Вулкани,пустини,дворци,манастири-хич не им прощаваме,лесничко ги разпознаваме-11

• 20 246
  • 442
  •   1
Отговори
# 420
53 май аз го бях пускала и не смея да се обадя дали е същото или не  Mr. Green

# 421

Май така беше  Mr. Green, но този път беше далеч по-завоалирано  Sunglasses

# 422
  • София
58 Сградата на парламента в Будапеща, Унгария

Унгарският парламент е построен в нео-готически стил по плановете на Имре Щайндл. Строежът започва през 1885 г. и е завършен през 1904 г. В строежа са участвали хилади работници; използвани са 40 милиона тухли, половин милион плочи от мек варовик и 40 кг. злато.

Монументалният строеж е дълъг 268 м. и широк 123 м. Интериорът включва 10 двора, 13 пътнически и товарни асансьора, 27 порти, 29 стълбища и 691 стаи (освен това и повече от 200 сервизни помещения). Със своята височина от 96 метра, това е една от най-високите сгради в Будапеща. Фасадата е украсена с 242 склуптори на унгарски и трансилвански владетели и на известни военни, като Арпад, крал Ищван и Янош Хуняди. Над прозорците могат да се видят изобразени гербовете на крале и херцози. Основната фасада е към Дунав, но главният вход е от източната страна и е представлява стълбище, украсено със статуите на два лъва.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:32 от Дудинка

# 423

Май така беше  Mr. Green, но този път беше далеч по-завоалирано  Sunglasses
Да и ти го позна  Mr. Green

# 424
58 Парламента в Будапеща

# 425
Добро утро
Снимка 59 - Дяволските пеперудки, Сан Франциско

Сан Франциско - меката на хомотата, бохемите, анархистите и старите хипита, най-толерантния към тях град в Америка

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 09:59 от MariaF

# 426
Е къде сте всички?
Пускам нещо за събуждане
60Къща във формата на тоалетна чиния,Южна Корея

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:40 от vesy1

# 427
59 - прилича на Сан Франциско  newsm78
П.С: Дяволските пеперудки, Сан Франциско, САЩ http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BE_%D0% … D1%81%D0%BA%D0%BE)

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 09:44 от Nisti

# 428
60  newsm78 - Бингоооо, Flush Hotel, Южна Корея

# 429
Нисти  Peace

Дяволските пеперудки, или още Painted ladies в картал Уестерн Адишън , Сан Франциско

# 430
60  newsm78 - Бингоооо, Flush Hotel, Южна Корея
Приемама за  верен отговор, може и хотел да е станало и аз да съм пропуснала

Кореецът Sim Jae-Duck е по-известен с прозвището си "Господин Тоалетна", заради приноса си за по-добрата хигиена и облагородяване на обществените тоалетни в Южна Корея. Едва по-късно той решава да оправдае допълнително прякора си, като заживее в къща с подходяща за тази цел форма – а именно във формата на тоалетна чиния. Историята на корееца започва с това, че майка му го ражда в обществена тоалетна, тъй като следва традиционни местни вярвания. Затова Sim решава, че иска да завърши живота си там, където го е започнал – в тоалетна. Днес кореецът, който е вече 74-годишен, е председател на Световната асоциация на тоалетните (World Toilet Association). Къщата е построена върху мястото, където се е намирал предишния дом на Sim – в град Suweon, на 40 километра от столицата Сеул. Около сградата преминава малко поточе, а пред нея е изградена красива градина. Къщата е наречена от местните хора "Haewoojae", което на корейски означава "място, където човек може да разреши.В  средата на жилището е разположена баня със стъклени стени, която има специално устройство, произвеждащо пара. По този начин този, който се намира вътре в помещението, се чувства по-защитен от погледите на хората отвън. Освен това при влизане на човек в банята започва да звучи музика, а капакът на тоалетната чиния  се повдига автоматично. Целият проект е в размер на 1.1 млн. щатски долара.

# 431
61 от мен Замъкът Бомени (на фр. Château de Beaumesnil) се намира в департамента Йор във Франция (община Бомени).

Построен е от благородника Жак дьо Нонан за неговата съпруга Мари Дове Десмаре върху руините на по-древен замък, чиито следи, обрасли с дървета, все още могат да се видят насред заобикалящия го ров. Строежът на замъка започва през 1633 г. и завършва през 1640 г.

Замъкът се отличава със своята архитектура - той е един от от малкото запазени паметници в стила Луи XIII (другите такива паметници във Франция са фонтанът Медичи и дворецът Сюли, разположени в Париж).

Замъкът е бил собственост последователно на фамилиите Монморанси-Лавал, Бетюн-Шаро, Местр и на великия руски княз Дмитрий. През 1939 г. Бомени е купен от Жан Фюрстенберг, който се заема да му върне някогашния блясък. След неговата смърт през 1982 г. замъкът става притежание на Фондация Фюрстенберг-Бомени (La Fondation Fürstenberg-Beaumesnil), която оттогава се грижи за поддръжката както на самия замък, така и на неговите колекции и прилежащия му парк.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 13:47 от Nisti

# 432
№62 - Rice Terraces Banaue, Филипини

The Banaue Rice Terraces са наречени осмото чудо на света. Разположени са на 1500 метра надморска височина и покриват 10360 кв.км. Това инженерно чудо е сътворено преди 2000 от племето Ifugao. Ръчно издълбаните тераси, покриващи планината, се напояват от планинските извори. Потомците на древните семейства и до днес се грижат за голяма част от тях. Обект под егидата на ЮНЕСКО.

Приемама за  верен отговор, може и хотел да е станало и аз да съм пропуснала

Тук го видях

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 10:46 от Dobitu

# 433
  • София
62- Филипините, оризови тераси в Банауе в Кордилерите. Вижда ми се сложно за изграждане  Thinking

# 434
62- Филипините, оризови тераси в Банауе в Кордилерите. Вижда ми се сложно за изграждане  Thinking

Peace

И си е чудо, ръчно изградени преди 2000 год.

Общи условия

Активация на акаунт