Ей ги сладки януарчета трупат килограмчета и грамчета

• 13 084
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна.....
Доброутро и от мен.
Еспа, хубав и незабравимпразник ти желая  Hug
И при нас е напекло, та точа лиги за разходка, пък да видим ....

# 106
  • Варна
Момичета вие STERIMAR-а и в двете ноздри едновременно ли пръскате, защото мъжът ми като го купува в аптеката му казали че първо пръскаш в едната и чак след 15 мин. в другата защото незнам какво ставало ама детето можело да се задуши

Въх!  Едновременно пръскам, т.е. в едната и веднага в другата! Ама пише, че трябвало да изтече, да киха детето, а нашата нито киха, нито и изтича.....поне овлажнява нослето, иначе сополките ги махам с клечки за уши.

# 107
Честите рожден ден на Espa. Да ти пораснат ушите още повече. Twisted Evil

Е-е-е-е вие сте много умни, не може човек да ви подведе (може би щеше да е по-лесно ако другата мадам, не беше руса...). Копривке, искам да отбележа, че правя всичко възможно да не се набивам на очи, но очевидно с нулев резултат. #Crazy

Краси има сополи, борим ги физиологичен разтвор и стимулиране на кихане. Под "ние", имам предвид таткото, защото мене ме е страх да му бъркам в носа. Те успяват да стигнат до някакъв консенсус след известно време рев и боричкане, чуват се няколко яки кихавици и едно победоносно "На тати пънчето!" ("пънче", защото много се "пъне", каквото и да прави).

Дано днес времето е по-хубаво от вчера, че ако продължава така, ще трябва да плащаме на Доника дневна надница.

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 10:27 от Иники

# 108
Краси има сополи, борим ги физиологичен разтвор и стимулиране на кихане.

Как стимулирате кихане?  newsm78 Калоян не успява да кихне, а и сополите не изтичат сами (сигурно щото му били тесни каналчетата.. newsm78)

# 109
Ех че сте изписали.

Честит рожден ден Еспа! Да си много здрава и много обичана /с двама мъже покрай теб-не се и съмнявам/.

Честити месечинки на Виктор, Моника, Лия, Ивет и Преслав.

Страхотни снимки. Изглеждате чудесно .

Снощи Марти се събуди към 4 и до 6 си играхме. И тези газове наистина край нямат значи. Саб симплекс при Марти причини ужасния запек, от който ми се реве вече цял месец. Искам да изляза сега, той пък иска да спи щото е изморен - отивам в Ботевата /спам/.
Ейнджъл, много интересни колеги си имала.
Стеримар пръскам в двете ноздри и той киха после, но не изкарва сополки.
Вчера като четох книгата за родителите и точно това ппишеше, че е хубаво да споделяш с родители, които са като теб, а не с вече минали по този път с големи деца, защото да се види, че почти всички имат и се вълнуват от едни и същи проблеми.
Ох още исках да пиша ама забравих айде после пак.

# 110
  • София
Дано днес времето е по-хубаво от вчера, че ако продължава така, ще трябва да плащаме на Доника дневна надница.
Не се бях замисляла, но...айде от мен да ме мине...Само помагайте със заглавията, че поетичната ми душа не стига...
Еспа, ЧРД!!! Да си много обичана, щастлива и всичко най-най Simple Smile

Ставам, че цербера ( майка ми) - само на компютъра висиш... #Cussing out

# 111
 Сиси, с едно заострено памуче му подразвате лигавицата. Как точно става не знам, защото съм обяснила, че това аз не мога да го направя.
NB: Ако съдя по реакцията на Краси, не е никак приятно усещане за бебока, а той е свикнал с неприятни процедури.

# 112
ЕСПА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ЗДРАВЕ И СЛЪНЧЕВИ ДНИ!

Днес се очертава ден за разходки и най- вероятно ще намалее активността Laughing
Стеримара го пръскам,без да изчаквам. Нищо не ни изтича, но често след впръскване киха и изкарва едни работи Sick , да ти дожалее , че мъчат детенцето.
Момичета, остава ли ви време за книги? На мен напоследък все ми се чете, но освен бебешки ( за бебета, де) други не смогвам да чета.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Ей, нямате спиране  Laughing Laughing Laughing

# 113

Кошничка с рози, целувки от мен. Поздравявам те мила Еспа за РОЖДЕНИЯ ДЕН.
И аз да се разпиша за днес Mr. Green
За капките- капя Саб само сутрин и вечер,много ми се вижда на всяко хранене,Еспомизана май не му действа и аз мисля че са с еднакъв състав
За сополките-физиологичен разтвор и люспичките падат, а по упоритите клечка с памуче и  в нослето
Марио повръща някой път като е папал и го изправя да се оригне,оригва се,започва да хълца и връща мляко
Ака по един път на ден и като започна да го мия в лигена се доизаква,каква картинка е само Mr. Green като усети че е във водата започва да се напъва Mr. Greenтака че вече зареждам 2 лигена Mr. Green
И аз ще му броя вдишванията ,че някой път така свири все едно има хрипове
Лек ден и приятни разходки Hug
Редактирвам се  30-35 вдишвания в нормата сме Heart Eyes

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 11:13 от desisladka

# 114
Данче, честита придобивка  Hug значи скоро ще обикаляме заедно улиците на Дървеница  Hug
Доня Коприва, супер изглеждаш на маскарадите  Laughing И не се оплаквай за килограмите, защото аз още съм + 12...срам голям. Онзи ден бях на гости на нашите и малката ми сестра каза "Петя  ще си има братче, защото на кака Ганче още и е дебело коремчето!"...как да и обясня, че още и е рано на Петя за братче  Embarassed
Сладурчеста, благодаря за закуската! Дано всичко е наред с малкия дундьо  Grinning
  bouquet Честит рожден ден, Еспа   bouquet
Кажете добър детски гастроентеролог в София? Яна е със слаб рефлукс (по диагноза на педито) и е на антирефлуксно мляко. От онзи ден обаче, когато се храни, а и след това се извива назад и плаче (явно връщането на храната нагоре е болезнено), овен това много хълца след хранене, а не повръща повече от веднъж дневно. Знам, че всичко това са симптоми на рефлукса, но ме е страх да не се задълбочава. А и не може така да реве и да се мъчи детето. Предполагам, че има някакви средства за облекчаване, защото връщането на храна ставало заедно с киселини от стомаха, които причинявали парене и тормозят бебетата. Чета, че някои от вас дават прахчета, но ми се иска да се консултираме със специалист...

При Петя хълцането и връщането са ежедневие, педи каза, че било нормално... newsm78
Хриси, аз вимнаги пръскам Стеримар и в двете ноздри  newsm78 Друг е въпросът, че въобще не помага...Петя нито киха, нито Стетимарът изтича и аз (като Мим) махам сополките с клечка за уши...
Дано успеем да излезем днес, че Петя е супер нервна напоследък  #Crazy
Пепи, на мен дори и за бебешки книги не ми оставя време, чувствам се доста затъпяла напоследък...само за бебешки работи мисля  #Crazy

# 115
  • София
ЕСПА- ЧЕСТИТ РОЖДЕ ДЕН- ВСИЧКО НАЙ, И САМО ЩАСТЛИВИ МОМЕНТИ  bouquet
Не съм по оплакванията, ама сега ще си позволя малко сред вас- два дни моята не беше акала, реших, че все пак не е кой знае каква драма, обаче след това, като се изака, цвета беше отровно зелен.... Tired
Да видим какво ще каже лекарката утре  Rolling Eyes
За сополките позвам физ. р-р и след това склечка за уши, ама малката якосе дере докато трае тази процедура Rolling Eyes
И още един въпрос- имам живачен термометър, ама си мисля, че електронните са по-добри, поне ще е по-удобно мерено за бебето с тях, а може и да са по-точни- така ли е?

# 116
Честит рожден ден, Еспа! smile3525

И още един въпрос- имам живачен термометър, ама си мисля, че електронните са по-добри, поне ще е по-удобно мерено за бебето с тях, а може и да са по-точни- така ли е?

Не зная дали са по-точни, но със сигурносте по-удобно, най-малкото, защото става по-бързо. Simple Smile

# 117
Бърборанче, ще се оплаквам защото аз съм още +15...още по-голям срам...и не мърдат на никъде бе, тюх. Ама така е като съм лакомия и от сутрин до вечер дъвча нещо...
Сладурчеста, ти ме разбираш много добре Joy

Еспа
, Честит рожден ден!!!  bouquet

# 118
Черпя за третата месечинка на Виктор, но без картинка  Laughing Ще си представяте само  Grinning

Еспа, честит рожден ден! По-малко рев  от Сами да слушаш!  Laughing
А вас ви заглеждат по улиците, защото сигурно е много интересно да гледаш двойка с куче и бебе в Стокке  Mr. Green Пък и ти една русичка, мъжът ти каза, че е с дълга коса.... Направо сте си интересни за 'ората   Grinning

Усмихнатото Сиси, щях да те питам защо ходите с маски у вас, ама явно всеки с болестите си  Confused Пък тоз твоя Калоян големи постижения в килцата - браво! 1200гр за 1 месец без 5 дни!  Mr. Green УОУ Simple Smile И вярно много коса има. Дайте малко на Виктор, че той не стига, че беше плешо, ами сега съвсем му окапа  hahaha Както аз се базикам, по ръбовете на главата е съвсем обезлесен  Joy

Копривке, много готини купони и ти много добре се преобразяваш  Peace Еххх, хайде и ние да си спретнем нещо някой хубав ден Simple Smile

Ейнджълвайълет, и аз щях да отбележа, че те познавам от курсовете на 9 месеца, ама вие с Оля (Грийн айс) сте разгадали мистерията  Laughing Дори си спомням, че сме седели на една маса. И Доника идваше с нас на някои от лекциите, така че може да си я виждала. Както и тя е отбелязала, задаващата въпроси е тя  Laughing

Сладурчеста, ами аз измерих дишането на Виктор преди малко и беше 65 за минута  Thinking Ха сега де! Ще видим.

А за удвояване на килца, ами той на 2 месеца се беше удвоил, а този месец усещам, че ще е 2,5 пъти от раждането, че дори и отгоре  hahaha На мама гладника  hahaha Но все пак 2200гр. лесно се удвояват Wink

Иники, и ние казваме Пънчо (Пънчев) на Вики, което идва от многото напъване  Laughing

Бърборанче, време беше да умалее някоя дрешка на Петя Simple Smile Ние вече подменихме почти целия гардероб  Peace Ама все пак тя е фина мадама - джобно гадже   Wink

Да видим колко отговора ще има докато писах, а уж бързо писах  hahaha
Само три нови отговора! Излагате се! Simple Smile

# 119
  • Пловдив
Ч Р Д Еспа-да си жива и здрава и много щастлива с двамата кавалери!!! newsm59 baloni

За дигиталните термометри-за точност......не са по-точни,даже напротив,обаче е много по-удобно с тях за малко бебче и детенце.На нас ни пратиха от Англия такъв който мери в ушенцето за 10 секунди.........е,супер лесно е.
И нашата госпожица връща редовно.......и хълца.......в началото много се бях шашнала и звънях на педи 3-4 пъти и още толкова я водих на преглед,обаче докторката каза че е нормално.Важното е да качва нормално и да пълни пампата.А ние сме вече 5 кг.и 57 см.така че спрях да се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт