темичка Hug.Видях един много интересен хляб с бира ма машина за хляб  bouquet
За арабския десерт на Вивиан - погледнете в темичката и в Любими Рецепти PeaceОпс Embarassed Вивиан писали сме заедно.

# 117
  • София
  • Мнения: 2 531
dixi, куличките дето им викам аз са все едно изправено саламче,
и за да не се срути като стане високо ги слагам да легнат
и след нея залепям следващата куличка, на влакче както каза viki_hrisa !
А ги редя изправени за да не изтича шипковия мармалад,
че той е малко рядък. Иначе може и легнали да се слепват
последователно една след друга!

# 118
  • Мнения: 7 953
Аз досега не съм писала в тази тема,но си я разглеждам с удоволствие всеки ден и си крадвам идеи  Embarassed .
И да не е съвсем спам  Whistling едни бонбони от мен  Simple Smile .

Бонбони с кокос и оризови бисквити



Заглавието е линк към рецептата,която си е моя измислица.

# 119
  • Мнения: 679
Момичета, благодаря ви на всички за обясненията.  Hug Поразтърсих се из форума,защото знам, че бях виждала май снимки някъде. Ето:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=148998.msg2832439#msg2832439
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=148998.msg2837417#msg2837417

Общо взето, и аз така си го представях отначало, просто под рязане "под ъгъл" си мислех за друго нещо и реших, че явно не е това начина на подреждане (само една кула).
Защото ако са няколко кули и се слагат една до друга, както съм нарисувала в предния си пост, наистина остават дупки...  newsm78 но понеже виждам сега, че с alpha_beta сме писали едновременно, разбирам, че се слагат една след друга, докато се получи само една голяма кула. Simple Smile

Както и да е, сега ми е ясно! Благодаря за идеята за това руло.   bouquet Ние вкъщи всички обичаме бисквитени сладкиши. Ще го направя.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт