13-та фатална тема на финските мами

• 16 608
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
  • Финландия
Снощи бях на модно ревю (не е нищо особено- големите вериги- Sokos, Lindex. Seppala...Очарована бях от това зелено, дето идва на мода...(нещо като светло  жълтеникаво-зелено).

Ама тези бели тениски и туники с прилеп- ръкавчетата направо ме разтроиха- все едно призрачета се разхождаха по подюма. Ама сигурно още не съм им свикнала....

Щях да ходя днес да накупя лакомства за "малките вещици", но се сетих, че е чак другата седмица и затова се поглезих- нови слънчеви очила (то къде ли е това силно слънце...ама- нищо), че от миналата година си харесвам много червените обувки и червената чанта (само за очила не се бях сетила).

Разходих се и до библиотеката да взема някоя книга за оригами (тук във форума ми се беше мiарнало едно Великденско зайче, направено от жълта салфетка и много ми хареса). Но в книжките точно зайче нямаше- нащо- ще опитвам да сгъвам водна лилия и кокошчица

# 136
Оооviiviia ,ама нали знаеш за феномена "ФИНСКА МОДА" Laughing

Значи тръгнала тя модата да обикаля Франция,Италия,Англия,САЩ и тъй нататък.Обикаляла,обикаляла,чак й се завило свят от толкова обикаляне и решила като за последно да иде в Аляска.Преди последно да стигне до Аляска обаче,,модата взела,че се объркала в снежната виелица и стигнала на съвсем друго място.Те това място се казва Финландия.Но модата била чужденка,а във Финландия се котирали само котимайнен неща.Така модата останала неразбрана и отхвърлена.Проблем било,че вече не можело да стигне и до Аляска..единственото място,дето не била все още ходила...била прекалено стара и грохнала.Но въпреки,че колкото и остаряла вече,грохнала и немощна да била модата,никой не я приемал ,никой не я искал...хората били патриоти и не можели да си представят някаква си чужденка да се натрапва....Всички страняли от нея.Така гладна,жадна и останала сама съвсем без сили,видяла някакъв човек който си говорел сам.Повикала го тя и за щастие той се отзовал."Моля те,убий ме!...казала тя.И той я убил ,като продължавал да си говори сам.
Та убиецът на модата бил Suomalainen muotisuunnittelia,който обаче бил толкова зает да си говори сам,че дори не забелязал кого е убил.Та това бил краят на  Старата МОДА.Предполага се,че всички следващи моди хич и не си помислят да дойдат насам,от страх да не бъдат убити и те,като своята предшественица.

newsm78Та такива ми ти работи..

# 137
А сега за снощи:Мъжо остана доволен.Масаж,маска на лице Laughingи краставички на очите Joy,после цялостен ,че горкия  все се оплаква,че врата му схванат,и след туй и двамката ароматерапия с лавандула си бях поръчала,и на финала за събуждане и отскок в Хаппибара напълнихме резервоарите с кислород.Бях планирала боулинг,но ни домързя,та малко се разходихме хванати за ръчичка като ученици,ама само малко,че кучи студ ме вдърви и викам си е сега,ако не хвана  пневмонияя..няма кога да е.И тъй пийнахме по едно две,малко разходка и Помниш ли това?А помниш ли онова?и се прибрахме спокойно и без много,много шум. ThinkingМисля си,на определена възраст хората спират да шумят около събитието"РОЖДЕН ДЕН".Като гледах вчера мъжо ,установих,че вече  и той е в тая определена възраст.. smile3530
И ми стана мъчно едно такова..

# 138
Пчели, приказката много ми хареса  и е толкова вярна  Cry

# 139
Пчели, приказката много ми хареса  и е толкова вярна  Cry

Ехо Рали, будна ли си мило? НЕ можеш да спиш  newsm78 аз определено не мога - не и днес  Sick #2gunfire

# 140
Добро утро поспаланчета!
Хайде,приготвила съм ви закусчица... и една бърза гимнастика http://www.youtube.com/watch?v=FJYma2JZsiA&feature=related   newsm51

# 141
Привет снежинки Hug
Пчели, мерси за кафенцето Wink. Разказът ти ми напомни за една песен..
http://vbox7.com/play:e76a4119
Май има нещо такова в годините..тъжно, помъдряло..Но и хубаво в същото време. Всяка възраст си има своите ценни неща.
Днес времето е хубаво тук и ние изчезваме да му се радваме.
Мноого слънчев и весел уикенд на всички Hug

# 142
Що така Дъндич? Какво те тревожи,че не можеш да спиш?

# 143
  • Финландия
Нишо не стоплих от приказката...а я четох три пъти. дали, че във Финландия няма модни дизайнери, или, че модата изоcтавала...нищо не разбрах. Само ще напиша една случка- преди 4-5 години отивам в България с една обикновена на вид рокличка- на бял фон фон- големи черни цветя - по тялото, с презрамчици, памучна...(Есприт и беше марката). Всички избухват в смях...откъде я намери тази бабешка рокля (бяха там палети, мрежички, изкуствени "коприни"...)?. Аз зяпнах: ами такива се продават в Sokos. Добре....на следващата година всичко живо в България имаха такива- или подобно роклички на големи черни цветя и в България.

Миналото лято бях в България...няма и помен от туники- всичко е прилепнало, с голи коремчета (кой носи вече такива неща, а и къде ли се продават)- пак се смееха на туниките ми и на плътните клинове с тях... ама съм сигурна, че сега, през лятото- масово и там ще е такава модата.

Bee, не си права за приказката- има и тук добри дизайнери (веднага ми идва на ум Юха Рантанен- дето е по пухените якета).

# 144
Здравейте!

По повод на модата и аз да си кажа мнението. Тук в България е много важно как се обличаш, дали си модерен , дали дрехите са ти маркови и т.н.
Най- вече младите и като ги гледам имам чувството, че са един човек. Много разлика не правя! В нашия офис влизат 40-50 човека да ден и съм се нагледала на мода!  ooooh!

# 145
  • Финландия
Ами то навсякъде младежите по света са еднакви- за тях си е въпрос на статус да са облечени в маркови дрехи. Тук най-голямото "модно ревю" е в университетите и по баровете, както и на кораба. После след някоя и друга година се "поуспокояват". Но веднага си личи дрешката от бутик и затова никoй и не пита и не парадира с марка. Ако ги видиш финландските жени- ще си помислиш: "Стига, де, тя няма вкус"...или нещо подобно. Но които се вгледа- ще забележи колко са изискани даже и дрехите за спорт, за работа, за къщи.

Да не споменавам за косичките- тук си се правят през две-три седмици...радикално.

# 146
Имам наблюдения от Гърция, там не ги интересува много, много модата. Те са привърженици на практичното. За тях не е толкова важно дали е nike или не. Да, при тях не са толкова скъпи тези марки колкото тук. 

Това което тук ми прави впечатление е тоновете грим които се използват

# 147
Имам повод да почерпя  Joy

Ето ви бонбонки:

На теста по фински изкарах 89 точки от 100. Много съм доволна  Crazy
Вече минах I-во ниво. Не знам на какво се равнява това, може и да е нищо, но все пак за мен е добър старт. Броях да видя колко думи знам и са около 500  Joy  Не знам още колко от граматиката ми остава да мина ... надявам се, че не е прекалено много, защото хич не е проста и вече ми пушат ушите от нея ... особено пък днес.

Относно облеклото - моите наблюдения във Финско са оскъдни разбира се. Но момичетата в компанията на моя приятел се носят винаги с дънки и някаква спортна блуза. Не мисля, че се обличат кой знае колко модерно. Веднъж само едно момиче дойде с някакво рокле на Нова година, но идваше с приятеля си от друго място.

Иначе моя приятел постоянно ми дава съвети с какво да се облека. И често иска той да ми избира дрехите, защото "знае по-добре от мен какво ми отива"  Joy Да ви кажа честно, наистина уцелва и съм доволна от избора му. Само че за обувки не му позволявам да ми дава акъл, защото в това отношение ни се различават вкусовете.

Спомням си, че братовчедка ми, когато живееше в Германия ми е разправяла, че винаги германците са облечени неглиже. Веднъж отишла на работа с рокля и постоянно я питали: "Ти на театър ли ще ходиш довечера"  Joy от тогава не облича нещо по-различно от дънки

# 148
Мама Севи, за Гърция няма да коментирам как се обличат, защото по принцип нямам навика да се заглеждам, обаче винаги съм си харесвала дрехи от раз по магазините там. Докато в България трябва да обикалям доста, за да си харесам нещо.

Но и във Финландия ми е сложно намирането на хубави дрехи. Може и аз да не знам къде да ходя. Все пак винаги, когато съм ходила до Финско, не е била с цел пазар  Joy

# 149
Да, имат много хубави дрехи.
 Идеята ми беше , че тук всички се обличат по един и същ начин, защото това е модерно.
 Минава ми мисълта за собственото мнение - дали имаме такова или гледаме другите около нас?!  newsm78

Май много взех да разсъждавам!  Thinking

Лека вечер на всички!

Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт