Пелени и гащички за многократна употреба 3

• 26 277
  • 360
  •   1
Отговори
# 240
Или да ги изпереш на по-високи градуси. В началото на миналата тема като се включих се обсъждаше това, не помня кой. Аз от сутрин до вечер ги кисна с малко Персил и после ги пера с настърган сапун на 60 гр.
Peace а аз използвам дезинфектанта за пелени на бамбиномио - много съм доволна, едно петно нямам!

# 241
  • София
  Их вчера пуснах поръчка от Данет, но само с праха на БамбиноМио, ако знаех щях и дезинфектанта да поръчам, нищо по-късно  Simple Smile

# 242
Аз почти винаги ги пера на 60гр.

А иначе всички видове дето имам са така. Преди да ги сложа не мирише и Ива като се изпишка и почва да ми мирише..

# 243
  • София
Аз забелязвам, че сутрешният му памперс мирише много и то на аки, а само е пишкал. Но като го изпера нищо не се усеща. На теб сухият памперс ли ти намирисва или докато е с мокрия на дупето?

# 244
Сухи, изпрани не миришат. Като го сложа е ок, но изпишка ли се и почва да мирише. През нощта е най-зле, че седи 12 часа с един памперс. Тази сутрин и мъжът ми каза, че вечерта много му миришело(бебка спи между двама ни)

# 245
  • София
Не съм усетила толкова да ми мирише. Да не би да пие по-малко течности напоследък и урината й да мирише по-силно?

# 246
Тя вода пие по няколко глътки дневно  Simple Smile Ама цока често..

# 247
Жени, нашите започнаха да миришат по едно време и аз се уплаших, че детето има инфекция и го разнасях по изследвания, а се оказа, че с едно изпиране на по-високи градуси проблемът се решава. Примерно на всеки 4-5 цикъла едно изпиране на максималните градуси, които пелените ще понесат.

# 248
При нас направо стаята си мирише сутрин, ако е бил в гащички от флисе, но с найлоновите не е така. Това идва да покаже колко всъщност "дишащи" са найлоновите  Tired На ако мирашат като пръцка много, иначе от самото ако няма как да миршат, то изобщо не стига до гащичките.

# 249
А какво е флисе?

# 250
Флисе е вид плетка от полиестерно влакно - твоето "гепардче" е такова Simple Smile

# 251
  • София
За мириса - ползвам Wonderoos и Фъзи и на мен също ми миришат и то много силно на амоняк. Това е сутрин и през нощта. Някои нощи се буди за кърмене, след това преобувам, други не, но нощните й гащи винаги миришат силно. Пера на 40 градуса, на повече не смея.

Последните дни ужасно ми пропускаха и двете марки Sad Реших, че съм ползвала твърде много прах за пране и съм запечатала порите. Сега измислих нов подход - предпране с прах (количеството е според препоръката на праха), след това кратко основно пране със сода. Дано се поизчистят  Praynig Тази сутрин суха се събуди, де. И все пак не мога да кажа в момента как са, понеже цял ден я изпишквах и нямаше как да проверя дали сега поемат по-добре.
Мислех и аз да дам отзиви за тези два вида пелени, но... Ще почакам, в момента съм много раздвоена и несигурна.

# 252
julie.k отдавна ли ги ползвате? Чудно ми е дали има връзка...

# 253
Чета, че се оплаквате от мирис на гащите.
Аз пера на ръка веднага след напишкване гащите и после 2-3 пъти (колкото пускам бебешка пералня на седмица) пускам всички пелени да се извъртят в пералнята.
Вашите бебета пишкат нощем, значи? То не е много за чудене, де, само дето моето дете не пишка през нощта. Спи с памучни гащи с парче тензух вътре и веднага го усещам, ако се напишка. Случвало се е не повече от 3-4 нощи да намокри леглото около 3 през нощта, а спи с гащи от близо 2 месеца вече. Иначе пишка по няколко пъти обилно сутрин. От 6-6.30 почвам да го дебна за пишкане  Crazy

# 254
Аз и друг път съм споделяла, че много си държа на съня и спокойствието нощем  - спрях да го преубувам нощем откакто беше достатъчно голям да му слагам допълнителни подложки - някъде през внория месец. Не искам да го разбуждам иначе, той полу-спящ се обръща за кърмене и венга заспива, което идеално ме устройва. Затова сме много мирилизливи сутрин, още повече, че доскоро хич не си давах зор и сутрин да го изпишквам веднага, ами се въргаляхме в леглото по повече от половин час Crazy

Общи условия

Активация на акаунт