13-та фатална тема на финските мами

• 16 608
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро момичета!

Пътувахме добре, в началото малкия го беше страх в самолета , но на следващия ( прикачвахме в Будапеща ) беше спокоен. Само мен ме беше страх и  на двата!  Grinning Мъжо ни чакаше . Много щастлив като видя малкия . Намираме се в Joutsino, на 15 км от Лапенранта. Тук има още 3 БГ семейства, но само ние сме с дете. Вчера ходихме да се пързаляме, малкия много се радва . Беше мокър целия и трябва да му купим едни ботуши. Върви , върви и все в снега!

sweet_puppy1103, много ме разсмивах с твоите истории!

# 256
Добро утро!

Сервирам закуската,да ви е вкусно!

На патерици честит празник на Маргиту,дето вече хич и не влиза при нас. NaughtyДа ми е жива и здрава и щастлива!
 Hug Hug Hug

# 257
О, Пъпи, здравей!

Ами като те няма толкова дълго време как няма да си „най-патеричавата”. Я се мобилизирай и наминавай по-начесто.

Днес, така ме мързи, че дори и не знам какво ще правя днес. Такъв мързел отдавна не ме беше хващал.

Затова пък днес ще ви сервирам аз кафето, защото Пчеличка и Дънди ги няма. Пчеличка е на работа, но къде е Дънди?

Приятен ден на всички!

# 258
О, пчели, здравей!

Докато се наканя да пиша и се ме изпреварила .. сега си имаме няколко кафета  Joy

Честит рожден ден, Марги!

Много щастие, късмет, любов и най-най хубаво!

# 259
  • Финландия
Здравейте, момичета!

На рожденичката- честито. На Petia81- добре дошла!

Вчера изпразнувахме празника. Бях се подготвила перфектно (сама си се хваля). С яйцата нямаше издънки (че всяка година все някои финландец попада на яйце, което е оцветено под черупката от боята и се облещва от учудване....) Пекох пуешко и свинско филе...и пресни картофки. Агнешко нямаше, освен 300 грама пушено (от магазина). На мнение бяхме, че е добро и отсега минаваме само на такова- нито мирише, докато се пече, нито е тежко...
   Правих една торта с жълт марципан. Мислех, че няма да стане, че крема ми се видя рядък, а пък с марципана.....Един час го разточвахме по ред- ту аз, ту мъж...ама кой ми е крив, че имах само една опаковка марципан, а тортата беше висока  (кой я измисли тази мода на високите торти).
   Накрая се оказа, че вкусът е страхотен и всички искаха и трето парче....

По въпроса за аналгина- действително е забранен. Няма да намерите и аналгин-хинин. Ние се справяме чудесно с Бурана. Взумам си рецепта за Бурана-600 (тя е по-силна, но е с рецепта).

# 260
Tervetuola Petia !!!

А мимота то от мойте манджи не може да е  Naughty не за друго ами защото мъж ми си пррави на него си все пиле с риз или ориз с пиле все някакви диети спазва и гледа да няма мазнини,а малката само на тия овесени ядки е у дома . Сега да не помислиш,че не готвя Laughing готвя ама само аз си го ям Crazy Малката след градина манджи неще,мъжо все калориите, протеините и т.н. следи ... абе какво да ти кажа луда работа нали знаеш поговорката "Всеки лъд с номера си, а някой с цяла програма" та и ние сме така.

Пъпи направо се скрих под масата с твоя разказ. А като казах на мъж ми за спрягането на флаголите горкия се шашна вика ей ама верно ли е толкоз труден език... щом и тя бълнува.

# 261
Мимотка,днес е последния почивен ден и чак утре работа.След 2 седмици е Vappu и пак 4 почивни дни.Мразя почивните дни! Crazy
Обичам да си ходя на работа,а не да откачам в къщи в нямане какво да се прави,чистене или излежаване по диваните... Naughty

viiviia ,браво на теб,е това се казва домакиня ! smile3501
Ние празничния обяд го проведохме у свеки,а вечерта на ресторант,така,че...не съм се престаравала  smile3521

# 262
Ехо снежинки мили   bouquet

Виждам активни сте били, тъкмо си мислих че всички сте запразнили и никой няма да влиза да пише и сега какво да видя изненада - всички на линия   bouquet без МаргитУ  newsm78

Марги слънце Честит Рожден Ден да си ни жива и здравя, ама къде се загуби бе душата?  newsm78  bigdance2  Gift

Пъпи да ти кажа всеки път се крия под масата от смях на твоите разкази  hahaha
Пчеличко важното е да има и празници, а ти по-добре гледай тогава да си почиваш, а не да чистиш  Hug И мерси за кайвенцето  Wink
Мама Севи добре дошла при нас на финска земя   bouquet
Мимотка  Hug страхотно кафе си сервирала и ти тази сутрин като гледам  Hug
Мама то и моя любим е на диета нон стоп, но в случая аз готвя  Party
Вивия звучи вкусно, но аз гледам да не правя такива торти вкусотии защото много обичам сладки тестени неща и торти, а определено рискувам да стана сто кила, ако почна да ги правя и да си ги хапвам. По-добре никакви изкушения и вместо торта плод и чай с мед за разкош  Crazy

Хайде целувки на всички вас   bouquet ако някой съм пропуснала да споменя да знае че има екстра целувки и много прегръдки  Hug

# 263
Здравейте, мили мои   bouquet Hug
Аз се позагубих от Интернет пространството, но со имах работа и ангажименти далеч от компютъра  Mr. Green
Ходихме на почивки, семейни празници, учих, писах семестриални домашни, изобщо ... заета работа Mr. Green
А сега сме и в процес на местене в новия апартамент, та съвсем нямам време  Sunglasses
Не съм ви забравила, да знаете  Heart Eyes

# 264
Майчета, помагайте с инструкциите за пералнята

tenupesu
groutvatt
normaalipesu
normaltvatt
kevytpesu
korttvatt
pikaresu
snabbtvatt
huuhtelu ja linkous
scoljning och centrifug
siliavat / synteettiset
syntettvatt
huuhtelu ja lyhyt linkous
scoljning och kort centrifug
heino / villapesu
fin / ylletvatt
kasinpesu
handtvatt
veden poisto
tomning
lisahuuhtelut
saastopesu

Hug

# 265
HUOMENTAAA!

Mama Севи сега не мога да обяснявам ,но всеки втори ред е на шведски
tenupesu- Shockedсигурно е яко пране Joyс една дума основно
normaalipesu-нормално пране
kevytpesu-леко пране
pikaresu е pikapesu Joy -бързо пране
kasinpesu-пъчно пране
huuhtelu ja linkous-плакнене и центрофуга
heino / villapesu-сигурно е финно (hieno)oобъркала си правописа Laughing/вълнено
lisahuuhtelut-допълнително изплакване
saastopesu-икономично пране     Naughty
veden poisto-отвеждане/източване/на водата

Щастливаааа Hug Hug Hug

# 266
мама севи ако съм разбрала правилно прес едно са на фински,а др. е на шведски.

tenupesu
normaalipesu нормално пране
kevytpesu леко пране или нещо такова newsm78
pikaresu
huuhtelu ja linkous
siliavat / synteettiset синтетика
heino / villapesu за вълнени дрехи
kasinpesu ръчно пране
veden poisto махане на водата
lisahuuhtelut
saastopesu икономично пране

Ако някъде гтрша ме поправяйте.

HYVÄÄ HUAMENTA !!! NERÄTYYS, HERÄTYYS tänään on arkipäivää!!!

# 267
Аз докат се натуткам тя работливата ни Пчели ме изпреварила  bouquet Hug

# 268
Майчета, помагайте с инструкциите за пералнята

tenupesu
groutvatt - грубо пране
normaalipesu
normaltvatt- нормално пране
kevytpesu
korttvatt- късо пране
pikaresu
snabbtvatt- бързо пране
huuhtelu ja linkous
scoljning och centrifug- изплакване и центрофуга
siliavat / synteettiset
syntettvatt- синтетично пране /изкуствени материи/
scoljning och kort centrifug- изплакване и късо центрофугиране
heino / villapesu
fin / ylletvatt- фино пране и вълна
kasinpesu
handtvatt- ръчно пране
veden poisto
tomning- изпразване на вода
lisahuuhtelut
saastopesu

Hug

# 269
Добро утро мили снежинки   bouquet

Пчеличко мерси за кафенцето  Hug
Щастлива  Hug
Мама Севи, Мама, Марги, Мимотка,Вивия, Валенце, Пъпи и явно е още в БГ. и всички сладурки които съм забравила  Hug

Хубав ден   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт