Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 75

  • 47 376
  • 379
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 1 965
Стаси - понито си е много сладичко. Не е дебело. Все пак това е фигурка тип "анимационно" пони. Можеш да си го направиш както си искаш. КАЖИ МИ СИНЬОТО КАК ГО ДОКАРА, че очите ми останаха там  Shocked

Момичета, аз пак да питам.
Може ли да използвам течен шоколад "Финети" за украса върху чаршаф от шоколадовото тесто на Ванчето?
Помагайте моля, че утре трябва да украсявам тортата.  Praynig
Ами пробвай де. Явно никой не е опитвал, щом не се обажда. Дими ти е отговорила добре. Едва ли ще разтопи покритието ако това питаш. Но ако питаш мене, смеси го с малко масло и прибери малко на студено. От него ще стегне и ще стане по-плътен крем. Поне така си мисля, де. В момента фантазирам и се опитвам да си го представя.  newsm78

Ванче БЛАГОДАРЯ!!!! Ти си ми вдъхновението  bouquet  bouquet  bouquet Мислех да им спретна една "Грозница" ама  я оставих за друг път Crazy Crazy Crazy
Крилцата ми виждат ли се добре тук,   Rolling Eyes че пораснаха на бързичко.   Joy
Грозницата - тия тримата са ми особенно мили, внимавай да не ги направиш красиви. Ще им отиде целия чар...  Confused

# 196
  • Мнения: 1 610
Някъде бях чела , някой беше смесил и разбил фъстъчено масло с нутела/ едноцветна/ и беше мазал под чаршаф. Но идеята не ми допадна , просто съм си я запазила като вариант ,някой път да опитам.
Да покажеш какво е станало....

# 197
  • Мнения: 1 122
Ванче оцветено е с гелова боя на Уилтън.

# 198
  • Мнения: 634
Рая,смесих руска мастика2 с шоколадово тесто и така покрих тортите ,след което намазах с гъба.
Ванче,определено ще се възползвам от това ,което показа .Наистина изглежтат на пръв поглед сложни,но като отворих снимката и се вижда ,че е много лесно със сметаната , щепробвам при удобен момент
Аз съм си честит рожден ден и поздравление за масата дето си спретнала.
Стаси,понито е много нежно   и с много галени цветове.
mmm Steixen , не съм пробвала ,но мисля ,че няма от какво да се притесняваш .Шприцовай и докладвай какво си направила ,няма да повредиш покритието с течен шоколад.

# 199
  • Мнения: 1 329
Стаси,
не е дебело хич понито, много е добре даже. Браво на теб!
Аз съм си, честит рожден ден! Много късмет и такива вкусотии да майсториш, а колежките ще ги зарадваш, то е ясно.

# 200
  • Мнения: 484
Аз псъм си,честит рожден ден!!

Албенче,много хубави торти!!

Стаси,и понито,и парчето торта много ми харесаха!!! Peace

Ванчеее,ти що не помниш чий са пастите Crossing Arms,като немога да моделирам си карам с шприца  Joy,въпреки,че имам половин доза от Руската мастика,ама няма желаещи за китки  hahaha

# 201
  • Мнения: 1 369
 Здравейте:)) Да покажа и втората торта, и днешния купон отмина, почти цялата торта замина, децата похапнаха захарни фигурки Mr. Green



 Повече снимки тук:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=187775&pid=11082763

 С апарата,който имам...толкова. Жалко,че някои не са съвсем на фокус.. Тази торта стана по-весела от предишната, ама малко я претрупах с фигурки...какво да се прави, колко нощи фигурки правих, трябваше да си ги покажа bowuu

 Показах,сега отивам да чета назад и да гледам какви нови красоти сте сътворили:)

# 202
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
KikiNiki супер е тортата - браво за животинките страхотни са.

stasi76 разкошно парче Simple Smile а колко рецепти си припомних и колко нови си харесах от темата ти .... ще има да си готвя до второ пришествие. Понито също е много добро - оченцата са страшни.


# 203
  • София
  • Мнения: 2 130
KikiNiki,  не си спимням дали коментирах синята единица, но ми се искаше, дано съм успяла - чудесно си се справила и с двете - покритие, фигурки...Да е живо и здраво детенце! Извинявай, за "интервюто" по никое време, но би ли ми припомнила - на теб ти беше за първи път да украсяваш торти, така ли? Ако е така, моля те, сподели тогава кое тесто избра за покритие, за моделиране, кои съвети ти бяха от полза, коя рецепта направи за самата торта! (Веднага пояснявам защо питам - много хора се появяват в темата за първи път, питат, получават някакви отговори, правят или не нещо и някои не се появяват отново или поне не често, спомням си, че назад в последните теми имаше твои влизания, питания - резултатът е повече от чудесен. Впечатлена съм! Но не мога да се върна и да преровя последните няколко теми, за да си изясня въпросите от по-горе, а би било добре не само за моето любопитство, а и за други опитващи за първи път украса, да имат синтезиран успешен първи опит:))) Благодаря ти предварително за отговорите:)

stasi76, снощи нямах сили да коментирам, но парчето с розата ми се топи в устата - адски вкусно е това шоколадово нещо!!! А погледът на понито е идин от най-нежните "захарни" погледи, които съм срещала. Въпрос: Блясъкът в очите (това бялото кръгче в ценицата) после си го боядисала с бяло, или си го оставила неоцветено?

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 07:47 от dimitrina73

# 204
  • Мнения: 720
Добро утро момичета и поздравления за чудесните торти, които творите.   bouquet
И аз идвам с въпрос. Предстои ми да направя две торти, и искам предварително да си подготвя по-засуканите съставки (блатове и крем) и да си оставя пипкавата работа за края, за да я свърша качествено. Вече се ориентирах кои блатове могат да почакат в камерата. Искам да направя и млечният крем за бялата неделя (мляко, брашно, нешесте, захар) и ме интересува, мога ли да го направя днес, утре да сглобя тортата, а в други ден да я консумираме? Освен това крем ганаш става ли за шприцоване?
Благодаря предварително.  Hug

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 15:15 от E L I

# 205
  • Мнения: 1 965
Добро утро понеделнишки! Желая Ви лека и приятна седмица.
KikiNiki - Страхотна ЕДИНИЧКА. Браво на тебе. Не е претрупана.... Още може....  Laughing . Ако съдя по лентичката ти отдолу, имаш повод за празнуване. Да е жива и здрава малката принцеса и само радости да ти носи.
Иринка - на 99% бях сигурна че са твоите пастички. Ти си падаш по тях... но не остана време да се върна назад и проверя. Wink
Албенка - На теб разчитам да разкриеш тайната на тази сметанова врътка върху тортите. И естествено да я демонстрираш. Wink То е ясно че за теб е лесно, но разкрий моля те, с кой накрайник се прави и как точно става упражнението.  Praynig
Ама че съм забравана..... Влязох с цел сутринта и забравих...... Затова поравям поста.
ПИТАНКА:
Насочете ме много ви се мол` към някъде, където ще мога да видя фигурка на бебе. А, ако ме насочите и към СТЪПКА ПО СТЪПКА на фигурка.... много ще ви обичам. Пояснявам: Искам да направя фигурка на 10-12 смтрово бебе. Дебело, голо,  седнало, нахилено. Ще му монтирам един памперс за благоприличие. Но го искам голо. Със всичките му там бузи, гривнички, паласки и т.н. Ха, благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 16 мар 2009, 09:18 от van444eto

# 206
  • Мнения: 264
KikiNiki от ново майсторска торта, прекрасно се е получила. И аз се включвам към въпросите на dimitrina73.
Албена чудесни торти отново, винаги е приятно да се разглеждат твоите творения.
Аз съм си Честит празник. Много интересна идея за тортата.
stasi76 Страхотни сърца и страхотно пони. С какво тесто си го моделира, че много ми харесва как гладко се е получило.
Дарилка идеална е тортата, аз със сметана и шприц въобще не се оправям.
А да си покажа тортата Гараш по рецептата на Ириннка - стана много вкусна точно по описанието с доза и половина крем, но разбира се нааках работата. Първо сложих 4 те блата един върху друг и позалепнаха и се изпочупиха, но това го замазах с крема. После излях топлата глазура върху все още топлата торта и замазаното с крем се разтопи та се получиха Белоградчишките скали. Накрая като поизстина тортата замазах работата с нож, но на визия така и не се получи. В тази връзка да питам Как се  поставя шоколадовата глазура върху шоколадова торта на топла или охладена торта?




 И само том и Джери докато съхнат - не се получиха много хубави ( просто са си много амбициозна задача), но Виктор си ги хареса и само ходеше да ги сочи и да ми показва кой кой е.  Беше много щастлив, че тортата е с любимите му анимационни герои.

http://i017.radikal.ru/0903/67/0f3e1303c642.jpg

# 207
  • Мнения: 8
 PraynigПривет майсторки!Моля за помощ и съвет!Престраших се да направя торта Династия,но от 1/2 доза т.е с 5 яйца за блата.Спазих пропорциите,при печенето вървеше чудесно,пробвах дали е готов,но при изваждането  Sadспихна се ужасно, а вътре едно тестяно,нямам думи.Та питането ми е какъв маже да е проблема?

# 208
  • Бургас
  • Мнения: 636
Здравейте девойки! Прекрасни торти виждам! А на тези, на които им е първи/втори опит пък направо им завиждам за таланта  Mr. Green Аз и след 100 няма да докарам този вид на фигурките  Laughing Но пък тъпо и упорито отказвам да купувам торти и си дерзая сама  Mr. Green
Сега имам един въпрос: Как правите сметаната за украса  гладка, а не на "шупли"? Сметаната е подсладена течна Хопла, на която добавих още малко захар (ако това е от значение) . Ето това имам предвид:

Бях си за седмица във Видин и реших да изненадам баба ми за рождения и ден ... и стана тази издънка ooooh!

# 209
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Моята стана чудесна.Три пандишпанови блата печени по отделно.Крем-течна сметана , крема сирене, и малко кисело мляко-нямах сметана- и захар.Стана супер тирамису. Отгоре с какао.Като се прибера ще я пусна.

Общи условия

Активация на акаунт