"Скоро малките ни МАРТенички,ще ни се покажат всички"!

• 12 402
  • 287
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас!
Честити синчета на Маймунка и Симона!
И също така честити дъщерички на Бухта и Тифани!
Ние все още сме 2в1 и така като гледам на моята бебка не й се излиза  Wink
Но утре съм на доки та да видим и той какво ще каже!Вече нямам търпение да я гушкам (И аз като Еля  Hug )

# 196
Честити принцески на Бухта и Тифани   bouquet
Шу, стискам палци да попаднете на свестни доктори и бързо да се оправи сладураната.
Белла, браво на детето! Ние утре на обяд ще ходим до лекарката за контролно мерене и малко се притеснявам.
Всички болни бързо да оздравяват  Hug
Успех на тези от вас, на които им предстои големия ден.

# 197
Здравейте мамчета, много се радвам на всички които вече гушкат бебенцата си .Ми хайде и ние скоро да гушкаме нашите, то не остана не се притеснявайте, бъдете спокойни колкото можете на мен ми е трудно, Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug newsm51 но всичко ще е на ред

# 198
Поли, добре дошли с Борката и успех с каката. Hug
Животинче, стискам ти палци всичко да мине леко и безпроблемно Praynig
Вече жена му, и аз имам опасения, че на нашата бебка хич не и се излиза въпреки че прави такива опити през пъпа ми.

Аз утре съм на ЖК и да ни гледа доки до къде сме.

От нас лека и мека  Hug

# 199
Ей, много пишете, бе мами  Grinning Явно имате много послушни бебоци  Laughing
Аз общо взето, ако не играя ролята на млекоцентрала, съм успокоител за коремче  Laughing Та Мира все си виси на мен  Crazy
Почнаха ни коликите и е едно пръцкане не е истина  ooooh! За сега не е най-лошата степен и се надявам дасе разминем само с това  Rolling Eyes Искаме да сучем мнооого. И дори и да не сме гладни, пак искаме да си висим на цицата  Laughing Аз за сега нямам против, защото се надявам така да ми позагрубеят по-бързо зърната и да стимулирам добре лактацията, че още не е регулирана. През ноща въобще не стига до нейното си креватче. Въпреки, че съм го придълпала до леглото с махната решетка, пак спи при мен. По-лесно ми е за кърменето нощно време. Макар, че легналата поза не ми е много удобна  Rolling Eyes
Ами общо взето това е при нас. Вчера я мерих на кантарче преди къпане и има още о/о 70-80грама да качи, за да си достигне теглото при раждане  Grinning Много се надявам да успеем само на кърма този път.

Мернах, че за кърменето навън си говорите. Аз съм абсолютно ЗА  Peace Мисля да си взема една пелена и да си я нося навън. Като тръгнем да се кърмим, ще се покриваме с нея. Така също и бебето няма да се разсейва и да зяпа наляво-надясно, а ще си суче  Peace Особено, ако е на поискван, не виждам как ще се прибирам до нас всеки път за кърмене.
Пък и Мира ен иска нито биба, нито биберон. Пробвах да й дам малко чай за колики от шише и го изплю най-безпрецедентно  Laughing Аз не съм и настоявала, де. Давам й по малко чай и разтварям хапчетата за колики в лъжичка  Grinning

На мен сега мие най-трудно да опазя Мира от кака й  ooooh! То такова любопитство го гони това дете  Crazy Все иска да разглежда бебето - как суче, пък защо суче, пък какви са му ръцете, пък краката  Laughing Все налита да я целува, ама нейните целувки са придружени с едни мечешки прегръдки, абе... Whistling Добре, че ходи на ясла през деня, че не знам как щяхме да караме  Laughing

И аз май намерих място за хвърляне на пъпчетата и на двете ми девойки  Grinning Сестра ми утре заминава за Холандия и ще минава през Брюксел. Та й дадох пъпчетата да ги хвърли там на някое красиво място  Flutter

Еля, видях, че си питала за бебефоните. Аз имам на Джордани и съм доволна  Peace Чува се дори и бебка само да мрънка или хълца  Peace

Шу, успех и на вас с бебка  Hug Всичко ще мине и ще се оправите  Hug

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ МАМИ С БЕБОЦИ ТЕЗИ ДНИ!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 19:43 от veselina_s_p

# 200
Еха браво - имаме още бебоци - честито на Бухта и Тифани! Да са им живи и здрави!!!

Шу, мъчно ми стана като прочетох...стискам палци да попаднете на свестни доктори и бързо да се оправи малката сладурка.

rossykv, да, през цялото време таткото си беше при мен - много ми помогна с ходенето, след записа на тонове, докато пристигне докторката. При контракция се увисвах на него и ми беше по-леко. Напомнаше ми да дишам, като забравях... абе радвам се, че бяхме заедно. Живот и здраве за второто - пак сме заедно - тъкмо вече е притръпнал. Wink Laughing

Зеленко, и Рая през нощта си спи при нас... ми иначе си мрънка и ми се къса сърцето... нищо, че е винаги нагушкана... Една приятелка ме успокоява, че като започне да лази ще заспива на невероятни места и ще свикне да си спи на леглото...така че... Simple Smile
Да попитам аз Колийфа - на вас педиатърката ли ви ги препоръча? Днес при нас беше нашата педиатърка и буквално ни се накара за тези капки - не били добри, нищо че са без консерванти и пак препоръча Саб симплекс, а на мен като състав не ми вдъхват доверие... а и от тях бебоците се запичали... Не знам как да процедираме за напред... Цял ден чета из нета и мнения бол и противоречиви...
Ама тя и за ваксините се изказа малко странно тази педи... уф Tired ooooh!

За кърменето навън - аз мисля, че бих кърмила в слинг, или под шал... ама само така си мисля, ако ми дойде до главата...незнам дали ще ми стиска. Май зависи от ситуацията. newsm78

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 22:19 от Tony_st

# 201
ELQ какво да ти кажа, то моето вече е за смях-незнам и аз  #Crazy честно да ти кажа вече ми писна и постоянно някой ми звъни да пита дали съм родила #2gunfire и още повоче се изнервям, но така ще е явно не и се излиза на малката бебка!
в петък съм на тонове и преглед че тази вода намаляла много ме притеснява-да не да започне да страда бебчето Praynig
още малко дано да е на петък 13-ти Laughing
честито и на новите мамчета   bouquet

# 202
  • София
                           newsm51Бухта
                                                  Тифани newsm51
много здрави, добри и усмихнати да са ви щерките!!!
rossykv и аз докато бях в ТК си мислех, че много добре са направили мамите, които са взели любимия със себе си дакато раждат. Съвсем друго е ако имаш някой близък да те подкрепя!!!
Поли+, добре завърнали се вкъщи!Дано спокойните дни и нощи са преобладаващи

# 203
  • София
    Elwing надявам се скоро да ни зарадваш всички нас с добри новини, че са изписали малкия и сте си заедно вкъщи всички  Simple Smile А на баткото бързо да оздравява, и моите нещо се поразболяха, добре че съвпадна с отпуската няколко дни, която така или иначе си бях пуснала  Simple Smile

Цитат
И за кърменето да попитам - педиатърката ни ми каза да я кърмя по 20-30 мин , но тя суче не повече от 10-15 и спира сама.Не плаче след това , а си спи. Дали и е достатъчно!!!!
    Както още една мама вече беше писала, всяко бебче е различно, някои още отначалото успяват да изсучат гърдата за 15 мин, което е нормално стига да става дума за ефективно сукане през цялото време. Ако малката изглежда спокойна, пълни памперсите и има необходимия брой кърмения за денонощието, няма повод за тревога Simple Smile

Да ви се похваля, при нас кърменето било ОК  Laughing Аз така се притеснявах, че малката не зъхапва както трябва, че не гълта, а само като биберон ме ползва... Разгледах в кърмаческия и реших да пиша на едно от момичетата консултанти по кърмене. Днес дойде вкъщи и много ме успокои. Всъщност всичко идвало от позата, в която съм кърмила- бебето трябвало да бъде много по- горе, отколкото аз където го държа... И само с това повдигане- Мария си зас-па!!! Нямаше никакво мрънкане, търсене и изплюване!!! Много,много съм радостна, че всичко ни е ОК! Пу- пу- пу- и занапред все така!!!
Момичето- Hedra - беше невероятно мила и любезна, просто съм удивена, все едно чудо ми се случи! Ако имаше такива консултанти докато майките и бебетата са още в болница, сигурно никой нямаше да ползва АМ!

Абсолютно на твоето мнение съм, Хедра е просто едно съкровище, винаги съм и се възхищавала, ако не беше тя никога нямаше да успея да кърмя близначките, над две годинки. Ако знаеш обаче как ни измъчи тя на обучението за консултанти по кърменето, като се правеше на майка, която незнае как трябва да държи бебето и да го кърми, а ние трябваше да и даваме съвети  Simple Smile То не бяха възглавници, пози и тн и все и беше неудобно  Mr. Green Найстина понякога нещо съвсем малко, като една възглавничка под бебето върши страхотна работа  Simple Smile
     Най-общо казано за мамите на които им предстои първото кърмене, трябва да са в поза в която са удобно разположени самите те, например ако са седнали, може да има столче под краката им за да не висят, възглавници зад гърбът им и под бебето така че то да е на нивото на гърдите им. Нослето му трябва да сочи към зърното, така че като отвори широко устичка с езичето навън да го придърпате и да захапе правилно гърдата. Това означава да поеме не само зърното, но колокто се може повече и от ареолата. Захапката е леко асиметрична като отдолу обикновенно е по-голяма площа която е в устичката, а отгоре може да се подава част от ареолата например. Устничките са обърнати навън. В тази поза съвсем естествено главичката на бебето е изнесена леко назад, като по този начин може да преглъща лесно, което не е така ако брадичката му е към тялото му. С брадичката допира вашата гърда, а нослето съвсем естествено е свободно и няма проблем да диша. Не трябва да изпитвате болка докато суче, в такъв случай отделяте бебето от гърдата и отново го поставяте.Трябва бебето да е допряло коремчето да вашето, а не да сочи към стената например, като ушенцето, рамото и крачетата са на една линия. Най-удобни в началото са позите люлка и кръстонасна люлка.
    За кърменето навън и аз в началото се притеснявах, но когато си в някой хубав парк далече от вкъщи и мъниците изявят желание да хапват, забравяш всичко останало. Има начини да се кърми дискретно и почти нищо да не се забелязва. Много помага да сте по-голяма компания майки, които излизат заедно на разходка и кърмят навън, така придобивате кураж и спирате да се притеснявате  Simple SmileТъй като аз не се цедях и не давах нищо друго на малките освен гърда, нямах никакви проблеми да храня навън, а и това ми спестяваше проблемите относно да се съобразявам кога и за колко време да излизам, тъй като храната си беше винаги с мен и на разположение. Единственото по-трудно беше, че вкъщи винаги ги кърмех едновременно, а навън не ставаше, защото няма вече как да кърмиш дискретно две бебчета, пробвала съм  Wink, така че трябваше да има някои който да занимава едната, докато другата се насуче, ако са се събудили едновременно  Simple Smile

Необходимо е дохранване, когато бебето ... не е възстановило рожеднното си тегло на 10-14 ден все още   
Искам само да кажа, че всичко е индивидуално и че дохранване с АМ на своя глава не е добра идея. Ако сляпо следвахме горното правило, Калин вече щеше да е на АМ... Но с упътванията от педиатърката, подкрепата на татито и на всички вас   bouquet , де с преглътнати сълзи, де с непреглътнати, ето, че успяхме. Калин възстанови рожденото си тегло едва днес, на 21-вия ден, (3.280 кг. гладен с току-що сменен пълен памперс, така че го считам за възстановено рождено тегло от 3.300 кг.)... Първоначалната цел, поставена от педиатърката, беше 800 грама за първия месец (р. 3.300, изписан 3.050, т.е. да стане 3.850 за първия месец). Оказа се, че е непостижима... Жената, обаче, е върла поддръжничка на кърменето и след втори обстоен преглед (когато се оказа, че Калин е наддал само 15 грама за 7-8 дни), който установи, че Калин е здрав във всяко друго отношение, промени целта: възтсановяване на рожденото тегло до 21-вия ден.
  Напълно съгласна съм с теб, написала съм го като основен маркер, които трябва да се следи особено от педиатрите. Написала съм и дохранване, което не означава задължително дохранване с АМ. Винаги е необходима конслутация с педиатър в този случай. Най-често става въпрос за неправилно организирано кърмене например, недостатъчен брой хранения за денонощието, където лека корекция решава въпроса. В други случай може да става въпрос за проблеми при сукането от страна на бебчо, което също в повечето случай може да се коригира или за по-тежка жълтеница или недоносено бебче, което просто още не суче ефективно. В последните случай може да се наложи дохранване, като в случая то е от полза и за двете страни. Важно е в този случай да се дохранва с малко количество след кърмене от гърда, по възможност с изцедена кърма, само така бебчето може да расте и да наддава достатъчно и съвсем скоро да започне само да изсуква необходимото му количество от гърдата. Много се радвам, че твоята педиатърка е привъженичка на кърменето, и си е направила труда да ви посъветва и следи за да види дали наистина има проблем и да го решите, а не веднага да предпише АМ, както за съжаление правят голяма част от педиатрите в Бг. Ако я няма в списъка за педиатри подкрепящи кърменето в кърмаческия, вярвам че ще е от полза да я добавиш там за всички майки, които желаят да кърмят  Simple Smile

# 204
  • София
 Честити дъщерички на Бухта и Тифани Мишел

poli+, наистина много ти е бил хубав подаръка за осми март. Спокойно ще видиш, че след няколко дни ще влезеш в релси и няма да ти се струва чак толкоз трудно да се справяш с децата.

Много се радвам за бебоците на всички ви - все така да папкат и наддават

Вероники,  Hug , радвам е че са ти дали зелена светлина за нормално раждане, ти май така искаше. Забелезвам, че като че ли по-големите деца по-трудно приемат раздялата, аз мислех че при нас ще са драми, но Иво хич не ме е търсил.  Rolling Eyes Дано като отидеш да раждаш Ники е по-спокоен, за да си и ти така. Hug
Аз мисля следващия път като вляза в болница да не го водят при мен, че повече се разстройва като ме види. Не че и вкъщи не му е било криво, но пък като ме види му е по-гадно. Така пък на мен ще ми е гадно да не го виждам, но ще го преживея.
 А бате Иво бързо да оздравява, че да може да посрещне новия член на семейството.

Шу, миличка, вярвам, че всичко при малката Яна ще се оправи. Неприятно е, че се налага да преминете през тези процедури, но съм сигурна, че всичко ще бъде наред на финала. Когато се реагира навреме, тези неща са напълно поправими.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 21:50 от veroniki

# 205
Ето какво се случва като не четеш 3 дни - почти две теми изписани. Маркирам се и се връщам да чета назад...

Честито на всички нови майки и бебчета, живи, здарви, засмени!

Да ви питам вие избрахте ли си ден от март? Нали казват, че си избираш ден от март месец и какъвто денят, такава ще ти е годината. Моят е 28-ми.

И още един въпрос във връзка с погачата към майките, на които им предстои съвсем скоро това събитие (извинявам се, ако е обсъден на последните 30-тина страници). Правих списък на гостите и се оказа, че са над 20 без децата, като сложим и децата и свят ми се зави. Понеже е абсурд да ги събера у дома, реших да направя погачата в детски парти клуб. Запазила съм час, но утре трябва да потвърдя и се чудя добра ли е идеята или е малко странна ?!? Друг вариант е ресторант, но трябва да го наема целия, а около нас няма много подходящ... Дали някой е обмислял вече въпроса, ако има подобен проблем и имате ли други идеи?

# 206
Девойки;) за днес имам странно усещане, че утре ще се напълним с бебоци! Днес е пълнолуние и май ще тръгнат да излизат малките сладкишовци. Внимавайте да не се сблъскаме по коридорите на болниците ей;)

# 207
А как става това с домашните посещения на консултант по кърменето  Rolling Eyes Че аз искам наяве да ми покажат как точно трябва да е това засукване, че да не боли  Rolling Eyes То аз вече пообръгнах, но все още в началото, като захапе и ми се приревава  Tired И ме притеснява дали, ако не засуква добре, да не повлияе това на стимулирането на лактацията и количството изсукан мляко  Rolling Eyes Макар, че за сега си мисля, че количеството не е проблем щом успява да преви понякога по паузи от 3-4часа  Rolling Eyes

# 208
А как става това с домашните посещения на консултант по кърменето  Rolling Eyes Че аз искам наяве да ми покажат как точно трябва да е това засукване, че да не боли  Rolling Eyes То аз вече пообръгнах, но все още в началото, като захапе и ми се приревава  Tired И ме притеснява дали, ако не засуква добре, да не повлияе това на стимулирането на лактацията и количството изсукан мляко  Rolling Eyes Макар, че за сега си мисля, че количеството не е проблем щом успява да преви понякога по паузи от 3-4часа  Rolling Eyes

Ето тук пише как става посещението на консултантите по кърмене. По принцип боли кат оне е захапало правилно бебето - трябва да е под прав ъгъл спрямо гърдата, т.е. като засуче да не деформира зърното. Но е най-добре с показване. В Кърмаческия имаше някъде линк към филмче, но не можах да го открия.

Попрочетох и видях, че всъщност вече сте обсъдили погачата, ама не видях да сте разисквали местоположението Simple Smile, та се надявам някой да даде идея. Иначе аз си мисля, че това е една хубава традиция за здраве на бебето, няма много общо с това дали си вярващ или не и не е нужно да се спази на 100%. Според мен си струва купона Simple Smile

Кърменето навън не го ли обсъждахме вече няколко пъти? Е, аз пак да кажа - ами няма по-удобно нещо от това да кърмиш навсякъде, тъй като това те прави свободен, а свободата е рядко срещано състояние при младите майки Simple Smile Аз лично никога не съм се притеснявала преди (е, малко в началото), сега също. Вкъщи също кърмя пред всеки, ако се случи да има някой у дома по време на това свещенодействие Simple Smile - дори от свекър ми не се притеснявам  Mr. Green

# 209
чЕСТИТИ НИ МАЛКИ ГОСПОЖИЧКИ НА БУХТА И ТИФАНИ baby_neutral Flutter Flutter

За погачата- днес явно съм на тази вълна.  Mr. Green Всеки си решава сам за себе си. Погачата на Яни беше в тесен кръг, но не съм гледала в гащите на гостенките за тампони и лигнин. Направихме си го удобно и приятно.
СЗА, виждала съм снимки от клуб Пчеличката Мая. Организират погачи. Не е нещо ново.  Peace

Роня, аз също не смятам, че раждането ме прави мръсна. Молитвата се нарича "Чиста молитва". Какво да го правиш- религия, разбирания, къде остарели, къде смешни... Hug На мен лично ми беше хем интересно, хем някакво успокоение ми донесе...

Васида, би ли споделила какъв колан ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт